Mageløse oplevelser, jul og nytår

Mageløse oplevelser, jul og nytår

Individuel rejse med udflugter (inkl. eller tilkøb)
14 dage fra kr. 20.165

Ingen trængsel og alarm – hold jul under palmerne

Er det tid til nye juletraditioner i jeres familie, så er her et godt bud på, hvad I kan lave. Tag til Cuba og hold jul under palmerne. Vi har sammensat denne rejse, så I først oplever landets kulturelle, historiske og naturmæssige højdepunkter i et roligt tempo, hvorefter I slår jer ned på Varadero- eller Jibacoa-stranden – nogle af de bedste i hele Caribien – på et skønt resort og holder et brag af en nytårsfest.

Rejsen begynder i Havana, hvor I skal opleve den gamle UNESCO-beskyttede bydel, hvor mange huse efterhånden er sat smukt i stand. Vi har inkluderet en udflugt med en lokal engelsktalende guide, som tager jer med rundt til byens smukke pladser, og herudover har I masser af tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Næste stop er i Viñales, hvor I nyder den smukke natur med de særprægede Mogotesbjerge og grønne tobaksmarker, der danner grundlaget for landets berømte cigarer. Igen har vi inkluderet en udflugt, denne gang bestående af en ridetur ud i den smukke Viñalesdal. I rejser herfra videre til øens sydlige kyst og slår jer ned i Trinidad, som mange anser for at være Cubas smukkeste by. Byen er kendt for sine smukke pastelfarvede palæer fra 1700-tallet og for sit vibrerende musikliv, så det er oplagt at gå ud om aftenen og høre salsa og andre musikgenrer.

Afslutning på stranden

Efter mange kulturelle oplevelser venter badeferien på et dejligt All Inclusive-resort. Vi bruger Cubas absolut bedste strandresorts, og der er muligheder for både børnefamilier og jer, der ønsker at holde badeferie uden børn. Glæd jer til at stikke fødderne i sandet, svømme i havet og læse gode bøger i skyggen af en palme.

Rejs 14 eller 16 dage

Rejsens varighed er 14 eller 16 dage – dette program er skrevet med udgangspunkt i en 14 dages rejse. Udover de tre inkluderede udflugter tilbyder vi to ekstra udflugter: en tur i Ernest Hemingways fodspor i Havana samt og en byrundtur til fods i Trinidads gamle bydel. Udflugterne foregår sammen med andre danske gæster i grupper med 10-20 deltagere. Transporten på de længste stræk er med gode turistbusser og op til 40 danske gæster.

14 eller 16 dage?

Rejsens varighed er 14 eller 16 dage afhænger af, hvilken afgang I vælger. Antallet af nætter i Havana og ved stranden til sidst varierer tilsvarende, og I kan se fordelingen af nætter for de enkelte afgange under Priser og datoer.

Turen i overblik

Rute og højdepunkter

Se detaljeret dagsprogram >
Dag 1.
Danmark - Havana
Afgang fra Danmark om morgenen og ankomst til Havana først på aftenen. Indlogering i den gamle bydel med nem adgang til alle byens herligheder
Dag 2.
Havana, udflugt i Old Havana
Udflugt rundt i det gamle Havana med engelsktalende guide med besøg ved de smukke og stemningsfulde pladser og en smut på Hemingways yndlingsbarer.
Dag 3.
Havana, evt. udflugt i Hemingways fodspor (tilkøb)
Nyd byen på egen hånd eller tilkøb udflugt i Hemingways fodspor med besøg i forfatterens smukt indrettede villa uden for byen og i det lille fiskerleje Cojimar, hvor han fiskede fra.
Dag 4.
Havana – Viñales
I kører ud på landet til den skønne by Viñales, hvor I indkvarteres på casas particulares med kig til hverdagsliv.
Dag 5.
Viñalesdalen
Sightseeing på hesteryg i dalen med besøg hos bondemand, som ruller cigarer. Eftermiddagen er fri til at nyde naturen og Viñales by, hvor tiden står stille. Om aftenen kan vi anbefale en tur til et af de lokale spillesteder, hvor der spilles op til dans.
Dag 6.
Viñales – Trinidad
Videre til Cubas smukkeste by, Trinidad, med minder fra kolonitiden og de velhavende sukkerbaroner. Nyd sceneriet med toppede brosten og pastelfarvede huse. Igen indlogeres I på charmerende casas particulares.
Dag 7-8.
Trinidad, evt. byrundtur til fods (tilkøb)
Nyd den skønne by og tag evt. med på en guidet rundtur i Trinidad (tilkøb) med engelsktalende guide med besøg på byens museum, som viser sukkerbaronernes liv, smagsprøver på den lokale cocktail og kaffe. Nyd også tonerne i byens musikgade. Mange andre muligheder for aktiviteter, f.eks. en strandtur til Playa Ancon, sejltur til nærliggende tropeøer eller vandretur i højlandet bag byen til brusende vandfald og kølige søer.
Dag 9.
Trinidad - Santa Clara – Varadero/Jibacoa
På vej til strandparadiset besøger I Santa Clara med Che Guevaras mausoleum og hører spændende revolutionshistorie. Ankomst til dejligt strandparadis i Varadero eller Jibacoa først på aftenen.
Dag 10-12.
Varadero/Jibacoa
Kom helt ned i gear på den kridhvide strand med turkisblåt vand i verdensklasse. Nyd alle hotellets faciliteter: pools, vandsportsaktiviteter, fitnesscenter, restauranter og barer på All Inclusive-basis.
Dag 13.
Varadero/Jibacoa og hjemrejse
Afgang fra Varadero eller Jibacoa først på eftermiddagen og fly fra Havana om aftenen.
Dag 14.
Ankomst til Danmark
Se detaljeret dagsprogram >
Tilkøb udflugtspakke

Vi har arrangeret 2 halvdagsudflugter med engelsktalende guide, som kan tilkøbes, når I bestiller rejsen: 

 • Udflugt i Ernest Hemingways fodspor og til El Morro-fortet
 • Udflugt rundt til Trinidads højdepunkter
NB: Udflugtspakken skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Dagsprogram Cuba

Dag 1. Danmark - Havana

I flyver fra Danmark til Cuba via Amsterdam eller Paris og ankommer til Havana samme dag om aftenen. Efter indrejseformaliteterne bliver I kørt til jeres casa particular med virkelig god beliggenhed i det charmerende gamle Havana.

Overnatning: Havana

Dag 2. Havana, udflugt i den gamle bydel

Havana er en vidunderlig by, og hele den gamle bydel er på UNESCOs liste over verdensarv. I dag skal I ud og opleve den på en halvdagsudflugt med en dygtig engelsktalende guide. Udflugten er inkluderet i rejsens pris og foregår i en gruppe bestående af 10-20 danske gæster. Ifør jer gode travesko – I kommer til at gå en del.

I spadserer ca. tre timer rundt i Havanas gamle bydel til de smukkeste pladser, bl.a. Plaza de Armas, byens ældste plads, og den meget stemningsfulde Plaza de la Catedral med byens katedral. I løbet af udflugten kommer I også forbi Capitol-bygningen, det gamle parlament, og to af Ernest Hemingways yndlingsbarer i byen.

Herefter er I på egen hånd, og I har måske spottet en plads, hvor I har lyst til at slå jer ned. Måske er I blevet inspireret til at spise frokost eller middag på en af de udsøgte private restauranter, kaldet paladar, hvor I spiser både godt og billigt.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Havana
Kontakt os
Louise Holm Nielsen
lhn@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
LHN
Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Dorte Mouritzen
do@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Dorte Mouritzen - rejsekonsulent
Kontakt os
Sune Falk Mikkelstrup
sf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Sune Falk Mikkelstrup - rejskonsulent
Kontakt os
Jessica Roda Tolentino
jt@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Kontakt os
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Cubanske forhold
Vi er meget tilfredse med vores rejse. Selvfølgelig var det cubanske forhold og alt ikke perfekt, men det vidste vi jo i forvejen.
Cuba
Inge, Risskov

Dag 3. Havana, oplevelser på egen hånd eller tilkøb udflugter

Hvis I tilkøber udflugtspakken, skal I på en halvdagsudflugt i Ernest Hemingways fodspor. Hemingway boede i Cuba i næsten 20 år og fandt her inspirationen til mange af de klassikere, han skrev, og han skænkede Nobelprisen, som han blev tildelt i 1954, til det cubanske folk.

I kører til San Francisco de Paula i udkanten af Havana. Her boede Hemingway i et meget idyllisk og smukt indrettet hus, Finca Vigia - hans sidste hjem i Cuba. Huset er i dag museum, og Hemingways ånd hviler så tungt over det, at man næsten kan høre skrivemaskinen klapre. I haven står hans berømte yacht, El Pilar, hvorfra han fiskede og jagtede nazi-ubåde under 2. Verdenskrig.

I den nærliggende fiskerlandsby Cojimar ser I, hvor han koblede af efter sine lange fisketure, og tilbage i Havana kigger I igen indenfor i Hemingways yndlingsbar – i Cuba bør man nyde en drink hver dag.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Havana
Hemingways hus til venstre og El Morro fortet til højre.

Dag 4. Havana - Viñales, juleaften Se rute >

Efter nogle dage i byen er det tid til at komme videre. I kører til Viñales, som ligger i et af Cubas allersmukkeste naturområder, og på denne transport er I sammen i en gruppe af danske gæster på 10-40 gæster.

Viñales ligger 3-4 timers kørsel vest for Havana. I bussen på vej ud af Havana oplever I de skiftende stemninger i byens forskellige bydele. Fra motorvejen har I udsigt til forskellige cubanske landskaber, herunder sukkermarker og mere bjergrige områder, jo tættere I kommer på Viñales.

Viñales er en del af Pinar del Rio-provinsen, som er kendt som producent af verdens fineste tobaksblade. Jordbunden har en helt speciel sammensætning, som er optimal for dyrkningen af den fascinerende tobaksplante.

Fremme i Viñales bliver I igen indkvarteret på casa particulares, private huse som ejerne inden for de seneste år har fået lov til at åbne for turister og drive på bed & breakfast-basis. På denne måde kommer I meget tæt på cubanernes dagligliv, uden at I dog føler, at I indlogeres privat.

I kan nu gå ud på egen hånd for at udforske den hyggelige by. Måske har I helt glemt, at det er juleaften – men det er altså i dag, at I skal udveksle gaver og danse rundt om en palme, hvis I ikke har valgt at droppe julen helt.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Viñales
Viñalesdalen

Viñalesdalen i det nordvestlige hjørne af Cuba er et af landets smukkeste og mest særprægede naturområder. De frodige dale mellem bjergene er som skabt til kaffe- og tobaksproduktion, og det er da også her, at den berømte vueltabajo-tobak dyrkes. På en udflugt i dalen besøger vi en tobaksbonde, som viser os, hvordan en cigar skal rulles, og han giver også smagsprøver på sine afgrøder. Udflugten foregår på hesteryg, men vi er under opsyn af et par kyndige lokale ”cowboys”.

Dag 5. Viñales, på hesteryg ud i dalen

I dag skal I opleve den smukke Viñalesdal på hesteryg, eller eventuelt til fods, hvis I ikke bryder jer om heste. Der kræves ingen særlige færdigheder, hestene er meget gemytlige, og I får selskab af et par kyndige "cowboys". På turen besøger I en cubansk bonde, som dyrker tobak, kaffe og andre afgrøder. Han viser jer gerne, hvordan en cigar skal rulles. Denne tur er inkluderet i rejsens pris og forudsætter ikke tilkøb af udflugtspakken.

Eftermiddagen er på egen hånd. Det er oplagt at tage en vandretur ud i dalen. De såkaldte Mogotesbjerge har næsten surrealistiske former. På markerne for foden af bjergene dyrkes der ud over tobak også majs og mange forskellige rodfrugter. Mango er en af verdens sundeste frugter, og i Viñales har man mere end 20 forskellige sorter.

Gå også en tur i Viñales by, som er den rene idyl, og hvor tiden nærmest er gået i stå. Når I først har fået sat jer på en cafe med et glas rom eller en friskpresset juice i hånden, er det slet ikke sikkert, I har lyst til at rejse jer igen. Middagen kan indtages i en af de mange nye private restauranter, og senere kan I høre musik på Casa de la Musica.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Viñales

Dag 6. Viñales - Trinidad

I rejser videre til historiske og meget charmerende Trinidad på Cubas sydlige kyst. Køreturen fra Viñales til Trinidad tager 6-8 timer og foregår i en gruppe med 10-40 danske gæster. Også i Trinidad indlogeres I på charmerende casas particulares, og herefter har I resten af dagen til fri disposition.

Det er bare at gå ud på gaden og nyde stemningen her i den smukkeste af alle spanske kolonistilsbyer, som består af bakkede gader belagt med toppede brosten og pastelfarvede huse fra 1700-tallet. Også Trinidad er anerkendt af UNESCO som verdensarv.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Trindad

Dag 7-8. Trinidad, oplevelser på egen hånd eller tilkøb udflugter

I har nu to dage i skønne Trinidad, og hvis I tilkøber udflugtspakken, skal I sammen med en engelsktalende lokalguide på en fire timers gåtur rundt i det gamle Trinidad, som er rig på kolonitidshistorie og -arkitektur. I starter fra jeres casa efter morgenmaden og besøger et smukt hjem, som i 1800-tallet var beboet af en velhavende sukkerbaron og hans familie. Huset rummer en flot samling af cubanske møbler og europæisk porcelæn m.m.

Senere besøger I et af byens kendte musiksteder, hvor I smager en typisk lokal cocktail, det lokale kunsthåndværkermarked og et keramikværksted, som har været drevet af den samme familie i generationer. Sidste stop er i House of Coffee, Cigars and Rum, hvor der helt sikkert dufter godt.

Resten af tiden er I på egen hånd, og der er forskellige muligheder for aktiviteter. Byen ligger få kilometer fra en dejlig strand, Playa Ancon, som anses for at være den bedste på sydkysten. Det er ikke utænkeligt, at I efterhånden trænger til et dyp i havet. I kan tage en taxa ud til stranden. Har I lyst til at komme ud på havet, kan I inde i Trinidad finde forskellige udbydere af snorkel- og sejlture, som går ud til de ubeboede øer, Cayo Blanco de Casilda og Cayo Macho de Afuera. Spørg evt. værten på jeres casa, som sikkert kan hjælpe med at booke en tur.

En anden spændende aktivitet er en vandretur i det frodige Topes de Collantes-område. I gamle russiske militærkørertøjer eller 4-hjulstrækkere kører I ud i bjergene i følgeskab af guider, som kender området som deres egen baglomme og kan fortælle om den særlige fauna og flora, der findes her. Turen inkluderer en 6 km vandretur ud til det 62 meter høje Caburni-vandfald og mulighed for at bade i poolen nedenunder. Herefter besøger I et kaffehus, hvor I stifter bekendtskab med områdets kaffeproduktion.

Aftenerne kan I bruge i musikgaden, hvor I kan høre den såkaldte son og den mere moderne salsa. Byens bedste spillesteder ligger side om side i "musikgaden", hvor der 365 dage om året bliver spillet op til dans.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Trinidad
Trinidad

Mange anser Trinidad på Cubas sydkyst for at være landets smukkeste by. Den er præget af lave, pastelfarvede huse og brostensbelagte stræder, og hele byens centrum er på UNESCOs liste over verdensarv. Byen havde sin storhedstid i det 17. århundrede, hvor velhavende sukkerbaroner byggede de smukke huse, som stadig ses i dag. Trinidad er også kendt for sine små hyggelige spillesteder, som ligger side om side i hovedgaden.

Dag 9. Trinidad - Santa Clara – Jibacoa eller Varadero Se rute >

Efter tre dage i Trinidad sætter I kursen mod afslapning i skønne Jibacoa eller Varadero ved det azurblå hav.

Køreturen går via Santa Clara, hvor I stopper ved Revolutionspladsen og får en guidet rundtur med en engelsktalende guide (inkluderet i rejsens pris).

Byen emmer af revolutionsromantik og er kendt som skueplads for et afgørende slag i 1958 mellem Fidel Castro og Fulgencio Batista, som styrede Cuba med hård hånd før revolutionen. De store seværdigheder i Santa Clara er Che Guevaras mausoleum og forsyningstoget, "Tren Blindado", som han fik afsporet, og de indgår naturligvis i den guidede tur.

Efter frokost i Santa Clara, som også er inkluderet i rejsens pris, kører I videre mod Jibacoa eller Varadero, hvor I er fremme først på aftenen og indlogerer jer på jeres skønne All Inclusive hotel. Bemærk, at resortet i Jibacoa, Memories Jibacoa Resort, er forbeholdt gæster over 16 år, og at Royalton Hicacos Resort & Spa i Varadero er forbeholdt gæster over 18 år. Er I en familie med børn, skal I derfor vælge Paradisus Varadero Resort & Spa.

Måltider:
 • Helpension
Overnatning: Jibacoa eller Varadero
Jibacoa eller Varadero

Vælg om I vil holde badeferien i Jibacoa eller Varadero. Førstnævnte er det mest rolige og sidstnævnte det mest besøgte med flest muligheder for aktiviteter. Rejser I med børn under 18 år, havner I i Jibacoa, da hotellet i Varadero er forbeholdt gæster over 18 år. Begge steder er stranden vidunderlig.

Varadero paradis stranden (øverst). Royalton Hicacos Resort & Spa i Varadero (18+ hotel) (nederst).

Dag 10-12. Strand og fuld forplejning i Jibacoa eller Varadero

Der er lagt op til nogle skønne dage med afslapning, god mad og strandstemning på det dejlige hotel, og her er rigeligt at tage sig til. Hotellet har et stort poolområde, tennisbaner, fitnesscenter og meget mere.

Her er flere barer, snackbar, pianobar og et udvalg af restauranter, og da I opholder jer på All Inclusive-basis, kan I frit og døgnet rundt nyde den gode servering og de lokale drikkevarer. I bor ganske få meter fra den lækre hvide sandstrand, og her er masser af muligheder for aktiviteter på havet. Nogle af disse faciliteter er dog mod betaling.

Nytårsaften sættes alle sejt til, og I får en fest ud over det sædvanlige. Her kan I nyde den tropiske varme, samtidig med at I hopper ind i det nye år.

Måltider:
 • Helpension
Overnatning: Jibacoa eller Varadero
Memories Jibacoa resortet og den smukke strand

Dag 13. Jibacoa eller Varadero og hjemrejse

I har god tid på stranden i løbet af dagen til at få de sidste solstråler med, inden I hentes for at påbegynde hjemrejsen. I flyver fra Havanas lufthavn om aftenen med kurs mod Amsterdam og ankommer til Danmark næste dag.

Måltider:
 • Helpension

Dag 14. Ankomst til Danmark

Andre spændende rundrejser

 • Se rejsen

  COSTA RICA

  Mageløse oplevelser

  14 dage fra kr. 16.495

  • Costa Rica til en god pris 
  • Regnskove og vulkaner
  • Adventure og afslapning
  • Afslut rejsen på stranden
  • Tilkøb spændende udflugtspakke
 • Se rejsen

  JAPAN

  Solgudens ø-rige

  12 dage fra kr. 30.990

  • Kejsernes Kyoto og hippe Tokyo
  • Fascinerende kultur og historie
  • Japan klædt i forårets eller efterårets smukke farver
  • Små grupper, 15-25 deltagere
 • Se rejsen

  SRI LANKA

  Mageløse oplevelser - vinter

  16 dage fra kr. 14.490

  • Kulturelle og historiske oplevelser
  • Smuk natur omkring Ella
  • 6 dage på skønne Unawatuna Beach
  • Tilkøb spændende udflugtspakke
  • Sri Lanka til en meget attraktiv pris
 • cuba - havana_bil_groen_01
 • cuba - havana_bil_roed_03
 • cuba - havana_biler_capitol
 • cuba - havana_biler_plaza vieja2
 • cuba - havana_capitalet_08
 • cuba - vinales_udsigt_02
 • cuba - vinales_tobaksfarmer_02
 • cuba - vinales_mand cigar
 • cuba - vinales ridning stine alice_02
 • cuba - trinidad musiker_gul gade
 • cuba - trinidad_gadebillede_06
 • cuba - trinidad_gadebillede_14
 • cuba - trinidad_gadebillede_boern_02
 • cuba - trinidad_musik_02
 • cuba - varadeo_strand_10
 • cuba - varadero solnedgang
 • cuba - varadero_strand_05
 • cuba - jibacoa - memories jibacoa_strand
 • cuba - jibacoa_strand_01