Gennem bjergene med tog - Rejse til Myanmar med strandferie
Gennem bjergene med tog
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.5 (14 anmeldelser)

Gennem bjergene med tog

Individuel rejse
18 dage fra kr. 24.955

Togtur over verdens 2. højeste bro. Spektakulært natursceneri i bjergbyen Hsipaw
med sejlads og landsbybesøg.

Den oplagte rejse for jer, der vil opleve Myanmars største seværdigheder og ønsker et twist af natur fjernt fra de traditionelle byer. I begynder rejsen i Mandalay, hvor I introduceres til den burmesiske historie og oplever templer med munke og novicer i tusindevis, der tålmodigt står i kø med deres madskåle. 

I tøffer af sted med toget mod Gotheik-kløften med verdens næsthøjeste bro, der bringer jer til Hsipaw. Landsbyen på højsletten er omgivet af landlig idyl og spektakulær natur. Her er blege danske ben ikke hverdagskost, og når I vandrer rundt mellem landsbyerne, vil I få ganske meget opmærksomhed, og det vil stå klart, hvorfor Myanmar bliver omtalt som Sydøstasiens sidste autentiske land.

I skal ikke snydes for sejlturen til tempelbyen Bagan, hvor mere end to tusinde spektakulære templer og pagoder vidner om fordums storhed. I flyver til de unikke oplevelser på Inlesøen, hvor I sejler mellem Intha-folkets flydende landsbyer og vuggende tomatmarker. Det er blevet tid til nogle dages afslapning ved den bengalske kyst, hvor jeres mange indtryk kan fordøjes, mens øjet hviler på det turkisgrønne hav, der fortaber sig i horisonten. Her er alt, hvad man behøver til en vellykket strandferie, en hængekøje er spændt op mellem de svajende palmer i strandkanten, sandet er fint som sukker og atmosfæren afslappet.

Rejsen afsluttes i millionbyen Yangon, hvor moderne nye trends forenes med tussegamle traditioner, og alt flyder sammen og bliver en god afslutning på eventyrlige oplevelser.

Turen i overblik

Rute og højdepunkter

Se detaljeret dagsprogram >
Dag 1.
København - Mandalay
I flyver med Thai Airways fra København til Mandalay via et kort stop i Bangkok, hvor I ankommer næste morgen.
Dag 2.
Mandalay
Ankomst i Mandalay om morgenen. Efter paskontrol og bagageudlevering venter jeres lokalguide og chaufføren, der tager jer på byrundtur før indtjekningen på hotellet, som først er muligt efter kl. 14. Kloster- og tempelbesøg med verdens største bog og siddende Buddha, samt solnedgang set fra Mandalay Hill.
Dag 3.
Mandalay - Hsipaw
Privat transfer til Pyin Oo Lwin, hvorfra toget fortsætter til bjergbyen Hsipaw. Helt ubeskrivelig udsigt, når I tøffer over Gotheik-kløften på verdens næsthøjeste bro! I ankommer til Hsipaw sidst på eftermiddagen med tid til at udforske den fine bjergby.
Dag 4.
Hsipaw
Fantastisk vandretur i skønne landlige omgivelser. I kommer helt tæt på de etniske minoriteter og deres dagligdag med små familieforetagender og munke- og nonneklostre. I sejler retur ad Dutawaddy-floden og gør igen stop ved landsbyer langs flodbredden.
Dag 5.
Hsipaw - Mandalay
I kører ad slangeruten tilbage mod Mandalay. Frokoststop i Pyin Oo Lwin, byen med velbevarede victorianske huse, vandfald og smuk botanisk have. Efter en malerisk køretur og ankomst til Mandalay er resten af dagen til fri disposition.
Dag 6.
Mandalay - Bagan
Fra Mandalay sejler I 8-9 timer ad Ayeyarwaddy-floden mod Bagan. Ekspresbåden har behagelige siddepladser, hvorfra I kan betragte livet omkring floden og flodtrafikken.
Dag 7.
Bagan
Tempelsletten i Bagan er naturligvis på UNESCOs liste og vil imponere selv de mest garvede rejsende. Ud af de mere end 2000 velbevarede relikvier har vi plukket en håndfuld, som I sammen med jeres lokalguide skal udforske nærmere. Dagen starter dog først ved det farverige lokale marked.
Dag 8.
Bagan
Dagen er på egen hånd. Gå en tur eller lej cykel og tag på opdagelse i Bagan og omegn, eller måske trækker en slappedag i hotellets skønne omgivelser mere.
Dag 9.
Bagan - Inlesøen
I flyver tidligt om morgenen til Heho, hvor der er privat transfer til Inlesøen. I kan vælge at bo langs søbredden eller midt på selve søen. Resten af dagen er til fri disposition. Nyd det dragende sceneri fra jeres terrasse.
Dag 10.
Inlesøen
Tur med lokalguide i egen båd. I besøger bl.a. In Thein-pagoderne, en junglelandsby, flydende marked, landsbyer, haver og vuggende marker. Ruten inkl. også et væveri, kloster og søens helligste pagode, Phaungdaw Oo.
Dag 11.
Inlesøen
Dagen er til fri disposition. I kan eksempelvis leje cykler eller en båd og udforske mere af Inlesøen eller slappe af på jeres dejlige terrasse og betragte ”sø-livet”.
Dag 12-15.
Inlesøen - Ngapali
I flyver ud mod den bengalske kyst, hvor de næste par dage er afsat til afslapning ved den smukke Ngapali-strand, hvor et dejligt strandhotel venter jer.
Dag 16.
Ngapali - Yangon
I flyver til Yangon, hvor lokalguiden venter på at vise jer Myanmars største by. I skal gå gennem Yangons farverige kvarterer med China Town, India Town, The Strand, Sule-pagoden, Chaukhtatgyi- og Shwedagon-pagoderne.
Dag 17.
Yangon - København
Dagen er på egen hånd indtil sidst på eftermiddagen, hvor I bliver hentet hotellet og kørt til Yangon lufthavn, hvor flyet via Bangkok flyver mod København.
Dag 18.
København
Ankomst Københavns Lufthavn tidligt morgen.
Se detaljeret dagsprogram >
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

burma - yangon_marked_01

Dagsprogram Myanmar

Dag 1. Fra København til Mandalay

I flyver med Thai Airways østpå til Myanmar med et kort stop i Bangkok, og I lander den efterfølgende morgen i Mandalay.

Dag 2. Mandalay og Amarapura

Indflyvningen til Mandalay er helt speciel, da I ud gennem det lille flyvindue kan se bjerge med frodig skov, der bugter sig som et grønt tæppe så langt øjet rækker. Der venter jer en helt unik og jomfruelig natur i et af de mest frodige lande i Sydøstasien, hvor mere end halvdelen af landet er dækket af tæt skov.

I lander om formiddagen lokaltid og skal huske at skrue viserne på jeres ure frem, da Myanmar er 4½ time foran dansk tid (5½ time når vi har vintertid). Efter visum-immigrationen og bagageudlevering står jeres lokalguide parat til at byde jer velkommen, og allerede her vil I blive "udsat" for det brede smittende smil, som burmeserne gavmildt deler ud af. I kan først tjekke ind på hotellet efter kl. 14, derfor sætter I direkte kurs mod Amarapura, hvor jeres spændende dagsudflugt starter.

Amarapura er forhenværende kongeby i Myanmar og blev grundlagt i 1783 af Kong Bodawpaya. Byen har siden sin grundlæggelse været landets buddhistiske centrum med et væld af templer og klostre med bosiddende munke og nonner, som får skoling i buddhismen. I dag er Amarapura en forstad til Mandalay og fungerer stadig som religiøst centrum for hele Myanmar, da 60 % af alle burmesiske munke er bosat her. 

I begynder besøget ved den berømte U-Bein teaktræsbro, som er Mandalays vartegn. Med sine 1,2 km er den verdens længste træbro, og det er en god oplevelse at gå på de knirkende træpiller omgivet af Taungthamen-søen, hvor de grønne rismarker genspejles i det klare vand. Herefter er det blevet tid til frokost, som I indtager på en hyggelig lokal restaurant lige ned til Ayeyarwaddy-floden, hvorfra I kan betragte det travle flodliv, mens I får smagt jeres første traditionelle burmesiske mad.

Resten af eftermiddagen foregår i selve Mandalay med Mahamuni-pagoden, Shwe Inbin-teakklostret, Kuthodaw-pagoden og jeres første burmesiske solnedgang, som I skal nyde fra toppen af Mandalay Hill. Mange burmesere benytter Mandalay-højdedraget til deres daglige motion, da de enten går eller løber til tops. I skal nok slippe for strabadserne, da bilen kører jer helt til toppen, hvor en 360 graders udsigt venter. Fra bakketoppen kigger I ud over pagoder, klostre og stupaer med gyldne spir, så langt øjet rækker. I kan se Amarapura og den rødbrune Ayeyarwaddy-flod, der snor sig gennem bydelene. I vil også møde en del unge munke på toppen, der smilende henvender sig til jer, da de ønsker at øve deres engelskkundskaber.

Når solens gyldne stråler har sænket sig over Mandalay, er det blevet tid til at køre til hotellet og tjekke ind inden morgendagens udflugt til det nordligt beliggende Hsipaw. 

Overnatning: Mandalay
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Dag 3. Fra Mandalay til Hsipaw med tog via Gotheik-kløften

Efter tidlig morgenmad bliver I hentet af jeres guide og begiver jer mod Pyin Oo Lwin, hvor I stiger på toget til Hsipaw (udtales Sipåh), der er base for de følgende dages store oplevelser omgivet af landlig idyl.

Myanmar kan inddeles i tre større geografiske regioner: bjergområderne i vest, det centrale sletteland midt i landet, og mod øst er Shan-staten, Myanmars største region. Landets befolkning er på ca. 50 millioner indbyggere, som fordeler sig på 135 etniske minoriteter, der hver har deres eget stammesprog. Burmesisk er dog landets officielle sprog.

Hsipaw ligger i den nordlige del af Shan-staten ca. 5 timers kørsel i bil fra Mandalay, men i dag bliver I kørt til stationsbyen, Pyin Oo Lwin, en god times kørsel fra Mandalay. Bilen snor sig langsomt op ad bjergvejen, og der er god tid til at nyde det maleriske landskab. Langs bjergvejen får I en smagsprøve på, hvad I skal opleve de følgende dage. I passerer blomstermarkeder, madboder og vinkende børn på vej til skole i deres nyvaskede- og nystrøgede skoleuniformer, som består af hvide skjorter og grøn nederdel eller shorts.

Når I ankommer til den charmerende stationsbygning i Pyin Oo Lwin, vil der være et mylder og leben, fordi toget kun har en daglig afgang. Oksekærrer og hestevogne ruller i et væk op foran indgangspartiet, og mens kvinderne holder styr på børn og billetter, begynder mændene resolut at tømme vognens indhold ind på stationen, klar til at læsse på toget, når det en gang ruller ind på perronen. Det er et sjovt syn, og man føler sig som tilskuer til en filmoptagelse eller sat 70-80 år tilbage i tiden. Byen består primært af gamle engelske kolonibygninger, da det især var briterne, der søgte op i bjergene i de varmeste måneder. Det var britiske ingeniører, der stod for bygningen af togstrækningen med det formål at kunne fragte varer til og fra den nordlige del af landet. Ved siden af stationen ligger byens marked, hvor I kan købe forfriskninger til at tage med på togturen, som tager 4 timer. Kombinationen af den maleriske natur, frodige bjergtoppe og rismarker vil indprente sig på jeres nethinde.  Men højdepunktet er dog Gotheik-kløften, som også lægger navn til verdens næsthøjeste jernbro. Den ligger i flere hundrede meters højde, og det er en næsten frygtindgydende oplevelse, når toget langsomt ruller ud på jernbroens togskinner. Suget i maven bliver hurtigt opvejet af den fantastiske udsigt over kløften.

Umiddelbart efter I har passeret broen, bliver I sat af ved bjergstationen Naung Bain, hvor jeres chauffør venter på at bringe jer det sidste stykke til Hsipaw, omkring en times kørsel væk.

Efter I har tjekket ind, er resten af eftermiddagen til fri disposition. Der er mulighed for at gå en tur i den lille landsby eller måske slappe af på hotellet, som har en dejlig overdækket solterrasse og gård, hvor man kan få noget koldt at drikke.

Bemærkning: Det er muligt at opbevare bagage på jeres hotel i Mandalay, da I kommer tilbage hertil fra Hsipaw til en sidste overnatning.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Mandalay

Dag 4. Hsipaw

Hsipaw er blandt burmeserne kendt som Shan-statens baghave, fordi byen faktisk ligger ud til noget af den mest frodige natur i Myanmar og ligner et smukt maleri. Hsipaw er først for nylig blevet opdaget af eventyrlystne vesterlandske turister, der søger væk fra de sædvanlige seværdigheder, så turismen i byen er endnu på vuggestadiet.

I dag starter tidligt, og det er en rigtig god idé at tage de gode travesko på, da I skal ud på en lang vandretur. Solcreme, hat, solbriller og vand anbefales, da solens stråler hurtigt bliver kraftige, og derfor starter turen tidligt. Tæt på jeres lille hotel ligger den smukke bjergdal, Shan-statens baghave. Shan-bønderne med traditionelle stråhatte står allerede i markerne med hakker og spader og med vandbøflen spændt for ploven. Kontrasterne er fuldstændig sublime med den klare blå himmel, den rødbrune jord og de irgrønne rismarker, som omkranses af bjergene, et fantastisk sceneri, der utvivlsomt sender kameraet på overarbejde. Jeres lokalguide har planlagt en god rute for dagen og sørger for, at I undervejs kommer gennem flere små landsbyer, hvor husene er opført på pæle og væggene lavet af palmeblade. Hvis der er mulighed for det, besøger I også en skole.

De lokale, der arbejder rundt omkring i markerne, vil alle møde jer med et smil, løfte let på stråhatten og give jer et "mingalarbar", den burmesiske hilsen, med på vejen. I vil også passere klostre, som både huser munke og nonner, og I vil højst sandsynligt blive inviteret indenfor til en stolt rundvisning. Små familieforetagender besøges også, så I kan få forklaret, hvordan man f.eks. laver nudler fra bunden, eller hvordan smedjen designer de redskaber, der bliver brugt i markerne, som hakker og segl. Jeres guide vil undervejs udførligt forklare jer om fauna og flora, og hvad I ellers lyster at vide. Landskabet, I bevæger jer igennem er ikke kuperet, så turen anses ikke for fysisk hård, men kræver dog, at bentøjet er i orden.

Frokosten serveres i det fri på en lille lokal restaurant. Den består af en velsmagende Shan-nudelsuppe, som er risnudler i en let krydret tomatsauce. Herefter går turen ned til Dutawaddy-floden, hvor jeres bådmand står klar med en typisk "longtail boat", der skal sejle jer op ad floden. Her passerer I grøntsagsmarker, frugthaver og flere små fine landsbyer og klostre. Der er livligt på floden med mange små både, som sejler ved hjælp af en motor fra græsslåmaskinen. Børn og unge sidder langs bredden, enten for at fiske eller lege, og de ældre snupper et lille hvil i skyggen, da solens stråler bager.

I gør ophold ved en landsby, hvor husene er bygget af træ og ikke palmeblade. Byen har sin egen lille togstation, og de ældre beboere, som passer landsbyen i dagtimerne, vil nysgerrigt lade deres blik følge jer rundt, mens de sidder tilbagetrukket i skyggen.

I sejler retur til Hsipaw og bliver sat af tæt ved hotellet hen ad eftermiddagen. Resten af dagen er fri, men det er oplagt at gå en tur ned i den lille hyggelige landsby om aftenen og tage noget koldt at drikke eller en middag på en lokal udendørs restaurant, som der er en del af på byens hovedgade.

Hvis I har mere overskud, er det også værd at tage ned og besøge det mest berømte hus i Hsipaw. Huset har en rigtig eventyrfortælling bag sig, da Shan-prinsen har boet her. Shan-prinsen tog i 1940erne oversøisk for at læse til ingeniør. Her blev han forelsket i en australsk kvinde, og de giftede sig, men han fortalte hende aldrig sin titel, før hun tog med ham tilbage til Myanmar. Her levede de så som prins og prinsesse i Hsipaw, indtil de blev nødt til at forlade landet, da militærjuntaen kom til magten. Shan-minoriteten har altid været i opposition til juntaen. Huset står i dag tomt i Hsipaw, men det er stadig rigtig smukt, og med en historie som denne bag sig er det bestemt et besøg værd.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Hsipaw

Dag 5. Hsipaw via Pyin Oo Lwin til Mandalay

For de meget morgenfriske er der mulighed for at opleve et virkeligt burmesisk minoritetsmarked. Her bliver der ikke solgt souvenirs, men lokalt håndværk som tæpper, klæder, krukker, madvarer etc. Minoriteter fra hele regionen kommer for at sælge varer, og mere autentisk kan det ikke blive. Markedet er der hver dag og åbner allerede kl. 3.00 om morgenen og varer frem til daggry, så I skal tidligt op, hvis det skal nås!

Efter morgenmad og tjek ud kører I tilbage mod Mandalay. På vejen kører I inden om Pyin Oo Lwin, hvor det er blevet tid til lidt frokost, men der er også en god mulighed for at se den hyggelige koloniby. Der er stadig rigtig mange smukke og velbevarede kolonihuse tilbage i byen, som er bygget i victoriansk stil, og som har været kulisse i en del Myanmar-film. Byen byder yderligere på smukke vandfald og en fantastisk botanisk have.

Tilbage i Mandalay er resten af eftermiddagen og aftenen fri, inden turen tidligt næste morgen går til den UNESCO-beskyttede tempelby, Bagan.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Hsipaw

Dag 6. Mandalay til Bagan med båd

Båden fra flodlejet i Mandalay sejler hver morgen kl. 6.00 med retning mod Bagan, som er beliggende i det vestlige Myanmar. I sejler med strømmen, så turen tager "kun" omkring 9 timer, alt afhængig af vandstanden i Ayeyarwaddy-floden. Det er en rigtig dejlig dag, I har foran jer. Floden er ikke bredere, end man kan følge livet langs flodbredden, med maleriske landsbyer og fiskere og bønder, som sørger for, at de daglige pligter bliver ordnet, så familielivet kan hænge sammen. Den lille færge I sejler med, er i god stand med aircondition indendørs og et overdækket soldæk, hvor man kan sidde i ro og mag og nyde flodlivets leben. Der vil de første par timer af sejladsen blive serveret kaffe og te ombord, og omkring frokosttid tages der mod bestillinger på enten stegte ris eller stegte nudler. Desuden er der en lille café, hvor man kan købe forfriskninger og snacks under hele turen.

I ankommer til Bagan bådstation sen eftermiddag, hvor der er sørget for privat transfer til jeres hotel i Bagan. Efter tjek-ind er resten af aftenen på egen hånd, inden I skal på tempelbesøg næste dag.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Bagan

Dag 7. Bagan

Bagan (udtales Pagan) er en stor dal, hvor der i en periode var over 10.000 templer, og alene mellem det 11.-13. århundrede blev der bygget flere end 4000 templer, hvilket gør tempelsletten til en stor konkurrent til f.eks. Angkor Wat i Cambodia eller Borobodur i Indonesien. På grund af jordskælv og krige er der i dag "kun" omkring 2100 templer tilbage på sletten, som i dag er under beskyttelse af UNESCO, der sørger for at restaurere og bevare de unikke templer. Før I begiver jer mod tempelsletten, skal I lige et smut forbi det lokale farvestrålende marked i morgentravlheden. En rigtig god start på dagen. Det får smilet frem, når man ser de forskellige minoriteter prutte om prisen på f.eks. en høne, som, når den er købt og betalt for, bliver plukket og parteret i det fri, så den er lige til at tage hjem og proppe i gryden.

Jeres guide vil udførligt forklare og fortælle om de templer, som er håndplukket til dagens tempeltur. Selvom I kunne blive ved i flere måneder, ville det stadig være umuligt at nå at se alle templerne i Bagan, men nok også ret ensformigt. Vi har derfor udvalgt templer, som på hver deres måde skiller sig ud fra mængden. De repræsenterer forskellige tidsperioder, har unikke historier og er i forskelligartet arkitektur. Og de huser enten buddhastatuer, vægmalerier, kalkmalerier eller andre unikke udsmykninger. Herved får I spændende smagsprøver og oplever, at et tempel ikke bare er et tempel i Myanmar.

Dagen afslutter I med at køre op til en helt særlig udkigspost, hvorfra I ser den helt enestående solnedgang over Bagan-sletten. Her har I første parket til de tusinde templer, som får et helt fænomenalt farvespil i solens sidste stråler. Tilbage på jeres hotel er aftenen på egen hånd.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Bagan

Dag 8. Bagan

Dagen er til fri disposition. Hvis I ønsker mere end at slappe i hotellets dejlige omgivelser, er mulighederne mange. I kan eksempelvis leje cykler på jeres hotel og køre på må og få omkring på tempelsletten og opleve den landlige idyl. I kan også tage ud og besøge flere templer, eller hvad med at svæve i luftballon hen over den eventyrlige tempelslette i solnedgangen, når de sidste stråler kaster et enestående skygge- og farvespil over de tusindvis af templer og den mægtige Ayeyarwaddy-flod! Et af Bagans tilbud, som ikke er helt billigt, men værd at tage med i jeres overvejelser.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Bagan

Dag 9. Bagan - Inlesøen

Det er blevet tid til at skifte templerne ud med den unikke Inlesø. Tidlig vækning og morgenmad er nødvendig, da der kun er én daglig flyforbindelse. Til gengæld får I så meget mere ud af dagen og oplevelserne på og omkring søen, der er endnu et af rejsens højdepunkter. Allerede på køreturen fra lufthavnen til Nyaung Shwe, som er indgangsporten til Inlesøen, opdager I en natur, utrolig nok endnu mere storslået end hvad I hidtil har set.  

Inlesøen ligger 900 meter over havets overflade. Omkring 200.000 mennesker bor i pælehuse på og omkring den 22 km lange sø. Søens oprindelige folk hedder "Intha", og de udgør størstedelen af søens befolkning. Søen er naturskabt og især kendt for Intha-fiskernes særprægede og unikke fiskemetode, hvor de er i stand til at ro de små træbåde, mens de står på et ben, og ror med det andet ben snoet om en åre og således har begge hænder fri til at fiske ved at sænke de koniske fiskeruser ned over de fisk, de får øje på i vandet. Det ser intet mindre end fantastisk ud, nærmest akrobatisk og jeres bådchauffør skal nok sørge for at komme tæt nok på, så de balancerende fiskere kan blive foreviget på kameraets hukommelseskort.

Når I når Nyaung Shwe, som er indgangsporten til Inlesøen, sætter jeres chauffør jer enten af ved jeres fine hotel i byen, eller kører jer det sidste stykke vej til bådstationen. Her venter hotellets båd på at sejle jer ud til midten af søen, hvor hotellets bungalows på pæle er placeret. Nyaung Shwe ligger langs Inle-bredden og byder på landlig idyl, krydret med hyggelige små restauranter og ægte smil.

Resten af dagen er til fri disposition, men ønsker I at foretage jer noget mere aktivt end at slappe af på værelsets terrasse, kan det nemt arrangeres via hotellet. Men gør jer selv den tjeneste at sætte jer med front mod søens vest-side, så I kan indtage jeres første Inle-solnedgang, som er så overvældende, at man helt kan glemme at trække vejret!

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Inlesøen

Dag 10. Inlesøen

I vågner til den smukkeste solopgang, hvor strålerne langsomt brænder hul i morgendisen, så I igen kan betragte de første bønder og fiskere på vej ud i deres smalle både, klar til at tage hul på dagens pligter og arbejdsopgaver. Efter en dejlig morgenmad bliver I hentet af jeres lokalguide og bådchauffør, som i dag skal sejle jer både til søens øst- og vestbred. Dagens program er spækket med søens seværdigheder, som spænder fra flydende haver, marker og landsbyer til klostre, pagoder og en lokalfabrik, der gennem generationer har udvundet snor fra åkandernes solide stilke, som bliver benyttet til blandt andet at sy burmesernes nationalklædedragt, "longyien", som er en slå-om-nederdel, der bæres både af mænd og kvinder.

Det er en rigtig stor oplevelse at zig-zagge ud gennem landsbyerne og deres marker. Markerne er bygget som en slags store tømmerflåder af siv, som er tøjret til hinanden, så de kommer til at udgøre store arealer. Det er især tomater, der bliver dyrket her, da klimaet er helt ideelt til, at de kan gro hurtigt. Og de har en helt fantastisk smag. Tomat er en af hovedingredienserne i mange burmesiske retter.

Et af højdepunkterne på turen i dag er In Thein-pagoderne - et stykke levende historie, som kan tage pusten fra selv de mest berejste. I bliver sat af ved søens vestbred og passerer en junglelandsby, som ligner et levn fra det 18. århundrede. Her har tiden virkelig stået stille, og menneskene lever utrolig primitivt, men de er stadig rigtig gavmilde med deres store smil. En bred trappe ligger midt i junglen, og når I når toppen, vil udsigten byde jer på hundredvis af mosbegroede stupaer, der ser ud, som om de er skudt op fra jorden. Et helt utroligt syn.

Hen ad eftermiddagen bliver I sejlet tilbage til jeres hotel, hvor resten af dagen er for jer selv. Og der er tid til at få indprentet endnu en fantastisk solnedgang på nethinden.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Inlesøen

Dag 11. Inlesøen

Der er ikke lagt noget program for i dag, da det måske er oplagt at bruge en hel dag på hotellet, hvorfra man har fremragende udsigt til dagliglivet på søen. Men der er også masser af aktiviteter at tage sig til, hvis I ønsker dette. Hotellet kan nemt arrangere bådture til nogle af de egne af søen, I endnu ikke har udforsket. Cykelture er også populære, da der rundt om Inlesøen bor mange etniske minoriteter i små landsbyer, hvis I ikke fik nok i Hsipaw. Mulighederne er i hvert fald mange.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Inlesøen

Dag 12-15. Inlesøen - Ngapali

Der er sørget for privat transfer til Heho lufthavn tidligt om morgenen, hvorfra turen går til det sydvestlige Myanmar. I flyver til Thandwe, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt et kort stykke vej til Ngapali, som ligger ud til den bengalske kyst. I Ngapali kan man finde nogle af de bedste og smukkeste strande i hele Sydøstasien! Masseturismen har heldigvis endnu ikke fået lov at sætte sit præg her. Strandhotellerne står ikke klods op ad hinanden, og det er tydeligt at se, at der er gjort meget ud af at få hotellerne til at falde naturligt ind i de tropiske omgivelser. Sandet er kridhvidt, palmerne svajer i takt til bølgernes skvulpen, og det azurblå vand er krystalklart og utroligt indbydende.

Der er intet på programmet de næste par dage andet end ren afslapning og opvartning i bedste burmesisk stil. Det er dog oplagt at gå en tur i lokalområdet. Der ligger blandt andet en autentisk fiskerlandsby lige i nærheden, hvor fiskerne stolt viser dagens fangst frem, inden den ryger hjem i køkkenet. Der er selvfølgelig også et par templer og stupaer i området, som byder på særprægede historier. Hold øje med stranden efter mørkets frembud, hvor små hyggelige restauranter sætter borde og stole ud i sandet og tænder op i olietønderne, som fungerer lige så godt som weber-grillen. Herfra kan I stornyde fiskernes friske fangst, som har ry for at være det bedste fisk og skaldyr i verden.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Ngapali

Dag 16. Ngapali - Yangon

Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Turen er så småt ved at være forbi, men en byrundtur i Myanmars største by Yangon med over 5 millioner indbyggere må og skal I ikke miste. I Yangon lufthavn vil I blive godt modtaget af en lokalguide, som I skal være sammen med resten af dagen, når I udforsker Yangon. Byen er tidligere hovedstad i Myanmar og bedre kendt under navnet Rangoon. I dag er Myanmars hovedstad Naypyidawi, som ligger ikke så langt fra Mandalay. Det er forbudt for turister at nærme sig byen, og kun burmesere med speciel tilladelse kan få lov til at komme ind i regeringsbyen.

Jeres bytur starter ved Strand Road, hvor også det berømte og ældste hotel i byen, The Strand, er placeret. Desuden ligger det lige ved Pansodan Jetty, hvorfra I kan betragte det hektiske liv på Yangon-floden. Turen går videre til Sule-pagoden, som ligger i centrum af Yangon. Sule-pagoden er den næstmest besøgte pagode i Yangon, og der er altid et virvar af munke og leben omkring pagoden. Kvartererne India Town og China Town ligger et stenkast herfra, og det er rigtig sjovt at gå igennem disse farvestrålende nabolag, som byder på kaos og mylder blandet med eksotiske madvarer og fremmedartede dufte.

Chaukhtatgy- og Shwedagon-pagoderne er det sidste på Yangon-programmet: Chaukhtatgy-pagoden med den største liggende Buddha i verden og solnedgang ved Shwedagon, den største buddhistiske pagode i verden, som årligt har flere tusinde pilgrimsmunke på besøg. Især Shwedagon-pagodens tag er verdenskendt. En kæmpemæssig guldbelagt kuppel, som hver dag ved solnedgang stråler om kap med solens aftagende stråler og giver et helt eminent lys, mens munkene rundt omkring på pagoden sidder i lotusstilling og simultant messende beder aftenbøn.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Yangon

Dag 17. Yangon, hjemrejse

I bliver hentet sent om eftermiddagen på jeres hotel, hvorfra turen går til Yangon lufthavn. Her venter flyet på at bringe jer til Københavns Lufthavn via Bangkok. Indtil da er tiden til fri disposition, måske til at gå en sidste tur rundt i Yangons travle gader eller gøre de sidste indkøb. Tag evt. forbi Bogyoke markedet, der sælger alverdens ting og sager, og som også er på listen over Yangons mest populære seværdigheder.

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 18. Hjemkomst

I lander i København tidligt om morgenen og en oplevelsesrig tur er for alvor slut. 

Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
01. nov 2019 - 15. dec 2019
kr. 24.955
kr. 37.395
kr. 23.135
kr. 21.630
kr. 23.135
 
16. dec 2019 - 23. dec 2019
kr. 27.435
kr. 40.535
kr. 25.570
kr. 23.560
kr. 25.570
 
24. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 25.765
kr. 38.200
kr. 23.940
kr. 22.235
kr. 23.940
 
Hotelstandard: Ekstra godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
01. nov 2019 - 15. dec 2019
kr. 25.830
kr. 39.230
kr. 23.920
kr. 22.415
kr. 23.920
 
16. dec 2019 - 23. dec 2019
kr. 28.215
kr. 42.185
kr. 26.270
kr. 23.920
kr. 26.270
 
24. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 26.635
kr. 40.035
kr. 24.730
kr. 23.020
kr. 24.730
 

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Renovering af Shwedagon-pagoden

Bemærk, at Shwedagon-pagoden i Yangon renoveres fra september 2018 til marts 2019. I denne periode vil pagoden være delvis dækket af stillads.

Hele området vil dog være åbent for besøgende. 

Ex. tillæg over jul og nytår

Tillæg fra 22. dec - 08. jan på strandhotellet (4 nætter) fra ca. kr. 400 pr. person

Børneregler

Barn A: 1 barn u/ 12 år, inkl. morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne.

Barn B: 1 barn u/ 18 år, inkl. morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne.

Maksimalt 2 voksne og 2 børn på værelset.

Vejrforhold på Ngapali Beach

Afrejse fra maj - okt er ikke muligt på grund af vejrforholdene på Ngapali Beach.

Skulle I ønske at rejse i nævnte periode kan vi sagtens finde alternativer til Ngapali Beach - kontakt vores rejsekonsulenter og forhør om mulighederne.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Flyrejse med Thai Airways fra København til Mandalay via Bangkok. Retur fra Yangon til København via Bangkok
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Privat transport fra Mandalay lufthavn til hotel
 • 2 nætter i Mandalay med morgenmad
  Godt: Kyi Tin, superior værelse
  Ekstra godt: Bagan King Mandalay, superior værelse
 • Heldagsudflugt med lokalguide til Amarapura og Mandalay, inkl. frokost (U-Bein-broen, Mahamuni Paya, Shwe Inbin-klostret, Kuthodaw-pagoden og solnedgang ved Mandalay Hill)
 • Privat transport med lokalguide fra Mandalay til Pyin Oo Lwin
 • Togbillet fra Pyin Oo Lwin til Naung Bain via Gotheik-kløften med verdens 2. højeste jernbro (med lokal guide)
 • Privat transport fra Naung Bain - Hsipaw (med lokal guide)
 • 2 nætter i Hsipaw med morgenmad
  Godt & Ekstra godt: Lily The Home
 • Heldagsudflugt med 2 lokalguider i bjergdalen Hsipaw (landsbybesøg, familieværksteder, klostre, fantastisk natur og sejltur på Dutawaddy-floden)
 • Privat transport med lokalguide fra Hsipaw - Mandalay via Pyin Oo Lwin
 • Privat transport fra hotel i Mandalay til havnen og heldagssejltur på Ayeyarwaddy-floden til Bagan
 • Privat transport fra Bagan havn til hotel
 • 3 nætter i Bagan med morgenmad
  Godt: Bawga Theiddhi Hotel, superior værelse
  Ekstra godt: Amazing Bagan Resort, deluxe værelse
 • Heldagsudflugt med lokalguide til Bagans tempelslette med besøg i en god håndfuld UNESCO-templer (bl.a. Swezigon, Htilominlo, Nathtaukkyaung, Ananda og endnu flere)
 • Privat transport fra hotel i Bagan til lufthavn
 • Indenrigsfly fra Bagan til Heho (Inle-søen)
 • Privat transport fra Heho til Inle-søen 
 • 3 nætter ved Inlesøen med morgenmad
  Godt: Paramount Inle Lake, deluxe værelse
  Ekstra godt: Pristine Lotus Spa Resort, flydende duplex
 • Heldagsudflugt med lokalguide på Inle-søen (flydende landsbyer, marked, haver, marker, In Thein-pagoderne, kloster, væveri, Intha-fiskerne og Phaungdaw Oo-pagoden)
 • Privat transport fra Inle-søen til Heho lufthavn
 • Indenrigsfly fra Heho til Thandwe
 • Privat transport fra Thandwe lufthavn til Ngapali hotel t/r
 • 4 nætter i Ngapali med morgenmad
  Godt: Bay View Resort, bungalow
  Ekstra godt: Bay View Resort, bungalow beach front
 • Indenrigsfly fra Thandwe til Yangon
 • Privat transport fra Yangon lufthavn til hotel
 • 1 nat i Yangon med morgenmad
  Godt: Clover City Plus Hotel, superior værelse
  Ekstra godt: Summit Park View hotel, superior værelse
 • Heldagsudflugt med lokalguide i Yangon (gåtur i Yangons etniske kvarterer, Strand Hotel, Sule-pagoden, Chaukhtagyi-  og Swedagon-pagoderne)
 • Privat transport fra Yangon hotel til lufthavn

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Provinstilslutning med SAS fra kr. 1.300 inkl. skatter og afgifter
 • Drikkevarer og forplejning ud over de i programmet nævnte
 • Byzone-entré til: Mandalay, Bagan, Inlesøen og Yangon
 • Visum til Myanmar kr. 500 (arrangeres af Stjernegaard Rejser)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Bådtransport mellem Inle-sø hotellet og havnen
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Vejret i Myanmar

Myanmar har, som store dele af Asien, 3 sæsoner. Sydvest monsunen præger vejret fra midt maj til sidst i oktober. I denne periode kommer ofte nedbør som hovedsageligt falder om eftermiddagen og aftenen. 

I det centrale Myanmar regner det mest i august og september, mens den tørre periode er fra november til maj. Den køligste periode er fra december til og med januar, hvor man kan opleve nattemperaturer helt ned til frysepunktet i højlandet. Dagstemperaturerne ligger på behagelige 22-25 grader. Derfor anbefaler vi, at I medbringer både sommertøj samt lange bukser og en lun trøje til om aftenen.

 • Bagan
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
25° C 27° C 30° C 30° C 30° C 27° C 26° C 26° C 25° C 25° C 26° C 25° C
13° C 13° C 15° C 18° C 20° C 19° C 18° C 18° C 18° C 17° C 16° C 13° C
0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 24 mm 18 mm 18 mm 18 mm 27 mm 18 mm 9 mm 0 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Ngapali
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
23° C 23° C 23° C 25° C 26° C 27° C 26° C 23° C 25° C 26° C 25° C 26° C
10° C 10° C 11° C 15° C 18° C 19° C 18° C 16° C 13° C 14° C 12° C 12° C
0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 51 mm 420 mm 291 mm 420 mm 114 mm 30 mm 12 mm 0 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Mandalay
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
29° C 32° C 36° C 38° C 37° C 34° C 34° C 33° C 33° C 32° C 30° C 28° C
13° C 15° C 20° C 24° C 25° C 25° C 25° C 25° C 24° C 23° C 20° C 14° C
4 mm 2 mm 1 mm 38 mm 144 mm 129 mm 78 mm 133 mm 156 mm 185 mm 38 mm 7 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Inlesøen
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
27° C 32° C 36° C 38° C 37° C 31° C 30° C 30° C 31° C 30° C 28° C 28° C
17° C 22° C 27° C 30° C 31° C 28° C 27° C 26° C 26° C 25° C 22° C 21° C
7 mm 6 mm 0 mm 3 mm 135 mm 407 mm 343 mm 300 mm 251 mm 158 mm 73 mm 2 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Yangon
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
32° C 35° C 36° C 37° C 33° C 30° C 30° C 30° C 30° C 32° C 32° C 32° C
18° C 19° C 22° C 24° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C 24° C 22° C 19° C
5 mm 2 mm 7 mm 15 mm 303 mm 547 mm 559 mm 602 mm 368 mm 206 mm 60 mm 7 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • burma_fit katalog forside
  Myanmar - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 8 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • burma - burma_befolkning_kvinde_cigar_01
 • burma - bagan_tempel_08
 • burma - bagan_tempel_07
 • burma - burma_befolkning_boern_13
 • burma - bagan_tempel_13
 • burma - burma_befolkning_01
 • burma - burma_befolkning_04
 • burma - bagan_tempel_luftballon_06
 • burma - burma_munk_04
 • burma - hsipaw_flod_01
 • burma - gotheik_tog_01
 • burma - burma_munk_14
 • burma - ngapali_beach_01
 • burma - yangon_shwedagon munk_01
 • burma - inle lake_fisker_05

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  SYDAFRIKA

  Den ultimative rejse med Victoria Falls og Rovos Rail

  12 dage fra kr. 28.435

  • Forkælelse til de virkeligt kræsne
  • Naturoplevelser i verdensklasse
  • Luksuriøs og nostalgisk togrejse
  • Fantastiske hoteller og vin og mad af høj klasse
 • Se rejsen

  KRYDSTOGT

  Gennem Panamakanalen

  18 dage fra kr. 25.990

  • 16 dages krydstogt til USA, Colombia, Panama, Costa Rica, Guatemala og Mexico
  • Helpension på Celebrity Infinity
  • Små grupper, 12-24 deltagere
 • Se rejsen

  CANADA

  På eventyr i Rocky Mountains med toget Rocky Mountaineer

  16 dage fra kr. 49.900

  • Små grupper, 15-25 deltagere
  • Uovertruffen natur med vandreture
  • Inkl. 2 dage på det legendariske Rocky Mountaineer-tog
  • Bjørnesafari på Vancouver Island