Fakta om De Vestindiske øer - US Virgin Islands | Stjernegaard
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.45 (792 anmeldelser)

Fakta om De Vestindiske øer

De Vestindiske øer består af to ø-grupper, US Virgin Islands - det vi kender som De Dansk Vestindiske Øer, og British Virgin Islands. US Virgin Islands består af 62 øer, hvor de største og beboede er St. Croix, St. Thomas og St. John. British Virgin Islands består af yderligere 60 øer, hvoraf den største er Tortola.

US Virgin Islands var indtil 1917 en dansk tropekoloni og "Juvelen i den danske krone". I 2017 var det 100 år siden vi solgte øerne til USA for 25.000.000 dollars i guld. Ejerskiftet foregik ganske udramatisk og øerne og befolkningen skiftede nationalitet.

I dag bor der omkring 110.000 mennesker på øerne, som er ganske små. Sammenlagt vil de dække halvdelen af Bornholm. St. Croix er den største ø med byerne Christiansted og Frederiksted, begge anlagt som garnisonsbyer med snorlige gader, der ligger vinkelret, som vi kender det fra Fredericia. Gaderne har velklingende navne; Kongensgade, Kompagnistræde, Dronningens Tværgade osv., som i det gamle København.

Der er stadig stærke bånd til Danmark, og det er morsomt at møde både sorte og hvide amerikanere med danske navne, der gladeligt fortæller om familiebåndene til Danmark.

Efter overdragelsen til USA den 31. marts 1917 vendte de fleste danskere på øerne hjem og stiftede på Valdemars Dag, den 15. juni 1917, en forening, der i dag betegnes Dansk Vestindisk Selskab. Selskabet har gennem tiderne skiftet karakter fra at være samlingspunkt for de hjemvendte til i dag at være en forening for alle med interesse for øerne. Historisk interesserede mødes både i Østdanmark og i Vestdanmark til medlemsarrangementer med fokus på den danske kolonitid.

Derudover har foreningen udveksling med søsterorganisationer på øerne ("Festivaler"), hvor "vestindere" besøger Danmark og foreningens medlemmer besøger øerne.

dansk vestindien - dansk vestindien skilt_02