nordirland_antrim_giants causeway_01
Nordirland - Getaways med privat fly

Rejse til Nordirland

5 dage fra 8.590 kr.

Nuancer fra Nordirland

Barsk historie i rå omgivelser

I byerne skiller Fredsmurene de protestantiske og katolske kvarterer fra hinanden, mens forrevne klipper adskiller det brusende hav i Nordkanalen fra de grønne dalstrøg. Bybilledet er udsmykket med gavlmalerier af historiske begivenheder og store personligheder, mens naturen maler sit eget udtryk i mødet mellem elementerne. Velkommen til det moderne Nordirland.

På rejsen til Nordirland har vi fast base i Belfast, hvorfra vi udforsker gadebillederne i hovedstaden så vel som landskaberne mod nord og øst. Vi går langs den blodige konflikt fra IRA’s oprindelse og landets interne splittelse til nyere stunders fællesskaber og moderne problemstillinger. Vi forstår, hvorfra nordirerne er kommet, når vi lærer om ”The Troubles” og ser mindesmærkerne i Belfast og det tidligere så højspændte epicenter: (London)Derry ved den irske grænse.

Vi lærer også, hvordan havet altid har defineret livet i Nordirland og på øen Irland generelt. Det maritime skær skinner over hovedstadens højdepunkter som mosaikskulpturen ”The Big Fish” ved havnens gamle pakhuse og det ikoniske Titanic Museum, men havet præger også myterne og den stolte folklore i landet.

På heldagsudflugten langs østkysten kommer vi helt tæt på de rå klippeformationer og myterne fra vandkanten, når vi besøger The Giant’s Causeway og begiver os over rebbroen til den ubeboede ø Carrick-A-Rede. I det barske landskab begynder vi at forstå overtroen fra egnen, der binder nordirerne sammen på tværs af politiske og religiøse skel.

Getaways med privat fly

På rejsen til Nordirland flyver vi direkte fra København til Belfast. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi samarbejder med Danish Air Transport (DAT), hvor vi har booket sæder i propelflyet ATR-72. Vi springer den unødige mellemlanding i London over og lander midt i de store politiske og historiske seværdigheder.

Vi rejser i en lille gruppe á 20-25 deltagere i selskab med en dygtig dansk rejseleder med stort kendskab til den nordirske historie og kultur. Vi bor på et godt turistklassehotel midt i Belfast og tager på daglige, private udflugter enten på gåben eller i egen bus med lokal chauffør.

Glæd jer til en fantastisk miniferie i det betagende land med de store splittelser men ligeså dybe fællesskaber.

Rute og højdepunkter

Sted
Nætter
Højdepunkter

4 nætter i Belfast Belfast
4
Højdepunkter
Med fast base i Belfast udforsker vi de religiøse og politiske splittelser, der præger livet i Nordirland. Vi kører gennem de bølgende bakker og besøger Derry mod nord og den forrevne østkyst med de mytiske klippeformationer.

Gratis foredrag om Stjernegaard Getaways

Gratis foredrag om Stjernegaard Getaways

Kom til foredrag om vores getaways med dansk rejseleder til Østersøen, Gotland, Det skotske højland, Jersey og Nordirland – miniferier med direkte fly fra København.

Tilmeld dig her

Andre spændende rundrejser

Ålandsøerne, Tallinn, Gotland, Bornholm

Fly-øhop i Østersøen

Getaways med privat fly
Gotland

Gotland rundt

getaways med privat fly
JERSEY

Kanaløernes perle

getaways med privat fly
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)