mexico - puebla_gade_03
Mexico - Rundrejse med dansk rejseleder

Et klassisk og kulinarisk eventyr

4,6 (9 Anmeldelser)
11 dage fra 13.900 kr.

Et klassisk og kulinarisk eventyr

Få smag for Mexico og tag en bid af verdenshistorien

Mexicos historie går mange tusind år tilbage i tiden, og mexicanerne er med rette stolte af både historien og deres rige kultur. På denne rejse skal vi opleve nogle af de største historiske seværdigheder, som landet kan byde på, men vi skal også møde det nye og moderne Mexico – og ikke mindst skal vi rejse gennem det kulinariske Mexico og smage på det køkken, som lige nu går sin sejrsgang i hele verden.

Vi begynder i Mexico City, en af verdens største byer, som dog ikke føles så stor, når man holder til i de pæne og rolige bydele – væk fra det travle centrum. Vi skal slentre i parkerne, drikke kaffe på cafeerne og spise tacos og andre lækre specialiteter.

Vi skal naturligvis også se de store og meget imponerende pyramider ved Teotihuacan, det fantastiske antropologiske museum, kunstneren Frida Kahlos hus og byens centrale plads, Zocalo’en med de historiske bygninger fra kolonitiden.

Herefter kører vi til Oaxaca, en skøn kolonistilsby hvor hele paletten af farver er anvendt på facaderne, hvor folkelivet blomstrer, og hvor markederne bugner af varer. Vi besøger Monte Alban uden for byen, zapotekernes ceremonielle center, og et par landsbyer, der har specialiseret sig i hver deres smukke kunsthåndværk.

I Puebla og Taxco er det også kolonistilsarkitekturen, der dominerer bybilledet, og UNESCO har været forbi med anerkendelse som verdensarv. Vi traver rundt i de snævre gader, kigger sølvsmeden over skulderen og spiser endnu mere god mad.

De gode måltider, vi skal spise undervejs, giver os et indblik i den kulinariske trend, der stormer fremad i hele verden, selvom den er baseret på ældgamle opskrifter. I nogle tilfælde har vi inkluderet måltidet i prisen, andre gange vælger man selv, om man vil spise med rejselederen eller på egen hånd.

Apropos rejselederen, så skal vi rejse med en særdeles kompetent en af slagsen, der har Mexico som hjemmebane, og som har begejstret vores gæster gennem adskillige år.

Små grupper 15-25 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg
Vores gæster siger ...
Det kulinariske eventyr

Kulinariske oplevelser går som en rød tråd gennem denne rejse. Det kulinariske eventyr består af en introduktion til det klassiske og velsmagende mexicanske køkken, der serveres både på gadehjørner og på restauranter. Kulinarisk skal ikke forveksles med gourmet, men ønsker man at spise på nogle af Mexicos bedste gourmetrestauranter på egen hånd, så er der tid til det.   

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Mexico City 4 nætter i Mexico City
4
Overnatning

Oaxaca 3 nætter i Oaxaca
3
Overnatning
Oaxaca Real Hotel ★★★

Puebla 1 nætter i Puebla
1
Overnatning
Loa Inn Centro ★★★
Hotel Colonial ★★★

Taxco 1 nætter i Taxco
1
Overnatning

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark – Mexico City
Afrejse fra Københavns Lufthavn og flyskift i Europa. Vi lander i Mexico City, hvor rejselederen tager imod, indlogerer os i en pæn bydel og går en tur for at få rejsen ud af kroppen.
Dag 2.
Mexico City
Vi lægger ud med et besøg ved Sol- og Månepyramiderne ved Teotihuacan, hvor det for alvor går op for os, hvor rig en historie mexicanerne har. Tilbage i byen går vi til Roma Norte for at spise middag, så englene synger.
Dag 3.
Mexico City
Vi fortsætter det historiske spor med et besøg på et af verdens bedste antropologiske museer, hvor vi kan nærstudere mayaer, aztekere, olmekere, zapotektere og andet godtfolk. Også byvandring i de meget charmerende og grønne bydele, Condesa og Roma Norte, og fællesmiddag for dem, der har lyst.
Dag 4.
Mexico City
Ved Zocalo’en, Mexico Citys centrale plads med de vigtigste bygninger fra kolonitiden ser vi Diego Riveras berømte vægmaleri, der viser hele landets historie. I charmerende Coyoacan besøger vi hans hustru, Frida Kahlos, hus, der i dag fungerer som museum. Fællesmiddag i Mexico City for dem, der har lyst.
Dag 5.
Mexico City – Oaxaca
Kørsel sydpå til Oaxaca og orienteringtur til fods i den maleriske by, hvor facaderne er malet i vidunderlige farver. Middag på Zocalo’en med byens specialiteter.
Dag 6.
Oaxaca
Byens fantastiske overdækkede marked bugner med varer: mad, tøj, tingeltangel, kæledyr og alt muligt andet. Her kan man afprøve sit handelstalent. Byvandring bl.a. til Santa Domingo-pladsen og tid på egen hånd. Fællesmiddag i Oaxaca for dem, der har lyst.
Dag 7.
Oaxaca, Monte Alban
Tilbage i tiden med besøg ved Monte Alban, hvor zapotekerne herskede fra 500 f.v.t til 800 e.v.t. Herefter til to landsbyer, der fremstiller sjove træfigurer og smuk sort keramik.
Dag 8.
Oaxaca – Puebla
Vi kører til Puebla og går tur i det koloniale centrum, som er UNESCO-verdensarv. Fællesmiddag i byen for dem, der har lyst.
Dag 9.
Puebla – Taxco
Videre til Taxco og gåtur i det smukke centrum. Vi kigger byens berømte sølvsmede over skulderen og besøger den berømte Santa Prisca-kirke.
Dag 10.
Taxco og hjemrejse eller strandforlængelse
Mere sightseeing i den historiske by og en dejlig farvel-frokost på Zocalo’en. Herefter med bussen til lufthavnen ved Mexico City og hjemad, medmindre man har forlænget med badeferie ved Tulum.
Dag 11.
Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark i løbet af dagen.

Andre spændende rundrejser

Cuba

Den store Cubarejse

Rundrejse med dansk rejseleder
Peru

Toppen af Peru

Rundrejse med dansk rejseleder
Mexico

På sporet af mayaer og aztekere

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)