guatemala_maya_befolkning_08

Rejser til Honduras

I hælene på mayaerne

Rejser til Honduras & Guatemala

Honduras har endnu ikke fundet vej til de rejsendes hitliste efter nogle problematiske år med store sikkerhedsproblemer. Der er dog ingen tvivl om, at Honduras er på vej op igen – og en rejse til Honduras’ smukke natur og spændende historie i høj grad er turen værd.

Vi arrangerer rundrejser med dansk rejseleder til Honduras i kombination med Guatemala, og højdepunktet i Honduras på denne rundrejse er uden tvivl Copán, den gamle mayaby med utallige kunstværker og detaljeret arkitektur.

Vær blandt trendsætterne: Rejs med os på en rundrejse til Honduras og oplev landets spektakulære mayaarv og smukke natur!

Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef

Rejser til Honduras

guetemala_copan_03

Fun facts og vigtig viden om Honduras

Befolkningen
Størstedelen af landets befolkning på omkring 7,2 mio. er mestizere, det vil sige en blanding af indianere og europæiske indvandrere. Der tales spansk i Honduras.

Honduras' flag
De fem stjerner i midten af Honduras’ blå og hvide flag symboliserer de fem centralamerikanske lande med Honduras’ stjerne i midten, svarende til landets geografiske placering.

Uafhængigheden
Honduras blev uafhængig fra Spanien i 1821 og hed indtil da Spansk Honduras for at adskille det fra det nuværende Belize, som hed Britisk Honduras.

Køb bananer
Honduras’ største eksportvare er bananer, men de største producenter ejes af amerikanske virksomheder. Honduras var i øvrigt det land, der først fik det lidet flatterende navn, bananrepublik.

Fra mayaernes Paris til militærkup

Copán i Honduras var indtil 800-tallet mayarigets kunsthøjborg – også kendt som mayaernes Paris. Ruinerne byder bl.a. på Hieroglyffernes Trappe, som har den længste sammenhængende mayatekst, der nogensinde er fundet, samt utallige kunsthåndværker og detaljeret arkitektur.

Sidst men ikke mindst er det også her i Copan, mayacivilisationens næststørste boldbane er at finde.

Som historien gik sin gang, blev storhed til fald, da spanierne kom til Honduras i 1523 og koloniserede landet frem til 1821. Herefter indgik Honduras i Mellemamerikas Forenede Provinser, som man imidlertid brød ud af i 1838.

Landet har været politisk ustabil gennem tiden og har været underlagt forskellige diktatorer. Efter den ydmygende Fodboldkrig med El Salvador i 1969 fulgte flere militærkup, inden landet presset af USA indledte en demokratiseringsproces i 1981.

guetemala_copan_05

Hvornår er det bedst at rejse til Honduras?

Når solen skinner i Danmark er der regntid i Honduras, mens det holder rimelig tørt i vintermånederne, hvor temperaturerne er lune og milde. 

I regntiden vil regnen som regel falde et par timer i løbet af dagen, hvorefter det igen holder tørt. Uanset hvornår du rejser, kan du forvente temperaturer i 20'erne, dog varmest i sommermånederne. 

Copán ruinerne

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
22° C
24° C
26° C
28° C
28° C
26° C
25° C
25° C
25° C
24° C
22° C
20° C
Nedbør i mm.
50 mm
40 mm
30 mm
50 mm
150 mm
290 mm
210 mm
220 mm
300 mm
140 mm
70 mm
60 mm

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Historisk skattejagt i mayaernes Mellemamerika

Tag på skattejagt i Mellemamerikas jungle, som bugner med spændende historier og skjulte skatte fra Mayacivilisationens storhedstid. Vi er taget til Mexico, Guatemala og Honduras, hvor vi kigger nærmere på fire oplevelser, der sætter gang i fantasien.

Jagten på Colombias skjulte juvel

Drømmer du om skattejagt i bedste Indiana Jones-stil? Tag med til Colombias dybe jungle på en 44 kilometers vandretur, der på fire dage tager dig over floder, forbi stammefolk og helt til tops i Sierra Nevada-bjergene, hvor du finder 'The Lost City'.

Tør du rejse alene?

Se frygten i øjnene og spring ud i en rejse, du aldrig glemmer. At rejse alene kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før. Solorejser udvikler dig, de bekræfter din indre styrke og de giver dig blod på tanden til at indtage verden.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)