jersey_sark_05

Rejser til England

Elegance og idyl

Oplev England med Stjernegaard

En verden for sig

I England byder menukortet på forhistoriske stendysser, pulserende storbyer, maleriske landskaber og fonem, angelsaksisk kultur – og så en snert af vikingetid.

England udgør den største del af Storbritannien, der spænder fra Shetlandsøerne i nord til Kanaløerne i syd over Skotland og Wales samt Nordirland på øen Irland. Vi danskere er storforbrugere af engelsk kultur fra populærmusik til dramaserier og sport. Vi flyver på storbyferie til London, ser fodbold i Manchester og dykker ned i kulturhistorien i Sydengland ved Stonehenge eller Cornwall.

Du skal huske vandrestøvlerne på rejsen til England. Vi finder næsten 10.000 markerede vandrestier, hvor Hadrian Wall i Nordengland og Malham Cove i nationalparken Yorkshire Dales er nogle af de smukkeste. De bølgende bakker og pittoreske landskaber slår sig sammen med angelsaksiske eventyrslotte og ejendommelige godser. Rejs med til England, charmøren med stolt kultur og billedskøn natur.  

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
jerset_st brelade bay_01_effekt

Værd at vide om England

Indbyggere

Der bor 56 millioner mennesker i England, som udgør langt størstedelen af Storbritanniens 66 millioner. Der bor 2 millioner i Nordirland, 3 i Wales og 5,5 millioner i Skotland.

Storbritannien

England tilhører det forenede kongerige i selskab med Skotland, Nordirland og Wales. Kanaløerne Jersey og Guernsey samt Isle of Man er ikke en del af unionen men såkaldte kronbesiddelser.

Monarki

Storbritannien er et konstitueret monarki ligesom Danmark. Dronning Elizabeth 2. er regerende monark, hvilket hun har været siden indsættelsen i 1952.  

Stonehenge

Den ikoniske stenformation ved Salisbury består af 30 store sten. Stenene er UNESCO-arv og er rejst for næsten 5.000 år siden og har altid rummet stor mystik.

Det siger vores gæster ...
Jersey_mont orgueil castle_01

Jersey - Kanaløernes perle

Jersey, Guernsey, Alderney og Sark udgør Kanaløerne, og de er af en sjov størrelse. Øgruppen ligger i Den Engelske Kanal men tæt på den franske kystlinje. Øerne har egne parlamenter, flag og love og hører i sidste ende under den engelske krone. Kanaløerne er dog ikke officielt en del af Storbritannien, og det er svært at sætte en finger på nationalfølelse her. Her er stærke referencer til både England og Frankrig, men øerne er i bund og grund helt deres egne.

Vi har særligt fået øjnene op for Jersey. På højde med Paris er den største af Kanaløerne en charmetrold ud over det sædvanlige. Der tales primært engelsk, men også frank og lokalsproget jèrrais er officielle sprog. I hovedstaden St. Helier bor der godt 40.000 mennesker, der kan nyde livet ved den hyggelige havnefront og spadsere på gaderne med franske navne. Der er opført bronzestatuer af berømthederne fra øen, og højdepunktet er Elizabeth Castle, der er bygget på en klippeø ud fra byen.

Naturen på Jersey er enestående og byder på dramatiske kyststrækninger som charmerende strande, der leder tankerne til den franske riviera. Den spændende og unikke historie byder på borgerkrig, efterladenskaber fra 2. verdenskrig og utallige invasioner fra Frankrig. Og du kan opleve det hele på vores rejse til Jersey med direkte fly og dansk rejseleder.

Hvornår er det bedst at rejse til England?

Vi rejser til England i det sene forår og tidlige efterår, hvor temperaturerne ligger omkring 18 grader. Vi undgår på den måde det store turismetræk over sommeren og møder enten den blomstrende flora eller det farverige efterår, som vi kender det fra filmlærredet.

Jersey, der ligger på højde med Paris, har et andet klima end det resterende Storbritannien. Her er der mildere vintre og varmere somre, som lægger op til afslapning på stranden. Du kan selv opleve Kanaløen på vores rejse til Jersey med direkte fly og dansk rejseleder. Se vores vejrkort her.

London

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
5° C
6° C
10° C
13° C
15° C
18° C
20° C
19° C
16° C
14° C
10° C
6° C
Nedbør i mm.
53 mm
48 mm
30 mm
31 mm
52 mm
35 mm
51 mm
58 mm
42 mm
62 mm
72 mm
65 mm

Læs mere og bliv inspireret

Iskolde eventyr: 7 ting du skal opleve i Grønland

Oplev frosne landskaber, der er spillevende. Vi ser nærmere på 7 ting du skal opleve i Grønland.

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.

Luk op for noget godt... dyk ned i Europas godtepose

Oplev Europa fra 15 anderledes vinkler, når vi dykker ned i herlighederne i Island, Nordirland, Italien, Jersey, Gotland, Portugal, Skotland, Montenegro, m.fl.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.507 anmeldelser)