Transporter i Cuba | Læs om billeje, fly og bustransport
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.6 (1203 anmeldelser)

Transporter i Cuba

Billeje (kør-selv)

For jer, der ønsker frihed til at sætte tempoet selv, er en kør-selv-ferie den ultimative måde at opleve Cuba på. Det er nemt at køre i Cuba, og trafikken er ikke overvældende. Vær dog opmærksom på cyklister og hestevogne/oksekærrer - også på motorvejen. Stjernegaard Rejser samarbejder med udlejningsfirmaet REX, som tilbyder moderne biler og minibusser. Alle biler har aircondition, airbags, ABS-bremser og andet udstyr, og bilerne er relativt nye årgange og udskiftes løbende. REX har stationer over det meste af Cuba og 24-timers tilkaldeservice.

Priser for billeje: Der kan forekomme tillæg til prisen for billeje i forhold til den pris, som fremgår af prislisten baseret på følgende uddrag af REX's lejebetingelser (CUC-kursen = USD-kursen):

  • Garantidepositum: Depositum mellem 250- 500 CUC afhængig af bilkategori og lejeperiodes længde. Opkræves på kreditkort (Visa, Mastercard, Eurocard og JCB) ved afhentning af bilen 
  • Super CDW (obligatorisk forsikring uden selvrisiko): mellem 20-35 CUC pr. dag afhængig af bilkategori, betales lokalt sammen med 5 CUC pr. dag i lokalt lejegebyr
  • Bilens chauffør skal være fyldt 21 år og have haft kørekort i minimum 1 år
  • Der kan noteres to ekstra chauffører for 10 CUC pr. dag pr. chauffør
  • Tillæg på 20 CUC, hvis man ønsker at hente leje- bilen i lufthavnen
  • Hvis bilen afhentes/afleveres andre steder end følgende destinationer, opkræves envejsleje, som afhænger af destination og længde fra udlejnings- station: Havana, Varadero, Santa Clara, Cienfuegos, Cayo Coco, Camagüey, Holguin og Santiago de Cuba

Fly: København, Billund og Aalborg

Priserne i prislisten er fortrinsvis baseret på fly med KLM fra København via Amsterdam, med hvem der også er gode muligheder for at flyve fra Billund eller Aalborg. I visse tilfælde, men ikke altid, er der et ekstra tillæg i prisen, hvis I rejser fra Billund eller Aalborg - forhør jer hos vores rejsekonsulenter. Det er også muligt at flyve med Air France via Paris.

Bustransport

Cuba er dækket af et velfungerende net af busruter, og bustransport er efter vores mening den mest oplagte måde at komme rundt på, hvis man ikke ønsker at køre selv. Stjernegaard Rejser benytter fortrinsvis det private busselskab Conectando, som kører fra hotel til hotel. Dette selskab kører med moderne, komfortable busser med aircondition og gode sæder, og det er en nem og bekvem måde at komme rundt på. Herudover anvender vi selskabet Viazul, som kører fra busstation til busstation, der hvor Conectando ikke kører, samt selskabet Collectivo, som typisk kører fra lufthavnene til de større byer.

Hvis I vælger bustransport rundt i Cuba, vil det fremgå af jeres voucher, hvilket busselskab I skal med. Fælles for busserne er, at der vil være andre passagerer om bord, primært turister, idet den almindelige cubaner benytter lokale busser af en helt anden standard.

Indenrigsfly

Indenrigsfly er indregnet i priserne for de rejseforslag, der dækker hele Cuba fra øst til vest, samt for de rejser, som slutter med badeferie på Cayo Coco, Cayo Guillermo og strandene ved Guardalavaca.

Private transfers

Ligeledes vil der være indregnet private transfers, hvis man skal besøge Cayo Coco og Cayo Guillermo, da der ikke går busser til disse øer. Ønsker I at køre med private transfers (med privatchauffør) hele vejen rundt i Cuba, så ring og få et tilbud hos vores rejsekonsulenter.