Det grønne Sri Lanka - enestående historie, kultur og natur
Det grønne Sri Lanka
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.1 (50 anmeldelser)

Det grønne Sri Lanka

Individuel rejse
16 dage fra kr. 15.595

Oplev de absolut smukkeste sider af Sri Lanka på denne rejse med privat bil og chauffør gennem enestående historie, kultur og natur. Rejsen begynder i den gamle kongeby Kandy, der ligger i det smukke højland, og her besøger I det enestående Temple of the Tooth, hvis relikvie er en stump af buddhaens tand.

Herefter kommer landets spektakulære natur i højsædet, når I kører med tog til Ella og tager på vandreture ved det spektakulære Ella Gap og Lipton’s Seat, hvorfra den berømte tebaron skuede ud over sine besiddelser. Som noget helt særligt på denne rejse skal I bo i en camp ved Udawalawe National Park, hvor I skal besøge elefanterne i Elephant Transit Home, der forberedes til et liv i det fri, og på safari med optimale chancer for at se store flokke af elefanter.

Efter disse oplevelser er I klar til badeferien ved skønne Unawatuna, en af Sri Lankas klassiske badebyer på landets sydkyst med masser af restauranter og cafeer i snævre gader og en dejlig bred sandstrand.

Tilkøb udflugtspakke

Vi tilbyder en udflugtspakke til rejsen, hvor jeres chauffør også agerer guide. Denne pakke sikrer, at I får det optimale udbytte, og dagsprogrammet er skrevet med udgangspunkt i tilkøb af denne pakke.

Gratis foredrag om Sri Lanka
03. oktober kl. 18:00 - 19:30
27. november kl. 18:00 - 19:30
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om Sri Lanka

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)

Turen i overblik

Dagsprogram Sri Lanka

Dag 1. Danmark - Sri Lanka

I forlader Danmark i løbet af dagen og har et flyskift på vej til Colombo, Sri Lankas hovedstad.

Dag 2. Ankomst til Sri Lanka og videre til Kandy

I ankommer til Colombo, og her venter en chauffør på at køre jer til Kandy, der ligger ca. 3½ times kørsel fra Colombo. Ruten går gennem små byer og forbi landlig idyl.

Kandy er Sri Lankas hellige by og var hovedstad fra 1300-tallet og frem til 1815, hvor byen som den sidste i landet måtte overgive sig til de britiske koloniherrer. I kan tjekke ind på hotellet i løbet af eftermiddagen, og herefter kan I slappe af efter rejsen.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kandy
Som mange andre byer, der har været på britiske hænder, har Kandy et klokketårn centrum.

Dag 3. Kandy, vandretur i højlandet og aftenceremoni i Temple of the Tooth

Guidet vandretur og aftenceremoni kræver tilkøb

 

Formiddagen byder på en ca. 3 timer lang vidunderlig vandretur i højlandet uden for Kandy, hvor I går gennem tropisk regnskov og trækker frisk luft helt ned i bunden af lungerne. Jeres guide kan undervejs udpege områdets dyr og farverige fugle.

 

I er tilbage på hotellet ved frokosttid og har tid til afslapning og måske en tur i poolen, inden I mødes med guiden igen sidst på eftermiddagen. Nu gælder det et besøg i et af byens og hele landets største seværdigheder, Temple of the Tooth – et smukt buddhistisk tempel, der, som navnet antyder, opbevarer en stump af Buddhas tand som et helligt relikvie.

 

Hver morgen og aften året rundt samles lokale, hvidklædte pilgrimme i templet for at bringe offergaver til Buddhaen i form af blomster og røgelse. I følger i hælene på de lokale og oplever trommespil og får måske et glimt af det ædelstensbelagte skrin, hvor tanden opbevares. Skrinet forlader kun templet én gang om året i forbindelse med en religiøs festival, hvor det bæres rundt i byen på elefantryg.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kandy
Temple of the Tooth i Kandy er et vigtigt pilgrimssted for verdens buddhister. Der er ceremoni hver morgen og hver aften,, hvor pilgrimme tilbeder relikviet, en stump af Buddhas tand.

Dag 4. Kandy, botanisk have og kunsthåndværk

Besøg i botanisk have kræver tilkøb

I dag skal I besøge Kandys berømte botaniske have, som før i tiden var forbeholdt den kongelige familie. Haven er et populært udflugtsmål for bl.a. kærestepar, og her findes en stor samling sjældne orkideer og mere end 4.000 plantearter, hvoraf mange bruges i medicinalindustrien. Frodigheden i haven er så overvældende, at den har været filmkulisse i både en Indiana Jones-film og Junglebogen.

Kandy var kongeby i sin tid, og derfor er der mange familier i byen, der gennem generationer har leveret fint kunsthåndværk til templer og paladser. Herudover har man gennem tiden handlet med hele verden her fra Kandy, og handelsfolk kom hertil for at købe f.eks. ædelsten, krydderier, perler, og endda levende elefanter. En sådan kan I ikke få med hjem i dag, men måske finder I et fint smykke, en maske udskåret et træ eller en anden souvenir i det center for kunsthåndværkere, som I besøger på vej tilbage fra Botanisk Have.

Sidst på eftermiddagen er I tilbage på jeres hyggelige hotel og kan springe i poolen, og om aftenen kan I nyde god mad, som er kendetegnende for Sri Lanka, med friske råvarer og velsmagende krydderier.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kandy
Hvornår er det bedst at rejse til Sri Lanka?
Se vejret i Sri Lanka >
Kandys botaniske have er hjemsted for sjældne træer og planter. Oprindeligt var den kun åben for den kongelige familie.

Dag 5. Kandy, med tuk-tuk rundt i byen og med tog til Ella

Tuk-tuk-kørsel kræver tilkøb

I bliver hentet i tuk-tuk i dag for at køre en tur rundt i byen og ud i den landlige idyl i dette landets nationalkøretøj, der behændigt snor sig ind og ud mellem den øvrige trafik. I stopper naturligvis flere steder for at tage billeder af hverdagslivet og de smukke udsigter.

Herefter venter en ikonisk oplevelse, som måske vil lagre sig i hukommelsen altid. I skal med bumletog gennem vidunderlig smuk natur til den lille hyggelige by Ella. Toget tøffer forbi rullende temarker, rislede vandfald, lokale landbrug og gennem små byer. På stationerne kan I iagttage, hvordan de lokale familier stiger af og på med alle deres pakkenelliker, madpakker i flere etager, te på termoflaske og hvad der elles skal til.

Efter et par timers slow travel er I fremme i Nanuoya, hvor jeres chauffør venter på at køre jer det sidste stykke til Ella. Han har haft bagagen med i bilen, så den skal I ikke spekulere på. I indlogeres med smuk udsigt til bjergene. Træk den friske bjergluft dybt ned i lungerne og slap af med en kold drink eller en kop te på hotellets terrasse eller på jeres egen balkon.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Ella
sri lanka - kandy_tuktuk_01
Strækningen mellem Kandy og Ella tilbagelægges delvist med tog. Nyd turen gennem det smukke højland.

Dag 6. Ella, på vandring til Ella Rock

Guidet vandretur kræver tilkøb

En guidet vandretur i den sprøde morgenluft til Ella Rock er første punkt på dagsordenen.

I følger togskinnerne og går langs marker, hvor der dyrkes grøntsager, te, gummi og andre afgrøder, indtil I er fremme ved det smukke udsigtspunkt. Her nyder I en kop te og en roti (en slags pandekage) fra den lokale salgsbod, mens I nyder landskabet – på en klar dag kan I se helt ud til kysten.

Resten af dagen kan I gå en tur i den hyggelige by og slappe af på hotellet.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Ella
Denne rejse er til jer, der sætter pris på vandreture i den smukke natur. Tag med på en guidet vandretur til det berømte Ella Rock.

Dag 7. Ella, vandring ved Lipton’s Seat

Guidet vandretur kræver tilkøb

Endnu en tur ud i højlandets smukke natur er på programmet, når I tager den lokale bus til den nærliggende landsby Dambetenna og herfra en tuk-tuk for at nå ud til det såkaldte Lipton’s Seat. Det var tebaronen Thomas Liptons yndlingssted, hvorfra han skuede ud over sine besiddelser og udtænkte nye planer for sit verdensomspændende teimperium. I nyder udsigten og en kop te fra stedets lille salgsbod, før I vandrer ca. 5 km gennem temarkerne tilbage til Dambetenna.

Resten af dagen kan I nyde naturen omkring Ella. Gå f.eks. ud til den fine Nine Arches Bridge eller til Little Adam’s Peak. Om aftenen kan I spise middag på en af de mange hyggelige restauranter i hovedgaden, der præges af særlig packpacker-stemning.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Ella
Sir Thomas Lipton fra Skotland ejede en stor teplantage i Sri Lanka. Hver dag gik han ud til Lipton's Seat for at nyde udsigten over sine besiddelser.

Dag 8. Ella – Udawalawe, besøg på tefabrik

Besøg på tefabrik kræver tilkøb

Nu, hvor I er omgivet af temarker, skal I naturligvis besøge en tefabrik, hvor I kan følge processen fra jord til bord. Briterne, som i sin tid satte dyrkningen af te i system, lod en del materiel stå, da de forlod det daværende Ceylon i 1948, og teen produceres i de fleste tilfælde på selvsamme materiel. Rundvisningen på tefabrikken slutter med smagsprøver på de forskellige sorter.

Efter en frokost i byen skal I videre mod rejsens næste stop i Udawalawe. På vej ud af Ella stopper I ved det berømte Rawana Falls, et smukt vandfald delt i et øvre og nedre fald. Til stedet knytter sig en spændende historie fra den hinduistiske mytologi om en srilankansk konge, der kidnappede Sita, der var guden Ramas brud, og gemte hende af vejen i hulerne bag ved vandfaldet.

De næste to dage skal I bo tæt på naturen i en tented camp tæt på Udawalawe National Park. Camp’en består af hyggelige safaritelte med eget badeværelse og rigtige senge, der er slået op i en lejr i vildmarken. Om aftenen mødes I med camp’ens øvrige gæster til en drink og barbecue-middag rundt om bålet.  

Måltider:
 • Morgenmad
 • Middag
Overnatning: Udawalawe
sri lanka - big game tents_05
Bo komfortabelt midt i naturen i Big Game Tented Camp, der ligger 5 minutters gang fra Udawalawe National Park
Te er Sri Lankas primære eksportvare. Teplukkerne stammer oprindeligt fra Sydindien og blev bragt hertil af briterne som billig arbejdskraft - og det er de stadig.

Dag 9. Udawalawe, besøg hos elefantunger, i lokal landsby og på safari i nationalparken

Besøg hos elefanter, besøg i landsby og safari gamedrive kræver tilkøb

I begynder dagen med et besøg i Elephant Transit Home, hvor I møder en flok elefantunger, der af den ene eller anden grund ikke kan klare sig selv. De bliver derfor trænet til et frit liv, og når de er klar, sættes de ud i Udawalawe-nationalparken. I betragter elefanterne på afstand, da de ikke må vænne sig til kontakt med mennesker.

Frokosten er inkluderet i dag, men I skal selv gøre en indsats, idet I besøger et privat hjem, hvor I rører i gryderne sammen med familien, der bo der. Det ender op med et dejligt lokalt måltid og et spændende indblik i srilankansk hverdag.

Om eftermiddagen kører I ud i den store Udawalawe National Park på udkig efter de store elefantflokke, der holder til her. Sri Lanka er hjemsted for de største elefantflokke i Sydøstasien, så det er nærmest umuligt ikke at se dem i nationalparken. Herudover vil I formentlig se mange farvestrålende fugle på jeres køretur rundt i parken.

Sidst på eftermiddagen vender I tilbage til camp’en, en drink ved bålet og middag under stjernerne.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Middag
Overnatning: Udawalawe
Forsikring - særlig pris

Stjernegaard Rejser anbefaler Gouda Rejseforsikring. Gouda har en meget erfaren alarmcentral, som er vigtig, når skaden sker.

Bestil din Gouda-forsikring gennem Stjernegaard til samme pris eller lavere end hos Gouda.

Ring 4526 0000

Udawalawe National Park er først og fremmest kendt for sine elefanter. I kører på gamedrive for at iagttage dem.

Dag 10. Udawalawe - Unawatuna Beach

Turen går nu ud til badeferien ved Unawatuna Beach. På vejen passerer I gennem en større lokal by, Matara, som på ingen måde har overgivet sig til turismen, og som har et sprudlende lokalt liv. Ved Koggala kan I få et klassisk motiv i kameraet, hvis I er villige til at betale for det. Her kravler de lokale fiskere gerne op på deres stylter i havet – en gammel fiskemetode, som ikke bruges mere, men som stadig florerer i mange turistbrochurer.

Herefter går turen mod stranden, og I sættes af ved strandhotellet og kan se frem til 5 dage med sol og sommer.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Unawatuna Beach
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

I har god tid ved den skønne strand i Unawatuna. I byens snørklede gader ligger der masser af hyggelige restauranter og cafeer.

Dag 11-15. Badeferie ved Unawatuna Beach

Spark skoene af, begrav de bare fødder i sandet og nyd livet på stranden. Trænger I til afveksling, kan vi varmt anbefale jer at besøge den gamle koloniby Galle, der har et meget fint fort bygget af hollænderne i 1663 og udråbt af UNESCO som verdensarv.

Byen var i det 17. århundrede Sri Lankas vigtigste havneby og et vigtigt stoppested for skibe, der sejlede mellem Europa og Asien. Gå en tur på fortets ringmur og indenfor bymuren, hvor I finder mange fine eksempler på kolonistilsarkitektur og masser af hyggelige cafeer, restauranter og butikker.

På dag 15 går det hjemad igen, men først sidst på dagen, så I har god tid på stranden i løbet af dagen. 

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Unawatuna Beach

Dag 16. Ankomst til Danmark

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
23. jun 2019 - 14. dec 2019
kr. 15.970
kr. 23.480
kr. 13.935
kr. 9.170
kr. 11.075
 
15. dec 2019 - 30. dec 2019
kr. 20.710
kr. 28.550
kr. 18.575
kr. 12.595
kr. 15.195
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 16.840
kr. 24.410
kr. 14.745
kr. 9.835
kr. 12.465
 
01. apr 2020 - 22. jun 2020
kr. 15.595
kr. 22.660
kr. 13.715
kr. 9.425
kr. 12.080
 
23. jun 2020 - 14. dec 2020
kr. 16.405
kr. 24.280
kr. 14.250
kr. 9.435
kr. 12.125
 
15. dec 2020 - 30. dec 2020
kr. 21.090
kr. 29.160
kr. 18.885
kr. 12.690
kr. 15.385
 
Hotelstandard: Ekstra godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
23. jun 2019 - 14. dec 2019
kr. 16.995
kr. 25.665
kr. 14.875
kr. 9.245
kr. 10.735
 
15. dec 2019 - 30. dec 2019
kr. 22.200
kr. 32.195
kr. 19.910
kr. 12.330
kr. 14.540
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 17.755
kr. 26.970
kr. 15.660
kr. 9.615
kr. 11.825
 
01. apr 2020 - 22. jun 2020
kr. 17.355
kr. 26.320
kr. 15.180
kr. 9.560
kr. 11.790
 
23. jun 2020 - 14. dec 2020
kr. 17.610
kr. 26.785
kr. 15.320
kr. 9.570
kr. 11.825
 
15. dec 2020 - 30. dec 2020
kr. 22.660
kr. 32.995
kr. 20.295
kr. 12.410
kr. 14.695
 
Hotelstandard: Boutique
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
23. jun 2019 - 14. dec 2019
kr. 20.855
kr. 32.865
kr. 18.780
kr. 9.335
kr. 12.515
 
15. dec 2019 - 30. dec 2019
kr. 26.620
kr. 37.100
kr. 22.770
kr. 12.620
kr. 16.510
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 21.585
kr. 33.765
kr. 19.085
kr. 9.650
kr. 13.540
 
01. apr 2020 - 22. jun 2020
kr. 19.430
kr. 31.195
kr. 18.170
kr. 9.410
kr. 12.790
 
23. jun 2020 - 14. dec 2020
kr. 20.630
kr. 32.275
kr. 18.825
kr. 9.670
kr. 13.135
 
15. dec 2020 - 30. dec 2020
kr. 27.305
kr. 38.140
kr. 23.300
kr. 12.715
kr. 16.770
 

Tilkøb udflugtspakke med engelsktalende guide

Udflugtspakke med 9 guidede udflugter

 • Dag 3: Guidet vandretur i højlandet omkring Kandy og aftenceremoni i Temple of the Tooth
 • Dag 4: Besøg i Kandys smukke botaniske have
 • Dag 5: Tuk-tuk-kørsel rundt i Kandys snævre gader og udenfor byen
 • Dag 6: Guidet vandretur til Ella Rock med spektakulær udsigt
 • Dag 7: Guidet vandretur til Lipton’s Seat med spektakulær udsigt  
 • Dag 8: Besøg på tefabrik med introduktion til processen og smagsprøver
 • Dag 9: Besøg på Elephant Transit Home, madlavning og frokost i lokal landsby og safari game-drive i Udawalawe National Park med store chancer for at se elefanter
sri lanka - ella_udsigt_01
kr. 1.700 pr. person pr. person
kr. 865 pr. person børn u/12 år
 • Vandretur i højlandet omkring Kandy
 • Aftenceremoni i Temple of the Tooth
 • Besøg i Kandys botaniske have
 • Tuk-tuk-kørsel i Kandy
 • Vandretur til Ella Rock
 • Vandretur til Lipton’s Seat
 • Besøg på tefabrik
 • Besøg på Elephant Transit Home
 • Madlavning og frokost i lokal landsby
 • Safari game-drive i Udawalawe National Park

Udflugter i Sri Lanka

Kandy, Temple of the Tooth

Tandens Tempel i Kandy er en af Sri Lankas største seværdigheder og UNESCO-verdensarv. I dette smukke tempel befinder sig et smukt dekoreret skin, der indeholder relikviet, en stump af Buddhaens tand, og der kommer buddhistiske pilgrimme fra hele verden for at tilbede dette relikvie.

I besøger templet kl. 05.30, kl. 9.30 eller kl. 18.30, hvor den såkaldte puja-ceremoni foregår. Trommespillere tilkalder hundredvis af pilgrimme, der kommer med blomster og røgelse til ære for Buddhaen. I følger diskret i hælene på pilgrimmene og får måske et glimt af skrinet, der indeholder relikviet.

I skal være klædt på til tempelbesøg, dvs. tildækkede ben og skuldre.

sri lanka - kandy_tempel of the tooth_01
kr. 225 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 1,5 timer

Kandys botaniske have

Den botaniske have i udkanten af Kandy anses for at være en af de fineste i Asien. I tidligere tider var haven kun åben for kongefamilien, og den er kendt for sin fine samling af orkidéer og sjældne træer og planter. Haven har dannet filmkulisse for bl.a. en af Indiana Jones-filmene og for Junglebogen 2.

Gå en tur i den smukke have og spis evt. frokost med udsigt af den store, grønne plæne. Udflugten kan kombineres med en tuk-tuk-tur og besøg ved forskellige arbejdende værksteder.

sri lanka - kandy_botanisk have_03
kr. 95 pr. person
 • Privat tur uden guide
 • Varighed 2 timer

Rundt i Kandy og omegn med tuk-tuk

I Kandys centrum tager I plads to og to i tuk-tuk’en, og herefter begynder turen rundt i den smukke by. Tuk-tukken er det oplagte køretøj i de snævre gader, hvor den behændigt kan sno sig rundt om den øvrige trafik.

I fortsætter ud ad byen, og snart kan I nyde udsigten over temarker og Knuckles Range-bjergene i baggrunden. I passerer gennem små, lokale landsbyer med kig til hverdagslivet og kommer frem til universitetet i Perediniya, hvor turen slutter. Det er oplagt at kombinere denne tur med et besøg i botanisk have, der ligger ved siden af universitetet.

sri lanka - kandy_tuktuk_01
kr. 195 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 1,5 time
 • Velegnet til børn

Vandring til Ella Rock

En vandretur for de aktive i den tidlige morgenstund. I spiser tidlig morgenmad og begiver jer herefter ud på vandringen ved at følge togskinnerne ud ad Ella by. Efter et stykke tid følger I en sti op i terrænet gennem temarker og eukalyptusskove til den berømte Ella Rock.

Ved udsigtspunktet ligger der en lille salgsbod, hvorfra en lokal beboer sælger te og roti (en slags pandekager). I nyder en forfriskning, mens I betragter den smukke udsigt, som på en klar dag rækker helt ud til kysten.

sri lanka - ellas rock_ella_01
kr. 95 pr. person
 • Privat udflugt
 • Halvdagsudflugt
 • Udflugten kræver almindelig god fysik og er ikke egnet til børn under 5 år

Vandring til Lipton’s Seat

En chauffør kører jer til landsbyen Haputale, hvorfra I tager den lokale bus til Dambetenna. Her venter en tuk-tuk på at køre jer ud til det såkaldte Lipton’s Seat, som var tebaronen Thomas Liptons yndlingssted. Her sad han og skuede ud over sine besiddelser, mens han udtænkte nye planer for sit verdensomspændende teimperium.

I nyder udsigten og en kop te fra stedets lille salgsbod, før I vandrer ca. 5 km gennem temarkerne tilbage til Dambetenna. Udflugten er også velegnet til børn, og det er muligt mod betaling på stedet at køre tilbage i tuk-tuk.

sri lanka - ella_liptons seat_01
kr. 140 pr. person
 • Gruppeudflugt
 • Halvdagsudflugt

Nuwara Eliya, besøg på tefabrikken Pedro

Et besøg på en tefabrik er et must i Sri Lanka. På tefabrikken Pedro uden for Nuwara Eliya oplever I både temarkerne, hvor sari-arbejdere plukker de friske skud, og selve tefabrikken, hvor teen forarbejdes på det maskinel, som har tjent til formålet gennem flere generationer.

I introduceres til hele processen fra jord til bord og får efterfølgende smagsprøver på de færdige produkter. Der vil også være mulighed for at købe te med hjem til minde om rejsen.

sri lanka - tefabrik_pedro_nuwara_eliya_03
kr. 20 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 1,5 timer

Safari game drive i Udawalawe National Park

Denne nationalpark er kendt for sin store elefantflok, som opholder sig i parken året rundt i modsætning til de andre store nationalparker, hvor elefantflokkene migrerer fra park til park.

Udover elefanter kan I her i Udawalawe være heldige at se krokodiller, vildsvin og masser af fugle. I kører i jeep rundt i parken i ca. 3 timer.

sri lanka - udawalawe_nationalpark_01
kr. 370 pr. person
 • Gruppeudflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 3 timer
 • (Op til 6 pers. i jeep)
 • Velegnet til børn

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Sri Lanka med privat bil og chauffør

På denne rejse kører I rundt i Sri Lanka med privat bil og chauffør. Chaufføren agerer også guide og taler forholdsvis godt engelsk, og han kender sit land ud og ind.

Dermed får I en personlig rejse gennem Sri Lanka og oplever ting, som man ikke kan finde på egen hånd.

Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Fly t/r København til Colombo med Qatar Airways via Doha på økonomiklasse
  evt. med tillæg fra Billund og Aalborg
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport mellem alle hotellerne med privat bil og chauffør som beskrevet i program
 • Vand og frugt i bilen
 • Tog tur mellem Kandy og Nanuoya på tursitklasse (varighed?)
 • Alle hotellerne på rejsen med morgenmad

  GODT: på nedenstående hoteller
 • 3 nætter i Kandy på Serene Garden i standard værelse
 • 3 nætter i Ella på Musty Hills i upper floor suite
 • 2 nætter i Udawalawa på Big Game Camping i safaritelt inkl. halvpension
 • 5 nætter i Unawatuna på Joe´s Resort i deluxe værelse

  EKSTRA GODT: på nedenstående hoteller
 • 3 nætter i Kandy på Hotel Suisse i deluxe værelse
 • 3 nætter i Ella på Ekho Ella Hotel i deluxe værelse
 • 2 nætter i Udawalawa på Grand Udawalave i deluxe værelse
 • 5 nætter i Unawatuna på Thaproban Beach House i deluxe værelse

  BOUTIQUE: på nedenstående hoteller
 • 3 nætter i Kandy på Elephant Stables i deluxe værelse
 • 3 nætter i Ella på 98 Acres luxury hotel i superior værelse
 • 2 nætter i Udawalawa på Kalu's Hide Away i standard værelse
 • 5 nætter i Unawatuna på Calamander Unawatuna i superior garden view værelse

 • Transport retur til Colombo lufthavn

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond
 • Udflugtsprogram som beskrevet
 • Visum til Sri Lanka 35 USD

Vejret i Sri Lanka

 

Sri Lanka har et tropisk klima, hvor dagtimerne i lavlandet sjældent bliver køligere end 30 grader. Med andre ord kommer du ikke til at fryse, men måske du gerne vil planlægge rejsen efter, hvornår det regner mindst. 

Vejret i Sri Lanka kan ikke helt skæres over en kam

For mens vejret ved østkystens strande er bedst i det danske sommerhalvår, er vejret bedst i syd og sydvest, når det er vinter i Danmark. Vil du opleve flere sider af Sri Lanka, kan du altså ikke regne med, at vejret holder samme temperament over alt. Bemærk desuden, at temperaturen i bjergområderne altid vil være en del køligere end vejret ved kysterne.

Fold ind Fold ud
 • Colombo
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
31° C 31° C 32° C 32° C 31° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C
22° C 23° C 24° C 25° C 26° C 26° C 25° C 25° C 25° C 24° C 23° C 23° C
58 mm 73 mm 128 mm 246 mm 392 mm 185 mm 122 mm 120 mm 245 mm 365 mm 414 mm 175 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Trincomalee (østkysten) Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Trincomalee (østkysten)
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
27° C 29° C 30° C 33° C 34° C 34° C 34° C 34° C 33° C 31° C 29° C 28° C
24° C 24° C 25° C 25° C 26° C 26° C 25° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C
120 mm 100 mm 50 mm 45 mm 50 mm 25 mm 70 mm 90 mm 110 mm 210 mm 340 mm 345 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Mirissa (sydvest) Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Mirissa (sydvest)
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
29° C 30° C 30° C 31° C 30° C 30° C 30° C 30° C 29° C 30° C 29° C 29° C
22° C 23° C 23° C 25° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C 24° C 21° C 21° C
60 mm 50 mm 65 mm 90 mm 85 mm 60 mm 50 mm 60 mm 65 mm 160 mm 180 mm 120 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Fold ind Fold ud
 • Beruwala
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Kandy
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Sigiriya
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Yala
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Nuwara Eliya Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Nuwara Eliya
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Ella
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Arugam Bay Beach Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Arugam Bay Beach
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Negombo Beach Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Negombo Beach
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Passikuda Beach Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Passikuda Beach
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Nilaveli Beach Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Nilaveli Beach
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Sri lanka_FIT
  Sri Lanka - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 48 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_19
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_17
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_10
 • sri lanka - kandy_botanisk have_03
 • sri lanka - sri lanka_tog_01
 • sri lanka - ellas rock_ella_05
 • sri lanka - ella_liptons seat_01
  Ella kan i besøge Lipton’s Seat opkaldt efter te-baronen Sir Thomas Lipton, som holdt øje med sine besiddelser herfra
 • sri lanka - nuwara eliya_teplantage01
 • sri lanka - nuwara eliya_teplantage_befolkning_kvinde_01
 • sri lanka - udawalawe national park_boffel_01
 • sri lanka - udawalawe national park_fugl_01
  I junglen kan I møde langurer (slankaber), sambarhjorte, aber, vildsvin, en leopard, hvis I er rigtigt heldige, samt masser af fugle.
 • sri lanka - udawalawe_elefantbornehjem_01
 • sri lanka - sri lanka_unawatuna_strand_01
 • sri lanka - unawatuna_mirissa beach_01
 • sri lanka - unawatuna_03
 • sri lanka - galle_befolkning_02
 • sri lanka - galle_tuk tuk_01

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  VIETNAM

  Vietnams landlige idyl

  17 dage fra kr. 18.945

  • Besøg hos etniske minoriteter
  • Inkl. udflugter i Mai Chau
  • Landlig idyl i Dalat og Mekong
  • Gode, ekstra gode eller deluxe-hoteller
 • Se rejsen

  CUBA

  Højdepunkter i det vestlige Cuba

  16 dage fra kr. 12.410

  • God tid i sanselige Havana
  • Smukke Viñales m. tobaksmarker
  • Kolonistilsidyl i Trinidad
  • Inklusive badeferie
 • Se rejsen

  THAILAND

  Andamanerhavets perler

  17 dage fra kr. 11.655

  • Tre skønne øer i Andamanerhavet
  • Badeferie på fantastiske strande 
  • Barfodsluksus og skønne hoteller direkte på stranden
  • Koralrev lige ud for hotellet