På eventyr i Cuba fra øst til vest
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.6 (385 anmeldelser)

På eventyr i Cuba fra øst til vest

Individuel rejse
18 dage fra kr. 18.595

De største seværdigheder og ægte liv i udkants-Cuba

Med en kombination af bus og private transporter

På dette kompromisløse eventyr oplever I Cuba fra øst til vest, herunder Gibara, Baracoa og Santiago de Cuba, og stifter bekendtskab med vidunderlige kolonistilsbyer, glade salsatoner og ikke mindst landets smukke natur.

I skal først opleve Havana, en af verdens mest sanselige hovedstæder med smukke pladser, amerikanerbiler og barer, hvor Hemingway har hængt over en drink og samlet inspiration. I skal opleve udkants-Cuba i Gibara og køre ad en af landets smukkeste ruter gennem Alexander von Humboldt-nationalparken til Baracoa, en af de byer, som Columbus tabte sit hjerte til for mere end 500 år siden. I skal videre til Santiago de Cuba, Camagüey og Trinidad, hvor sporene af fordoms storhed kan aflæses på fine palæer i smukke pastelfarver.

Sidst men ikke mindst skal I opleve naturen fra sin allersmukkeste side i Viñalesdalen med de forunderlige Mogotesbjerge og tobaksmarker, der producerer blade til nogle af verdens bedste cigarer.

I bor på gode hoteller hele vejen rundt og i Havana og Trinidad på casas particulares, så I kommer tæt på cubanernes dagligliv i det nye Cuba. Transporten rundt i landet foregår med gode turistbusser, private transporter og med indenrigsfly.

Det er muligt at tilkøbe udflugter med engelsktalende guide hjemmefra – se vores store udvalg af udflugter i Cuba

Turen i overblik

Dagsprogram Cuba

Dag 1. Danmark - Havana

I flyver fra Danmark til Cuba via en europæisk lufthavn og ankommer til Havana samme dag om aftenen. I bliver hentet uden for lufthavnen og kørt ind til Havana, hvor I indlogeres på en af vores særligt udvalgte casas particulares.

Overnatning: Havana
Tilkøb oplevelser:

Dag 2-3. Havana

Havana er en vidunderlig by, og der er altid en smuk plads inden for gåafstand, hvor man kan slå sig ned med en kop kaffe eller en kold drink.

Det er nemt at finde rundt i Havanas gamle bydel og opleve de store seværdigheder på egen hånd, men vi kan også anbefale jer at deltage i udflugter med engelsktalende guide til byens største seværdigheder. Tag f.eks. en køretur i en gammel amerikanerbil eller en guidet gåtur i Old Havana til bl.a. byens katedral og de smukke gamle pladser.

Vi kan også anbefale jer at besøge Ernest Hemingways smukt indrettede hus lidt uden for byen. Hemingway boede i Cuba i næsten 20 år og fandt her inspirationen til mange af de klassikere, han skrev, ikke mindst Den gamle mand og havet. Denne udflugt samt gåturen i det gamle Havana er i selskab med Raul, ”vor mand i Havana” som har begejstret vores gæster i mange år med sin store viden og sit behagelige væsen.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Havana
Tilkøb oplevelser:
Kontakt os
Louise Holm Nielsen
lhn@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
LHN
Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Dorte Mouritzen
do@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Dorte Mouritzen - rejsekonsulent
Kontakt os
Sune Falk Mikkelstrup
sf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Sune Falk Mikkelstrup - rejskonsulent
Kontakt os
Jessica Roda Tolentino
jt@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Kontakt os
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Dag 4. Havana – Gibara

Rejsen går nu videre til skønne Gibara, der ligger i et forholdsvist ukendt og meget autentisk hjørne af Cuba. I flyver indenrigs fra Havana til Holguin, hvor en chauffør venter på at køre jer det sidste stykke.

Den lille by Gibara er et helt vidunderligt sted. Der var her, Colombus gik i land i 1492 og mødte indianere, der røg på nogle for europæerne ukendte blade, som de kaldte cohiba – deres ord for tobak.

Byen er også en gammel spansk fæstningsby, og den var den sidste, som oprørerne fik kontrol over i uafhængighedskrigen mod Spanien i 1898. I indkvarteres på et hyggeligt hotel midt i byen og tæt på havnen.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Gibara

Dag 5. Gibara, det autentiske Cuba Se rute >

Hotellet kan hjælpe jer med at arrangere udflugter i og omkring byen. Der findes en cigarfabrik, som nogle gange – og andre gange ikke – tager mod besøgende, og tager man en kort sejltur over bugten, kommer man til en dejlig sandstrand.


Eventyrlysten kan stilles på en guidet tur ned i en grotte uden for byen, hvor man iført hjelm og pandelampe kravler 33 meter ned mod bunden for at bade i en underjordisk sø, som siges at have foryngende virkning. Det er også herligt at gå tur i højlandet bagved byen eller at nyde en stille stund på hotellets tagterrasse.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Gibara

Dag 6. Gibara - Baracoa

I dag bliver I kørt til Baracoa helt ude i den østlige ende af landet - en hyggelig og original lille by, visse steder med et temmelig rustikt præg. Køreturen går gennem nikkelbyen Moa og videre i bjergtagende natur i Alexander von Humboldt-nationalparken – en lang men smuk køretur på omkring 6-7 timer.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Baracoa
Tilkøb oplevelser:

Dag 7. Baracoa, den smukke Humboldt-nationalpark

Naturen omkring Baracoa er fantastisk, og vi anbefaler, at I bruger i hvert fald noget af dagen i skønne grønne omgivelser. Naturreservatet med den ambolt-lignende kæmpeklippe El Yunque ligger blot 30 minutter i bil fra byen og Alexander von Humboldt-nationalparken blot 1½ time væk. Udsigten undervejs til de nærmest paradislignende landskaber og bondesamfund kompenserer mere end rigeligt for alle hullerne i vejen.

Den 700 hektar store nationalpark er udnævnt af UNESCO som verdensarv, fordi der i området er den største biodiversitet i hele Caribien. Her finder I ægte regnskov med tæt bevoksning, floder, vandfald og smukke laguner.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Baracoa
Tilkøb oplevelser:
Oplev det østlige Cuba

I det østlige Cuba er antallet af turister væsentligt lavere end i det vestlige og centrale Cuba. 

Det giver helt særlige og autentiske oplevelser, ikke mindst i Baracoa, som Colombus beskrev som ”det smukkeste sted, noget menneskeøje har set”. I det østlige Cuba finder I også en fantastisk natur, ikke mindst i Humboldt-nationalparken, som er udnævnt som UNESCO-verdensarv. Her ligger regnskov med tæt bevoksning, floder, vandfald og smukke laguner.

Læs mere luk

Dag 8. Baracoa - Santiago de Cuba

Turen fra Baracoa til Santiago de Cuba foregår med en af de gode turistbusser, der binder Cuba sammen på kryds og tværs (dog med mulighed for at opgradere til privattransport). I skal forcere omkring 240 km, men I skal regne med en transporttid på omkring 5½ time.

I kan glæde jer til at komme frem til et virkeligt højdepunkt på turen – Santiago de Cuba er en sanselig og meget musikalsk by. Det er her, alle de nye tendenser inden for musik og dans opstår, og så er den kendt som revolutionens vugge – hvilket er stort i Cuba.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Santiago de Cuba
Tilkøb oplevelser:

Dag 9. Santiago de Cuba, tag en dans…

Det er oplagt at gå ud og lytte til musik, og måske tager I også en dans med de lokale. Der findes masser af gode spillesteder, og det er muligt at få salsaundervisning, hvis man har lyst til det.

Når I ikke er optaget af musik og dans, så gå en tur i Santiago de Chile, der ligger fantastisk på en bakketop ned til en naturhavn og omkranset af Sierra Maestra-bjergene. Besøg f.eks. byens flotte kirkegård, hvor Fidel Castro og andre nationalhelte ligger begravet under beskyttelse af garder fra det cubanske militær.

Vi tilbyder en helt særlig udflugt i og omkring Santiago de Cuba: en byvandring med guide og et besøg i Den skjulte have – et sted som er helt eksklusivt for Stjernegaards gæster. Her dyrker Maria sine fantastiske planter, som videnskabsfolk fra hele verden kommer for at studere. Hun byder på frugt og juice fra havens frugter samt en god, hjemmelavet frokost.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Santiago de Cuba
Tilkøb oplevelser:
Santiago de Cuba

Overalt i Santiago de Cuba mærkes en livsglad, caribisk stemning. Byen er især kendt for sin meget levende og interessante musikscene. Alle nye tendenser inden for både musik og dans stammer fra Santiago. Santiagos beliggenhed er et kapitel for sig. Byen ligger ned til en smuk bugt med Sierra Maestro-bjergene som baggrund. Byen blev grundlagt af spanierne helt tilbage i 1514.

Dag 10. Santiago de Cuba – Camagüey

I stiger igen på bussen (dog med mulighed for opgradering til privattransport) – nu for at køre omkring 7½ time til Camagüey i det centrale Cuba, landets 3. største by med ca. 300.000 indbyggere.

Før revolutionen blev byen rig på kvægavl, og byens gader og bygninger bærer stadig præg af fortidens rigdom. I 2009 kom dens spektakulære centrum på UNESCOs verdensarvliste.

I indlogeres centralt i byen og kan gå direkte ud i verdensarven.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Camagüey
Tilkøb oplevelser:

Dag 11. Camagüey, gåtur i verdensarven Se rute >

Camagüey lader sig nemt udforske til fods, eller I kan stige på en cykeltaxa, der bringer jer rundt i den pragtfulde by med krogede gader, smukke pladser og ikke mindst kirker – byen er den katolske kirkes højborg i Cuba.

Det er tydeligt, at fortidens velhavere brugte mange penge på at få byen til at tage sig fin ud. Det er også et godt sted at kigge på kunst – her er mange gode gallerier. Af smukke pladser kan vi anbefale Plaza San Juan de Dios, der er omgivet af huse bygget i den smukke kolonistil og malet i skønne farver, og Parque Ignacio Agramonte, der er opkaldt efter en frihedshelt fra en af uafhængighedskrigene mod Spanien. Denne plads bruges også til udendørs koncerter, så måske er I heldige at få den oplevelse med.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Camagüey
cuba - camaguey kirke_hf

Dag 12. Camagüey – Trinidad

I rejser videre med privat transport til historiske og meget charmerende Trinidad på Cubas sydlige kyst, hvor I indkvarteres på casas particulares, som ejerne inden for de senere år har fået lov til at drive på bed and breakfast-basis.

På denne måde kommer I tæt på cubanernes dagligliv, uden at I dog føler, at I indlogeres privat.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Trinidad
Tilkøb oplevelser:

Dag 13-14. Trinidad, Cubas smukkeste by

Over to dage skal I opleve UNESCO-beskyttede Trinidad, som blev grundlagt i 1513. Byen består af bakkede, brostensbelagte gader og pastelfarvede huse – de fleste bygget i slutningen af 1700-tallet og første halvdel af 1800-tallet. På den tid levede byens indbyggere højt på dyrkningen af sukker med brug af slaver, der blev bragt over fra det afrikanske kontinent.

Sukkerbaronerne byggede smukke palæer i byen, og I kan kigge indenfor i nogle af dem og få en idé om, hvordan de levede. I kan gå rundt til de fleste seværdigheder. Der er også andre muligheder: I kan tage på udflugt i højlandet, der ligger som et bagtæppe til byen, eller I kan tage til Anconstranden og få en dukkert i Det Caribiske Hav. Vi har flere udflugter i vores program, som I kan tilkøbe hjemmefra, så har I styr på det hele i forvejen.

Aftenerne kan I bruge i musikgaden, hvor I kan høre den såkaldte son og naturligvis også salsa. Byens spillesteder ligger side om side i "musikgaden", hvor der 365 dage om året spilles op til dans.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Trinidad
Tilkøb oplevelser:
Trinidad

Mange anser Trinidad på Cubas sydkyst for at være landets smukkeste by. Den er præget af lave, pastelfarvede huse og brostensbelagte stræder, og hele byens centrum er på UNESCOs liste over verdensarv. Byen havde sin storhedstid i det 17. århundrede, hvor velhavende sukkerbaroner byggede de smukke huse, som stadig ses i dag. Trinidad er også kendt for sine små hyggelige spillesteder, som ligger side om side i hovedgaden.

Dag 15. Trinidad – Viñalesdalen Se rute >

Igen skal I med privat transport, og nu går turen helt ud til det vestlige Cuba, til Viñalesdalen, som udgør Cubas måske smukkeste natur. I indkvarteres med direkte adgang til de smukke Mogotesbjerge, og det er oplagt at tage en vandretur ud i dalen og derefter slappe lidt af ved poolen på det stemningsfulde hotel.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Viñalesdalen
Tilkøb oplevelser:

Dag 16. Viñalesdalen, Cubas smukkeste natur

Vi kan anbefale jer at tage en virkelig sjov guidet udflugt på hesteryg ud i Viñalesdalen. Der kræves ingen særlige færdigheder, hestene er meget gemytlige, og I får selskab af et par kyndige "cowboys". På turen besøger I en cubansk bonde, som dyrker tobak, kaffe og andre afgrøder. Han viser jer gerne, hvordan en cigar skal rulles.

Om aftenen er det oplagt at tage ind til Viñales by – en hyggelig provinsby, der ligesom så mange andre cubanske byer har gode musiksteder, hvor lokale salsaorkestre kan forkæle jeres øregange.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Viñalesdalen
Tilkøb oplevelser:

Dag 17. Viñalesdalen og hjemrejse

I bliver kørt tilbage med privattransport til Havanas lufthavn for at påbegynde hjemrejsen.

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 18. Ankomst til Danmark

Kontakt os
Louise Holm Nielsen
lhn@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
LHN
Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Dorte Mouritzen
do@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Dorte Mouritzen - rejsekonsulent
Kontakt os
Sune Falk Mikkelstrup
sf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Sune Falk Mikkelstrup - rejskonsulent
Kontakt os
Jessica Roda Tolentino
jt@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Kontakt os
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

cuba - vinales_tobak_farmer_01_hf

Priser og datoer

VALGFRI AFREJSEDATOER HELE ÅRET - Hotelstandard: God - Rejseform: Bus (T1) - 18 dage
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
22. aug 2019 - 30. sep 2019
kr. 18.595
kr. 26.035
kr. 19.000
kr. 13.430
kr. 17.415
 
01. okt 2019 - 11. dec 2019
kr. 19.315
kr. 27.085
kr. 19.810
kr. 14.215
kr. 18.090
 
12. dec 2019 - 02. jan 2020
kr. 21.235
kr. 29.025
kr. 21.730
kr. 15.395
kr. 20.065
 
03. jan 2020 - 30. apr 2020
kr. 19.600
kr. 27.390
kr. 20.080
kr. 14.360
kr. 18.385
 
01. maj 2020 - 23. jun 2020
kr. 18.595
kr. 26.035
kr. 19.000
kr. 13.430
kr. 17.415
 
24. jun 2020 - 21. aug 2020
kr. 19.815
kr. 27.350
kr. 20.295
kr. 14.225
kr. 18.505
 
22. aug 2020 - 30. sep 2020
kr. 18.595
kr. 26.035
kr. 19.000
kr. 13.430
kr. 17.415
 
01. okt 2020 - 11. dec 2020
kr. 19.315
kr. 27.085
kr. 19.810
kr. 14.215
kr. 18.090
 
12. dec 2020 - 02. jan 2021
kr. 21.235
kr. 29.025
kr. 21.730
kr. 15.395
kr. 20.065
 
03. jan 2021 - 31. mar 2021
kr. 19.600
kr. 27.410
kr. 20.080
kr. 14.360
kr. 18.385
 

Tilkøb til rejsen

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Trinidad til Varadero med stop i Santa Clara

Privat transport Trinidad til Varadero med stop i Santa Clara for at se Revolutionspladsen og Che Guevara's mausoleum

cuba - santa clara_che guevaras mausoleum_01
kr. 660 pr. person
kr. 415 børn u/12 år

Udflugter i Havana

Havana - I Hemingways fodspor

I møder jeres lokale engelsktalende guide ved mødestedet ude foran Parque Central Hotel på selve Parque Central Pladsen. Læs om den engelsktalende guide Raul - vores mand i Havana. 

Den berømte forfatter Ernest Hemingway boede i Havana i næsten 20 år, og byen var hovedinspirationskilden til mange af hans verdensberømte bøger. I besøger Hemingways smukke hjem lidt udenfor Havana, som har stået uberørt, siden han forlod det. I ankommer, når stedet åbner, og har ca 1½ time til at nyde stedet og høre historierne om Hemingways tid i Cuba.

Herefter fortsætter I til fiskerlandsbyen Cojimar, hvor han delte sin passion for at sejle og fiske med kaptajn Gregorio. I kigger indenfor i Las Terrazas-restauranten med udsigt over havet, som han ofte besøgte.

På vejen tilbage til Havana stopper I ved Cristo de La Habana, kristusfiguren, hvorfra der er en herlig udsigt over Havana, som ligger på den anden side af havneindløbet. I er tilbage igen ved Parque Central ca kl. 18:00.

Bemærk: Turen kan gennemføres med andre Stjernegaard kunder, dog maksimum 10 personer

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Frokost
 • Drikkepenge til den lokale guide og chauffør (beregn ca 4-5 CUC til den lokale guide og ca. 2-3 CUC til chaufføren pr. person) (Hvis I er flere end 2 personer, kan beløbet nedjusteres)

Hemingways hjem Finca Vigia er altid lukket for besøg om søndagen. Desværre kan vi heller ikke garanterer pludselig lukning på andre tidspunkter, men vi vil så vidt mulig holde os orienteret om andre pludselige lukkedage.

Læs mere Læs mindre
cuba - A Hemingways hus 2009 2 143_hf
kr. 575 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Varighed ca. 4 timer
 • Mødested: Parque Central Hotel kl. 14.00
 • Transport t/r Havana til Finca Vigia
 • Besøg ved fiskerlejet Cojimar
 • Stop ved Jesus statuen for at nyde udsigten over Havana
 • Entré til Finca Vigia
 • Ikke muligt om søndagen

Havana - Byvandring i det gamle Havana

Vi mødes foran Parque Central Hotel, hvorfra I går en ca. 3 timers byvandring rundt i det gamle Havanas travle gader til de vigtigste seværdigheder og pladser, Parque Central, Capitol-bygningen (den tidligere regeringsbygning), Floridita Bar og Bodeguita del Medio, som var Ernest Hemingways yndlingsbar, katedralpladsen med den smukke gamle katedral, Plaza Vieja og Plaza des Armas.

I laver naturligvis stops undervejs, så der også bliver mulighed for en god kop kaffe eller en anden forfriskning, og tid til at indsuge den intense stemning man oplever i smukke Havana. En rigtig god introduktion til Old Havana med dens smukke pladser, fantastiske arkitektur og vibrerende gadeliv.

Turen slutter foran Parque Central Hotel. Læs om den engelsktalende guide Raul - vores mand i Havana.

Bemærk: Turen kan gennemføres med andre Stjernegaard kunder, dog maksimum 10 personer

 

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer
 • Frokost
 • Drikkepenge til den lokale guide (beregn ca. 4-5 CUC pr. person) (Hvis I er flere end 2 personer, kan beløbet nedjusteres)

 

Læs mere Læs mindre
cuba - havana_hemingway floridita_01_hf
kr. 250 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Varighed ca. 3 timer
 • Mødested: Parque Central Hotel kl. 10.00
 • Byvandring i det gamle Havana ca. 3 timer

Havana - 1 time rundt i amerikanerbil og byvandring i det gamle Havana

I starter turen med at mødes foran Parque Central Hotel, hvor i sætter jer i jeres amerikanerbil og kører en time rundt i Havanas meget forskellige kvarterer. I kører ad den ikoniske Malecon mod Miramar, hvor I blandt andet vil køre forbi deres gigantiske og smukt forfaldne rigmandsvillaer, 5th Avenue, og videre forbi kirkegården Colon, universitetet hvor Fidel har gået og Revolutionspladsen.

Den engelsktalende guide er ikke med i bilen, men jeres chauffør vil gøre sit bedste for at udpege de mange seværdigheder.

Tilbage ved mødestedet Parque Central møder I igen jeres engelsktalende guide. Læs om den engelsktalende guide Raul - vores mand i Havana.

Herefter begiver jer ud på en ca. 3 timers byvandring rundt i det gamle Havanas travle gader, til de vigtigste seværdigheder og pladser, som Parque Central, Capitol-bygningen (den tidligere regeringsbygning), Floridita Bar og Bodeguita del Medio, som var Ernest Hemingways yndlingsbarer, katedralpladsen med den smukke gamle katedral, Plaza Vieja og Plaza des Armas.

I laver naturligvis stops undervejs, så der også bliver mulighed for en god kop kaffe eller en anden forfriskning, og tid til at indsuge den intense stemning man oplever i smukke Havana. En rigtig god introduktion til Old Havana med dens smukke pladser, fantastiske arkitektur og vibrerende gadeliv.

Turen slutter foran Parque Central Hotel.

Bemærk: Turen kan gennemføres med andre Stjernegaard kunder, dog maksimum 10 personer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer
 • Frokost
 • Drikkepenge til den lokale guide og chauffør (beregn ca. 4-5 CUC til den lokale guide – ca. 2-3 CUC til chaufføren pr. person (Hvis I er flere end 2 personer, kan beløbet nedjusteres)
Læs mere Læs mindre
cuba - havana_biler_orange_pink_01
kr. 390 pr. person
 • Engelsktalende guide på byvandringen
 • Varighed ca. 4 timer
 • Mødested: Parque Central Hotel kl. 09.00
 • Amerikanerbil ca. 1 time rundt i Havana
 • Byvandring i det gamle Havana ca. 3 timer

Havana - Besøg et værksted for amerikanerbiler

Inkl. 1 ½ times kørsel rundt i Havana i amerikanerbil

Besøg et værksted for amerikanerbiler og få historien om, hvordan man driver et værksted i et land, hvor reservedele er en mangelvare. På værkstedet følger I både pladearbejde og arbejde med vedligeholdelse af motoren og det originale interiør.

Værkstedets ejer er en interessant og driftig person, og han har sin daglige gang på værkstedet. Han begyndte med en enkelt taxa foran Nacional Hotel og har nu et bilværksted og 12 taxaer tilknyttet.

Han repræsenterer den gode historie i Cuba om private erhvervsdrivende, og han blev da også under præsident Barack Obamas besøg i Cuba inviteret til at besøge Det Hvide Hus og talte efterfølgende også med præsidenten via Skype.

Efter rundvisningen på værkstedet (som foregår på engelsk), skal I på en ca. 1 ½ times køretur i en af værkstedets amerikanerbiler. Turen går gennem rigmandskvarteret Miramar og 5th Avenue, Vedado, Revolutionspladsen og Malecon’en og slutter ved jeres hotel/minihotel eller ved Parque Central.

Tidsplan

 • 09:00: Afhentning på jeres hotel/minhotel, og kørsel til værksted for amerikanerbiler i Vedado
 • 09:30-10:30: Rundvisning på værkstedet
 • 10:30-12:00: Kørsel i amerikanerbil
 • 12:00: Afsætning ved jeres hotel/minihotel

Bemærk, at der ikke er en lokal engelsktalende guide med på transporterne, men chaufføren på turen i amerikanerbiler kan lidt engelsk og vil kunne udpege de forskellige steder, som I passerer.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkepenge til den lokale guide og chauffør (beregn ca. 4-5 CUC til den lokale guide – ca. 2-3 CUC til chaufføren pr. person (Hvis I er flere end 2 personer, kan beløbet nedjusteres)
Læs mere Læs mindre
cuba - cuba_havana_amerikanerbil vaerksted_05
kr. 390 pr. person
 • Varighed ca. 3 timer
 • Afhentning og påsætning ved jeres hotel
 • 1,5 time rundt i amerikanerbil i Havana
 • Rundvisning på værksted for amerikanerbiler
 • Ved 2 personer kr. 395 pr. person
 • Ved 3 personer kr. 295 pr. person
 • Ved 4 personer kr. 230 pr. person

Havana - Kombination af "Byvandring i det gamle Havana" og "I Hemingsways fodspor"

I mødes foran Parque Central Hotel og går på en ca. 3 timers byvandring rundt i det gamle Havanas travle gader til de vigtigste seværdigheder og pladser. Læs om den engelsktalende guide Raul - vores mand i Havana.

I vil undervejs opleve Parque Central, Capitol-bygningen (den tidligere regeringsbygning), Floridita Bar og Bodeguita del Medio, som var Ernest Hemingways yndlingsbarer, katedralpladsen med den smukke gamle katedral, Plaza Vieja og Plaza des Armas.

I har naturligvis stops undervejs, så der også bliver mulighed for en god kop kaffe eller en anden forfriskning og tid til at indsuge den intense stemning, man oplever i smukke Havana.

En rigtig god introduktion til Old Havana med dens smukke pladser, fantastiske arkitektur og vibrerende gadeliv. Turen slutter foran Parque Central Hotel, hvor frokosten kan indtages på en af de mange restauranter (dette hjælper guiden med)

Ca. kl. 14:00 fortsætter I til Finca Vigia og fiskerbyen Cojimar

Den berømte forfatter Ernest Hemingway boede i Havana i næsten 20 år, og byen var hovedinspirationskilden til mange af hans verdensberømte bøger. I besøger Hemingways smukke hjem lidt udenfor Havana, som har stået uberørt, siden han forlod det.

Her har I ca. 1½ time til at nyde stedet og høre historierne om Hemingways tid i Cuba. Herefter forsætter I til fiskerlandsbyen Cojimar, hvor han delte sin passion for at sejle og fiske med kaptajn Gregorio. I kigger indenfor i Las Terrazas-restauranten med udsigt over havet, som han ofte besøgte. 

På vejen tilbage til Havana stopper I ved Cristo de La Habana, Jesus statuen, hvorfra der er en herlig udsigt over Havana som ligger på den anden side af havneindløbet. I er tilbage igen ved Parque Central ca kl. 18:00.

Bemærk: Turen kan gennemføres med andre Stjernegaard kunder, dog maksimum 10 personer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer
 • Frokost
 • Drikkepenge til den lokale guide og chauffør (Per person: beregn ca 5-6 cuc til den lokale guide – ca 2-3 cuc til chaufføren) (Hvis I er flere end 2 personer, kan beløbet nedjusteres)

Hemingways hjem Finca Vigia er altid lukket for besøg om søndagen. Desværre kan vi heller ikke garanterer pludselig lukning på andre tidspunkter, men vi vil så vidt mulig holde os orienteret om andre pludselige lukkedage.

Læs mere Læs mindre
cuba - havana_bil_09_hf
kr. 825 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Varighed ca. 8 timer
 • Mødested: Parque Central Hotel kl. 10.00
 • Byvandring i det gamle Havana ca. 3 timer
 • Transport t/r Havana til Finca Vigia
 • Entré til Finca Vigia
 • Besøg ved fiskerlejet Cojimar
 • Stop ved Jesus statuen for at nyde udsigten over Havana
 • Ikke muligt om søndagen

Havana by night

Byvandring i skumringen på Parque Central og i Havana Centro  Middag på San Cristobal eller tilsvarende restaurant  Aftenliv i Havana med musik og dans 

Tag med vores fantastiske guide Raul ud i det cubanske natteliv og oplev Havanas nye madscene og aftenliv med musik og dans i autentiske omgivelser. I møder Raul ved mødestedet foran Parque Central Hotel på selve Parque Central-pladsen kl. 18:30. 

Herfra forsætter I henover Parque Central-pladsen med det smukke og totalt renoverede Nationalteater, det nyeste femstjernede hotel i byen, Gran Hotel Manzana Kempinski, statuen af nationalhelten José Martí og pladsens øvrige meget smukke og ikoniske bygninger. 

I går videre ind i Havana Centro, som ved første øjekast ikke ligner et turistvenligt kvarter. Havana Centro blev bygget i det 18. århundrede, da bymurene blev revet ned, og byen begyndte at vokse. Og nu står bydelens engang så smukke palæer og trænger til en gang maling. Men den forgangne storhed fornægter sig ikke, og man vil se utrolige detaljerigdomme med bl.a. smukke italienske marmortrapper.

Centro Havana sprudler af initiativ, spændende restauranter, barer, og der popper masser af smukt istandsatte casas particuleres op. Det var også her, at byens berømte shoppinggader San Rafael og Galiano lå før revolutionen.

I Havana Centro bor cubanerne, og det er tydeligt, for cubanerne er sociale, og gaderne inddrages flittigt til både snak, fester, salg af varer, indkøb, sport eller til et slag domino og et glas rom. I spiser middag på en af bydelens spændende restauranter, hvor charmebarometeret er på sit højeste, og maden vidner om nye vinde på den cubanske madscene.

Vi har valgt ikke at inkludere middagen i prisen, så der er frihed til at vælge det, man har lyst til. Men bordet er bestilt, og Raul hjælper med bestilling af maden, hvorefter han lader jer nyde jeres middag på egen hånd.

Efter middagen mødes I igen med Raul, og så er det afgang ud i nattelivet. Cubanerne elsker musik, og den høres overalt, og i aften skal I ud og opleve aftenlivet på en af byens mange spændende danse- og musiksteder. Afhængig af ugedag og Havanas musikprogram, udvælger Raul først det specifikke musiksted i dagene op til turen. Vi kan derfor ikke vide på forhånd, om I skal høre livemusik, eller om det er en DJ, der spiller op til salsadans. Men vi kan love super god stemning og et herligt indblik i det sprudlende og danseglade natteliv, og naturligvis også mulighed for selv at få sig en svingom eller blot beundre de øvrige gæster med en god cocktail i hånden.

Prisen inkluderer ikke:

 • Middag og drikkevarer til middagen
 • Drikkevarer på spillestedet
 • Drikkepenge til den lokale guide (beregn ca. 4.5 CUC pr. person, hvis I er flere end to personer, lan beløbet nedjusteres)

Bemærk:

 • Pris pr. person ved minimum 2 personer
 • Turen kan gennemføres med andre Stjernegaard-gæster, dog maksimum 10 personer
 • Guiden Raul vil introducere jer til maden på den valgte restaurant men vil ellers lade jer nyde middagen på egen hånd. Der er indlagt cirka 2 timer på musikstedet, og ønsker I at bliver der på egen hånd, vil Raul sørge for en grundig introduktion til jeres hjemtransport, samt evt. bestilling og betaling af transporten, som er inkluderet i turens pris.
Læs mere Læs mindre
cuba - cuba_musik_32
Kr. 285 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 4 timer
 • Transport t/r spillested, hvis nødvendig
 • Mødetid kl. 18:30
 • Bordreservation
 • Byvandring i Havana Centro
 • Entré til spillested

Havana - Salsaundervisning

Salsaundervisning med professionelle danseundervisere

Vi har allieret os med nogle af Cubas dygtige og professionelle danseundervisere, som vil give jer den bedste danseoplevelse og lære jer de grundlæggende trin i dansen. Alle kan deltage, da undervisningen tilpasses både til jer, der aldrig har danset salsa før, og til de mere erfarne.

I mødes med danseunderviseren ved mødestedet foran Parque Central Hotel på selve Parque Central-pladsen kl. 16:30. Herfra går I den lille tur til danseskolen. 

Efter en times tid, og sikkert også lidt sved på panden er I måske klar til at tage med på ”Havana by night”-turen eller til selv at tage ud i det danseglade aftenliv.

Prisen inkluderer ikke:

 • Evt. lidt drikkepenge til danseunderviseren 

 Bemærk:

 • Pris pr. person ved minimum 2 personer
 • Turen kan gennemføres med andre Stjernegaard-gæster, dog maksimum 10 personer
Læs mere Læs mindre
cuba - cuba_salsa_01
kr. 190 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 1 time
 • Afhentnng / afsætning på Parque Central
 • Mødetid kl. 16:30
 • Salsaundervisning (ca. 1 time)

Udflugter i Baracoa

Baracoa - Vandring ved El Yunque

En 10 km vandretur for den erfarne vandrer med almindelig god fysisk form omkring den ambolt-lignende klippe, El Yunque. Afhængig af tidspunkt på året kan her være fugtig og mudret.

I begynder med at krydse Rio Duaba, hvor man kan blive mere eller mindre våd, afhængig af årstiden.

Turen fortsætter op igennem kaffe- og kakaoplantager, og herefter går turen ad snoede stier gennem tæt bregneskov og forholdsvis stejlt op ad den 575 høje klippe, mens I sandsynligvis hører Cubas nationalfugl Tocororo’en og ser måske også smukke orkidéer og kolibrier.

Forhåbentlig er himlen skyfri, når I når toppen, så I kan nyde den fantastiske udsigt. Efter en velfortjent pause på toppen af El Yunque begynder nedstigningen ad samme vej.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkepenge til guide og chauffør (Beregn 5-10 CUC pr. person til hver)

Medbring selv:

 • Madpakke og drikkevarer
 • Gode vandrestøvler –sko eller –sandaler
 • Småpenge til frugt undervejs
Læs mere Læs mindre
cuba - baracoa_el yunque_03
kr. 370 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 6 timer
 • Transport t/r Baracoa
 • Snack
 • Husk: Madpakke & drikkevarer
 • Husk: Gode vandrestøvler –sko eller –sandaler
 • Husk: Småpenge til frugt undervejs

Baracoa - Finca Duaba - Rio Toa - Playa Maguana

En spændende dag i det frodige område omkring Baracoa med besøg på kakaoplantagen Finca Duaba, hvor I får en god introduktion til processen fra kakaobønne til chokolade samt en rundvisning på plantagen, der også har forskellige cubanske frugttræer, f.eks. mandarin, appelsin, grape og mango samt den 50 meter høje kongepalme – Cubas nationaltræ.

Derfra videre til Cubas største flod Rio Toa, hvor I skal på en kort sejltur. Undervejs bliver der også tid til frokost (for egen regning), inden turen slutter med 1-2 timers ophold på den tropiske strand, Playa Maguana.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkepenge til guide og chauffør (Beregn 5-10 CUC pr. person til hver)
 • Frokost

Medbring selv:

 • Badetøj og håndklæde
Læs mere Læs mindre
cuba - playa maguana_02
kr. 335 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 7 timer
 • Transport t/r
 • Afhentning kl. 09:00
 • Husk: Badetøj og håndklæde

Baracoa - Alexander von Humboldt-nationalparken og vandring ad El Balcón de Iberia

Afgang fra Baracoa og ca. 1,5 times kørsel til et meget smukt beliggende besøgscenter ved indgangen til den ca. 700 km2 store Alexander von Humboldt-nationalpark. Nationalparken er hjemsted for ca. 2 % af verdens plantearter.

I vandrer af den 7 km lange rute El Balcón de Iberia, hvor l forcerer mindre floder og vandrer med en stigning på ca. 740 meter. Stien kan være mudret afhængig af tidspunkt på året.

Junglelandskabet undervejs er fascinerende flot, og der er gode muligheder for at høre nationalfuglen tocororo og mange papegøjer.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkepenge til guide og chauffør (Beregn 5-10 CUC pr. person til hver)
 • Frokost

Medbring selv:

 • Madpakke og drikkevarer
 • Gode vandrestøvler –sko eller –sandaler
 • Småpenge til frugt undervejs
Læs mere Læs mindre
cuba - el yunque_04
kr. 370 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 8 timer
 • Transport t/r Baracoa
 • Snacks
 • Husk: Madpakke & drikkevarer
 • Husk: Gode vandrestøvler –sko eller –sandaler
 • Husk: Småpenge til frugt undervejs

Udflugter i Santiago de Cuba

Santiago de Cuba - Byrundtur med guide og bil

Køretur med guide rundt til Santiagos største seværdigheder med stop ved Moncada-kasernen, hvor revolutionen begyndte, byens Revolutionsplads, det imponerende spanske El Morro-fort, der ligger smukt ved indsejlingen til byen, landets mest berømte kirkegård Santa Ifegenia, hvor heltenes gravsteder beskyttes af garden, og sidst men ikke mindst byens rommuseum.

Ikke inkluderet i prisen: Drikkepenge til guide og chauffør (Beregn 3-5 CUC pr. person til hver)

cuba - santiago de cuba_el morro_fort_06
kr. 430 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Privat udflugt
 • Varighed ca. 4 timer
 • Transport t/r hotel
 • Afhentning kl. 10:00

Santiago de Cuba - Byvandring med guide

Gåtur i Santiagos centrale gader med pladserne Plaza de Marte, Parque Cespedes, gågaden og Malecon’en, som i dag fremstå meget fin med restauranter, barer og et mikrobryggeri.

Ikke inkluderet i prisen: Drikkepenge til guide (Beregn 3-5 CUC pr. person)

cuba - camaguey gade plads_02
kr. 170 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Privat udflugt
 • Varighed ca. 3 timer
 • Afhentning kl. 13:00

Santiago de Cuba - Byvandring med guide og Den Skjulte Have

En byvandring, der inkluderer gågaden, Plaza de Marte, og byens smukke centrale torv Parque Cespedes med katedralen og Cubas ældste hus fra 1511. Herudover byens havnepromenade, Malecon, med restauranter og et mikrobryggeri og den berømte kirkegård Santa Ifegenia, hvor revolutionens helte ligger begravet under beskyttelse af garder.

Herefter kører chaufføren jer til Den Skjulte Have. Efter ca. 30 minutters smuk køretur og 20 minutters vandring i det frodige landskab ankommer vi til Den Skjulte Have, som kun Stjernegaard-gæster har adgang til.

Havens ejer Maria har været ven af Stjernegaard i snart 15 år. Hun er doktor i prydplanter og er kendt uden for Cubas grænser, hvorfor hun også fra tid til anden får besøg af både specialister og videnskabsfolk, som vil se hendes unikke have.

Vi får en rundtur haven af Maria, som dog kun taler spansk, så jeres guide vil prøve at oversætte så godt han kan. Maria serverer fantastiske frugtsafter fra haven, og efter rundturen er det tid til en god hjemmelavet cubansk landfrokost.

Hvis man har lyst til en dukkert, kan man for et ekstra beløb spørge chaufføren, om han på vejen hjem til Santiago kan stoppe ved en af områdets strande.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkepenge til guide og chauffør (Beregn 5-10 CUC pr. person til hver)

Medbring selv:

 • Badetøj og håndklæde såfremt I aftaler med chauffør (mod ekstrabetaling), at I vil stoppe 1-2 timer på en strand på hjemturen.
Læs mere Læs mindre
cuba - santiago de cuba_santa ifigenia_01
kr. 500 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Privat udflugt
 • Varighed ca. 5 timer
 • Afhentning kl. 10:00
 • Transport t/r hotel
 • Frokost

Santiago de Cuba - El Cobre-kirken og slavemonumentet

Besøg ved Cubas helligste sted, Basilica de Nuestra Senora del Cobra, der ligger eventyrligt i en dal i Sierra Maestra-bjergene og er et yndet mål for pilgrimme fra hele Cuba.

Herefter besøg ved El Monumento al Cimarron, monumentet for bortløbne slaver, en bronzeskulptur i bjergene, der hylder de tidlige slaveoprør i 1600- og 1700-tallet.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkepenge til guide og chauffør (Beregn 3-5 CUC pr. person til hver)

Pris pr. person ved minimum 2 personer
Turen kan gennemføres med andre turister

cuba - santiago de cuba_el cobre_01
kr. 215 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 4 timer
 • Transport t/r hotel
 • Afhentning kl. 10:00

Udflugter i Trinidad

Trinidad - Højdepunkter i Trinidad (gåtur)

Mødested med jeres lokale guide er på Parque Cespedes foran Grand Hotel Iberostar kl. 09:00.

En interessant introduktion til byens historiske centrum med dens kirker og pladser. I besøger også et museum (entre ikke inkluderet, da det kan variere, men vejledende pris ca. 5 CUC pr. person), hvor man bl.a. kan se, hvilket rigt liv de velhavende sukkerbaroner levede. I tager også op i et af byens tårne, hvorfra I nyder en fantastisk udsigt over den smukke by. Undervejs vil jeres guide vise jer nogle af Trinidads gode musiksteder, som I senere selv kan besøge.

Turen slutter tilbage på Parque Cespedes foran Grand Hotel Iberostar kl. 12:00.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Eventuelle entreer til museer, beregn ca. 5 CUC pr. person
 • Drikkepenge til den lokale guide, beregn ca. 3-5 CUC pr. person ved 2 personer (Er I flere end 2 personer skal beløbet pr. person naturligvis justeres)
 • Bemærk: Turen kan gennemføres med andre Stjernegaard kunder, dog maksimum 10 personer
Læs mere Læs mindre
cuba - trinidad_gadebillede_15
kr. 210 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Privat udflugt
 • Varighed ca. 3 timer
 • Afhentning kl. 09:00

Trinidad - Udflugt til Sukkermølledalen

Mødested med jeres lokale guide er på Parque Cespedes foran Grand Hotel Iberostar kl. 14:00.

Turen starter med et spændende besøg i familien Santanders keramiske værksted. Derefter kører I ud af Trinidad by til den berømte sukkermølledal. Første stop er ved et udsigtspunkt med fantastisk udsigt over dalen.

Derefter besøger I ruinen af en tidligere sukkerhacienda, som først for nyligt er åbnet for besøgende. Den blev bygget 1830'erne og var meget sofistikeret for sin tid.

Haciendaen fungerede primært med slavearbejde. Efter produktionen ophørte i 1890, forfaldt både hovedbygninger, det tre-etagers klokketårn, slavekvarter og cisterner, og renoveringen er nu igang med de økonomiske muligheder der er.

Næste stop er Manaca Iznaga-haciendaen bygget i 1816, som er en af de mest velbevarede, og som har det højeste udkigstårn, der nogensinde er bygget i Cuba. I ser hovedbygningen og hører om sukkerproduktionen, og de, som har lyst, kan gå op i tårnet og nyde udsigten (entreen er ikke inkluderet og koster ca. 2 CUC pr. person).

Turen slutter på Parque Cespedes foran Grand Hotel Iberostar kl. 17:00.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Eventuel entre til museer på byvandringen i Trinidad, beregn ca. 5 CUC pr. person
 • Eventuel entre til Manaca Iznaga-udkigstårnet i sukkermølledalen, beregn ca. 2 CUC pr. person
 • Drikkepenge til den lokale guide og chauffør - til guiden beregn ca. 6-10 CUC pr. person, og til chaufføren beregn ca. 3-5 CUC pr. person ved 2 personer (Er I flere end 2 personer, skal beløbet pr. person naturligvis reduceres)
Læs mere Læs mindre
cuba - manaca iznaga_01
kr. 315 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Privat udflugt
 • Varighed ca. 3 timer
 • Transport fra Trinidad til/fra sukkermølledalen (kan evt. være en amerikanerbil)
 • Afhentning kl. 09:00

Trinidad - Højdepunkter i Trinidad (gåtur) og udflugt til sukkermølledalen

Mødested med jeres lokale guide er på Parque Cespedes foran Grand Hotel Iberostar kl. 09:00.

En interessant introduktion til byens historiske centrum med dens kirker og pladser. I besøger også et museum (entre ikke inkluderet, da det kan variere, men vejledende pris ca. 5 CUC pr. person), hvor man bl.a. kan se, hvilket rigt liv de velhavende sukkerbaroner levede. I tager også op i et af byens tårne, hvorfra I nyder en fantastisk udsigt over den smukke by.

Undervejs vil jeres guide vise jer nogle af Trinidads gode musiksteder, som I senere selv kan besøge.

Efter byvandring i Trinidad er der indlagt en frokostpause på 2 timer, inden I fortsætter til sukkermølledalen. Efter frokost møder I igen jeres guide og starter med et spændende besøg i familien Santanders keramiske værksted.

Derefter kører I ud af Trinidad by til den berømte sukkermølledal. Jeres første stop er ved et udsigtspunkt med fantastisk udsigt over dalen. Derefter besøger I ruinen af en tidligere sukkerhacienda, som først for nyligt er åbnet for besøgende. Den blev bygget 1830'erne og var meget sofistikeret for sin tid.

Haciendaen fungerede primært med slavearbejde. Efter produktionen ophørte i 1890, forfaldt både hovedbygninger, det tre-etagers klokketårn, slavekvarter og cisterner, og renoveringen er nu igang med de økonomiske muligheder der er.

Næste stop er Manaca Iznaga-haciendaen bygget i 1816, som er en af de mest velbevarede, og som har det højeste udkigstårn, der nogensinde er bygget i Cuba. I ser hovedbygningen og hører om sukkerproduktionen, og de, som har lyst, kan gå op i tårnet og nyde udsigten (entreen er ikke inkluderet og koster ca. 2 CUC pr. person).

Turen slutter på Parque Cespedes foran Grand Hotel Iberostar kl. 17:00.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Eventuel entre til museer på byvandringen i Trinidad, beregn ca. 5 CUC pr. person
 • Eventuel entre til Manaca Iznaga-udkigstårnet i sukkermølledalen, beregn ca. 2 CUC pr. person
 • Drikkepenge til den lokale guide og chauffør - til guiden beregn ca. 6-10 CUC pr. person, og til chaufføren beregn ca. 3-5 CUC pr. person ved 2 personer (Er I flere end 2 personer, skal beløbet pr. person naturligvis justeres)
 • Bemærk: Turen kan gennemføres med andre Stjernegaard kunder, dog maksimum 10 personer
Læs mere Læs mindre
cuba - mayor
kr. 525 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Privat udflugt
 • Varighed ca. 8 timer inkl. 2 timers frokostpause
 • Transport fra Trinidad til/fra sukkermølledalen (kan evt. være en amerikanerbil)
 • Afhentning kl. 09:00

Trinidad - Udflugt til Topes de Collantes

I kører til Topes de Collantes-højlandet vest for Trinidad i aflagte russiske trucks eller almindelige biler med 4-hjulstræk (køretøj kan ikke garanteres). På vejen stopper I ved et udsigtspunkt for at nyde panoramaudsigten over Trinidad og havet.

Derefter begynder I jeres 3 km lange vandretur i det kuperede terræn. I vandrer sammen med en guide med kendskab til den lokale flora og fauna og følger en sti til ud til et smukt vandfald. Selve vandreturen tager ca. 1 time med enkelte stejle steder. Derudover er der stop med mulighed for at bade i det naturlige bassin neden for et vandfald.

Efter vandreturen kører I videre gennem tropisk regnskov til Restaurant Casa de la Gallega, hvor der serveres en let frokost, som er inkluderet i udflugtens pris, og derefter går turen tilbage til Trinidad, dog med stop ved endnu et udsigtspunkt.

Vær opmærksom på, at udflugten kræver god fysisk form, da der til tider kan være stejlt og ujævnt.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkepenge til chauffør, lokal guide (beregn ca. 6-10 CUC pr. person til den lokale guide, og 2-3 CUC pr. person til chaufføren. Er I flere end 2 personer skal beløbet pr. person naturligvis reduceres)
Læs mere Læs mindre
cuba - trinidad_parque el cubano
kr. 590 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 6 timer
 • Transport t/r hotel
 • Afhentning kl. 08:00
 • Frokost

Trinidad - Sejltur til Cayo Blanco

Afhentning på jeres hotel i Trinidad kl. 08:30 og kørsel ca. 30 minutter til Marian Marlin, som ligger på Ancon-halvøen.

Kl. 09:00 stævner I ud i Det Caribiske Hav med katamaran eller sejlskib, alt afhængig af hvor mange gæster, der er tilmeldt udflugten. På katamaranen kan der være 60 personer, som også er maksimum af gæster på denne udflugt.

Undervejs ser I både mangrove, leguaner, og sandsynligvis også masser af fugleliv. I nyder en lille tropeøen og får jer en dukkert i Det Caribiske Hav.
Frokost er også inkluderet. I er tilbage ved Marina Marlin kl. ca. 16:30, og derfra er der transport tilbage til Trinidad.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkepenge til chauffør på transporten fra/til Trinidad og personalet på sejladsen
Læs mere Læs mindre
cuba - cayo blanco
kr. 650 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Varighed ca. 7,5 time
 • Frokost
 • Drikkevarer (cubanske)
 • Transport fra/til Trinidad
 • Sejlads med katamaran eller sejlbåd, alt afhængig af antal gæster på udflugten

Udflugter i Viñales

Viñales - Gåtur og frokost i Viñalesdalen

I afhentes af jeres guide kl. 09:00, herfra kører eller går I ned til Viñalesdalen og starter den ca. 5 km lange gåtur gennem det forunderlige landskab med de smukke Mogotes-bjerge og frodige rødbrune landbrugsjord. Undervejs møder I sikkert en eller flere bønder, der arbejder i deres marker ved brug af oksekærrer, samt cowboys til hest.

I spiser en landlig frokost på en af de hyggelige lokale restauranter, som ligger midt i det naturskønne område. I løbet af gåturen skal I også møde en tobaksbonde, som vil introducere jer til kunsten at rulle en cigar af den fine tobak fra dalen.

I er tilbage igen på jeres hotel eller casa ca. kl. 13:00.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer til frokosten 
 • Drikkepenge til den lokale guide og tobaksbonden (Pr. person: beregn ca. 4 cuc til guiden - 2 cuc til chaufføren hvis der er bil involveret – 1 cuc til tobaksbonden)

  I stedet for at give drikkepenge til tobaksbonden, kan I støtte ham ved at købe et par cigarer, om end de ikke er af den bedste kvalitet, da de er rullet af mere eller mere ubehandlet tobaksblade.
Læs mere Læs mindre
cuba - cuba_cigar_03
kr. 335 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Transport t/r hotel
 • Afhentning kl. 09:00
 • Frokost

Viñales - Gåtur og frokost i Viñalesdalen af zipline tur

Fra hotellet kører eller går I ned til Viñalesdalen og starter den ca. 5 km lange gåtur gennem det forunderlige landskab med de smukke Mogotes-bjerge og frodige rødbrune landbrugsjord. Undervejs møder I sikkert en eller flere bønder, der arbejder i deres marker ved brug af oksekærrer, samt cowboys til hest.

I spiser en landlig frokost på en af de hyggelige lokale restauranter, som ligger midt i det naturskønne område. I løbet af gåturen skal I også møde en tobaksbonde, som vil introducere jer til kunsten at rulle en cigar af den fine tobak fra dalen.

På turen med El Fortin Canopy (zipline), kan I glæde jer til en oplevelse der giver sug i maven og smil på læben. Efter frokost går I tilbage til Viñales by, hvorfra I kører til El Fortin Canopy, hvor I med hjælp fra det professionelle personale skal have en oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Zipline turen med de 2 platforme hvor der stoppes, tager ca. 20 min. I er tilbage på jeres hotel eller minihotel ca. kl. 14:30.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer til frokosten 
 • Drikkepenge til den lokale guide og tobaksbonden (Pr. person: beregn ca. 4 cuc til guiden - 2 cuc til chaufføren hvis der er bil involveret – 1 cuc til tobaksbonden)

  I stedet for at give drikkepenge til tobaksbonden, kan I støtte ham ved at købe et par cigarer, om end de ikke er af den bedste kvalitet, da de er rullet af mere eller mindre ubehandlet tobaksblade.
Læs mere Læs mindre
cuba - vinales_udsigt_03_hf
kr. 525 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Transport t/r hotel
 • Afhentning kl. 09:00
 • Frokost
 • Entré
 • Udstyr

Viñales - Ridetur og frokost i Viñalesdalen

Fra hotellet kører eller går I ned til Viñalesdalen, hvor de turistvenlige heste og deres cowboy venter. I skal nu ud på en ca. 2-3 timers ridetur gennem det mest forunderlige landskab med smukke Mogotes-bjerge og frodig rødbrunt landbrugsjord.

Undervejs møder I sikkert en eller flere bønder, der arbejder i deres marker ved brug af oksekærrer, samt flere cowboys til hest.

I spiser en landlig frokost på en af de hyggelige lokale restauranter, som ligger midt i det naturskønne område.

I løbet af rideturen skal I også møde en tobaksbonde, som vil introducere jer til kunsten at rulle en cigar af den fine tobak fra dalen.

I er tilbage igen på jeres hotel eller minihotel ca. kl. 13:00.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer til frokosten 
 • Drikkepenge til den lokale guide og tobaksbonden (Pr. person: beregn ca. 4 cuc til guiden - 2 cuc til chaufføren hvis der er bil involveret – 1 cuc til tobaksbonden)

  I stedet for at give drikkepenge til tobaksbonden, kan I støtte ham ved at købe et par cigarer, om end de ikke er af den bedste kvalitet, da de er rullet af mere eller mere ubehandlet tobaksblade.
Læs mere Læs mindre
cuba - vinales ridning bonde
kr. 380 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 4 timer
 • Transport t/r hotel
 • Afhentning kl. 09:00
 • Ridetur ca. 2-3 timer
 • Frokost

Viñales - Ridetur og frokost i Viñalesdalen med zipline tur

Fra hotellet kører eller går I ned til Viñalesdalen, hvor de turistvenlige heste og deres cowboy venter. I skal nu ud på en ca. 2-3 timers ridetur gennem det mest forunderlige landskab med smukke Mogotes-bjerge og frodig rødbrunt landbrugsjord.

Undervejs møder I sikkert en eller flere bønder, der arbejder i deres marker ved brug af oksekærrer, samt flere cowboys til hest.

I spiser en landlig frokost på en af de hyggelige lokale restauranter, som ligger midt i det naturskønne område.

I løbet af rideturen skal I også møde en tobaksbonde, som vil introducere jer til kunsten at rulle en cigar af den fine tobak fra dalen.

På turen med El Fortin Canopy (zipline), kan I glæde jer til en oplevelse der giver sug i maven og smil på læben. Efter frokost går I tilbage til Viñales by, hvorfra I kører til El Fortin Canopy, hvor I med hjælp fra det professionelle personale skal have en oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Zipline-turen med de 2 platforme hvor der stoppes, tager ca. 20 min. I er tilbage på jeres hotel eller minihotel ca. kl. 14:30.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer til frokosten 
 • Drikkepenge til den lokale guide og tobaksbonden (Pr. person: beregn ca. 4 cuc til guiden - 2 cuc til chaufføren hvis der er bil involveret – 1 cuc til tobaksbonden)

  I stedet for at give drikkepenge til tobaksbonden, kan I støtte ham ved at købe et par cigarer, om end de ikke er af den bedste kvalitet, da de er rullet af mere eller mere ubehandlet tobaksblade.
Læs mere Læs mindre
cuba - vinales bonde
kr. 570 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 5,5 timer
 • Transport t/r hotel
 • Afhentning kl. 09:00
 • Ridetur ca. 2-3 timer
 • Frokost
 • Entré
 • Udstyr

Viñales - Kombination af ridetur og gåtur, samt frokost i Viñales-dalen

Fra hotellet kører eller går I ned til Viñalesdalen kant, hvor de turistvenlige heste og deres cowboy venter. I skal nu ud på en ca. 2 timers ridetur samt 2-3 km gåtur gennem det mest forunderlige landskab med smukke Mogotes-bjerge og frodig rødbrunt landbrugsjord.

Undervejs møder I sikkert en eller flere bønder der arbejder i deres marker ved brug af oksekærrer, samt flere cowboys til hest.

I spiser en landlig frokost på en af de hyggelige lokale restauranter, som ligger midt i det naturskønne område. I løbet af rideturen skal i også møde en tobaksbonde, som vil introducerer jer til kunsten at rulle en cigar af den fine tobak fra dalen.

I er tilbage igen på jeres hotel eller minihotel ca. kl. 13:00.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer til frokosten
 • Drikkepenge til den lokale guide og tobaksbonden (Pr. person: beregn ca. 4 cuc til guiden - 2 cuc til chaufføren hvis der er bil involveret – 1 cuc til tobaksbonden)

  I stedet for at give drikkepenge til tobaksbonden, kan I støtte ham ved at købe et par cigarer, om end de ikke er af den bedste kvalitet, da de er rullet af mere eller mere ubehandlet tobaksblade.
Læs mere Læs mindre
cuba - vinales ridning stine alice
kr. 475 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 4 timer
 • Ridetur ca. 2 timer
 • Transport t/r hotel
 • Afhentning kl. 09:00
 • Frokost

Viñales - Kombination af ridetur og gåtur, samt frokost i Viñalesdalen med zipline tur

Herfra kører eller går I ned til Vinalesdalen kant, hvor de turistvenlige heste og deres cowboy venter. I skal nu ud på en ca. 2 timers ridetur samt 2-3 km gåtur gennem det mest forunderlige landskab med smukke Mogotes-bjerge og frodig rødbrunt landbrugsjord. Undervejs møder I sikkert en eller flere bønder der arbejder i deres marker ved brug af oksekærrer, samt flere cowboys til hest.

I spiser en landlig frokost på en af de hyggelige lokale restauranter, som ligger midt i det naturskønne område. I løbet af rideturen skal i også møde en tobaksbonde, som vil introducerer jer til kunsten at rulle en cigar af den fine tobak fra dalen.

På turen med El Fortin Canopy (zipline), kan I glæde jer til en oplevelser der giver sug i maven og smil på læben. Efter frokost går vi tilbage til Vinales by, hvorfra I kører til El Fortin Canopy, hvor I med hjælp fra det professionelle personale skal have en oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Zipline-turen med de 2 platforme hvor der stoppes, tager ca. 20 min. I er tilbage på jeres hotel eller minihotel ca. kl. 14:30.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer til frokosten
 • Drikkepenge til den lokale guide og tobaksbonden (Pr. person: beregn ca. 4 cuc til guiden - 2 cuc til chaufføren hvis der er bil involveret – 1 cuc til tobaksbonden)

  I stedet for at give drikkepenge til tobaksbonden, kan I støtte ham ved at købe et par cigarer, om end de ikke er af den bedste kvalitet, da de er rullet af mere eller mere ubehandlet tobaksblade.
Læs mere Læs mindre
cuba - vinales_ridetur_natur_udsigt_01
kr. 665 pr. person
 • Engelsktalende guide
 • Gruppeudflugt
 • Varighed ca. 5,5 timer
 • Transport t/r hotel
 • Afhentning kl. 09:00
 • Ridetur ca. 2 timer
 • Frokost
 • Entré
 • Udstyr
Højsæsontillæg & bemærkninger:

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over påske samt jul & nytår. Forhør ved bestilling.

Forlæng rejsen

Rejsen kan naturligvis forlænges ved stranden eller med ekstra tid i byerne. Kontakt os og få en snak om mulighederne. Bemærk evt. merpris ved ændring af hjemrejsedato.

Se alle vores 4 nætters strandforlængelser i Cuba her ›

Tresengsværelse:

Casas particulares i Havana og Trinidad: pris beregnet på tresengsværelse
Bemærk: Tresengsværelse på casas particulares er generelt med forbehold for bekræftelse. Et tresengsværelse på en casa er typisk et dobbeltværelse med 2 mindre dobbeltsenge eller 1 mindre dobbeltseng og en enkeltseng. Alternativ kan bestilles et dobbeltværelse og enkeltværelse mod tillæg

Gibara, Camagüey og Vinales:
Pris beregnet på 1 dobbeltværelse og 1 enkeltværelse
Tresengsværelse er generelt med forbehold for bekræftelse. Et tresengsværelse er typisk et dobbeltværelse med 2 mindre dobbeltsenge eller 1 mindre dobbeltseng og en enkeltseng. Alternativt kan bestilles et dobbeltværelse og enkeltværelse mod tillæg

Børneregler

Barn A: Første barn under 12 år

Barn B: Andet barn under 12 år

Havana. Gibara, Baracoa, Camagüey, Trinidad og Vinales: Ved 2 børn er prisen beregnet på 2 dobbeltværelser

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Fly t/r København / Billund / Aalborg - Havana via Amsterdam med KLM (eventuel mod tillæg for Billund & Aalborg)
 • Følgende transporter i Cuba
  - Havana lufthavn - Havana (privat transport)
  - Havana - Havana lufthavn (privat transport)
  - Fly Havana - Holguin
  - Holguin lufthavn - Gibara (privat transport)
  - Gibara - Baracoa (privat transport)
  - Baracoa - Santiago de Cuba
  (Viazul bus ca. 5½ time - tillæg for privat transport ca. kr. 500 per person )
  - Santiago de Cuba - Camagüey
  (Viazul bus ca. 7½ time - tillæg for privat transport ca kr. 750 per person)
  - Camagüey - Trinidad (privat transport)
  - Trinidad - Viñalesdalen (privat transport)
  - Viñalesdalen - Havana lufthavn (privat transport)

 • 16 nætter på følgende hoteller i standardværelse
  - 3 nætter i Havanas gamle bydel på et af vores udvalgte casas particulares
  - 2 nætter i Gibara på Hotel Ordoño
  - 2 nætter i Baracoa på Hotel El Castillo
  - 2 nætter i Santiago de Cuba på Casa Granda eller Melia Santiago hvis 3 voksne
  eller 2 voksne og 1 til 2 børn i et værelse
  - 2 nætter i Camagüey på Gran Hotel
  - 3 nætter i Trinidad på casa particular
  - 2 nætter i Vinales på Hotel Los Jazmines
 • Morgenmad alle dage
 • Assistance fra lokal repræsentant i Cuba
 • Lufthavnsskatter og afgifter

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Visum til Cuba kr. 185
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 200 pr. ordre
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly. Priserne af først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

 • Havana
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 26° C 28° C 29° C 30° C 31° C 31° C 32° C 31° C 29° C 28° C 27° C
19° C 19° C 20° C 21° C 22° C 23° C 24° C 24° C 24° C 23° C 21° C 20° C
64 mm 69 mm 46 mm 54 mm 98 mm 182 mm 106 mm 100 mm 144 mm 181 mm 88 mm 58 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Santiago de Cuba Fold ind Fold ud
 • Santiago de Cuba
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
30° C 30° C 30° C 31° C 32° C 33° C 33° C 33° C 33° C 32° C 31° C 31° C
20° C 20° C 21° C 22° C 23° C 24° C 25° C 25° C 24° C 24° C 23° C 21° C
27 mm 21 mm 41 mm 39 mm 105 mm 44 mm 44 mm 81 mm 123 mm 136 mm 76 mm 23 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Trinidad
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
25° C 25° C 26° C 27° C 28° C 28° C 29° C 30° C 28° C 27° C 26° C 25° C
18° C 18° C 19° C 19° C 20° C 20° C 22° C 23° C 21° C 20° C 19° C 18° C
40 mm 45 mm 47 mm 49 mm 211 mm 289 mm 171 mm 176 mm 174 mm 184 mm 46 mm 42 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Cuba_fit_katalog forside
  Cuba - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 36 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • cuba - havana_bil_05
 • cuba - havana_capitalet_05
 • cuba - havana_gadebillede_16
 • cuba - havana_hestevogn_01
 • cuba - camaguey_kvinde_dans_01
 • cuba - havana_malecon mennesker
 • cuba - baracoa_gade_cykel_01
 • cuba - cuba_musik_03
 • cuba - baracoa_alejandro de humboldt national park_03
 • cuba - baracoa_kyst_03
 • cuba - santiago de cuba_gadebillede_01
 • cuba - gibara_kirke_02
 • cuba - gibara_gade_02
 • cuba - havana_befolkning_kvinde_cigar_01
 • cuba - vinales_udsigt_03 1_hf
 • cuba - camaguey_domino_01
 • cuba - vinales_farmer_okse_01
 • cuba - trinidad drenge
 • cuba - trinidad musik band
 • cuba - trinidad_husfacade_05
 • cuba - vinales bonde_02
 • cuba - Baracoa_gadebillede_02
 • cuba - camaguey_bygning_01
 • cuba - camaguey_cykeltaxa_01
 • cuba - camaguey_domino_01
 • cuba - cuba unge piger
 • cuba - cuba_befolkning_mand_02
 • cuba - santiago de cuba_el morro_fort_05
 • cuba - santiago de cuba_gadebillede_05

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  COLOMBIA

  Colombias skatte

  15 dage fra kr. 23.150

  • En aktiv rejse med unikke oplevelser i kultur og natur
  • 4 dages vandring til The Lost City
  • Afslapning ved Palomino Beach
  • Cartagena med smuk kolonistil
  • Tilkøb udflugter med guide
 • Se rejsen

  SEYCHELLERNE

  Strandferie på Mahé

  10 dage fra kr. 13.655

  • Fast base og minimal transport
  • Bo på skønne Beau Vallon eller Anse Forbans-stranden
  • Vælg mellem tre hotelkategorier
  • 75 strande inden for rækkevidde
 • Se rejsen

  THAILAND

  Oplevelser i naturen

  17 dage fra kr. 15.625

  • Afslapning og oplevelser
  • Fokus på naturens vidundere 
  • Bo på 500 Rai Floating Resort i Khao Sok National Park
  • Vælg mellem Koh Yao eller Koh Samui