Tag en drink! En rejse til Cuba er lig med Cuba Libre og Mojito
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.6 (1203 anmeldelser)

Tag en drink!

En rejse til Cuba synes næsten utænkelig uden at smage en af de mange lokale rom-baserede drinks, der har fundet vej til bartendernes verdenskort. Ernest Hemingway og andre kendte navne kommer hurtigt på banen, især hvis man søger til bardiskene i El Floridita og La Bodeguita i Havana, hvor også kendisser som bl.a. Frank Sinatra, Ava Gardner, Gary Cooper, Errol Flynn og Malene Dietricht har set bunden af glassene. Billeder og tekster på væggene i La Bodeguita del Medio røber det.

Hemingway noteres således for sætningen: "My Mojito in La Bodeguita, my Daiquiri in El Floridita". Og dem bestiller de fleste turister da også, når de på Cuba-rejsen kigger inden for på de samme værtshuse.

En Mojito består af rom, limejuice, sukker, hvid vand med brus (soda), et blad mynte og knuste isterninger rørt sammen. En Daiguiri er sammensat af samme hvide rom, limejuice, sukker, maraschino-likør og knuste isterninger. Den kan også blendes med jordbær, appelsin, ananas, bananer eller ferskner.

Andre klassikere er Cuba Libre (rom, cola og isterninger blandet med en skive lime på toppen), som blev opfundet i forbindelse med Cubas selvstændighed i 1902. El Presidente (rom, brun vermuth og grenadine blendet med knust is) fik sit navn efter den korrupte præsident Mario Garcia Menocal, som var berømt for at have sugerøret langt nede i såvel cocktailglasset som i statskassen. Af andre kendte, som har lagt navn til en cubansk drink, er skuespilleren Mary Pickfort (rom, ananas-juice, grenadine og knust is efter en rundtur i blenderen).