Skal du bo på minihotel ”casa particular”?
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.6 (1203 anmeldelser)

Skal du bo på minihotel ”casa particular”?

På minihotellerne (casas particulares) vil I opleve den cubanske gæstfrihed. Minihotellerne er ofte - men ikke altid - familiedrevne og har typisk 2 til 5 værelser.

Alle værelser har eget bad og toilet og er pæne og rene. Indretningen afhænger naturligvis af ejerens smag, og kan til tider være dejlig farverig. Man skal dog være også opmærksom på, at der ofte ikke er vinduer på minihotellets værelser, hvilket skyldes den cubanske byggestil, hvor husene er bygget til at holde lyset ude i det varme klima. Ligeledes skal man være opmærksom på at en dobbeltseng på et minihotel typisk er 140-160 cm bred, og at værelserne ikke er så velegnet til tre eller flere personer, da de ofte ikke er så store.

Minihotellerne i Havana har ikke helt samme standard, som i de øvrige byer, idet de er indrettet i lejligheder uden udsigt, og igen som oftest uden vinduer. I Havana skal man herudover forvente, at der er trapper, der kan være både smalle og stejle, og at værelserne er mindre end i resten af Cuba. En dobbeltseng i Havana er typisk kun 140 cm bred.

Det kan være en udfordring at bo på minihoteller, da det er private hjem, eller privat ejede uden at der bor en familie. Stil og smag varierer, og ikke alt fungerer nødvendigvis perfekt. Men et minihotel er også en afspejling af Cuba med dets fejl og mangler. F.eks. kan der være problemer med både mængde vand, vandtryk og manglende eller dårlig kvalitet af toiletsæde, ligesom man skal huske at husene er gamle, og kloak systemet ligeså.

Bemærk at man ikke skal forvente at finde et pengeskab på værelset, selvom flere og flere minihoteller får installeret pengeskabe på værelserne. Hav derfor eventuel en lås med til din kuffert.

Vi synes selv at et ophold på et minihotel er meget charmerende, og hvis du vælger at købe en af vores rejser hvor du skal bo på minihoteller, kan vi kun opfordre til at du tager afsted med et åben sind, og ikke lader dig gå på af diverse småproblemer, som dårlig tryk i bruseren, et toilet der ikke lige virker optimalt, at der ikke kan tages bad hele dagen, og at der grundet byggestil ikke er vinduer i værelset.

Morgenmaden serveres på minihotellet, den er simpel men god, og består typisk af kaffe, te, juice, frugt, æg efter ønske, brød med tilbehør som fx marmelade og måske ost.

cuba - baracoa_befolkning_01_hf