sri lanka - sri lanka_sigiriya_11

Sigiriya, Dambulla og Habarana

Rejser • vejret • hoteller

Sigiriya, Dambulla og Habarana

Dobbelt op på UNESCO-verdensarv

Byen Dambulla er et glimrende udgangspunkt for en masse oplevelser i det centrale, nordlige Sri Lanka, ikke mindst Sigiriya Rock, den dramatiske ’Løveklippe’, som skyder 200 meter op fra et ellers fladt landskab. Men byen er såmænd også et trækplaster i sig selv, og her er det særligt Golden Rock Temple, der lokker troende og turister til.

Templet har i alt 80 klippehuler, der alle indeholder fine og velbevarede buddhastatuer, bl.a. en 14 meter lang liggende Buddha. Udover buddhaer i alle afskygninger kan I også nyde synet af hulenernes smukke vægmalerier.

Sigiriya Rock ligger blot en kort køretur fra Dambulla. Den aparte klippe står som et monument i landskabet, nærmest som et helligt symbol. Rundt om den pudsigt placerede klippe findes templer, paladser, vandbassiner og haver anlagt for mere end 1500 år siden – haveanlæg der menes at være nogle af de ældste i Asien.

På toppen af klippen var bygget en fæstning, som menes at have huset de kongelige og deres tjenestefolk. Toppen er en smule vanskelig at nå, men ikke umulig, og øverst bliver ens anstrengelser belønnet med et overdådigt syn over landskabet.

sri lanka - Sri lanka_land Sigiriya, Dambulla og Habarana

Hoteller i Sigiriya, Dambulla og Habarana


Camellia Resort & Spa ★★★

Hotellet ligger i landlig idyl med udsigt til rismarker og med værelserne fordelt i toetagers bygninger i haven. Midt i haven finder I en stor pool, hvor I kan slappe af mellem aktiviteterne.

Restauranten, der ligger i en åben bygning med udsigt til poolen, serverer både lokale og internationale retter. 

60 værelser
9 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Wifi

Saunter Paradise Hotel ★★★

Dette hotel ligger i et meget grønt område tæt på UNESCO-verdensarven Sigiriya Rock Fortress. Værelserne er fordelt i lave bygninger i en tropisk have, der også gemmer på en dejlig stor pool.

Måltiderne indtages under åben himmel i restauranten ved siden af poolen. Saunter Paradise Hotel er et hyggeligt sted med en lidt gammeldags, måske ligefrem "kitchet" stil.  

45 værelser
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter

Hotel Sigiriya ★★★★

Et dejligt hotel med unik beliggenhed i Sigiriya med fabelagtig udsigt til UNESCO-verdensarven ved Sigiriya Rock Fortress. Hotellet ligger på en stikvej fra hovedvejen og er en lille frodig oase med en meget hyggelig stemning.

Hotellet er centreret omkring poolen, hvorfra den dramatiske udsigt til Sigiriya Rock Fortress kan nydes. Værelserne ligger i lave hacienda-lignende bygninger i haven og er ret beset 3-stjernede - det er udsigten, der giver de 4 stjerner. De fleste gæster er ude af hotellet i løbet af dagen, men sidst på eftermiddagen er er masser af liv i det hyggelige barområde, hvor der serveres kolde øl og andre drinks. 

Middagen serveres som buffet eller a la carte - vi anbefaler buffeten, som har et stort udvalg af srilankanske og europæiske retter. 

79 værelser
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Spa

Cinnamon Lodge ★★★★★

Sri Lankas Cinnamon-hoteller er med sin meget internationale og professionelle stil i en klasse helt for sig selv. Beliggenheden for Cinnamon Lodge Haberana fejler heller ikke noget - herfra kan I udforske alle UNESCO-steder i Sri Lankas kulturtriangel. 

I den majestætiske hovedbygning ligger reception, restauranter og hyggelige siddeområder, og værelserne er spredt i bungalowbygninger rundt omkring i haven - vælg mellem superior, deluxe og suiter. Alle er indrettet i smuk rustik stil med brændte farver. I den store, åbne restaurant Ehala serveres en buffet af virkelig høj kvalitet, ønsker man a la carte og lidt mere fred og ro, kan man vælge The Veranda, der ligger ved siden af poolen, eller den eksklusive The Lotus, der serverer økologisk mad. 

Løbeturen kan klares på de afmærkede joggingstier, herudover findes der tennisbaner og cykeludlejning. Ømme muskler kan plejes i den fine Azmaara Spa.

137 værelser
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon/Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Spa
Tennisbane

Water Garden ★★★★+

Dette hotel er smukt anlagt i et frodigt område med søer og vandløb og med en fantastisk og helt fri udsigt til Sigiriyas allerstørste seværdighed, Sigiriya Rock. Søerne er kunstigt anlagt for 2000 år siden, og følelsen af at befinde sig i historiske omgivelser er derfor overvældende. 

De meget rummelige villaer er fordelt over et stor areal, vælg mellem Deluxe Villas og Superior Deluxe med en lille privat pool. Alle villaer er smukt indrettet med siddeområde og himmelseng - den store familie kan med fordel indrette sig i en Duplex-villa med to soveværelser.

Der er en stor fælles pool foran restauranten, hvor der tilbydes måltider under åben himmel. Hotellet har også både spa og fitnesscenter. 

30 værelser
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon/Terrasse
Wifi
Fitnesscenter
Spa

Amaara Forest Hotel ★★★★

Dette hotel ligger for sig selv, kun omgivet af Sri Lankas smukke natur. Værelserne er spredt i fine bungalows over et stort område og med et dejligt pool- og restaurantområde i midten. Fra poolområdet er der smuk udsigt over et jungleområde, og der er mulighed for følge afmærkede stier gennem naturen inde på hotellets område.  

Hotellet har to restauranter og en spa, og der er balkon eller terrasse på alle værelser. Her har I muligheden for at bo rigtigt dejligt, midt i naturen og tæt på områdets store UNESCO-steder. 

44 værelser
Pool
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon/Terrasse
Wifi
Spa

Rejser til Sigiriya, Dambulla og Habarana

Sigiriya

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
27° C
29° C
31° C
32° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
28° C
28° C
Nedbør i mm.
28 mm
19 mm
80 mm
131 mm
197 mm
3 mm
33 mm
0 mm
4 mm
170 mm
190 mm
67 mm

Billeder fra Sigiriya, Dambulla og Habarana

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)