canada - nova scotia_peggys cove_03
Canada - Rundrejse med dansk rejseleder

På eventyr i det østlige Canada

4,3 (6 Anmeldelser)
17 dage fra 37.900 kr.

På eventyr i det østlige Canada

Det østlige Canada – hele Nordamerikas vugge

Vikingerne fandt som de første europæere vej til Nordamerika omkring år 1000. Engelske og franske søfolk genopdagede den canadiske østkyst knap 500 år senere. I deres kølvand fulgte pelsjægere, fiskere og hvalfangere, soldater, eventyrere, straffefanger og nybyggere. Nu er det blevet vores tur.

På rundrejsen i ’den nye verden’ går vi i de første engelsk-franske fodspor og lukker kontinentet op østfra. Vi besøger de vigtigste historiske steder, hvor pionererne opførte deres første huse af træstammer og tørv, hvor de mødte den oprindelige befolkning på godt og ondt, og hvor England og Frankrig kæmpede om territorierne i den nye verden. Siden fulgte millioner af europæere.

Vores opdagelsesrejse i det historiske og multietniske Canada begynder i Halifax. Nede i havnen på molen, Pier 21, satte over en million udlændinge første gang foden på nordamerikansk grund. Herfra spredte de sig langsomt ud over verdens næststørste land og skabte en nation, der langsomt tog form og i 2017 kunne fejre sin 150 års fødselsdag.

Rejsen fører os fra Nordamerikas vugge i østkystens maritime provinser - forbi det ikoniske Peggy’s Point Lighthouse og UNESCO-beskyttede Lunenburg - og videre gennem det franskdominerede Québec til den folkerigeste provins, Ontario. Vi møder det topmoderne og multietniske Canada, de mange nationaliteter sammen har skabt. I Québec City mærker vi, at det franske Canada stortrives i dag og tilfører Nordamerika en ekstra dimension - og et europæisk touch. I de dynamiske millionbyer Toronto og Montréal forstår de både at tjene penge og feste. Byerne er kendt for et utal af festivaler.

Vi besøger også Ottawa, der var en undseelig tømmerby med navnet Bytown indtil 1857, hvor Dronning Victoria overraskende gjorde den til Canadas hovedstad. Canadisk kunst, arkitektur og historie er sammen med lidt shopping på vores Ottawa-program.

Storslået natur er der så rigeligt af i Østcanada, og den nyder vi undervejs: Hopewell Rocks, hvor tidevandet har ædt sig ind på klipperne, den travle vandvej St. Lawrencefloden og det imponerende Niagara-vandfald. Endeløse skove og betagende bjerglandskaber. Det rige dyreliv oplever vi til fods, under køreturene og til vands på bl.a. hvalsafari.

Små grupper
15-25
deltagere
Foredrag

Gratis foredrag om det østlige Canada

Tilmeld dig her

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Halifax 2 nætter i Halifax
2
Overnatning

Moncton 1 nætter i Moncton
1
Overnatning

Saint John 1 nætter i Saint John
1
Overnatning

Riviere Du Loup 1 nætter i Riviere Du Loup
1
Overnatning

Tadoussac 1 nætter i Tadoussac
1
Overnatning
Hotel Tadoussac ★★★

Quebec City 2 nætter i Quebec City
2
Overnatning

Montreal 2 nætter i Montreal
2
Overnatning

Mont Tremblant 1 nætter i Mont Tremblant
1
Overnatning

Ottawa 1 nætter i Ottawa
1
Overnatning
Novotel Ottawa ★★★

Kingston 1 nætter i Kingston
1
Overnatning

Toronto 2 nætter i Toronto
2
Overnatning

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark - London - Halifax
Afrejse fra Københavns Lufthavn til Toronto og videre med indenrigsfly til Halifax.
Dag 2.
Halifax
Besøg ved det ikoniske fyrtårn ved Peggy´s Cove og videre til den maleriske fiskerby Lunenburg, der er UNESCO-verdensarv. Her ser vi smukke træhuse i britisk kolonistil. Retur til Halifax og en hyggelig aften i byen.
Dag 3.
Halifax – Moncton.
Byrundtur til fods i Halifax med bl.a. Citadellet, Public Gardens med de smukke rosenbede og indvandringsmuseet Pier 21. Herefter forlader vi Halifax og kører til Moncton.
Dag 4.
Moncton - Saint John
På vej til Saint John besøger vi Hopewell Rocks, et stykke smuk natur, hvor tid og ikke mindst tidevand har ædt sig ind på sandstensklipperne og skabt nogle forunderlige toppe. Vi går tur på havbunden ved lavvande. Fremme i Saint John tager vi på sightseeing i Canadas ældste by på fastlandet.
Dag 5.
Saint John – Rivière-du-Loup
Besøg ved de brusende Reversing Falls, hvor vandet skifter retning, og derefter ad Trans-Canada Highway til verdens længste overdækkede bro i Hartland og til New Denmark, det ældste danske samfund i Canada
Dag 6.
Rivière-de-Loup - Tadoussac
I den fransktalende Québec-provins skal vi på hvalsafari, hvor Saguenayfloden munder ud i St. Lawrence-floden. Vandet er rigt på føde og besøges af op til 10 forskellige hvalarter.
Dag 7.
Tadoussac - Québec City
Inden vi når Québec City ser vi det 84 m høje Montmorency Falls, som er næsten 30 m højere end Niagara Falls, og kort efter overgiver vi os til det mest franske i Nordamerika: Québec City, der er UNESCO-verdensarv pga. sin befæstede bymur. Byen giver os mange andre oplevelser.
Dag 8.
Québec City
Formiddagen er til fri disposition. Om eftermiddagen besøger vi repræsentanter for Canadas oprindelige befolkning, First Nations, og oplever Huron-Wendat Museum.
Dag 9.
Québec City - Montréal
Vi kører til Montréal og oplever nogle af byens højdepunkter med det gamle franske kvarter, Notre Dame-basilikaen og Mont Royal Park. Om aftenen går vi ud i Montréal og indfanger byens særlige atmosfære.
Dag 10.
Montréal
Vi kører til Montréal og oplever nogle af byens højdepunkter med det gamle franske kvarter, Notre Dame-basilikaen og Mont Royal Park. Om aftenen går vi ud i Montréal og indfanger byens særlige atmosfære.
Dag 11.
Montréal - Mont Tremblant
Nu gælder det naturoplevelser i Québecs ældste park, Mont-Tremblant Park. Her ligger Østcanadas største skisportssted, der er et yndet mål for naturelskere. Vi skal på vandretur med lokal guide med chance for at se nogle af de mange vilde dyr, der lever i parken, herunder elg, ulv, sort bjørn og sågar pumaen.
Dag 12.
Mont Tremblant - Ottawa
I Canadas hovedstad oplever vi foruden parlamentet og de tilhørende officielle lokaliteter to af landets bedste museer: kunstmuseet og det historiske museum. Vi hører også om Rideaukanalen, der er UNESCO-verdensarv og har tid til shopping på Byward Market.
Dag 13.
Ottawa - Kingston
I det levende frilandsmuseum, Upper Canada Village, skruer vi tiden tilbage til 1860’erne. Vi tager på et krydstogt til Thousand Islands, og herefter kører vi til Kingston.
Dag 14.
Kingston - Toronto
Rejsen går til Canadas største metropol, Toronto. Her skal vi på sightseeing og opleve bl.a. udsigten fra CN Tower.
Dag 15.
Toronto
Heldagsudflugt til Niagara Falls, hvor vi sejler helt tæt på vandmasserne. Bagefter besøger vi en berømt vingård og smager deres prisvindende icewine. Teaterlandsbyen Niagara-on-the-Lake er hyggelig og byder på god shopping.
Dag 16.
Toronto - Danmark
På vores heldagsudflugt oplever vi Torontos etniske kvarterer, Distillery District og det livlige kulturcenter på Toronto Harbourfront. Hen på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og flyver mod Danmark.
Dag 17.
Hjemkomst
Ankomst til Danmark om eftermiddagen

Andre spændende rundrejser

Australien

På eventyr i Australien

Rundrejse med dansk rejseleder
Borneo

Ultimative naturoplevelser

Rundrejse med dansk rejseleder
Japan

Solgudens ø-rige

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)