Indonesien - sumatra_bukit lawang_orangutang_05
Sumatra og Java - Rundrejse med dansktalende rejseleder

Det ultimative eventyr

4,2 (22 Anmeldelser)
14 dage fra 19.990 kr.

Det ultimative eventyr

På udkig efter orangutanger, vulkaner og Østens historie

Denne rejse byder på oplevelser i Indonesien, som kan få enhver med eventyr i blodet til at smile. Det er en rejse til Sumatra og Javas forholdsvis uberørte højdepunkter, men den begynder dog et helt andet sted - nemlig mellem Singapores moderne skyskrabere, og kan - hvis man ønsker det - afsluttes med fire dage på den skønne Sanur-strand på Bali.

Rejsen er til jer, som gerne vil derhen, hvor der ikke kommer så mange andre, fordi det kræver lidt ekstra. Man skal kunne klare vandreture ad junglestier og være indstillet på, at indkvarteringen nogle steder, men bestemt ikke alle, er enkel. Til gengæld er beliggenheden i top: på kanten af junglen, midt i søen eller på en bjergtop med udsigt til rygende vulkaner. I har naturligvis en dansk rejseleder med, som er rejsevant på Sumatra og Java.

Vi har lagt vægt på at minimere kørslen på rundrejsen, så vi undgår for lange dage i bussen, og på de dage, hvor vi kører fra sted til sted, sørger vi for, at vi oplever noget spændende undervejs. På Sumatra lægger vi ud med et virkeligt højdepunkt: et besøg i Bukit Lawang, hvor vi skal på udkig efter orangutanger. Vi går sammen med en ranger, som kender orangutangernes sædvanlige adfærd, og vi håber at se dem, men der er naturligvis ingen garanti.

Efter besøget i den varme jungle kører vi op i højlandet for at betragte vulkaner fra første parket. Vi indlogerer os på Samosir - en ø beliggende midt i den betagende smukke Lake Toba, en af verdens største kratersøer. Her mødes vi af et landskab med stejle skrænter, irgrønne rismarker og dybblåt vand.

På Java oplever vi bl.a. hindutemplet Prambanan og ikke mindst det buddhistiske tempel Borobudur, begge storslåede bygningsværker fra 700-tallet, som nemt kan måle sig med pyramiderne i Egypten og Angkor Wat-templet i Cambodia. Vi har gemt en af turens absolutte højdepunkter til sidst:  Solopgangen over Bromovulkanen, som bringer mindelser om jordens skabelse. I kan kort sagt se frem til det ultimative eventyr på Sumatra og Java, som for øvrigt er meget sikre områder at rejse i.

Har I lyst til at fordøje sansebombardementet, inden rejsen går hjemad, kan I forlænge rejsen med 4 nætter på naboøen Bali, hvor I kan slappe af på stranden, eller tage på oplevelser i Balis smukke natur med vores dansktalende rejseleder. Vi har udvalgt to rigtigt gode hoteller i hver sin kategori på Sanur-stranden, som er vores yndlingsstrand på Bali.

Små grupper
10-22
deltagere
Ultimative eventyr
  • Orangutanger i det fri ved Bukit Lawang på Sumatra
  • Frodig og uberørt jungle med spændende dyreliv
  • Rygende vulkaner, både på Sumatra og Java
  • Lake Toba, en af verdens største kratersøer og et fantastisk naturvidunder
  • Autentisk hverdagsliv og spændende kultur med meget få turister
  • Templer i verdensklasse - Prambanan og Borobudur  

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Singapore 1 nætter i Singapore
1
Overnatning

Butik Lawang (Sumatra) 1 nætter i Butik Lawang (Sumatra)
1
Overnatning

Berastagi (Sumatra) 2 nætter i Berastagi (Sumatra)
2
Overnatning

Samosir (Sumatra) 3 nætter i Samosir (Sumatra)
3
Overnatning
Toledo Inn ★★+

Yogyakarta (Java) 3 nætter i Yogyakarta (Java)
3
Overnatning
Jogja Plaza Hotel ★★★★

Bromo (Java) 1 nætter i Bromo (Java)
1
Overnatning
Bromo Cottages ★★+

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark – Singapore
Vi flyver med Singapore Airlines, flere gange kåret som verdens bedste luftfartselskab.
Dag 2.
Ankomst til Singapore
Ankomst til Changi Airport tidligt om morgenen og tjek-ind på hotellet med det samme. Tid til lidt afslapning inden vi mødes til byrundtur om eftermiddagen. Her møder vi både det gamle og det nye Singapore.
Dag 3.
Singapore – Medan, Sumatra – Bukit Lawang
Tidlig ankomst og et kig på Indonesiens 3. største by med besøg i den store moske og sultanens palads. Herefter kørsel gennem palmeplantager til Bukit Lawang midt i junglen. Indlogering på øko-lodge ned til floden og på kanten af Gunung Leuser-nationalparken, et af verdens største tropiske økosystemer.
Dag 4.
Bukit Lawang - Berastagi
Vi vandrer ind i junglen på udkig efter orangutanger sammen med en meget erfaren ranger, der kender dyrenes adfærd rigtigt godt. Vi håber, at lykken tilsmiler os, så vi ser orangutangerne i det fri. Herefter kører vi til Berastagi og undervejs nyder vi udsigten til rygende vulkaner.
Dag 5.
Berastagi
I Berastagi har vi udsigt til tre rygende vulkaner (hvis vejret tillader det). Vi går oplevelse i lokalsamfundet og har tid på egen hånd til at nyde det spektakulære sceneri.
Dag 6.
Berastagi – Samosir Island
Vi kører videre med stop ved Sipisopiso-vandfaldet. Fra Parapat på kanten af Lake Toba sejler vi ud til Samosir Island og tjekker ind på hotellet. Bjergtagende natur med vulkaner, rismarker og dybblåt vand.
Dag 7.
Samosir Island
Vi sejler på søen og går i land i de små byer. Vi ser bl.a. kongegrave og hører spændende historier om kannibaler og andet godtfolk, som levede her helt frem til starten af 1900-tallet.
Dag 8.
Samosir Island
En fridag til at nyde den smukke natur og den friske luft.
Dag 9.
Samosir Island – Yogyakarta, Java
På vej til lufthavnen i Medan besøger vi et buddhistisk tempel, og herefter er vi klar til et sceneskift, når vi flyver til Yogyakarta på Java.
Dag 10.
Yogyakarta, udflugt til Borobudur
Besøg ved den første af Javas verdensklasse-seværdigheder, Borobudur-templet, som er verdens største buddhistiske tempel og fuldt ud på højde med f.eks. pyramiderne i Egypten.
Dag 11.
Yogyakarta
Besøg ved det fantastiske Prambanan-tempelkompleks fra 700-tallet - et hinduistiske tempel og en sand verdensklasse-seværdighed. Tilbage i Yogyakarta besøger vi Kraton, sultanens palads, som vi udforsker fra vores cykeltaxa.
Dag 12.
Yogyakarta – Bromo
Vi tager toget gennem Javas smukke landskaber og kører igen op i højderne til Bromo, hvor vi indlogerer os med udsigt til vulkaner.
Dag 13.
Bromo - hjemrejse eller forlængelse på Bali
Vi slutter vores eventyr på Sumatra og Java af med en naturoplevelse af de helt store: solopgangen over Bromo-vulkanen, som leder tankerne hen på verdens skabelse. Herefter afgang til lufthavnen og hjemrejse til Danmark eller videre til Bali og nogle dage på stranden.
Dag 14.
Hjemkomst til Danmark eller strandferie på Bali
Vi ankommer til Danmark tidligt om morgenen. Har man valgt forlængelse, står man op til en dejlig dag i Sanur, Balis hyggeligste strandby.

Andre spændende rundrejser

Borneo

Ultimative naturoplevelser

Rundrejse med dansk rejseleder
Sri Lanka

Templer, te og safari

Rundrejse med dansk rejseleder
Java og Bali

Østens have og gudernes ø

Rundrejse med dansktalende rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.245 anmeldelser)