Borneo rejser - En rejse i Sabahs regnskov | Stjernegaard
En rejse i Sabahs regnskov
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.5 (34 anmeldelser)

En rejse i Sabahs regnskov

Individuel rejse
11 dage fra kr. 17.100

Borneo er et slaraffenland for os, der elsker naturen

På denne rejse til den malaysiske delstat Sabah på den nordlige del af øen møder I både orangutanger, næseaber, gibbonaber, sølvlangurer, solbjørne og mange andre skabninger, der lever i Borneos dybe regnskov.

I rejser i hælene på den berømte Sir David Attenborough, der lavede fantastiske dokumentarprogrammer til BBC, og dybt inde i Sukauregnskoven skal I oven i købet bo på den skønne lodge, som også var hans og filmholdets base.

Inden I når helt ud i regnskoven, nyder I en dag på Gaya Island, et tropisk paradis hvor I kan nyde stranden, snorkle blandt masser af farverige fisk og plaske rundt i kajak. Og ved foden af det mægtige Mount Kinabalu går I en tur på hængebroer, der er spændt ud mellem trækronerne - der er masser af oplevelser for både store og små på Borneo!

Vi har arrangeret en række forlængelser til rejsen, hvis I har mod på flere oplevelser. I kan f.eks. slappe af ved stranden på et dejligt hotel, eller I kan tilføje nogle flere dage inde i regnskoven og fortsætte eventyret blandt Borneos mange dyr. Er I blandt de meget adrætte, kan I også vælge at bestige Mount Kinabalu på et 2-dages trek helt op til toppen i 4.095 meters højde.

Endelig har I muligheden for at forlænge rejsen med et ophold i Singapore, hvis pulserende storby udgør den perfekte kontrast til Borneos regnskov.

Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Helle Falkenberg
hf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Helle Falkenberg - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Turen i overblik

Dagsprogram Borneo

Dag 1. Danmark - Kota Kinabalu, Sabah

I flyver med Singapore Airlines fra København direkte til Singapore, hvortil I ankommer den følgende morgen. Komforten er i højsædet, der er tv-skærm i alle sæder, og mad og drikkevarer er gratis om bord - ligeledes er et omfattende underholdningsprogram en del af servicepakken.

Dag 2. Kota Kinabalu, afslapning

I Kota Kinabalu bliver I mødt af en lokalguide og chauffør, som sørger for jeres transport til hotellet, en lille køretur på omkring 20 minutter. Resten af dagen er til fri disposition i KK, som Kota Kinabalu kaldes lokalt. Vi kan varmt anbefale jer at gå en tur i byen og opleve den charmerende stemning. Spis evt. på en af byens gode og billige fiskerestauranter - en god en af slagsen ligger ved siden af Promenade Hotel.

KK er hovedstad i Sabah, den ene af de to malaysiske delstater på Borneo. Den charmerende hovedstad, der ligger lige ud til Det Sydkinesiske Hav, er en god blanding af det moderne og autentiske. Smilene sidder løst på lokalbefolkningen, så man føler sig altid velkommen i den hyggelige by.

Overnatning: Kota Kinabalu
Tilkøb oplevelser:
Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Helle Falkenberg
hf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Helle Falkenberg - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Dag 3. Kota Kinabalu, en dag på Gaya Island

I dag skal ud på en dejlig tropeø, Gaya Island, der ligger i øhavet ud for Kota Kinabalus kyst. Mange af disse øer er ærligt talt overrendte, men Gaya har bevaret sin uskyld, fordi den er delvist privatejet og hjem for det eksklusive Bunga Raya Island Resort.

I går ned til Jesselton Point Jetty og finder Bunga Raya Island Resorts lille "terminal". Herfra sejler I en halv times tid ud til den frodige Gaya Island, hvor I går i land på resortets del af øen for at nyde nogle timer på stranden. Hvis I tager snorkel og maske på, kan I under havets overflade møde farverige tropefisk og smukke koraller. I kan også plaske rundt i vandet i kajak og deltage i en guidet vandretur gennem regnskoven. Guiden fortæller om floraen og udpeger de planter, der gennem tiden også er blevet brugt som lægemidler af den lokale befolkning.

Der serveres picnic-frokost på stranden, og ved 16-tiden sejler I tilbage til Kota Kinabalu, hvorefter I har resten af dagen på egen hånd.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
Overnatning: Kota Kinabalu
Tilkøb oplevelser:
Tunku Abdul Rahman Marine National Park

Denne marinenationalpark dækker et område på 49 km2, hvoraf 2/3 er vand. Fem paradisøer udgør den sidste 1/3. På en dagstur hertil går I i land på Gaya Island og følger nogle stier ind i junglen. Resten af tiden foregår på stranden og under overfladen med gode chancer for at se farverige fiskestimer og svajende koraller.

Dag 4. Kota Kinabalu, udflugt til foden af Mount Kinabalu

I dag skal I på en dagsudflugt til Kinabaluparken, der ligger ved foden af Sydøstasiens højeste bjerg, Mount Kinabalu, hvis tinder rejser sig næsten 4.100 meter mod himlen. Turen tager cirka to timer og går langs rismarker, forbi vandfald og over Crocker-passet til den tropiske regnskov. Undervejs stopper I ved det lokale frugtmarked i Nabalu, hvor I kan smage nogle af sæsonens lokale frugter.

I kommer frem til Poring, hvor I skal på en gåtur på hængebroer i trækronerne med udsigt til grønt, så langt øjet rækker, inden I spiser frokost, og herefter kører I til Kinabaluparken, der ligger i ca. 1200 meters højde med deraf følgende behagelige temperaturer på 20-25°C.

Parken blev etableret i 1964 og kom i 2000 på UNESCOs verdensarvliste. Med et areal større end Singapore (750 km²) rummer området en enestående flora og et fantastisk dyreliv. Her findes en næsten ubegribelig variation og rigdom af fugle, insekter, blomster, planter og træsorter. Her ser I rododendron i alle afskygninger og endnu flere forskellige slags orkidéer og kødædende planter - mellem disse er de fascinerende kandebærere, der ligner hængende potter med låg. De største kan rumme op til et par liter vand. De er kødædende og indrettet som listige fælder med glatte vægge og en klæbrig bund, der fanger byttet, som uforsigtigt lader sig lokke indenfor.

I besøger en udstilling, hvor I lærer om området, og I følger nogle af stierne rundt i den smukke natur. Det er en god idé at medbringe en let regnfrakke, da der ofte er vådt i Kinabaluparken - det er derfor, her dufter af regnskov. I er tilbage på jeres hotel i Kota Kinabalu sidst på eftermiddagen.

Måltider:
 • Morgenmad
Mount Kinabalu National Park

På jeres besøg i Mount Kinabalu National Park har I udsigt til den 4.100 meter høje tinde og et tropisk paradis, der er på UNESCOs liste over verdensarv.

I vandrer ad afmærkede stier og ser den enorme variation af fugle og planter, bl.a. orkideer og kødædende planter. Det er muligt at tilkøbe en trekkingtur til toppen.

Dag 5. Kota Kinabalu - Sepilok Se rute >

Det er blevet tid til at rykke videre, og I bliver derfor kørt til lufthavnen for at flyve til Sandakan. I tjekker ind på hotellet i Sepilok, og om eftermiddagen skal I på oplevelse i Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary - et spændende naturreservat, hvor I får mulighed for at komme på tæt hold af to af de mest fantastiske abearter, der lever på Borneo: næseaben og sølvlanguren.

Næseaben kendes, som navnet antyder, på sin karakteristiske, store næse, der bringer smilet frem hos de fleste. Hannens næse er naturligvis større end hunnens - så stor, at den ofte hænger ned over munden, så han må skubbe den væk, når han spiser. Når han bliver vred eller spændt, svulmer den endnu mere op - og det siges, at hunnerne foretrækker de hanner, der har størst næser. Når de skal advare flokken mod farer, frembringer de en skræppende lyd, og deres næser stritter faretruende ud i luften.

Udover en stor næse, kendes de også på deres store mave, der ser ud som om, de er permanent gravide. Hannen bliver op til 70 cm høj, mens hunnen bliver ca. 60 cm.

Sølvlanguren er en mere sjælden gæst i reservatet. De kendes på deres smukke sølvfarvede pels, og det helt særlige ved denne art er, at deres unger fødes med orange pels. Dermed kan forældrene nemmere finde dem i den tætte jungle, og når de er ca. et år gamle og mere selvstændige, ændres deres pels til den samme sølvfarve, som de voksne langurer har.

Reservatet har to platforme, hvor aberne kommer for at spise guavafrugter og agurker, som rangerne lægger ud til dem. Tæt på disse platforme er der bygget nogle terrasser, hvorfra I kan iagttage dem og tage billeder uden at genere dem. I oplever eftermiddagsfodringen, inden I vender tilbage til jeres hotel.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Sepilok
Dyreliv i Sepilok

Store oplevelser venter jer i Sepiloks fine rehabiliteringscenter for orangutanger. I vandrer ind i junglen til et fodreplateau, hvor aberne kommer to gange om dagen for at få et tilskud til den føde, de ellers selv kan finde i junglen. I besøger også et center for den truede solbjørn og vover jer ud på hængebroer i trækronerne.

Dag 6. Sepilok, besøg hos orangutangerne

I dag venter en oplevelsesrig dag, der starter ved Sepilok orangutangrehabiliteringscenter. Her ser I først en dokumentarfilm om arbejdet med at gøre de søde rødhårede primater i stand til selv at klare sig i naturen, før I skal på en kort vandring gennem regnskoven for at se orangutangerne blive fodret. Efter 10 minutters gang gennem junglen kommer I til et lille fodreplateau, hvor et par rangers venter.

I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke kan klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk. I lærer om orangutangernes livsvilkår af de lokale rangers - og de katastrofale konsekvenser det har, når skovene skamhugges, og primaterne ikke kan finde føde, bygge reder og meget mere.

Efter orangutangerne går turen videre til et nyåbnet center for solbjørne, en bjørneart der lever i Sydøstasiens regnskove. I møder det engagerede personale og ser, hvordan de arbejder med rehabilitering af den truede bjørneart. I fortsætter til Rainforest Discovery Center, hvor I får frokosten serveret i skønne omgivelser.

Med fyldte maver venter en tur rundt på områdets gangbroer, men disse er lidt specielle, idet de hænger i skovens øverste trækroner og danner et par hundrede meter hængebroer mellem toppene på de gigantiske mengaristræer. Det kan godt give et sus i maven, hvis I kigger ned.

Rainforest Discovery Center er blandt andet kendt blandt ornitologer for at være et af de bedste steder at se den sky og meget sjældne spurvefugl, Bornean Bristlehead, som kun lever her. Efter en begivenhedsrig dag vender I tilbage til jeres base i Sepilok.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Sepilok

Dag 7. Sepilok, rundt i Sandakan og videre til Sukau Rainforest Lodge

Efter morgenmaden pakker I kufferten for at rejse dybere ind i regnskoven. På vejen skal I dog på rundtur i Sandakan, og I begynder med et besøg på et af de lokale, farvestrålende markeder, der bugner med grøntsager, frugter og ikke mindst et stort udvalg af fisk. Snup evt. en klase bananer med under armen, den koster kun et par kroner.

Jeres næste stop er ved det kinesiske buddhistiske tempel, Puh Jih Seh. I studerer templets udformning, statuer og flotte udskæringer i loftet. Udenfor er der en fin have og smuk udsigt ud over Sandakanbugten. I kigger også indenfor i forfatteren Agnes Keiths hus og afslutter jeres rundtur i Sandakan blandt havsigøjnere i pælelandsbyen Sim Sim. I har måske undervejs på rejsen set flere af disse landsbyer, men her har I mulighed for at komme lidt tættere på og bliver sikkert også inviteret indenfor af den gæstfri befolkning.

Herefter skal I ud i naturen. Glæd jer til to nætter på det prisvindende Sukau Rainforest Lodge - samme sted som Sir David Attenborough og hans kamerahold boede.

Så snart I er ankommet til dette naturparadis, tager I plads i små både, der sejler jer næsten lydløst rundt på bifloderne lige der, hvor Attenborough & Co. optog deres fantastiske dokumentarfilm til BBC. I forsøger at spotte dyr i regnskoven - det kan være nysgerrige næseaber og gibbonaber, sky men vidunderlige fugle og måske en flok dværgelefanter, der kommer ned til foden for at drikke - de er sjældne at se, men hvem ved… Tilbage på lodgen serveres der middag i olielampernes skær.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Sukau Rainforest Lodge

Vær klar til den perfekte naturoplevelse, når I træder ind på Sukau Rainforest Lodge. Det var her Sir David Attenborough boede, da han optog det kendte naturprogram fra Sabah for BBC. Hele resortet er renoveret og er en af Borneos bedste resorts med en helt suveræn stemning.

 

Den legendariske BBC-vært, Sir David Attenborough, har lavet fantastiske dokumentarprogrammer om Sukauregnskoven. Her er han på arbejde i felten – glæd jer til at træde i hans fodspor.

Dag 8. Sukau Rainforest Lodge, safari blandt regnskovens dyr

Mens dagen langsomt gryr, bliver I vækket af makakabernes lange sørgmodige skrig - godt det samme for kl. 06.00 begynder dagens første safari på floden.

Dyrene er mest aktive om morgenen - måske er I heldige og møder et par af regnskovens store skikkelser som orangutangen, den lille flok vilde og meget sjældne dværgelefanter, et par langarmede gibboner eller næseaben, som I allerede har stiftet bekendtskab med.

Herefter har I fortjent en god morgenmad på lodgen, og når den er indtaget, følger I efter en af lodgens guider ud på Hornbill Boardwalk for at lære endnu mere om regnskoven.

Eftermiddagen byder på endnu en safari i den grønne regnskov og endnu en chance for at møde både orangutanger og mange andre spændende dyr. Også her får I glæde af lodgens personale, som både er dygtige til at spotte dyrene og kan fortælle om deres levevis i regnskoven.  

Om aftenen nyder I tilværelsen på lodgen i behagelige omgivelser og med hele regnskovens lydtæppe som baggrund.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Sukau-regnskoven
Sukau Rainforest

I Sukau Rainforest møder I masser af dyr og saftiggrøn regnskov. I tager på safari med lodgens guider både tidlig morgen og sen aften, hvor dyrene er mest aktive.

Er I heldige, ser I bl.a. krokodiller, den sjældne dværgelefant, gibbonaber og den virkeligt morsomme næseabe. Glæd jer til at bo på den skønne Sukau Rainforest Lodge lige midt i det hele, kåret af National Geographic som en af verdens bedste lodges.

På en ekstra udflugt kan I besøge de store Gomantong Caves, hvor der hentes fuglereder ned, der serveres som delikatesser på kinesiske restauranter. Til højre: I har heldigvis god tid til at nyde den skønne lodge.

Dag 9. Sukau - Kota Kinabalu

I nyder en sidste morgenmad på Sukau Rainforest Lodge, inden I rejser tilbage til Sandakan, hvorfra I flyver retur til Kota Kinabalu og tjekker ind på jeres hotel. Gå ud i byen og find et hyggeligt sted at spise middag.

På denne dag har I mulighed for at tilkøbe en ekstra udflugt, hvor I på vej til lufthavnen besøger de særprægede Gomantong Caves. Her kan I opleve et katedrallignende rum inde i bjerget, hvor sprækker i massivet sender et næsten guddommeligt lys ned i bunden og skaber en eventyrlig stemning.

Hulen er fyldt med fuglereder, som anses for at være en delikatesse i Kina, og I kan være heldige at se, hvordan lokale arbejdere klatrer højt op for at bringe de dyrebare reder sikkert ned, så de kan blive sendt videre til kinesiske restauranter. 

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Kota Kinabalu
Tilkøb oplevelser:

Dag 10. Kota Kinabalu, hjemrejse eller forlængelse

Jeres Borneo-eventyr er nu slut, og I bliver kørt til lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen. Hvis I har valgt at forlænge rejsen ved stranden, i regnskoven eller i storbyen venter der meget mere…

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 11. Ankomst til Danmark

Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Helle Falkenberg
hf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Helle Falkenberg - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Kota Kinabalu City Mosque bygget i 2000 er et smukt eksempel på moderne islamisk arkitektur. Her er plads til 12.000 bedene, og ikke-muslimer er velkomne uden for bedetiderne.

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
(Et enkeltværelse er kun muligt, når man rejser min. 3 personer og skal derfor bookes sammen med et dobbeltværelse)
Afrejseperiode  
24. jun 2019 - 10. jul 2019
kr. 18.015
kr. 20.555
kr. 18.015
 
11. jul 2019 - 31. aug 2019
kr. 18.715
kr. 21.255
kr. 18.715
 
01. sep 2019 - 30. sep 2019
kr. 18.005
kr. 20.540
kr. 18.005
 
01. okt 2019 - 07. okt 2019
kr. 18.155
kr. 20.845
kr. 18.155
 
08. okt 2019 - 31. okt 2019
kr. 18.005
kr. 20.540
kr. 18.005
 
01. nov 2019 - 16. dec 2019
kr. 17.800
kr. 20.140
kr. 17.800
 
18. dec 2019 - 23. dec 2019
kr. 19.000
kr. 21.535
kr. 19.000
 
02. jan 2020 - 06. jan 2020
kr. 17.305
kr. 19.840
kr. 17.305
 
07. jan 2020 - 03. feb 2020
kr. 17.100
kr. 19.440
kr. 17.100
 
04. feb 2020 - 08. feb 2020
kr. 17.255
kr. 19.745
kr. 17.255
 
09. feb 2020 - 28. feb 2020
kr. 17.100
kr. 19.440
kr. 17.100
 
Hotelstandard: Ekstra godt
(Et enkeltværelse er kun muligt, når man rejser min. 3 personer og skal derfor bookes sammen med et dobbeltværelse)
Afrejseperiode  
01. mar 2019 - 30. jun 2019
kr. 18.530
kr. 22.355
kr. 18.530
 
01. jul 2019 - 10. jul 2019
kr. 19.755
kr. 23.580
kr. 19.755
 
11. jul 2019 - 14. jul 2019
kr. 20.455
kr. 24.280
kr. 20.455
 
15. jul 2019 - 31. aug 2019
kr. 21.065
kr. 25.495
kr. 21.065
 
01. sep 2019 - 29. sep 2019
kr. 19.740
kr. 23.565
kr. 19.740
 
30. sep 2019 - 07. okt 2019
kr. 20.350
kr. 24.780
kr. 20.350
 
08. okt 2019 - 15. dec 2019
kr. 19.740
kr. 23.565
kr. 19.740
 
16. dec 2019 - 23. dec 2019
kr. 20.735
kr. 24.560
kr. 20.735
 
24. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 21.345
kr. 25.775
kr. 21.345
 
01. jan 2020 - 28. feb 2020
kr. 19.040
kr. 22.865
kr. 19.040
 

Tilkøb til rejsen

2 nætter aktiv forlængelse - Til toppen af Mt. Kinabalu

Trekking med guide til toppen af Mt. Kinabalu i 4.095 meters højde. Turen opad er fordelt over to dage med overnatning på sovesal.

Belønningen er en fantastisk solopgang på toppen med vidunderlig udsigt. Herefter nedad på 3. dagen.

Bemærk: Turistskat på MYR 10 pr. nat pr. værelse (ca. 16 kr.), som skal betales direkte til hotellet

mount kinabalu_10
fra kr. 5.335 pr. person
kr. 6.670 pr. single person
 • Transport fra hotel i Kota Kinabalu til foden af Mt. Kinabalu t/r
 • 2 nætter i simpel indkvartering
 • Inkl. helpension
 • Inkl. lokalguide og besøg på Kinabalu Natural History Gallery
Pris i periode
01. jan 2019 - 31. dec 2019 kr. 5.335 kr. 6.670 kr. 5.335
01. jan 2020 - 28. feb 2020 kr. 5.335 kr. 6.670 kr. 5.335

2 nætter aktiv forlængelse - Tabin Wildlife Resort

En budgetvenlig løsning til jer, der vil opleve Borneos jungle tæt på. Resortet arrangerer vandreture bl.a. til vandfald, og safari - både dag og aften - med mulighed for at se elefanter samt besøg i et redningscenter for orangutanger.

Medbring: badetøj, evt. kikkert, flaske til drikkevand, myggespray, iglesokker, langærmet T-shirt og lange bukser, shorts, let regnfrakke, solhat, komfortable sko (to par), toiletsager og kamera

Bemærk: Turistskat på MYR 10 pr. nat pr. værelse (ca. 16 kr.), som skal betales direkte til hotellet

Dag 1. Sukau - Lahad Datu - Tabin Wildlife Resort

Fra Sukau kører I ca. 2,5 timer til Lahad Datu og derfra videre på grusveje til Tabin Wildlife Reserve. I spiser frokost på lodgen, og om eftermiddagen besøger I Lipad-vulkanen, hvor I vandrer i et område kendt for sit rige dyre- og fugleliv. Efter middagen er der natsafari, hvor I er på udkig efter de dyr, som er aktive i mørket. Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Dag 2. Tabin Wildlife Reserve

Før morgenmaden går I ud for at spotte fugle – der er næsten 300 arter i området. Om formiddagen går I på opdagelse i den frodige og grønne regnskov. I kommer forbi et vandfald, hvor I kan bade, inden I vender tilbage til resortet. I skumringen og efter middagen kører I på safari ud i dyrereservatet. Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Dag 3. I forlader regnskoven

Lidt tid til at nyde omgivelserne, inden I bliver kørt til lufthavnen ved Lahad Datu for at flyve til Kota Kinabalu. Morgenmad og frokost er inkluderet.

Inkluderet i tilkøbet:

Alt transport, overnatning og de nævnte måltider, entreer og engelsktalende guide

Læs mere Læs mindre
malaysia/borneo - borneo_abe_01
fra kr. 5.815 pr. person
kr. 8.270 pr. single person
 • Transport fra Sukau til Tabin Wildlife Resort
 • 2 nætter på Tabin Wildlife Resort
 • Inkl. helpension
 • Inkl. lokalguide og aktiviteter
 • Indenrigsfly Lahad Datu - Kota Kinabalu
Pris i periode
01. jan 2019 - 31. dec 2019 kr. 5.815 kr. 8.270 kr. 5.815
01. jan 2020 - 28. feb 2020 kr. 5.815 kr. 8.270 kr. 5.815

2 nætter aktiv forlængelse - Borneo Rainforest Lodge i Danum Valley

Nyd dagene på den prisvindende 3-stjernede lodge, der ligger i 5-stjernede omgivelser langs Danumfloden i Sabahs største lavlandsregnskov. Her lever 340 fuglearter, 124 arter pattedyr og 72 arter krybdyr. Skønne hytter med udsigt til flod eller regnskov. 

Medbring: badetøj, solcreme, toiletsager, flaske til drikkevand, myggespray, lommelygte, hat, evt. kikkert, iglesokker, vandresko og let regnfrakke

Bemærk: Turistskat på MYR 10 pr. nat pr. værelse (ca. 16 kr.), som skal betales direkte til hotellet

Dag 1. Sukau - Lahad Datu - Borneo Rainforest Lodge

Fra jeres ophold i Sukau køres I ca. 2,5 time til Lahad Datu, hvor I stopper for at spise frokost og ordne formelle papirer. I kører videre til Borneo Rainforest Lodge, der er omgivet af uberørt regnskov. Om eftermiddagen følger I stier ind i regnskoven og langs floden.

Om aftenen oplever I, hvis vejret tillader det, de nataktive dyr. Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Dag 2. Borneo Rainforest Lodge

Hele dagen byder på safari i regnskoven og vandring til et vandfald med mulighed for at dyppe sig i de naturlige pools. I går tur på hængebroer i trætoppene med udsigt til grønt så langt øjet rækker. Morgenmad, frokost og middag på lodgen er inkluderet.

Dag 3. I forlader regnskoven

I har endnu en vandretur ind i regnskoven med mulighed for at spotte spændende fugle og dyr. Herefter bliver I kørt til Lahad Datu, hvorfra I flyver til Kota Kinabalu. Morgenmad og frokost er inkluderet. 

Inkluderet i tilkøbet:

Alt transport, overnatning og de nævnte måltider, entreer og engelsktalende guide

Læs mere Læs mindre
borneo rainforest lodge_facade_03
fra kr. 9.780 pr. person
kr. 10.450 pr. single person
 • Transport fra Sukau til Borneo Rainforest Lodge
 • 2 nætter på Borneo Rainforest Lodge
 • Inkl. helpension, lokalguide og aktiviteter
 • Indenrigsfly Lahad Datu - Kota Kinabalu
Pris i periode
01. jan 2019 - 31. dec 2019 kr. 9.780 kr. 10.450 kr. 9.780
01. jan 2020 - 28. feb 2020 kr. 9.780 kr. 10.450 kr. 9.780

3 nætter strandforlængelse - Bunga Raya Island Resort & Spa

Et 4+-stjernet resort til de kræsne med fantastisk beliggenhed på stranden på Gaya Island midt i Tunku Abdul Rahman Marine Park, kun en kort sejltur fra Kota Kinabalu. Skønne bungalows og mange muligheder for snorkling.

Bemærk: Turistskat på MYR 10 pr. nat pr. værelse (ca. 16 kr.), samt National Park Fee MYR 20 pr. person (ca. 32 kr.), som skal betales direkte til hotellet.

bunga raya island resort_05
fra kr. 3.360 pr. person
fra kr. 6.545 pr. single person
kr. 170 pr. barn
 • Transport Kota Kinabalu t/r
 • 3 nætter i Superior værelse inkl. morgenmad
Eksl. National Park Gebyr: Ekskl. National Park Fee MYR 20 pr. person (ca. kr. 32). Betales direkte på hotellet
Pris i periode Barn A
01. apr 2019 - 30. jun 2019 kr. 3.360 kr. 6.545 kr. 170
01. jul 2019 - 31. aug 2019 kr. 3.995 kr. 7.820 kr. 170
01. sep 2019 - 31. okt 2019 kr. 3.680 kr. 7.185 kr. 170
01. nov 2019 - 19. dec 2019 kr. 3.360 kr. 6.545 kr. 170
20. dec 2019 - 30. dec 2019 kr. 4.475 kr. 8.780 kr. 170
31. dec 2019 - 31. dec 2019 kr. 4.955 kr. 9.735 kr. 170
01. jan 2020 - 10. jan 2020 kr. 4.475 kr. 8.780 kr. 170
11. jan 2020 - 04. feb 2020 kr. 3.680 kr. 7.185 kr. 170
05. feb 2020 - 11. feb 2020 kr. 4.475 kr. 8.780 kr. 170
12. feb 2020 - 31. mar 2020 kr. 3.360 kr. 6.545 kr. 170

3 nætter strandforlængelse - Pacific Sutera

Nyd nogle dage på dette dejlige 4-stjernede hotel beliggende inde i Kota Kinabalu og dermed med en god lokal stemning. Hotellet har et stort dejligt poolområde og arrangerer ture ud i Tunku Abdul Rahman Marine Park.  

Bemærk: Turistskat på MYR 10 pr. nat pr. værelse (ca. 16 kr.), som skal betales direkte til hotellet.

kota kinabalu - the_pacific_sutera_02
fra kr. 2.115 pr. person
fra kr. 4.140 pr. single person
børn gratis
 • Transport Kota Kinabalu t/r
 • 3 nætter i Deluxe Golf View inkl. morgenmad
Pris i periode Barn A Barn B
01. jan 2019 - 14. jul 2019 kr. 2.115 kr. 4.140 kr. 1.440 Gratis kr. 1.350
15. jul 2019 - 31. aug 2019 kr. 2.795 kr. 5.500 kr. 1.895 Gratis kr. 1.805
01. sep 2019 - 29. dec 2019 kr. 2.115 kr. 4.140 kr. 1.440 Gratis kr. 1.350
30. dec 2019 - 31. dec 2019 kr. 2.795 kr. 5.500 kr. 1.895 Gratis kr. 1.805
01. jan 2020 - 02. feb 2020 kr. 2.115 kr. 4.140 kr. 1.440 Gratis kr. 1.350
10. feb 2020 - 31. mar 2020 kr. 2.115 kr. 4.140 kr. 1.440 Gratis kr. 1.350

3 nætter strandforlængelse - Shangri La Rasa Ria

Dette skønne 5-stjernede resort ligger i Tuaran 45 min. kørsel uden for Kota Kinabalu. I har masser af faciliteter til rådighed - et ideelt sted at slappe af efter mange oplevelser i naturen.

Bemærk: Turistskat på MYR 10 pr. nat pr. værelse (ca. 16 kr.), som skal betales direkte til hotellet.

kota kinabalu - shangri la rasa ria_03
fra kr. 3.395 pr. person
fra kr. 6.590 pr. single person
fra kr. 195 pr. barn
 • Transport Kota Kinabalu t/r
 • 3 nætter i Deluxe Sea View inkl. morgenmad
Shangri-la's Rasa Ria Resort (Deluxe Seaview): Tillægspris til rundrejsen
Pris i periode Barn A Barn B
06. apr 2019 - 30. jun 2019 kr. 3.395 kr. 6.590 kr. 2.330 kr. 195 kr. 2.330
01. jul 2019 - 14. jul 2019 kr. 3.755 kr. 7.315 kr. 2.570 kr. 195 kr. 2.570
15. jul 2019 - 31. aug 2019 kr. 4.150 kr. 8.105 kr. 2.835 kr. 195 kr. 2.835
01. sep 2019 - 28. sep 2019 kr. 3.395 kr. 6.590 kr. 2.330 kr. 195 kr. 2.330
29. sep 2019 - 07. okt 2019 kr. 3.755 kr. 7.315 kr. 2.570 kr. 195 kr. 2.570
08. okt 2019 - 23. dec 2019 kr. 3.395 kr. 6.590 kr. 2.330 kr. 195 kr. 2.330
24. dec 2019 - 02. jan 2020 kr. 4.150 kr. 8.105 kr. 2.835 kr. 195 kr. 2.835
03. jan 2020 - 02. feb 2020 kr. 3.395 kr. 6.590 kr. 2.330 kr. 195 kr. 2.330
03. feb 2020 - 09. feb 2020 kr. 4.150 kr. 8.105 kr. 2.835 kr. 195 kr. 2.835

2 nætters forlængelse på stranden på Pacific Sutera★★★★

Tilbring tre ekstra dage på stranden efter en indholdsrig rundrejse. Pacific Sutera ligger dejligt ned til havnen i selve Kota Kinabalu og har mange faciliteter, herunder et skønt poolområde. Der er mange muligheder for at udforske øerne i havet ud for hotellet. 

På rejsens sidste dag bliver I kørt til lufthavnen i Kota Kinabalu, hvorfra hjemrejsen via Singapore begynder

kota kinabalu - the_pacific_sutera__business_hotel_
fra kr. 1.290 pr. person
fra kr. 2.590 pr. single person
 • Morgenmad
 • Transport fra hotel til lufthavn
Pris i periode
01. jan 2019 - 31. maj 2019 kr. 1.290 kr. 2.590 kr. 1.290
01. jun 2019 - 31. aug 2019 kr. 1.690 kr. 3.290 kr. 1.690
01. sep 2019 - 29. sep 2019 kr. 1.290 kr. 2.590 kr. 1.290
01. jan 2020 - 31. maj 2020 kr. 1.290 kr. 2.590 kr. 1.290
01. jun 2020 - 31. aug 2020 kr. 1.690 kr. 3.290 kr. 1.690
01. sep 2020 - 29. sep 2020 kr. 1.290 kr. 2.590 kr. 1.290

2 nætters forlængelse på Shangri La Rasa Ria Resort★★★★★

Efter en indholdsrig rundrejse tilbringer I tre dage på det skønne Shangri La Rasa Ria, der ligger på en dejlig strand uden for Kota Kinabalu. I har stranden foran jer og regnskoven bag jer, og I kan nyde hotellets virkeligt gode faciliteter, herunder skønne poolområder, 18-hullers golfbane og et stort aktivitetsprogram. Shangri La Rasa Ria er til jer, der stiller ekstra krav til indkvartering og faciliteter.

På rejsens sidste dag bliver I kørt til lufthavnen i Kota Kinabalu, hvorfra hjemrejsen via Singapore begynder.

kota kinabalu - shangri la rasa ria_pool_01
fra kr. 2.590 pr. person
fra kr. 4.790 pr. single person
 • Morgenmad
 • Transport til hotel og fra hotel til lufthavn
Pris i periode
01. jan 2019 - 13. apr 2019 kr. 2.590 kr. 4.790 kr. 2.590
14. apr 2019 - 20. apr 2019 kr. 2.990 kr. 5.690 kr. 2.990
21. apr 2019 - 30. jun 2019 kr. 2.590 kr. 4.790 kr. 2.590
01. jul 2019 - 31. aug 2019 kr. 2.990 kr. 5.690 kr. 2.990
01. sep 2019 - 29. sep 2019 kr. 2.590 kr. 4.790 kr. 2.590
01. jan 2020 - 13. apr 2020 kr. 2.590 kr. 4.790 kr. 2.590
14. apr 2020 - 20. apr 2020 kr. 2.990 kr. 5.690 kr. 2.990
21. apr 2020 - 30. jun 2020 kr. 2.590 kr. 4.790 kr. 2.590
01. jul 2020 - 31. aug 2020 kr. 2.990 kr. 5.690 kr. 2.990
01. sep 2020 - 29. sep 2020 kr. 2.590 kr. 4.790 kr. 2.590

Stop-over i Singapore

3 nætter stop-over i Singapore

Singapore har i løbet af få år slået sig fast som Sydøstasiens foretrukne oplevelsesmetropol og et yndet stopover på vej til Østen, Australien og New Zealand.

Der er fuld fart på udviklingen i Singapore. Den lille bystat og tidligere britiske koloni har i løbet af få år udviklet sig fra en tilfældig mellemlanding til en pulserende og topmoderne metropol midt i et af Asiens største kulturelle knudepunkter. Og det er nemt - og billigt - at tage et stop i Singapore, når I rejser til Østen, Australien eller New Zealand med Singapore Airlines.

Vær opmærksom på, at transport ved ankomst er inkluderet i rejsens pris men at transport tilbage til lufthavnen ikke er inkluderet. 
Morgenmad er ligeledes ikke inkluderet.

Vi har på forhånd udvalgt flere hoteller i forskellige prisklasser, men udvalget er meget større end det. Hvis I har et yndlingshotel i Singapore, så ring endelig og hør, om det er omfattet af stopover-pakken.

Læs mere om hotellerne og stopover-pakken

 

Stopover-pakken inkluderer

 • Ophold på valgte hotel i Singapore
 • Transport fra lufthavn til hotellet med shuttle bus
  Gratis adgang til mange forskellige seværdigheder bl.a.:
 • Night City Tour i åben bus, 3 timer med engelsktalende guide, 1 tur
 • Singapore Zoo og Jurong Fugle park eller Night Safari
 • Gardens By The Bay, adgang til Cloud forest Conservatory og Flower Dome
 • National Orchid Garden
 • The Original Singapore Walks
 • Singapore River Cruise, Bumboat Experience, (1 tur)
 • Singapore Flyer
 • National Gallery Singapore
 • National Museum of Singapore
 • Sentosa - Island of Adventure, adgang til: 
  - Adventure Cove Waterpark™ eller S.E.A Aquarium™
  - KidZania Singapore og Ola Beach Club
  - Samt meget mere...

 • Du kan finde yderligere information om de inkluderede attraktioner på her.
Læs mere Læs mindre
singapore - singapore_skyline_01
fra kr. 1.350 pr. person
fra kr. 2.365 pr. single person
 • 3 nætter uden morgenmad
 • Vælg mellem flere hotelkategorier
 • Fri entré massevis af steder
Pris i periode Kommentarer
01. apr 2019 - 31. mar 2020 kr. 1.350 kr. 2.365 Kategori A
01. apr 2019 - 31. mar 2020 kr. 1.660 kr. 2.860 Kategori C
01. apr 2019 - 31. mar 2020 kr. 2.395 kr. 4.340 Kategori H

Tilkøb udflugter

Gomantong Caves

Tag på en udflugt til de afsidesliggende huler, Gomantong Caves, som I udforsker sammen med en lokalkendt guide. I går ind i de katedrallignende rum inde i bjerget, hvor sprækker i massivet sender nærmest guddommelige lysstråler ned i bunden og skaber en eventyrlig stemning.

Hulerne er fyldt med en særlig slags fuglereder, som kineserne betragter som delikatesser og derfor er villige til at betale formuer for.

For at sikre bæredygtigheden er der indført regler for høsten af disse reder, men I kan være heldige at se den ikke ufarlige bedrift det er, når lokale arbejdere klatrer op ad 20-30 meter høje, smalle bambusstiger for at bringe de dyrebare reder sikkert ned, så de kan blive sendt videre til kinesiske restauranter.

Husk lukkede sko.

gomantong grotte_05
kr. 400 pr. person
 • Transport fra lodgen til Gomantong t/r
 • Besøg i hulerne med lokal engelsktalende guide

Tilkøb forsikring

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Udflugter og transport i grupper

Bemærk at alle udflugter og transporter foregår i små dynamiske grupper på maks. 15 deltagere med en engelsktalende guide med stort kendskab til flora og fauna.

Enkeltværelse

Et enkeltværelse er kun muligt, når man rejser min. 3 personer og skal derfor bookes sammen med et dobbeltværelse

Børnepriser

Rejser du med børn, kontakt os for børnepriser

Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Inkluderet i prisen: Fold ind Fold ud

 • Flytransport med Singepore Airlines fra København til Kota Kinabalu via Singapore t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport fra Kota Kinabalu lufthavn til det valgte hotel i Kota Kinabalu
 • 3 nætter i Kota Kinabalu - inkl. morgenmad
  (GODT) Dreamtel i superior værelse
  (EKSTRA GODT) Grandis Hotel i superior værelse
 • Heldagsudflugt med transport, picnic frokost og engelsktalende guide til Gaya Island
 • Heldagsudflugt med transport og engelsktalende guide til Kinabalu Park med gåtur på gangbroer (inkl. frokost)
 • Transport Kota Kinabalu hotel - lufthavn
 • Indenrigsfly Kota Kinabalu - Sandakan t/r
 • Transport Sandakan lufthavn - Sandakan hotel
 • 2 nætter i Sandakan - inkl. morgenmad:
  (GODT) Sepilok Forest Edge Resort i standard værelse
  (EKSTRA GODT) Sepilok Nature Resort i standard værelse
 • Halvdagsudflugt Labuk Bay Proboscis Sanctuary
 • Heldagsudflugt Sepilok Wildlife inkl. frokost
 • Halvdagsudflugt Sandakan inkl. frokost
 • Transport Sandakan - Sukau Rainforest Lodge
 • 3 dage/2 nætter på Sukau Rainforest Lodge inkl. aktiviteter, helpension og engelsktalende guide:
  (GODT) Sukau Rainforest Lodge, superior værelse
  (EKSTRA GODT) Sukau Rainforest Lodge, villa
 • Transport (båd/bil) Sukau Rainforest Lodge - Sandakan lufthavn
 • Transport Sandakan lufthavn - Kota Kinabalu hotel
 • 1 nat i Kota Kinabalu - inkl. morgenmad:
  (GODT) Dreamtel - i superior værelse
  (EKSTRA GODT) Grandis Hotel i superior værelse
 • Transport hotel i Kota Kinabalu - Kota Kinabalu lufthavn

Ikke inkluderet i prisen: Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Provinstilslutning muligt med SAS mod tillæg – forhør om pris
 • Personlige udgifter samt drikkevarer til maden og drikkepenge til guider og chauffører
 • Kameragebyr
 • Turistskat på MYR 10 pr. nat pr. værelse (ca. 16 kr.), som skal betales direkte til hotellet
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond
malaysia/borneo - borneo_kota kinabalu_gibbon abe_02

Vejret på Borneo

Det optimale tidspunkt at rejse til Borneo er mellem marts og oktober, hvor der falder mindst regn, og det er samtidigt det bedste tidspunkt at se vilde orangutanger på. I november begynder monsunregnen statistisk set, men til gengæld er der langt færre besøgende i nationalparkerne. Vær dog opmærksom på, at monsunregnen (november til februar) typisk falder som en enkelt skylle i løbet af eftermiddagen, og at vejret typisk er fint resten af dagen. November er derfor også en god måned at besøge Borneo i.

Der er varmt og fugtigt året rundt på Borneo med temperaturer mellem 27 og 32 grader og en luftfugtighed på omkring 80%.

Kota Kinabalu Fold ind Fold ud
 • Kota Kinabalu
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
31° C 31° C 32° C 33° C 33° C 32° C 32° C 32° C 32° C 32° C 32° C 31° C
23° C 23° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C
100 mm 80 mm 86 mm 132 mm 212 mm 289 mm 266 mm 245 mm 297 mm 411 mm 279 mm 211 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Sandakan (Sukau, Selingan Island og Sepilok) Fold ind Fold ud
 • Sandakan (Sukau, Selingan Island og Sepilok)
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
29° C 30° C 31° C 32° C 33° C 32° C 32° C 33° C 32° C 32° C 31° C 30° C
24° C 24° C 24° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C 24° C
315 mm 275 mm 178 mm 105 mm 142 mm 165 mm 214 mm 195 mm 285 mm 333 mm 285 mm 404 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Borneo FIT
  Borneo - Rejseforslag
  Individuel rejse - 24 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • malaysia/borneo - borneo_kota kinabalu_gibbon abe_02
 • malaysia/borneo - borneo_kota kinabalu_04
 • malaysia/borneo - borneo_mount kinabalu_01
 • malaysia/borneo - borneo_sukao river_david attenborough_01

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  VIETNAM

  Vietnams 7 vidundere

  17 dage fra kr. 16.545

  • Oplevelsesspækket rejse
  • Besøg hos minoriteterne i Sapa
  • Lokaltransport med fly og tog
  • Gode, ekstra gode eller deluxe-hoteller
 • Se rejsen

  MYANMAR

  Blandt Myanmars minoriteter

  13 dage fra kr. 20.525

  • Oplevelser blandt minoriteter
  • Vandreture på sletter og langs rismarker 
  • Livet på pæle i Inlesøen
  • Mulighed for 5 nt. strandferie