graedemuren israel_08_slider

Rejser til Israel

Oplev Det Hellige Land

Oplev Israel med Stjernegaard

Rejser til Det Hellige Land

Det Hellige Land, som af nogle også kaldes Palæstina, dækker i jødisk-kristen sprogbrug det landområde, som Gud i henhold til Det Gamle Testamente lovede Abraham til hans efterkommere. Det Hellige Land spiller derfor en stor rolle i vores kristne kultur, og på rundrejsen til Israel og et krydstogt i Middelhavet kan du opleve mange af de steder, du kender fra historietimerne, fra den daglige nyhedsstrøm og måske fra juleevangeliet. 

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef

Hvorfor rejse til Israel med Stjernegaard?

Vores erfaring med krydstogter i Middelhavet og til Israel er ganske omfattende. Vi benytter Celebrity Cruises og Celestyal Cruises til vores krydstogter i dette område – begge rederier er kendetegnet ved høj kvalitet og ikke mindst ved mindre skibe. Celebrity-skibene har plads til ca. 3.000 gæster, mens Celestyal Cruises har plads til maksimalt 1.800 gæster. Vi har altid en meget kompetent dansk rejseleder med ombord på skibet, som kender Israels og regionens brogede historie og også den komplicerede politiske situation, der hersker i området. Dette er uvurderligt, når man rejser i det østlige Middelhav, og derfor kan du trygt bestille et krydstogt til Israel og Det Hellige Land hos os – se alle vores krydstogter med dansk rejseleder.

Vores rundrejse til Miraklernes land er sammensat med de store oplevelser og de vigtigste nedslagspunkter i historien for øje - og bliver serveret af en fantastisk og lokalkendt dansk rejseleder. I rejsens pris er overnatningerne på de gode hoteller inkl. halvpension og alle transporter og udflugter inkluderet. En rejse for den historieinteresserede og eventyrlystne.  

 

graedemuren israel_02_fadet

Fakta om Israel

Befolkning

Der bor omkring 8 mio. mennesker i Israel. Ca. 82 % er jøder, 15% muslimer, resten tilhører drusiske og kristne mindretal. Flertallet er indvandret efter 1948, hvor staten blev oprettet.

Forfatning

Israel er en ung stat og har stadig ingen forfatning. Parlamentet, Knesset, har vedtaget, at forfatningen skal udvikle sig gradvist.

Militæret

Israels militær er et af verdens stærkeste og mest moderne. Alle israelere har værnepligt, 4 år for mænd og 21 måneder for kvinder.

Vestbredden

Det arabiske territorium, hvor blandt andet Betlehem ligger, har sit navn, da det ligger på den vestlige bred af Jordanfloden. Her bor 2.4 mio. mennesker.

Qumran og Betlehem:  Ligger på Vestbredden. Landområdet er mod øst (inkl. Østjerusalem) afgrænset af Jordansflodens vestlige bred (deraf navnet). I 1967 erobrede Israel Vestbredden fra Jordan og besatte området. I 1988 frasagde Jordan sig alle territoriale krav på Vestbredden. I 1994 indgik Jordan og Israel en fredsaftale, dog anses det østlige Jerusalem og Vestbredden, internationalt, for besat område (Fredsaftalen fra 1993 mellem Israel og PLO indebærer, at området overgår til palæstinensisk selvstyre).

Jerusalem: Østjerusalem refererer til en del af byen, som blev besat af Jordan under Den arabisk-israelske krig i 1948, og derefter, og for nuværende, af Israel under seksdagskrigen i 1967. Bydelen inkluderer nogle af jødedommens, kristendommens og islams helligste steder. Palæstinensere ønsker Østjerusalem som hovedstad for en fremtidig selvstændig palæstinensisk stat.

Sprog

Israel har to officielle sprog, hebraisk og arabisk.

Kibbutzer

Israelske landbrugskollektiver har siden 1910'erne været kendt som kibbutzer. Fra 60'erne tog mange danske unge til kibbutzer for at arbejde og rejse, og der findes omkring 250 små samfund i dag.  

Det siger vores gæster ...

Hvad kan du opleve i Israel?

Jerusalems fantastiske arv fra tre religioner

Der er ikke mange byer i verden, der har så meget historisk og kulturel arv som Jerusalem. Byen er centrum for tre verdensreligioner: kristendommen, jødedommen og islam, og derfor kan vi opleve bygningsværker med hundredvis – ja, tusindvis af år på bagen, som relaterer sig til disse tre religioner. Dermed kan du også opleve pilgrimme fra hele verden, der kommer for at bede ved deres helligdomme.

Blandt Jerusalems højdepunkter er Getsemane Have, hvor Jesus opholdt sig før korsfæstelsen, Via Dolorosa, hvor han gik med korset og Gravkirken, hvor han blev begravet. Herudover kan du naturligvis opleve Grædemuren, som betyder uendeligt meget for jødedommen. Muren er en rest af Herodes’ tempelkompleks, og jøderne har sørget over tabet af templet siden år 70 e.Kr.

På Tempelpladsen over Grædemuren ligger den mægtige al-Aqsa-moské, som er en af de vigtigste muslimske helligdomme. Den bygning, man kan se i dag, stammer fra 1035, men der har ligget en moské på pladsen siden år 634.

Betlehems Fødselskirke

Betlehem ligger på Vestbredden ca. 7 km uden for Jerusalem – på arabisk territorium ifølge FN’s delingsplan fra 1947. Israel besatte Vestbredden og dermed Betlehem i 1967, men efter Fredsaftalen i 1993 mellem Israel og PLO ligger byen nu på et område, der hører under det palæstinensiske styre.

Ifølge Det Nye Testamente blev Jesus født i en grotte i Betlehem, og på dette sted påbegyndte man byggeriet af Fødselskirken i år 326. I dag kan du opleve denne kirke sammen med pilgrimme fra hele verden, når du rejser på krydstogt til Israel.

jerusalem_gravlaeggelseskirken_02

Vejret i Israel – hvornår er det bedst at rejse til Israel?

Vores krydstogter finder sted om foråret, hvor temperaturen i Jerusalem ligger omkring 17 grader, og om efteråret, hvor temperaturen godt kan snige sig op i nærheden af 28-30 grader. Se mere om vejret i Israel.

Jerusalem

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
12° C
13° C
16° C
21° C
25° C
27° C
29° C
29° C
28° C
25° C
19° C
14° C
Nedbør i mm.
134 mm
122 mm
82 mm
21 mm
4 mm
0 mm
0 mm
0 mm
1 mm
14 mm
57 mm
106 mm

Læs mere og bliv inspireret

Takt og tone: Din guide til gode manerer til søs

Er du typen, der ”reserverer” solsenge, glemmer tiden og dukker op til middagen iført shorts? Så læs med og bliv klogere!

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)