Havana - Cubas smukke gamle hovedstad med livglæde og charme
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.6 (1203 anmeldelser)

Havana

Farverigt flashback til 50’erne

Kun få steder på kloden kan berette om så omskiftelig en tilværelse, som Cubas hovedstad. I år 1500 oprettede spanierne en handelsstation, der senere blev til Havana. Byen udviklede sig hurtigt til områdets kulturelle metropol, en position Havana fastholdt langt ind i det 20. århundrede.

I en lang periode var Havana det bedre amerikanske borgerskabs dekadente forlystelsesparadis. Her var eksklusive dansesteder, og spiritus flød i rigelige mængder. Den berømte Cabaret Tropicana, der stadig spiller hver aften, er et levn fra den tid. De mange grønne dollarsedler har for længst forladt Havana, men de karakteristiske amerikanerbiler, stemningen, musikken og livsglæden trives i bedste velgående.

Inden for de senere år har Havana taget endnu en drejning. Det private initiativ blomstrer, efter at styret har løsnet grebet en smule og tilladt borgerne at drive privat virksomhed. Det betyder, at små restauranter, hoteller og boder med kunsthåndværk skyder op alle vegne, og den nye konkurrencesituation betyder også, at kvaliteten i både mad og service er steget betragteligt i de seneste år.

Vi benytter mange, forskellige hoteller i byen i alle prisklasser samt en lang række casas particulares. I Havana drives casa'erne mere professionelt, end i provinsen, og de ligger i store lejligheder og ikke i private hjem, som i resten af Cuba.

Billeder fra Havana

Hoteller i Havana

Havana

Casa Malecon (casa particular)

Benyttes primært på vores to rundrejser med dansk rejseleder, Den Store Cubarejse og Cuba Fantastico

Vores minihotel (casa particular) i Havana ligger i Centro-bydelen i en parallelgade til havnefronten, Malecon, i gåafstand til den gamle UNESCO-beskyttede bydel.

Centro-bydelen er et sprudlende kvarter i fuld udvikling, men vi må medgive, at facaden på mange af bygningerne, inklusive Casa Malecon, ser slidt ud. Her i kvarteret har vi dog mulighed for at møde cubanerne på deres hjemmebane og at være vidne til den rivende udvikling, som Cuba befinder sig midt i.

Værelserne er fordelt i to herskabslejligheder på 6. og 7. sal. Elevatoren bliver vedligeholdt og fungerer, men det er naturligvis også muligt at tage den smalle trappe op. I de to lejligheder er der højt til loftet og fantastisk smukt malede gulve. 

Indretningen er smagfuld med kunst på væggene og smukke koloniale møbler. Dobbeltværelserne har to sammensatte enkeltsenge, og enkeltværelserne har en 140 cm dobbeltseng. Alle værelser har eget bad og toilet. De fleste værelser har lysindfald i form af et vindue eller balkon, men det vigtigt at huske, at byggestilen i Cuba er tilpasset det varme klima og således rettet mod at holde både lys og varme ude. 

Morgenmaden serveres i casa’en og er simpel men god, typisk bestående af kaffe/te, brød, marmelade, juice og æg efter ønske. Stuerne for enden af fordelingsgangen er til fri afbenyttelse og har flere hyggelige siddeområder. Der er udsigt over Malecon fra stuerne. Et ophold på minihotel i Havana giver med de rette forventninger en ekstra autentisk oplevelse og et indblik i cubanernes hverdag i et typisk boligkvarter.

Læs mere Læs mindre
cuba - havana - havana casa malecon_stue
 • 16 værelser
 • Morgenmad
 • Eget bad og toilet

Havana

Casa particular

Traditionel Casa Particular

Vores casas particulares i Havana har typisk 1 til 7 værelser, alle med eget bad og toilet. Casa'erne kan både være familiedrevne, men kan også være drevet som små minihoteller med ansat personale.
Indretningen afhænger naturligvis af ejerens smag og indretningsevner og varierer derfor fra casa til casa.

Morgenmaden serveres på jeres casa - og selv om den er mere simpel end på de almindelige hoteller, er kvaliteten i orden.

I vil typisk få juice, frugt, æg efter ønske, brød med tilbehør som fx marmelade og måske ost. Altid serveret med et smil og i hyggelige omgivelser.

Casa'erne i Havana har ikke helt samme standard, som i de øvrige byer, idet de er indrettet i lejligheder uden udsigt og som oftest uden vinduer, fordi husene er bygget til at holde lys og varme ude. 

I Havana skal man herudover forvente, at der er trapper (som kan være smalle), og at værelserne er mindre, end i resten af Cuba. En dobbeltseng i Havana er typisk 140 cm bred.

Læs mere Læs mindre
cuba - havana - havana hostal el Angel_spisestue
 • 1-7 værelser
 • Morgenmad
 • Eget bad og toilet

Havana

Udvalgt casa particular

Særligt udvalgt casa particular med et tvist

Stjernegaards udvalgte casas particulares er af højere standard end de traditionelle casa'er. De er alle beliggende i det gamle Havana og er typisk ikke private hjem men drives professionelt som små hoteller. 

Casa'erne er særlig udvalgte for deres, efter cubanske forhold, høje standard og charme, og er alle beliggende i lejligheder fordelt over en eller flere etager.

De fleste af vores udvalgte minihoteller har dejlige tagterrasser, hvor man kan tage en velfortjent pause, og hvor der ofte også serveres morgenmad og drikkevarer.

Minihotellerne har alt fra 2 til 8 værelser, og alle værelser har naturligvis eget bad og toilet. Dobbeltseng består typisk af enten 2 enkeltsenge eller en dobbeltseng, der er mellem 140-160 cm bred.

Flere af minihotellerne har vindue eller balkon mod gaden, men der er også værelser uden vinduer mod gaden, idet byggestilen i Cuba er tilpasset det varme klima og således er rettet mod at holde både lys og varme ude.

Personalet på vores udvalgte minihoteller er meget professionelle, og der vil som oftest være nogen blandt personalet, som taler engelsk, ellers må man ty til smil, tegnsprog samt lidt spanske gloser.

Vores udvalgte minihoteller er typisk lidt dyrere end vores ”almindelige” minihoteller.

Læs mere Læs mindre
cuba - havana - casa vitrales_04

Havana

Casas particulares på 'Autentiske Cuba'-rundrejserne med dansk rejseleder

Vores casas particulares på Autentiske Cuba-rundrejserne er beliggende i bydelen Havana Centro og i gåafstand til den gamle UNESCO-beskyttede bydel.

Centro-bydelen er et sprudlende kvarter i fuld udvikling med en skøn kombination af bygninger, der tydeligt mangler facaderenovering, og smukt istandsatte bygninger. Her i Centro-bydelen møder vi cubanerne på deres hjemmebane og er vidne til den rivende udvikling, som Cuba lige nu befinder sig i. Casa'erne er ofte - men ikke altid – familiedrevne og har typisk 2 til 4 værelser, alle med eget bad og toilet. 

Indretningen afhænger af ejerens smag og indretningsevner og varierer derfor fra casa til casa, og grundet casa'ernes størrelse indkvarteres gruppen på et antal forskellige casa'er.

Morgenmaden serveres på jeres casa. Den vil ofte være mere simpel end på hotellerne, men kvaliteten vil være i orden. Der vil typisk blive serveret kaffe/te, juice/frugt, æg efter ønske, brød med tilbehør som fx marmelade og måske, men nok mere sjældent, ost og pålæg.

Casa'er i Havana har ikke samme standard som i de øvrige byer, idet de er indrettet i lejligheder uden udsigt og typisk uden vinduer, da husene er bygget til at holde lys og varme ude.
I Havana skal man herudover forvente, at der er trapper, som kan være smalle og stejle, og at værelserne er mindre end i resten af Cuba. På værelserne i Havana er det ofte kun én dobbeltseng som typisk er 140 cm bred.

Selvom Havana ofte har problemer med vandforsyningen, at der ikke nødvendigvis er vand hele døgnet, og trykket på bruseren er minimeret til tæt på ikke eksisterende, det varme vand udebliver, wc-brættet mangler eller er meget dårlig kvalitet, da det er en mangelvare i Cuba, så synes vi, at oplevelsen ved at bo på et casa i Centro-bydelen, giver en helt anden og spændende dimension af den totale Havana-oplevelse.

Læs mere Læs mindre
Eksempel på casa i Havana
 • 2-4 værelser
 • Morgenmad
 • Eget bad og toilet

Havana

Hotel Armadores de Santander ★★★

Hotel Armadores de Sandander har til huse i en charmerende historisk bygning fra det 19. århundrede, 5 min. gang fra havnepromenaden (Malecon). De 2 hyggelige og historiske pladser Plaza de San Fransico og Plaza Vieja ligger lige om hjørnet.

Værelserne er indrettet i gammel stil, der passer til hotellet. Alle har eget bad og toilet, TV, telefon, minibar, hårtørrer og værdiboks. Restaurant Cantabria, har både et lokalt og internationalt køkken og på den store tagterrasse har man en fantastisk udsigt over bugten.

cuba - havana - hotel amadores de santander large facade
 • 38 værelser
 • By: 0 km
 • Bar
 • Restaurant
 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • TV
 • Balkon/Terrasse
 • Minibar

Havana

Hotel Beltran de Santa Cruz ★★★

Hotellet var oprindelig et aristokratisk hjem med besøgende som Alexander von Humboldt og Kong Philippe I. Bygningen er nænsomt restaureret i 1900 tal stil med hyggelige patios og en indvendig gård.

Hotellet ligger helt centralt, ikke langt fra Plaza Vieja og har en restaurant, bar, cafe og souvenirshop. 11 værelser med eget bad og toilet, hårtørrer, minibar, TV og telefon. Et godt valg for dem der nyder fred og ro, nærhed og hygge. Vær opmærksom på, at de fleste værelser ikke har vindue, men åbner op ud mod hotellets gård.

cuba - havana - beltran de santa cruz_have_gaard
 • 11 værelser
 • Strand: Ingen
 • By: 0 m
 • Bar
 • Restaurant
 • TV
 • Balkon/Terrasse

Havana

Hotel Nacional ★★★

Hotel Nacional de Cuba anses for at være et af de fineste hoteller i Havana. Siden 1930 har hotellet huset stort set alle de berømtheder, der har besøgt byen.

Her kan man opleve kolonistilen og nyde den udsøgte udsmykning og hotellets mange gode faciliteter. Nacional har en fortræffelig beliggenhed med udsigt over Maleconen og kysten og er omgivet af en nydelig park, komfortabelt beliggende i forhold til byens mange seværdigheder.

Hotellets 431 standardværelser har alle aircondition, hårtørrer, satellit-tv, telefon, sikkerhedsboks, minibar. 

Mod et mindre tillæg kan I opgraderes til en suite. Hotellet har to swimmingpools, tennis, fitnesscenter, sauna/dampbad, massage, kabaret og natklub. Der er flere barer, á la carte restaurant og børnepool. Vær opmærksom på, at de fleste værelser ikke har vindue, men åbner op ud mod hotellets gård

Læs mere Læs mindre
cuba - havana - hotel_nacional__havana_bygning
 • 431 værelser
 • By: 0 km
 • Pool
 • Børnepool
 • Bar
 • Restaurant
 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • TV
 • Balkon/Terrasse
 • Minibar

Havana

Hotel Parque Central ★★★★

Ligger perfekt lige på Parque Central et stenkast fra den berømte Capitolio bygning og de mange smukke kolonitidsbygninger i Det Gamle Havana. Hotellet der åbnede i 1999 er en smuk blanding af elegant spansk kolonistil og moderne arkitektur i den nyere tilbygning, og hører til blandt Havanas bedste hoteller.

Parque Central tilbyder en stilfuld tagterrasse med stor swimmingpool, boblebad, snackbar og et mindre fitnesscenter, foruden forrygende udsigt over Havana. Hotellets store lobbyområde er komfortabelt indrettet med loungemøbler og servering fra baren. I hotellets to stilfulde restauranter serveres rigtig god mad og afslappende stemning.

Hotellet har i alt 277 værelse der alle er velindrettede med både aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks og telefon. Et rigtig godt hotel til jer der vil have lidt mere under jeres ophold i Havana. Vær opmærksom på, at de fleste værelser ikke har vindue, men åbner op ud mod hotellets gård.

Læs mere Læs mindre
cuba - havana - hotel parque central_terasse udsigt
 • 277 værelser
 • By: 0 m
 • Pool
 • Bar
 • Restaurant
 • Sikkerhedsboks
 • TV

Havana

Hotel Tejadillo ★★★

Tejadillo ligger i en gammel kolonistilsbygninger fra 1900-tallet, som oprindelig var tre private hjem. Herfra går man gennem den store tunge portdør og ind i en smukt og elegant hall, med maleriudstilling af lokale kunstnere.

Området er hyggeligt med små charmerende gader og lige om hjørnet fra det meget stemningsfulde Plaza de la Catedral, med flere godt restauranter og livemusik.

De 32 værelser er indrettede med autentiske gamle møbler, eget bad og toilet, minibar, tv og telefon. 

Morgenmaden serveres i hotellets restaurant og den ene af de to patioer, og i den anden er der masser af grønne planter og mulighed for at sidde og slappe af. Stedet har også en livlig bar, hvor der ofte er live musik. Et godt valg for dem der vil bo autentisk og centralt for at opleve den gamle bydel. Vær opmærksom på, at de fleste værelser ikke har vindue, men åbner op ud mod hotellets gård.

Læs mere Læs mindre
cuba - havana - tejadillo_hotel_junior suite
 • 32 værelser
 • By: 0 km
 • Bar
 • Restaurant
 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • TV
 • Minibar

Havana

Hotel Terral ★★★

Hotel Terral er et moderne og urbant avantgarde hotel. Udsmykningen af bygningen er udført af en gruppe cubanske kunstnere, med sort træ og naturen som et gennemgående element. Indretningen af hotellet er gennemført og minimalistisk, med mange utrolige fine detaljer, og havudsigten allestedsnærværende. Intet er overladt til tilfældighederne og resultatet er en skøn atmosfære med højt til loftet og masser af lys og luft.

Hotellet har restaurant og bar, og en fantastisk udsigt til Malecónen og det brusende hav, og så er Havanas gamle bydel ikke mere end et kvarters gang langs Malecónen.

Alle 14 værelser, hvor af 12 er standardværelser, og to på den øverste etage er junior suiter, er dekoreret i lyse farver, moderne indretning og har både aircondition, satelit-tv, sikkerhedsboks, minibar og telefon, foruden godt badeværelse. Dertil kan lægges at alle værelser har udsigt over Malecónen og havet foruden egen balkon. 

Et meget anderledes hotel og spændende hotel i en by der hele tiden overrasker.

Læs mere Læs mindre
cuba - havana - hotel terral_standard_room
 • 14 værelser
 • By: 0 m
 • Bar
 • Restaurant
 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • TV
 • Balkon/Terrasse

Havana

Los Frailles ★★★

Meget charmerende og fint lille hotel i Habaguanex-gruppen, som har specialiseret sig i at åbne hoteller i smukke, gamle huse i Havanas gamle bydel. Huset var tidligere beboet af en fransk flådekaptajn og er udsmykket med meget fin original kunst inspireret af den nærliggende Frans af Assisis-kirke.

I centrum af huset er en fin gård og en hyggelig lobbybar. Lige uden for døren ligger alle Havanas seværdigheder og hyggelige pladser. Vær opmærksom på, at de fleste værelser ikke har vindue, men åbner op ud mod hotellets gård.

cuba - havana - los frailles_afslapning
 • 22 værelser
 • By: 0 m
 • Bar
 • Restaurant
 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • TV

Havana

Hotel Sevilla ★★★★

Hotel Sevilla er fra 1908 men er nænsomt renoveret. Sevilla har en ideel beliggenhed nær det gamle Havana i gå-afstand til seværdighederne, restauranterne og barerne i den gamle bydel. Fra den dejlige restaurant er der en ideel udsigt over den gamle bydel.

Hotel Sevillas 188 værelser har aircondition, privat bad, hårtørrer, satellit-tv, telefon, radio, sikkerhedsboks, minibar samt roomservice. Hotellet har swimmingpool, fitnesscenter, sauna og solarium, massage, butikker og skønhedssalon og Havana Autos biludlejning.

Der forefindes buffetrestaurant, á la carte restaurant på tagterrassen, specialrestaurant, pool snackbar, cafeteria og cocktailbar. Desuden børnepool og babysitting. Vær opmærksom på, at de fleste værelser ikke har vindue, men åbner op ud mod hotellets gård.

Læs mere Læs mindre
cuba - havana - hotel sevilla_facade_03
 • 188 værelser
 • By: 0 km
 • Pool
 • Børnepool
 • Bar
 • Restaurant
 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • TV
 • Balkon/Terrasse
 • Minibar

Havana

Hotel Ambos Mundos ★★★

Dette legendariske, lyserøde hotel ligger midt i Old Havana på byens hovedstrøg, og det er især kendt, fordi Ernest Hemingway boede her i lange perioder og skrev flere af sine bøger her. Hans værelse 511 er indrettet som museum, og man må forvente, at der kommer mange til hotellet i løbet af dagen for at se netop dette værelse.   

Værelserne er udmærkede uden at være prangende og har gode faciliteter som aircondition, minibar og satellit-tv. Øverst oppe ligger en tagterrasse med skøn udsigt over Havanas tage. Her er ofte live musik om aftenen og god barstemning.

cuba - havana - hotel ambos mundos_facade_01
 • 52 værelser
 • By: 0 m
 • Bar
 • Restaurant
 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • TV
 • Minibar

Havana

Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana ★★★★★

Dette er Havanas bedste og første egentlige 5-stjernede luksushotel under kyndig ledelse af Kempinski-kæden, og det ligger naturligvis i den gamle historiske bydel med udsigt til Capitol-bygningen og andre UNESCO-beskyttede bygninger. Bygningen - en smuk hjørnebygning, der stammer fra omkring år 1900 - er indrettet i luksuriøs og moderne stil men med respekt for datidens detaljer. De smukke møbler er i afstemte farver, og værelserne har fransk altan med udsigt over Old Havana.

Hotellet har seks restauranter og barer - og naturligvis en cigar lounge. Alle er indrettet i smuk stil, og en af dem er beliggende på taget af bygningen, hvor I også finder en skøn pool med tilhørende liggestole. Hvis I har høje krav og sætter pris på luksus, så vil I ikke bliver skuffet på Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana.

cuba - havana - gran hotel kempinski la habana_pool_02
 • 246 værelser
 • By: 0 km
 • Pool
 • Bar
 • Restaurant
 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • TV
 • Wifi
 • Kaffe- og tefaciliteter
 • Minibar
 • Spa

Rejser til Havana

Cuba
Det vestlige Cuba på casas particulares - jul og nytår 2019
14 dage fra kr. 14.300
4/5 Havana 4 Trinidad 1/2 Cienfuegos 3 Viñales
Cuba
Højdepunkter i det vestlige Cuba
16 dage fra kr. 12.410
3 Havana 2 Viñalesdalen 2 Cienfuegos 3 Trinidad 4 Varadero
Cuba
Essensen af Cuba
12 dage fra kr. 11.075
3 Havana 3 Trinidad 4 Varadero
Cuba
Playa Megano, Havana
5 dage fra -
4 Havana
Cuba
Havana og Varadero
12 dage fra kr. 11.070
4 Havana 6 Varadero
Cuba
Den store Cubarejse med karneval i Santiago de Cuba
15 dage fra kr. 26.900
3 Havana 2 Viñalesdalen 3 Santiago de Cuba 2 Camagüey 2 Trinidad 1 Cienfuegos
Cuba
Mageløse oplevelser, sommer 2019
15 dage fra kr. 16.640
3/4 Havana 2 Viñales-dalen 3 Trinidad 4/5 Varadero 4/5 Jibacoa
Cuba
Mageløse oplevelser, jul og nytår
14 dage fra kr. 20.165
3 Havana 2 Viñales 3/4 Trinidad 4/5 Varadero ELLER 4/5 Jibacoa
Cuba
På eventyr i Cuba fra øst til vest
18 dage fra kr. 18.595
3 Havana 2 Gibara 2 Baracoa 2 Santiago de Cuba 2 Camagüey 3 Trinidad 2 Viñales
Cuba
Det vestlige Cuba på casas particulares m. Playa Giron
16 dage fra kr. 12.430
3 Havana 3 Viñales 2 Cienfuegos 3 Trinidad 3 Playa Giron
Cuba
Det vestlige Cuba på casas particulares m. Varadero
16 dage fra kr. 11.895
3 Havana 2 Viñales 2 Cienfuegos 3 Trinidad 4 Varadero
Cuba
Cuba på casas particulares med enestående Gibara
16 dage fra kr. 13.340
2 Havana 2 Viñales 3 Trinidad 2 Camagüey 3 Gibara 2 Havana
Cuba
Hele Cuba rundt på casas particulares
21 dage fra kr. 16.050
3 Havana 3 Baracoa 3 Santiago de Cuba 2 Bayamo 2 Camagüey 1 Santa Clara 3 Trinidad 2 Viñales
 • Havana
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 26° C 28° C 29° C 30° C 31° C 31° C 32° C 31° C 29° C 28° C 27° C
19° C 19° C 20° C 21° C 22° C 23° C 24° C 24° C 24° C 23° C 21° C 20° C
64 mm 69 mm 46 mm 54 mm 98 mm 182 mm 106 mm 100 mm 144 mm 181 mm 88 mm 58 mm

Kilde: dmi / accuweather.com