Hemingway i Cuba - Gå i forfatterens fodspor rundt i Cuba
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.6 (1203 anmeldelser)

Hemingway i Cuba

Hvis man overvejer en rejse til Cuba, dukker navnet Ernest Hemingway hurtigt op. I mere end 20 år boede og skrev den nobelprisbelønnede forfatter i og omkring Havana, hvor han er blevet en del af turistindustrien. Man kan således besøge værelse nr. 151 på Hotel Ambos Mundos i Calle Obispo 153 i Havana, hvor han delvis skrev "Hvem ringer klokkerne for". 

Hemingways hus

Endnu mere besøgt er Finca Vigia, hvor han siden flyttede ind sammen med hustruen og journalistkollegaen Martha Gellhorn i 1940, og hvor andre af hans bøger siden blev til mellem hans mange berømte fisketure og rejser til og fra Cuba, når han ikke var på reportage-opgaver under 2. Verdenskrig eller på storvildtjagter i Afrika.

Huset er i dag museum med hans berømte Royal skrivemaskine, sammen med familiens inventar, bl.a. 8000 bøger, jagttrofæer på væggene og meget mere.

Det får hurtigt en til at tænke på "Øen og havet", "Afrikas grønne bjerge", "Sneen på Kilimanjaro" og helt sikkert på "Den gamle mand og havet", som løftede ham det sidste stykke op på podiet til nobelprisen.

Cojimar ved havet

I fiskerflækken Cojimar en halv snes kilometer fra Finca Vigia, hvorfra Hemingways stadig velbevarede båd Pilar sejlede ud på jagten efter havets største fisk, kan man stadig indtage et måltid eller en drink i restaurant La Terraza, som figurerer i "Den gamle mand og havet", der som flere af forfatterens værker også blev filmatiseret.

Samarbejdet med Hollywoods stjerner førte naturligvis også til, at mange af dem besøgte Finca Vigia og badede i svømmepølen. Det gjorde bl.a. Gary Cooper og en splitter nøgen Ava Gardner.

Hemingway skænkede i øvrigt medaljen, der i 1954 fulgte med nobelprisen, til det cubanske folk. Og den blev anbragt i kirken Nuestra Señora de la Caridad del Cobre nær Santiago, hvor den for det meste er i en bankboks efter tyveriforsøg.

cuba - A Hemingways hus 2009 2 143_hf