Jersey_st.helier_elizabeth_05
JERSEY - Rejse til Jersey

Dagsprogram

5 dage fra 9.490 kr.
Dag 1

København – St. Helier, Jersey

Vores rejse går til Jersey. Den nærmest paradisiske ø – i hvert fald set med nordeuropæiske øjne – der ligger i Den Engelske Kanal ca. 67 kilometer fra Normandiets kyst. Vi går ombord på vores fly i København og ankommer til Jersey inden for et par timer. En tur, der normalt kræver en længere rejse med mellemlanding i en europæisk storby.

Jersey er en finurlig størrelse at blive klog på. Jersey har ligesom de omkringliggende øer i Den Engelske Kanal selvstyre med eget parlament, statsapparat, flag og love. Samtidig hører øen under den britiske krone og lader sig beskytte militært, dog uden at være underlagt kronens love og kontrol… og så har øen gennem mange år været kendt som lidt af et skattely, men alt det skal vores rejseleder nok komme nærmere ind på i løbet af de næste fem dage.

Ved ankomst til Jersey kører vi til vores hotel i St. Helier, hvorefter vi begiver os ud på en byvandring i hovedstadens hyggelige gader. Byen tæller næsten 40.000 indbyggere – en temmelig stor by, øens størrelse taget i betragtning. Mens vi spadserer rundt, får vi historien, der har sat sit præg på de traditionelle franske gadenavne og butiksfronter – og ikke mindst stemningen i byen.

Vi går forbi det overdækkede centrale marked, bykirken og bronzestatuer af Jerseys mest berømte i indbyggere. Højdepunktet er Elizabeth Castle, der er bygget på en klippeø i St. Aubins-bugten og som har forsvaret Jersey i mere end 300 år. Et slot, der er tilgængeligt til fods, når der er lavvande – ved højvande kræver det en kort tur med et amfibiekøretøj, der - alt efter vandstanden - kører eller sejler. På slottet får vi et indblik i Jerseys fortid så tidligt som 550 e.Kr. til i dag, når rejselederen fortæller historier om middelalderens slag, Sir Walter Raleigh og den engelske Kong Charles II, der søgte tilflugt på øen under den engelske borgerkrig. Vi ser bunkere, der blev befæstet under den tyske besættelse og andre udstillinger, der meget godt skildrer Jerseys fascinerende historie.

Efter det spændende besøg på slottet har vi resten af dagen til at udforske St. Helier og nærområdet på egen hånd.

The Merton Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Middag
Ring eller skriv til os
Jessica Roda Tolentino
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
getaways_jersey_kanaloerernes perle
Jersey_st.helier_havn_01
Det maritime står i første række i St. Helier.
Jersey_elizabeth caslte_01
Jersey_st.helier_bronze_01
Jersey_marked_02
Jersey_castle ferry_01
Mellem højdepunkterne på førstedagens byvandring må vi ombord på et såkaldt amfibiekøretøj, der både kan køre på land og sejle på vand.
Dag 2

Forbi maleriske La Rocque til Mont Orgueil-slottet

Jersey er et syn for guder med majestætiske klipper og små afsondrede, skjulte bugter. Turen i dag går mod øst forbi den maleriske kyst ved La Rocque og videre til den charmerende lille havneby Gorey, der munder ud i det imponerende, bastante slot Mont Orgueil.

Historisk set beskyttede slottet Jersey mod gentagen fransk invasion igennem 600 år. Den franske invasion er i dag en saga blot, og det giver os mulighed for at udforske labyrinten af trapper, tårne og hemmelige rum. Vi ser nogle af de aktuelle udstillinger, der bl.a. byder på træskulpturer og et holografisk portræt af Dronning Elizabeth II.   

Efter besøget på Mont Orgueil har vi lidt tid på egen hånd i Gorey, hvorefter vi besøger La Hogue Bie Museum, hvor vi finder en af Europas fineste gamle monumenter ved den gamle passagegrav, der er blandt de 10 ældste bygningskonstruktioner i verden. Vi går indenfor på geologiske museum, der gemmer på møntholdere, økser, sværd og spyd, der kan dateres helt tilbage til Jerseys neolitiske samfund, hvorefter vi kigger nærmere på en replika af et neolitisk langhus.

Fra den neolitiske historie skruer vi tiden frem til 2. Verdenskrig, når vi besøger en tysk kommandobunker, der blev bygget under besættelsen, samt et mindesmærke dedikeret til de mange slavearbejdere, der blev fragtet til Kanaløerne ved den langvarige invasion af nazistiske styrker under 2. Verdenskrig.

Efter dagens historiske oplevelser kører vi tilbage til St. Helier sidst på eftermiddagen.

The Merton Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Jersey_gorey_mont orgueil_01
Vi besøger Mont Orgueil, hvorfra man tidligere spejdede efter fjendtlige franskmænd.
Jersey_mont orgueil castle_02
Jersey_mont orgueil castle_03
jersey_larocque_01
Det går i sandhed op for os, at Jersey ligger på højde med Paris, når vi slentrer langs stranden ved La Rocque.
Dag 3

Smukke St. Brelade’s Bay og frygtindgydende krigstunneller

I dag går turen til den sydlige og vestlige del af øen med første stop ved St. Matthews Glass Church i byen Millbrook, der er kendt for sit interiør af hvidt glas, som omfatter vinduer, skærme, alter og alterkors, designet af René Lalique.

Efter besøget i kirken kører vi videre og passerer havnebyen St. Aubin, hvor vi stopper for at nyde udsigten over Noirmont Point med det lille fyrtårn placeret på rå klippeformationer. Herfra kører vi videre til St. Brelade’s Bay, Jerseys smukke riviera, der emmer af feriestemning. Dette er uden tvivl øens smukkeste bugt og vurderet til at være en af de 25 bedste strande i Europa. Her besøger vi et lille fiskerkapel fra det 12. århundrede, hvor vi tager et kig på de gamle vægmalerier, inden turen går vestpå til La Corbière, hvor vi nyder udsigten over det ikoniske, hvide fyrtårn.

Vi kører langs den fem kilometer lange St. Ouen Bay til nordkysten, der byder på en perlerække af rå klipper, bugter og vandrestier, og vi holder en pause ved Grosnez Castle, en ruin fra det 14. århundrede, der står dramatisk placeret ved den stejle klippekyst. Herfra fortsætter vi gennem den maleriske Waterworks Valley til en oplevelse af en helt anden karakter ved Jersey War Tunnels. Her ser vi et tunnelkompleks fra 2. Verdenskrig gravet dybt ned i bjergskråning i St. Petersdalen. Her får vi et interessant indblik i livet på Jersey under krigen, ikke mindst for de slavearbejdere, der bidrog til at skabe tunnelen. Efter den dystre tur gennem tunnelen nyder vi et øjebliks ro i refleksionshaven eller går en tur langs den historiske ”War Trail”, inden vi kører tilbage til St. Helier. 

The Merton Hotel

★★★

Vis hotel
Jersey_war tunnels_01
alt
Dag 4

Nyd en dag på egen hånd eller tilkøb en udflugt til Sark

I dag står det jer frit for, om I vil nyde livet i St. Helier eller med en strandtur til en af de smukke, nærliggende strande. Er det stranden, der lokker, tager det ikke meget mere end 20 minutter i taxa til nogle af øens smukkeste strande omkring St. Brelade’s Bay. Vil I opleve lidt mere, er der mulighed for at tilkøbe en heldagsudflugt til Sark, den mindste af de fire primære kanaløer i Den engelske kanal.

Hvor Jersey er varieret, kommerciel og befolket, står det anderledes til på Sark, en lille ø på mindre end seks kvadratkilometer, hvis landmasse ligger højt hævet over havets overflade med dramatiske stejle klippesider, der fører direkte ned i havet eller til krogede bugter med små sandstrande. Sark er kendt for sin unikke historie og rolige atmosfære, der bl.a. skyldes fraværet af motoriserede køretøjer med undtagelse af et par enkelte traktorer. Det betyder selvfølgelig, at vi kommer rundt på øen med hestevogn, som de lokale selv ville gøre det.

På øen finder vi en enkelt lille by med et sparsomt udvalg af hyggelige butikker og caféer, men ellers er det naturen, der får lov at brede sig på disse kanter. På turen omkring øen, ser vi vilde blomsterenge, et viltert fugleliv og dramatiske klippestrækninger med maleriske fjorde. Vi besøger La Seigneurie Gardens, som huser nogle af de fineste formelle haver på Kanaløerne, der delvist kan dateres tilbage til det 6. århundrede – og undervejs på turen får vi et fint indtryk af det rolige liv, der leves blandt øens ca. 500 indbyggere.  

Vælger I at tilkøbe turen til Sark, er I tilbage i St. Helier sidst på eftermiddagen, hvor I har mulighed for at nyde den sidste aften i den hyggelige by.

The Merton Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Jersey_sark_01
jersey_sark_04
jersey_sark_03
jersey_st brelade bay_01
Tilkøber I udflugten til Sark, venter der en hel dag på den pittoreske klippeø herunder en tur med hestevogn. Bliver I på Jersey for at nyde livet, bør I indfinde jer på St. Brelade's Bay.
Dag 5

St. Helier – København

I dag går turen hjemad, dog har vi god tid til at nyde morgenmaden på hotellet, eller bruge det tidligste af formiddagen på en kort gå tur og købe det sidste souvenir. Hen ad formiddagen kører vi til lufthavnen og sætter kursen mod Danmark, hvor vi lander midt på eftermiddagen. 

Måltider
Morgenmad
Ring eller skriv til os
Line Milland Aminsam
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Line Milland Aminsam - rejsekonsulent
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.507 anmeldelser)