Borneo rejser - oplev det 8. vidunder | Stjernegaard Rejser
Det 8. vidunder
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.6 (28 anmeldelser)
Individuel rejse
11 dage fra kr. 17.990

Store oplevelser i hælene på Sir David Attenborough til en attraktiv pris - måske markedets bedste individuelle rejse til Borneo

Borneo er verdens tredje største ø med omkring 19 millioner indbyggere. Ækvator sætter sin streg midt igennem øen, hvilket gør, at der er stort set samme temperatur året rundt, milde tropenætter og solrige dage med en sol, som går ned på samme klokkeslæt hver dag.

Borneo er delt mellem tre lande: Malaysia, Brunei og Indonesien. Denne rejse beskæftiger sig kun med den malaysiske delstat Sabah, det unikke naturparadis som Sir David Attenborough lavede sine fantastiske dokumentarfilm om sammen med BBC. Man kunne også vælge at besøge delstaten Sarawak, som er særlig kendt for sine langhuse, men natur- og dyremæssigt, så er der intet, der slår Sabah. Sabah er derfor dyrere end Sarawak, men man får også mange flere oplevelser her.

Sabah ligger på Borneos nordlige side og byder på alle øens vartegn. Denne individuelle rejse byder bl.a. på:

 • Ø-hop blandt skønne øer i Tunku Abdul Rahman-nationalparken
 • En vandretur på Borneos højeste bjerg, Mount Kinabalu, som med sin varierede flora og fauna troner majestætisk over øen
 • Besøg hos orangutanger og solbjørne i Sepilok og vandring på gangbroer under skyerne i regnskoven
 • 2 nætter på Sukao Rainforest Lodge, en fantastisk lodge midt i regnskoven, hvor også førnævnte David Attenborough boede, og som National Geographic har udnævnt til at være blandt verdens bedste lodges.

Som det fremgår, står særprægede naturoplevelser i kø i Sabah, og denne tur er tilrettelagt, så I på 11 dage kan sætte hak ved de vigtigste af Borneos naturseværdigheder i et tempo, hvor I kan få sjælen med.

Vælg mellem forlængelse ved stranden eller i Singapore

Det er naturligvis muligt at forlænge rejsen, enten med nogle afslappende dage ved en skøn strand eller med flere oplevelser i Singapore, som er en spændende kontrast til Borneos vidunderlige natur. Til forlængelsen på stranden har vi valgt tre skønne strandhoteller:

 • Pacific Sutera****, lokal stemning ved havnen i Kuta Kinabalu. Mange muligheder for udflugter ud i marinenationalparken
 • Shangri La Rasa Ria*****, et luksusresort på stranden lige der, hvor regnskoven møder havet
 • Bunga Raya Island Resort & Spa*****, idyllisk beliggenhed på Gaya Island midt I marinenationalparken

Vælger I forlængelse i Singapore, kan I glæde jer til

 • Singapore Stopover Holiday-pakken, som giver gratis adgang til en lang række af byens seværdigheder
 • Shopping i verdensklasse
 • En spændende kulturel smeltedigel
 • Gastronomi fra hele verden i hele prisskalaen

Se forlængelserne på Borneo og Singapore her

God rejse til Borneo - det 8. vidunder! 

Turen i overblik

Ruten & højdepunkter

Se detaljeret dagsprogram >
Dag 1.
Afrejse fra Københavns Lufthavn
I flyver fra Københavns Lufthavn til Kota Kinabalu i Borneo, via et kort stop i Singapore.
Dag 2.
Ankomst til Kota Kinabalu (KK)
Ankomst til Kota Kinabalu med transfer til hotel. Resten af dagen er på egen hånd til at gå på opdagelse i byen og evt. prøve en af de mange lækre fiskerestauranter.
Dag 3.
Kota Kinabalu (KK) med ø-hop
Heldagsudflugt til den nærliggende Tunku Abdul Rahman marinepark som er et sandt paradis for strandløver, snorkelentusiaster og naturelskere. Her er der rig mulighed for at dase på det bløde sand, snorkle eller gå på opdagelse i den grønne natur ad de afmærkede stier.
Dag 4.
Kota Kinabalu - Mount Kinabalu
I bliver kørt til foden af Mount Kinabalu, Sydøstasiens højeste bjerg, hvor I skal på guidet tur rundt i UNESCO-parken med enestående fauna og flora, som jeres guide udførligt vil forklare om.
Dag 5.
Mount Kinabalu – Sepilok
Efter morgenmaden går turen på tværs af øen mod Sepilok med et stop undervejs i Sabah Tea Garden. I spiser frokost her på Sabahs eneste økologiske teplantage, inden I kører ned i det store lavlandsområde i den østlige del af Sabah. I ankommer til Sepilok ved Sandakan sidst på eftermiddagen og kan bruge de sidste lyse timer omkring hotellet, som ligger smukt midt i junglen.
Dag 6.
Sepilok, orangutanger og solbjørne
Der venter jer en oplevelsesrig dag, som starter ved Sepilok orangutang-rehabiliteringscenter. Her skal I opleve morgenfodring af de fantastiske orangutanger og høre mere om centerets arbejde. Herefter går turen videre til et nyåbnet center for solbjørne, en lille bjørneart der lever i Sydøstasiens regnskove. I spiser frokost i de skønne opgivelser ved Rainforest Discovery Center, hvorefter der venter en gåtur på gangbroer, der er bygget oppe i skovens øvre lag.
Dag 7.
Sepilok – Sandakan
I Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary besøger I næseaber, der, som navnet antyder, kendes på deres store næser, som oven i købet svulmer op, når de bliver vrede eller spændte. Sølvlangurerne i samme park kendes på deres yndige unger, som fødes med orange pels, så deres forældre kan finde dem i skovbunden. Frokosten indtages i Sadakan, hvor I også besøger det lokale marked samt et buddhistisk tempel.
Dag 8.
Sandakan - Sukau Rain Forest Lodge
På vej til Sukau Rain Forest besøger I Gomantong Caves, et katedrallignende rum inde i bjerget med nærmest guddommelige stråler ind gennem sprækker i klippevæggen. Hulerne er fyldt med fuglereder, som kineserne betragter som en delikatesse. Herefter går turen ud til den eventyrlige Sukau Rain Forest Lodge, hvor I spiser frokost og sejler ud på bifloderne for at spotte dyr i regnskoven.
Dag 9.
Sukau-regnskov
Safari på Kinabatangan-floden, hvor I nysgerrigt vil blive betragtet af gibbon-, makak- og næseaber, der sidder i mangrovetræerne, som læner sig ud over flodkanten. Hvis vejret tillader det, vil I også gå en lille tur i junglen sammen med jeres guide. Eftermiddagen og aftenen er på egen hånd, men I skal holde jer vågne, da der er natsafari på programmet, så I også kan opleve de dyr, der er aktive efter mørkets frembrud.
Dag 10.
Sukau – Kota Kinabalu
I kører retur til Sandakan, hvorfra I flyver tilbage til Kota Kinabalu. Efter et kort ophold her går turen hjemad via Singapore.
Dag 11.
Ankomst København
Ankomst til København tidlig morgen med Singapore Airlines.
Dag 10-13
Evt. forlængelse
Vælg mellem strandforlængelse eller forlængelse til Singapore.
Se detaljeret dagsprogram >
Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Helle Falkenberg
hf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Helle Falkenberg - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os
malaysia/borneo - taman negara national park_canopy bridge_01_hf
malaysia/borneo - borneo_kota kinabalu_gibbon abe_02

Dagsprogram Borneo

Dag 1. Danmark - Kota Kinabalu (Sabah)

Vi flyver med Singapore Airlines fra København direkte til Singapore, hvor vi ankommer den følgende morgen. Komforten er i højsædet, der er tv-skærm i alle sæder og mad samt drikkevarer er gratis om bord - ligeledes er et omfattende underholdningsprogram en del af servicepakken.

Dag 2. Kota Kinabalu

I Kota Kinabalu bliver I mødt af en lokalguide og chauffør, som sørger for jeres transport til hotellet, en lille køretur på omkring 20 min. I tjekker ind på byens centrale hotel, og resten af dagen er til fri disposition i KK, som Kota Kinabalu kaldes lokalt. Vi kan varmt anbefale at gå en tur i byen og opleve den charmerende stemning. Spis på en af de gode og billige fiskerestauranter. En god en af slagsen ligger ved siden af Promenade Hotel.

"KK" er hovedstad i Sabah, som er den malaysiske del på den kæmpe ø, som Borneo er. Hovedstaden er placeret lige ud til Det Sydkinesiske Hav, og byen er charmerende, da den er en god blanding af det moderne og autentiske. Smilene sidder løst på lokalbefolkningen, så man føler sig altid velkommen i den hyggelige by.

Overnatning: Kota Kinabalu
Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Helle Falkenberg
hf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Helle Falkenberg - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Dag 3. Kota Kinabalu - ø-hop til Tunku Abdul Rahman Marinepark

I bliver afhentet på jeres hotel efter morgenmaden. Dagens program byder på en heldagsudflugt til Tunku Abdul Rahman Marinapark, en gruppe af eksotiske tropeøer, der ligger ud for Kota Kinabalus kyst.

Øerne er en oplagt mulighed for ren afslapning på de hvide strande - og under vandoverfalden venter et sandt paradis for jer, der enten vil snorkle eller dykke i det krystalklare vand omgivet af farverige fisk og smukke koraller.

Her er også god mulighed for en vandretur på en af de afmærkede stier, hvor I kan opleve øens vilde natur. I kan være heldige at se kæmpevaraner, næsehornsfugle eller den sjældne filippinske buskhøne, og med lidt held vil I støde på makakaber, der leger i træerne.

I spiser frokost undervejs og har god tid til både at opleve den forunderlige verden under havets overflade og vandre en tur på øen. I vender tilbage til Kota Kinabalu midt på eftermiddagen, hvor der er tid til at slentre lidt i byen eller blot slappe lidt af. 

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
Overnatning: Kota Kinabalu

Dag 4. Kinabalu Park for foden af Mount Kinabalu

Efter morgenmaden kører I til Kinabalu-parken, der ligger ved foden af Sydøstasiens højeste bjerg, Mount Kinabalu, hvis tinder rejser sig 4.100 meter mod himlen.

Turen til foden af bjerget tager cirka to timer og går langs rismarker, forbi vandfald og over Crocker-passet til den tropiske regnskov. Undervejs stopper I ved det lokale frugtmarked i Nabalus, hvor I kan smage nogle af sæsonens lokale frugter. 

Kinabalu-parken er et mekka for verdens biologer. Parken blev etableret i 1964 og kom i 2000 på UNESCOs verdensarvsliste. Med et areal større end Singapore (750 km²) rummer området en enestående flora og et fantastisk dyreliv. Her findes en næsten ubegribelig variation og rigdom af fugle, insekter, blomster, planter og træsorter. Her ser I rododendron i alle afskygninger og endnu flere forskellige slags orkidéer og kødædende planter - mellem disse er de fascinerende kandebærere, der ligner hængende potter med låg. De største kan rumme op til et par liter vand. De er kødædende og indrettet som listige fælder med glatte vægge og en klæbrig bund, der fanger byttet, som uforsigtigt lader sig lokke indenfor - man har endog fundet døde rotter i nogle af dem.

Temperaturen i området ligger på behagelige 20-25°C, helt perfekt til en spadseretur sammen med en lokalkendt guide, der vil vise jer den spektakulære natur, duftene og lydene som nationalparken byder på.

I indkvarteres på et enkelt hotel, der ligger utroligt smukt pakket ind i naturen med en enestående udsigt. Et herligt sted at drikke en kop sen eftermiddagste, mens man betragter fuglelivet, den smukke bevoksning og det dramatiske bjerg i baggrunden.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Mt. Kinabula parken

Dag 5. Mount Kinabalu - Sepilok

Dagen i dag byder på en længere køretur (ca. 5 timer) tværs over Sabah mod Sepilok tæt ved byen Sandakan. I starter dog dagen med at besøge Sabah Tea Factory for at få et indblik i fremstillingen af te og smage de lokale produkter. I spiser frokost ved Sabah Tea Garden, inden I fortsætter ned i det østlige lavland og til Sepilok.

Her indkvarteres I i fantastiske omgivelser midt i junglen omgivet af regnskov, hvorfra i kan gå til orangutang-rehabiliteringscenter og de imponerende hængebroer, der er spændt ud i trætoppende.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
Overnatning: Sepilok
Hotellet i Sepilok ligger midt i junglen omgivet af regnskov, hvorfra i kan gå til orangutang-rehabiliteringscenter og de imponerende hængebroer.

Dag 6. Sepilok, orangutanger

I dag venter en oplevelsesrig dag, der starter ved Sepilok orangutangrehabiliteringscenter. Her ser I først en dokumentarfilm om arbejdet med at gøre de søde rødhårede primater i stand til selv at klare sig i naturen, før I skal på en kort vandring gennem regnskoven for at se orangutangerne blive fodret. Efter 10 minutters gang gennem junglen kommer I til et lille foderplateau, hvor et par rangers venter.

I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke kan klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. I lærer om orangutangernes livsvilkår af de lokale rangers - og de katastrofale konsekvenser det har, når skovene skamhugges, og primaterne ikke kan finde føde, bygge reder og meget mere.

Efter orangutangerne går turen videre til et nyåbnet center for solbjørne, en bjørneart der lever i Sydøstasiens regnskove. I møder det engagerede personale og ser, hvordan de arbejder med rehabilitering af den truede bjørneart. I fortsætter til Rainforest Discovery Center, hvor I får frokosten serveret i skønne omgivelser. Med fyldte maver venter en tur rundt på områdets gangbroer, men disse er lidt specielle, idet de hænger i skovens øverste trækroner og danner et par hundrede meter hængebroer mellem toppene på de gigantiske mengaristræer. Det kan godt give et sus i maven, hvis I kigger ned.

Rainforest Discovery Center er blandt andet kendt blandt ornitologer for at være et af de bedste steder at se den sky og meget sjældne spurvefugl, Bornean Bristlehead, som kun lever her.  

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost

Dag 7. Sepilok - Sandakan

Efter morgenmad på jungle-resortet kører I ud mod kysten til Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary - et spændende naturreservat, hvor I får mulighed for at komme på tæt hold af to af de mest fantastiske abearter, der lever på Borneo: næseaben og sølvlanguren.

Næseaben kendes, som navnet antyder, på sin karakteristiske, store næse, der bringer smilet frem hos de fleste. Hannens næse er naturligvis større end hunnens – så stor, at den ofte hænger ned over munden, så han må skubbe den væk, når han spiser. Når han bliver vred eller spændt, svulmer den endnu mere op – og det siges, at hunnerne foretrækker de hanner, der har størst næser. Når de skal advare flokken mod farer, frembringer de en skræppende lyd, og deres næser stritter faretruende ud i luften.

Udover en stor næse, kendes de også på deres store mave, der ser ud som om, der er permanent gravide. Hannen bliver op til 70 cm stor, mens hunnen bliver ca. 60 cm.

Sølvlanguren er en mere sjælden gæst i reservatet. De kendes på deres smukke sølvfarvede pels, og det helt særlige ved denne art er, at deres unger fødes med orange pels. Dermed kan forældrene nemmere finde dem i den tætte jungle, og når de er ca. et år gamle og mere selvstændige, ændres deres pels til den samme sølvfarve, som de voksne langurer har.

Reservatet har to platforme, hvor aberne kommer for at spise guavafrugter og agurker, som rangerne lægger ud til dem. Tæt på disse platforme er der bygget nogle terrasser, hvorfra vi kan iagttage dem og tage billeder uden at genere dem.

I oplever fodringen i reservatet og har god tid her, inden I kører videre ud til Sandakan for at spise frokost.

Herefter skal I en tur rundt på det lokale, farvestrålende marked, der bugner med grønsager, frugter og ikke mindst et stort udvalg af fisk. Snup evt. en klase bananer med under armen, den koster kun et par kroner.

Jeres næste stop er ved det kinesiske buddhistiske tempel, Puh Jih Seh. I studerer templets udformning, statuer og flotte udskæringer i loftet. Udenfor er der en fin have og smuk udsigt ud over Sandakanbugten. I afslutter turen blandt havsigøjnere i pælelandsbyen Sim Sim. I har undervejs på rejsen set flere af disse landsbyer, men her har I mulighed for at komme helt tæt på og bliver sikkert også inviteret indenfor af den gæstfri befolkning.


Jeres hotel i Sandakan har en god pool, så hvorfor ikke slutte dagens program af med en svømmetur og lidt afslapning inden middagen.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Sandakan

Dag 8. Sandakan - Sukau Rainforest Lodge

I kører videre ud i Borneos natur i dag på vej mod den berømte Sukau-regnskov, og I har et spændende stop på vejen i Gomantong-hulerne. Bussen kan ikke køre helt ind til de afsides liggende huler, så I skal gå ca. 20 minutter for at komme frem til indgangen, og der er gode muligheder for at spotte dyreliv på vejen.

I går ind i hulerne sammen med en lokalkendt guide for at opleve de katedral-lignende rum inde i bjerget, hvor sprækker i massivet sender nærmest guddommelige lysstråler ned i bunden og skaber en eventyrlig stemning. Hulerne er fyldt med en særlig slags fuglereder, som kineserne betragter som delikatesser og derfor er villige til at betale formuer for. For at sikre bæredygtigheden er der indført regler for høsten af disse reder, og netop på det tidspunkt, hvor I besøger hulerne, kan I være heldige at se den ikke ufarlige bedrift det er, når lokale arbejdere klatrer op ad 20-30 meter høje, smalle bambusstiger for at bringe de dyrebare reder sikkert ned, så de kan blive sendt videre til kinesiske restauranter.

Ude i det fri igen kører I videre til Sukau Rainforest Lodge – en af Borneos bedste lodges, som det respekterede magasin National Geographic Adventure har kategoriseret blandt verdens 50 bedste af sin art. I spiser en dejlig frokost på lodgen og indlogerer jer, og herefter skal I ud på en spændende sejltur.

I små både sejler I ud på bifloderne – det samme område som Sir David Attenborough sejlede rundt i sammen med sin kameramand, da de optog deres fantastiske dokumentar til BBC. I forsøger at spotte dyr i regnskoven – det kan være nysgerrige næseaber og gibbonaber, sky men vidunderlige fugle og måske en flok pygmæelefanter, der kommer ned til foden for at drikke – de er sjældne at se, men hvem ved… Tilbage på lodgen serveres der middag i stearinlysets skær.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Sukau-regnskoven
David Attenborough

Sabah-staten på Borneo er naturelskerens paradis - stedet hvor I kan opleve den verden, I har set på dokumentarfilm og fantastiske tv-programmer med eksempelvis Sir David Attenborough.

Dag 9. Sukau Rainforest Lodge, sejltur på floden og natsafari

Mens dagen langsomt gryer, bliver I vækket af makakabernes lange sørgmodige skrig - godt det samme for kl. 06.00 begynder dagens første safari på floden. Dyrene er mest aktive om morgenen - måske er I heldige og møder et par af regnskovens store skikkelser som orangutangen, den lille flok vilde og meget sjældne dværgelefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe.  Det er kun hannerne, der har en dinglende næse, som skal benyttes til at imponere hunnerne. De lever i små flokke på 6-10 stykker med kun én han.

Hannen har et mærkværdigt og ret morsomt Pinocchio-lignende træk. Når han bliver gal, vokser næsen betydeligt i størrelse, og så er det om at holde sig væk!

Næseaberne lever kun i Borneos mangrovesumpe og regnskove og er et enestående dyr. Berlingske Tidende har den på top 10 listen over verdens grimmeste dyr. Mon I er enige med det? Vi er bestemt ikke.

Hvis vejret tillader det, vil der også blive tid til en lille gåtur på den lille ø i Kelenanap-søen midt i junglen. I har desuden mulighed for at være med i et projekt, der arbejder for at plante flere træer i området, så man undgår udryddelse af visse arter. I er tilbage på jeres lodge i tide til at spise en sen morgenmad. Herefter har I dagen på egen hånd, inden I skal på natsafari. Fra jeres skønne terrasse kan I nyde en betagende solnedgang, og i restauranten serveres kokken Joes gode aftensmad.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Sukau-regnskoven

Dag 10. Sukau - Sandakan - Kota Kinabalu - hjemrejse eller forlængelse

I nyder en sidste morgenmad i Sukau, inden I kører retur til Sandakan. Herfra kører I til lufthavnen og flyver til Kota Kinabalu. En oplevelsesrig tur er ved at være slut. I skal flyve hjem med Singapore Airlines via et stop i Singapore.

I har nogle timers ventetid i Singapore, og vi anbefaler, at I kører ind til byen og tager et par oplevelser med derfra også – den offentlige transport er effektiv og nem at finde ud af. I kan f.eks. shoppe i byens mange butikker og shoppingcentre, sejle en tur på floden og spise en middag på en af de mange udendørs markeder. Jeres bagage er tjekket ind til København, og I kan opbevare håndbagage i lufthavnen, hvis I ikke ønsker at bære rundt på det inde i Singapore.

I lufthavnens Terminal 2 og 3 kan I få udleveret en voucher til en værdi af 40 Singapore dollars pr. person. Voucheren kan bruges i udvalgte restauranter og butikker eller til at købe sig adgang til Ambassador Transit Lounge. Henvend jer ved en af de mange informationsskranker for at få udleveret voucheren. Flyet mod Danmark afgår ved midnatstid. 

Har I valgt at forlænge rejsen på Borneo vil I blive hentet i Kota Kinabalu lufthavn og kørt og evt. sejlet til det hotel, som I har valgt at tilbringe forlængelsen på.

Har I valgt at forlænge rejsen i Singapore flyver I fra Sandakan via Kota Kinabalu og ankommer til Singapore om aftenen. Her stiger I på SIA-bussen, som kører jer til Hotel Royal@Queens, som ligger i Singapores forretningsdistrikt tæt på f.eks. Orchard Road, Chinatown, Little India og Boat Quay.

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 11. Hjemkomst København

I ankommer i Københavns Lufthavn tidligt om morgenen.

Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Helle Falkenberg
hf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Helle Falkenberg - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt - Faste afgange (udflugter og transporter i gruppe på max 15 deltagere)
Afrejse/Hjemkomst
Barn A
Barn B
Status
 
09. mar 2018 - 19. mar 2018
kr. 17.990
kr. 20.490
kr. 17.990
kr. 11.950
kr. 13.597
 
24. mar 2018 - 03. apr 2018
kr. 17.990
kr. 20.490
kr. 17.990
kr. 11.950
kr. 13.597
Udsolgt
 
Hotelstandard: Godt - Valgfri afrejse i perioden
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
01. jan 2018 - 31. mar 2018
kr. 18.990
kr. 25.490
kr. 18.990
kr. 13.390
kr. 15.220
 
01. apr 2018 - 31. maj 2018
kr. 18.990
kr. 25.490
kr. 18.990
kr. 13.390
kr. 15.220
 
01. jun 2018 - 31. aug 2018
kr. 19.990
kr. 26.490
kr. 19.990
kr. 14.390
kr. 16.220
 

Tilkøb til rejsen

3 nætters forlængelse på stranden på Pacific Sutera

I tilbringer nu de næste dage på hotellet, hvor I kan fordøje alle de oplevelser, som I har samlet jer på jeres rejse rundt på Borneo. Der er ikke noget fast program for dagene, idet I formentlig har fået stillet jeres trang til oplevelser i løbet af rundrejsen.

I løbet af dag 13 bliver I kørt til lufthavnen i Kota Kinabalu, hvorfra hjemrejsen via Singapore begynder

fra kr. 1.990 - kr. 2.490 pr. person
fra kr. 2.590 - kr. 4.950 pr. single person
Pacific Sutera (Golf view): Tillægspris til rundrejsen
Pris i periode
01. jan 2018 - 15. jul 2018
kr. 1.990
kr. 3.590
kr. 1.990
15. jul 2018 - 31. aug 2018
kr. 2.490
kr. 4.950
kr. 2.490
01. sep 2018 - 28. sep 2018
kr. 1.990
kr. 2.590
kr. 1.990

Alt dette er inkluderet i rejsens pris: Fold ind Fold ud

 • Transfer mellem lufthavnen og det valgte hotel
 • 3 nætter på det valgte hotel inkl. morgenmad 

3 nætters forlængelse på stranden på Shangri La Rasa Ria

I tilbringer nu de næste dage på hotellet, hvor I kan fordøje alle de oplevelser, som I har samlet jer på jeres rejse rundt på Borneo. Der er ikke noget fast program for dagene, idet I formentlig har fået stillet jeres trang til oplevelser i løbet af rundrejsen.

I løbet af dag 13 bliver I kørt til lufthavnen i Kota Kinabalu, hvorfra hjemrejsen via Singapore begynder

fra kr. 3.250 - kr. 3.990 pr. person
fra kr. 3.835 - kr. 6.990 pr. single person
Shangri-la's Rasa Ria Resort (Deluxe Seaview): Tillægspris til rundrejsen
Pris i periode
01. jan 2018 - 13. apr 2018
kr. 3.250
kr. 6.090
kr. 3.250
14. apr 2018 - 20. apr 2018
kr. 3.990
kr. 4.575
kr. 3.990
21. apr 2018 - 30. jun 2018
kr. 3.250
kr. 3.835
kr. 3.250
01. jul 2018 - 31. aug 2018
kr. 3.890
kr. 6.990
kr. 3.890
01. sep 2018 - 28. sep 2018
kr. 3.250
kr. 3.835
kr. 3.250

Alt dette er inkluderet i rejsens pris: Fold ind Fold ud

 • Transfer mellem lufthavnen og det valgte hotel
 • 3 nætter på det valgte hotel inkl. morgenmad 

3 nætters forlængelse på stranden på Bunga Raya Island Resort & Spa

I tilbringer nu de næste dage på hotellet, hvor I kan fordøje alle de oplevelser, som I har samlet jer på jeres rejse rundt på Borneo. Der er ikke noget fast program for dagene, idet I formentlig har fået stillet jeres trang til oplevelser i løbet af rundrejsen.

I løbet af dag 13 bliver I kørt til lufthavnen i Kota Kinabalu, hvorfra hjemrejsen via Singapore begynder

fra kr. 3.990 - kr. 4.790 pr. person
fra kr. 5.650 - kr. 9.465 pr. single person
Bunga Raya Island Resort og Spa (Superior Villa) - : Tillægspris til rundrejsen
Pris i periode
01. jan 2018 - 31. mar 2018
kr. 3.990
kr. 7.590
kr. 3.990
01. apr 2018 - 31. maj 2018
kr. 3.990
kr. 5.650
kr. 3.990
01. jun 2018 - 31. aug 2018
kr. 4.790
kr. 9.465
kr. 4.790

Alt dette er inkluderet i rejsens pris: Fold ind Fold ud

 • 3 nætter på det valgte hotel inkl. morgenmad 

Bemærk tillæg for transport til Bunga Raya Island Resort ca. 100 kr.

3 nætters forlængelse i Danum Valley

3 nætters forlængelse i Danum Valley

I bor på det skønne Borneo Rainforest Lodge omgivet af Sabahs største lavlandsregnskov, som er hjemsted for masser af spændende dyr og fugle. Lodgen arrangerer ture ud i regnskoven, som er inkluderet i opholdet, herunder en gåtur på hængebroer i i trætophøjde. Opholdet inkluderer også helpension.

fra kr. 8.190 - kr. 8.490 pr. person
fra kr. 10.590 - kr. 10.890 pr. single person
Borneo Rainforest Lodge: Tillægspris til rundrejsen
Pris i periode
01. jan 2018 - 28. feb 2018
kr. 8.190
kr. 10.590
kr. 8.190
01. mar 2018 - 30. apr 2018
kr. 8.490
kr. 10.890
kr. 8.490
01. maj 2018 - 14. jul 2018
kr. 8.190
kr. 10.590
kr. 8.190
15. jul 2018 - 15. okt 2018
kr. 8.490
kr. 10.890
kr. 8.490

3 nætters stopover i Singapore

Der er også mulighed 1 eller 2 nætters stop-over.

Oplevelser i Singapore

Singapore har i løbet af få år slået sig fast som Sydøstasiens foretrukne oplevelsesmetropol
og en yndet stop-over-destination på vej til Østen og New Zealand.

Der er fuld fart på udviklingen i Singapore, og der kommer hele tiden nye attraktioner til. Den lille bystat og tidligere britiske koloni har i løbet af relativ kort tid udviklet sig fra en tilfældig mellemlanding til en pulserende og topmoderne metropol midt i et af Asiens største kulturelle knudepunkter.

Bemærk: Der skal påregnes et ændrings gebyr på flybilletten kr. 250, samt et evt. tillæg så fald der ikke er plads på den indregnede billettype på Singapore Airlines. Dette oplyses ved bestilling af pakken. Morgenmad i Singapore er ikke inkluderet i prisen.

Se mere information om Singapore Stopover Holiday (SIA)

Singapore Stopover Holiday (SIA) hotelpakke inkluderer følgende:

 • 3 nætter på hotel i den valgte kategori
 • Transport tur/retur mellem Singapore Lufthavn og valgte hotel
 • Gratis benyttelse af SIA Hop-On - Hop-Off bus, som kører mellem mange af de udvalgte hoteller og Singapores attraktioner
 • Fri entre til følgende steder:
  • Sentosa Island Resort (Tiger Sky Tower eller Songs of the Sea)
  • 1. way Cabel Car
  • National Orchid Garden
  • Gardens by the Bay
  • Hippo HopOn - HopOff Cruise
  • Singapore River Bumboat Tour
  • Maritime Experiental Museum & Aquarium
  • Mint Museum of Toys
  • Jurong Bird Park
  • Singapore Zoo
  • Singapore Flyer
  • Chinatown Heritage Center
  • Ya Kun Coffee Stall (Coffee/Tea and Toast set)
  • Marina Bay Golf Course Drive Range (150 balls at driving Range, excludes golf club)
  • The Battle Box Museum
  • The Original Singapore Walks
  • foruden meget andet...


Forbindelser med Singapore Airlines fra/til København

Singapore Airlines flyver direkte København-Singapore fem gange ugentlig; tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag. 

Ønsker man at flyve en mandag eller onsdag, hvor Singapore Airlines ikke flyver direkte fra København, kan der flyves via Frankfurt. Bemærk dog at der ved flyvning via Frankfurt typisk vil være et ekstra tillæg på cirka kr. 700-800 per person.

Singapore Airlines flyver direkte fra Singapore til København mandag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

fra kr. 1.245 - kr. 1.695 pr. person
fra kr. 2.345 - kr. 3.095 pr. single person
3 nætter: i Singapore
Pris i periode
Kommentarer
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 1.245
kr. 2.345
Kategori A
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 1.395
kr. 2.645
Kategori B
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 1.545
kr. 2.795
Kategori C
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 1.695
kr. 3.095
Kategori D
2 nætter: i Singapore
Pris i periode
Kommentarer
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 795
kr. 1.545
Kategori A
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 895
kr. 1.795
Kategori B
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 995
kr. 1.895
Kategori C
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 1.095
kr. 2.045
Kategori D
1 nat: i Singapore
Pris i periode
Kommentarer
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 345
kr. 895
Kategori A
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 395
kr. 995
Kategori B
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 445
kr. 1.045
Kategori C
01. mar 2017 - 01. nov 2018
kr. 495
kr. 1.145
Kategori D
Udflugter og transporter

Alle udflugter og transporter foregår i små dynamiske grupper på max 15 deltagere med engelsktalende rejseleder med stort kendskab til flora og fauna.

Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Priserne af først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Børneregler

Barn A: 1 barn under 6 år, inkl. morgenmad, deler seng med 2 voksne (barnet har ikke egen seng). Maximalt 2 voksne og 2 børn på værelset.

Barn B: 1 barn under 12 år, inkl. morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne. Maximalt 2 voksne og 2 børn på værelset.

For yderligere forklaring og specifikke regler for hotellet, kontakt vores rejsekonsulenter.

Alt dette er inkluderet i prisen: Fold ind Fold ud

 • Fly København - Singapore - Kota Kinabalu t/r - med Singapore Airlines
 • Indenrigsflyvning på Sabah (Sandakan - Kota Kinabalu)
 • Alle kendte lufthavnsskatter og afgifter
 • Alle nævnte transporter, entréer og udflugter
 • Indkvartering på gode turistklasse hoteller inkl. morgenmad 
 • 2 nætter på Dreamtel hotel 
 • Udflugt inkl. færge til Tunku Abdul Rahman Marine Park inkl. picnic kurv og lokal guide
 • 1 nat Zen Garden 
 • Udflugt i Mount Kinabalu Nationalpark
 • Spektakulær køretur til Sandakan stop undervejs, stop ved te-fabrik
 • 2 nætter Sepilok Nature Resort 
 • Udflugt til Orangutan Rehabiliteringscenter i Sepilok
 • 1 nat Sandakan, Sabah Hotel ★★★
 • 2 nætter Sukau Rainforest Lodge ★★★
 • 2 x safari på Kinabatangan-floden i båd med lokal guide
 • Måltider som beskrevet i program:
  - 8 x morgenmad
  - 7 x frokost
  - 4 x middag
 • Engelsktalende lokale guider fra dag 2 til dag 9

Ved forlængelse ved stranden er der yderligere inkluderet:

 • Transfer mellem lufthavnen og det valgte hotel
 • 3 nætter på det valgte hotel inkl. morgenmad 
  - Bemærk tillæg for transport til Bunga Raya Island Resort ca. 100 kr.

Ved forlængelse i regnskoven er der yderligere inkluderet:

 • Transfer fra Sukau Rainforest Lodge til Borneo Rainforest Lodge i Danum Valley
 • 2 nætter på Borneo Rainforest Lodge inkl. helpension
 • Fly fra Lahad Datu til Kota Kinabalu.
 • 1 nat på Dreamtel i Kota Kinabalu inkl. morgenmad
 • Transfer mellem lufthavne og hotel/lodge

Ved forlængelse i Singapore er der yderligere inkluderet:

 • Transfer mellem lufthavnen og det valgte hotel
 • 3 nætter på det valgte hotel inkl. morgenmad 
 • Singapore Stopover Holiday-pakke med gratis adgang og rabatter til en lang række af byens seværdigheder
    

Dette er ikke inkluderet i prisen: Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring inkl. sygeafbestilling kr. 995 per person (over 70 år - tillæg på kr. 320). Tillæg for bagage kr. 210. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda sygeafbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Provinstilslutning muligt med SAS mod tillæg – forhør om pris
 • Personlige udgifter samt drikkevarer til maden og drikkepenge til guider og chauffører
 • Kamera gebyr
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Vejret på Borneo

Det optimale tidspunkt at rejse til Borneo er mellem marts og oktober, hvor der falder mindst regn, og det er samtidigt det bedste tidspunkt at se vilde orangutanger på. I november begynder monsunregnen statistisk set, men til gengæld er der langt færre besøgende i nationalparkerne. Vær dog opmærksom på, at monsunregnen (november til februar) typisk falder som en enkelt skylle i løbet af eftermiddagen, og at vejret typisk er fint resten af dagen. November er derfor også en god måned at besøge Borneo i.

Der er varmt og fugtigt året rundt på Borneo med temperaturer mellem 27 og 32 grader og en luftfugtighed på omkring 80%.

Fold ind Fold ud
 • Sarawak
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
28° C 28° C 29° C 30° C 31° C 31° C 30° C 30° C 29° C 30° C 29° C 28° C
16° C 16° C 17° C 18° C 19° C 19° C 18° C 18° C 17° C 18° C 17° C 16° C
695 mm 521 mm 347 mm 253 mm 237 mm 200 mm 191 mm 207 mm 282 mm 321 mm 360 mm 488 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Sandakan (Sukau, Selingan Island og Sepilok) Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Sandakan (Sukau, Selingan Island og Sepilok)
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
29° C 30° C 31° C 32° C 33° C 32° C 32° C 33° C 32° C 32° C 31° C 30° C
24° C 24° C 24° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C
315 mm 275 mm 178 mm 105 mm 142 mm 165 mm 214 mm 195 mm 285 mm 333 mm 285 mm 404 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Kota Kinabalu Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Kota Kinabalu
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
31° C 31° C 32° C 33° C 33° C 32° C 32° C 32° C 32° C 32° C 32° C 31° C
23° C 23° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C
100 mm 80 mm 86 mm 132 mm 212 mm 289 mm 266 mm 245 mm 297 mm 411 mm 279 mm 211 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Fold ind Fold ud
 • Kuching
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Singapore
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Borneo FIT
  Borneo - Rejseforslag
  Individuel rejse - 16 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger
 • malaysia/borneo - borneo_kota kinabalu_gibbon abe_02
 • malaysia/borneo - borneo_kota kinabalu_04
 • malaysia/borneo - borneo_mount kinabalu_01
 • malaysia/borneo - selingan island_skildpadde_03
 • malaysia/borneo - selingan island_skildpaddespor_01
 • malaysia/borneo - selingan island_strand_01
 • malaysia/borneo - borneo_sukao river_david attenborough_01

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  VIETNAM

  Vietnams 7 vidundere

  17 dage fra kr. 17.385

  • Oplevelsesspækket rejse
  • Besøg hos minoriteterne i Sapa
  • Lokaltransport med fly og tog
  • Gode, ekstra gode eller deluxe-hoteller
 • Se rejsen

  MYANMAR

  Blandt Myanmars minoriteter

  13 dage fra kr. 21.275

  • Oplevelser blandt minoriteter
  • Vandreture på sletter og langs rismarker 
  • Livet på pæle i Inlesøen
  • Mulighed for 5 nt. strandferie
 • Se rejsen

  SRI LANKA

  Sri Lankas margueritruter

  16 dage fra kr. 15.790

  • Sri Lanka med privat bil, chauffør og engelsktalende guide
  • Kandy og det smukke højland
  • Vandring og safari
  • Badeferie på vestkysten