Det klassiske Sri Lanka - oplev det smukke og autentiske Sri Lanka
Det klassiske Sri Lanka
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.1 (50 anmeldelser)

Det klassiske Sri Lanka

Individuel rejse
16 dage fra kr. 15.245

Denne rejse byder på næsten alt, hvad hjertet kan begære, for jer, der vil opleve smukke og autentiske Sri Lanka med privat bil og chauffør. På den første del af rejsen oplever I øens UNESCO-verdensarv i bl.a. Sigiriya og Dambulla med prægtige ruiner fra fjerne kongeriger, og i Kandy venter det meget levende Temple of the Tooth.

Herefter kommer Sri Lankas spektakulære natur i højsædet med besøg i den hyggelige by Ella, og i Yala National Park skal I på safari for at spotte elefanter, bjørne, aber og måske endda leoparder.

Efter mange oplevelser i kulturen og naturen er I klar til at nyde strandlivet i skønne Unawatuna på Sri Lankas sydkyst – en af landets klassiske badebyer med et hyggeligt liv i snævre gader, mange restauranter og cafeer og en dejlig, bred strand.

Tilkøb udflugtspakke

Vi tilbyder en udflugtspakke til rejsen, hvor jeres chauffør også agerer guide. Denne pakke sikrer, at I får det optimale udbytte, og dagsprogrammet er skrevet med udgangspunkt i tilkøb af denne pakke.

Gratis foredrag om Sri Lanka
03. oktober kl. 18:00 - 19:30
27. november kl. 18:00 - 19:30
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om Sri Lanka

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)

Turen i overblik

Dagsprogram Sri Lanka

Dag 1. Danmark - Sri Lanka

I forlader Danmark og har et flyskift på vej til Colombo, Sri Lankas hovedstad.

Dag 2. Ankomst til Sri Lanka og videre til Sigiriya Se rute >

I ankommer til Colombo, og her venter en chauffør på at køre jer til Sigiriya, der ligger ca. 3½ times kørsel fra Colombo.

På vejen hertil skal I for første gang stifte bekendtskab med Sri Lankas historiske arv, når I besøger Golden Rock-templet i Dambulla, som har en fantastisk samling af buddhafigurer gemt i klippehuler. Hulerne er sparsomt men smukt oplyst og dekoreret med smukke vægmalerier.

Sidst på eftermiddagen tjekker I ind på hotellet i Sigiriya og kan slappe af efter rejsen.

Overnatning: Sigiriya, Dambulla og Habarana
Golden Rock-templet i Dambulla stammer fra det 1. århundrede og er naturligvis UNESCO-verdensarv. Ud af de mere end 80 huler ser I de fem forreste, som indeholder smukke buddhafigurer og vægmalerier.

Dag 3. Sigiriya, UNESCO-verdensarv i Polonnaruwa og elefantsafari

Udflugt til Polonnaruwa og Minneriya kræver tilkøb

Sammen med jeres chauffør og guide skal I besøge UNESCO-verdensarv i oldtidsbyen Polonnaruwa, som var kongelig residens fra ca. år 700 til år 1200. Her går I tur mellem velbevarede ruiner af templer og paladser og betages af det store antal siddende, liggende og stående buddhafigurer.

Efter frokost venter en stor oplevelse i naturen, når I kører ud til Minneriya National Park. Her stiger I om til 4-hjulstrækkere og kører ud i den enorme park for at kigge på elefanter. Sri Lanka er ganske enestående, når det kommer til elefanter – intet andet sted i verden ser man elefanter i så store flokke, som i Sri Lanka. De søger mod de store vandreservoirer, som faktisk er kunstigt skabt i tidernes morgen af driftige konger.

Sidst på eftermiddagen er I tilbage på jeres hyggelige hotel og kan springe i poolen.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Sigiriya, Dambulla og Habarana
Tv: Oldtidsbyen Polonnaruwa var Sri Lankas anden hovedstad fra ca. år 700 til år 1200. Th: Minneriya National Park er hjemsted for nogle af Sydøstasiens største elefantflokke.

Dag 4. Sigiriya – Kandy, Rock Fortress og Temple of the Tooth

Udflugt til Sigiriya Rock Fortress og aftenceremoni i Kandy kræver tilkøb

I rykker videre i dag, men inden I forlader Sigiriya, skal I se mere UNESCO-verdensarv. Denne gang det spektakulære Sigiriya Rock Fortress, en fæstning bygget i år 477 på toppen af en 200 meter høj klippe. Ved foden af klippen ligger resterne af et palads med smukke haveanlæg og swimmingpools, hvor kongen levede sorgløst med 500 konkubiner. Giv jer endelig tid til at gå helt op på toppen for at nyde den fabelagtige udsigt over det grønne landskab.

I rykker nu videre mod højlandet, og på vej mod Kandy besøger I en krydderihave, hvor der dyrkes spændende krydderier. Krydderier er en af de største bidragsydere til Sri Lankas økonomi i dag, men det var de portugisiske koloniherrer, der satte dyrkningen af krydderier i system i det 16. århundrede. På denne plantage dyrkes bl.a. peber, muskat, nellike, kanel og den meget kostbare kardemomme.

Fremme i Kandy indlogeres I på jeres hotel og slapper af et par timer. Herefter venter en fantastisk oplevelse – nemlig aftenceremonien i det fantastiske Temple of the Tooth, byens guldbelagte stolthed, hvor der opbevares et helt særligt relikvie, en stump af Buddhas tand. I blander jer med de hvidklædte, lokale pilgrimme, der ofrer smukke blomster og tænder lys for Buddhaen.

Nyd en middag på hotellet eller på en af byens mange gode restauranter.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kandy
Kandy og Temple of the Tooth

Kandy er et helligt sted for buddhister og var den sidste hovedstad for Sinhala-kongerne, under hvis styre dinahala-kulturen blomstrede i mere end 2.500 år. Det smukke Temple of the Tooth ligger idyllisk ved bredden af byens store sø. I besøger templet sammen med pilgrimme fra hele verden, der kommer for at tilbede relikviet – en af Buddhaens tænder.  

Øverst: Fra toppen af Sigiriya Rock Fortress har I en flot udsigt - Sri Lanka i en nøddeskal. Nederst: Temple of the Tooth er et vigtigt pilgrimssted for alverdens buddhister, og der er to daglige ceremonier.

Dag 5. Kandy, med tuk-tuk rundt i byen og besøg i botanisk have

Tuk-tuk-kørsel og besøg i botanisk have kræver tilkøb

I skal på tur i Kandy sammen med jeres guide i dag. Kandy er Sri Lankas hellige by og var hovedstad fra 1300-tallet og frem til 1815, hvor byen som den sidste i landet måtte overgive sig til de britiske koloniherrer.

Turen foregår med tuk-tuk, og I bliver hentet på hotellet, hvorefter I fortsætter gennem byen og ud ad en stille landevej, hvor I får udsigt til temarker med sariklædte teplukkere, der er i gang med dagens høst. Et panorama over Knucklesbjergene åbenbarer sig for jer – de hedder sådan, fordi de fire toppe på afstand ligner knoerne på en knyttet hånd. I stopper naturligvis flere steder for at tage billeder af de smukke udsigter.

Tuk-tuk-turen slutter ved Kandys botaniske have, som i sin tid kun var åben for den kongelige familie. I dag er den et yndet udflugtssted for især unge kærestepar. Det forholdsvis kølige klima her i højlandet er perfekt til en botanisk have, og den har da også en stor samling på over 300 arter af orkideer, imponerende høje palmer og interessante krydderier og planter, der også anvendes som lægemidler.

Vi kan varmt anbefale jer at indtage dagens frokost i cafeen, der ligger med udsigt til havens store grønne plæne.

Om eftermiddagen har I rig mulighed for at opsøge nogle af byens mange arbejdende værksteder, f.eks. smykkekunstnere eller træskærere, og om aftenen kan I nyde god mad, som er kendetegnende for Sri Lanka, med friske råvarer og velsmagende krydderier.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kandy
Den BEDSTE tur
Så er vi desværre allerede hjemme igen... Vi havde den BEDSTE tur!!! Alt kørte på skinner og vi oplevede så meget. Turen var rigtig godt skruet sammen og der var kun ganske få ting vi ville have gjort og prioriteret anderledes. Glæder os allerede til næste tur!! (når vi har sparet lidt sammen... :-))
Sri Lanka
Bolette, Valby
Kandys smukke botaniske have var oprindeligt kun tilgængelig for kongefamilien. Haven har fantastiske anlæg og en stor samling af sjældne planter.

Dag 6. Kandy – Ella, med tog gennem højlandet Se rute >

Efter morgenmaden bliver I kørt til banegården, hvor I stiger på toget til Ella. I har nu en eventyrlig togtur foran jer gennem det grønne højland forbi rullende temarker og rislende vandfald og med kig til spændende liv på stationerne, hvor de lokale stiger af og på.

I stiger af toget i Nanuoya, og her venter jeres chauffør på at køre jer resten af vejen til Ella, hvor I er fremme i løbet af eftermiddagen og indlogeres med smuk udsigt til bjergene. Træk den friske luft dybt ned i lungerne og slap af med en kold drink eller en kop te på hotellets terrasse eller på jeres egen balkon.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Ella
Strækningen mellem Kandy og Ella tilbagelægges delvist med tog gennem det smukke højland. Det er slow travel, når det er bedst.

Dag 7. Ella, besøg på tefabrik

Besøg på tefabrik kræver tilkøb

Nu, hvor I er omgivet af temarker, skal I naturligvis besøge en tefabrik, hvor I kan følge processen fra jord til bord. Briterne, som i sin tid satte dyrkningen af te i system, lod en del materiel stå, da de forlod det daværende Ceylon i 1948, og teen produceres i de fleste tilfælde på selvsamme materiel. Rundvisningen slutter med smagsprøver på de forskellige sorter – især ingefærteen, som er den lokale favorit.

Resten af dagen kan I nyde naturen omkring Ella. Gå f.eks. ud til den fine Nine Arches Bridge eller til Little Adam’s Peak. Om aftenen kan I spise middag på en af de mange hyggelige restauranter i hovedgaden, der præges af særlig packpacker-stemning.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Ella
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

De fleste af Sri Lankas teplukkere stammer fra det sydlige Indien. Briterne, som var koloniherrer i både Indien og Sri Lanka, bragte dem dertil som billig arbejdskraft.

Dag 8. Ella, vandring til Ella Rock og videre til Yala

Guidet vandring til Ella Rock kræver tilkøb

En guidet vandretur på ca. ti kilometer til Ella Rock er første punkt på dagsordenen. I følger togskinnerne og går langs marker, hvor der dyrkes grøntsager, te, gummi og andre afgrøder, indtil I er fremme ved det smukke udsigtspunkt. Her nyder I en kop te, mens I nyder landskabet – på en klar dag kan I se helt ud til kysten.

Ved frokostid tjekker I ud fra hotellet og kører mod Kataragama tæt ved Yala National Park. På vej ud af Ella stopper I ved det berømte Rawana Falls, et smukt vandfald delt i et øvre og nedre fald. Til stedet knytter sig en spændende historie fra den hinduistiske mytologi om en srilankansk konge, der kidnappede Sita, der var guden Ramas brud, og gemte hende af vejen i hulerne bag ved vandfaldet.

Kataragama er et af Sri Lankas vigtigste pilgrimssteder og hellig for både buddhister og hinduer. Stedet har været en helligdom siden år 200 før vor tidsregning, og året rundt kan man opleve farverige, spændende religiøse ceremonier. Når I er installeret på jeres hotel, kan I gå ud i byen og kigge på helligdommene – måske støder I ind i religiøst optog, som ofte foregår i byen.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Tissamaharama / Yala
Yala National Park

Der findes hele 26 nationalparker i Sri Lanka, et stort antal for så forholdsvist lille et land. Den mest kendte er nok Yala National Park i den sydøstlige del af landet. Parken er 1.200 km2 stor og blev udnævnt som sådan i 1938.

Ironisk nok blev området indtil da anvendt som jagtrevir af den britiske elite.

Parken er hjemsted for 44 arter af pattedyr og 215 fuglearter. Det skulle være et af de steder i verden, hvor der er størst chancer for at se leoparder i de fri. Herudover er parken kendt for sin elefantflok, som skulle tælle omkring 300 stk., læbebjørne, sambarhjorte, påfugle og krokodiller.

Safari i Yala foregår med 4-hjulstrækkere, og man skal være opmærksom på, at parken er meget besøgt, så man vil ikke være alene om oplevelsen.

Læs mere luk
Øverst: Glæd jer til en vandretur ved Ella Rock, så I kan nyde denne spektakulære udsigt. Nederst: Det er ikke usædvanligt at se leoparder i Yala National Park.

Dag 9. Yala National Park, safari med elefanter og måske leoparder

Safari i Yala National Park kræver tilkøb

I dag skal I på en halv dags safari i Yala National Park, hvor I kan I være heldige at møde elefanter (omkring 300 lever i parken), læbebjørne (Baloo fra Junglebogen), krokodiller, bøfler og leoparder – det er faktisk et af de steder i verden, hvor der er størst chance for at se leoparden.

Om eftermiddagen kan I slappe af ved hotellets pool og reflektere over alle de oplevelser, som rejsen har budt på indtil videre.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Tissamaharama / Yala
På et safari game-drive i Yala National Park kan I være heldige at se bøfler og leoparder. Parken er et af de steder i hele verden, hvor chancen for at møde leoparder er størst.

Dag 10. Yala – Unawatuna Beach Se rute >

Turen går nu ud til badeferien ved Unawatuna Beach. På vejen passerer I gennem en større lokal by, Matara, som på ingen måde har overgivet sig til turismen, og som har et sprudlende lokalt liv. Ved Koggala kan I få et klassisk motiv i kameraet, hvis I er villige til at betale for det. Her kravler de lokale fiskere gerne op på deres stylter i havet – en gammel fiskemetode, som ikke bruges mere, men som stadig florerer i mange turistbrochurer.

Herefter går turen mod stranden, og I sættes af ved strandhotellet og kan se frem til 5 dage med sol og sommer.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Unawatuna Beach
Unawatuna er en hyggelig by med krogede gader og en rigtig god strand. Th: Sri Lankas ikoniske pælefiskere findes efterhånden kun på billeder - ved Koggala kan I se dem, hvis I betaler for, at de kravler op på deres pæle i vandet.

Dag 10-15. Badeferie ved Unawatuna Beach

Spark skoene af, begrav de bare fødder i sandet og nyd livet på stranden. Trænger I til afveksling, kan vi varmt anbefale jer at besøge den gamle koloniby Galle, der har et meget fint fort bygget af hollænderne i 1663 og udråbt af UNESCO som verdensarv.

Byen var i det 17. århundrede Sri Lankas vigtigste havneby og et vigtigt stoppested for skibe, der sejlede mellem Europa og Asien. Gå en tur på fortets ringmur og inden for bymuren, hvor I finder mange fine eksempler på kolonistilsarkitektur og masser af hyggelige cafeer, restauranter og butikker.

På dag 15 går det hjemad igen, men først sidst på dagen, så I har god tid på stranden i løbet af dagen. 

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Unawatuna Beach

Dag 16. Ankomst til Danmark

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
23. jun 2019 - 14. dec 2019
kr. 15.775
kr. 22.535
kr. 13.950
kr. 9.415
kr. 11.300
 
15. dec 2019 - 30. dec 2019
kr. 19.785
kr. 26.775
kr. 17.890
kr. 12.160
kr. 14.090
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 15.845
kr. 22.375
kr. 14.075
kr. 9.545
kr. 11.475
 
01. apr 2020 - 22. jun 2020
kr. 15.245
kr. 21.645
kr. 13.690
kr. 9.295
kr. 11.225
 
23. jun 2020 - 14. dec 2020
kr. 16.155
kr. 22.880
kr. 14.345
kr. 9.605
kr. 11.530
 
15. dec 2020 - 30. dec 2020
kr. 20.105
kr. 27.290
kr. 18.170
kr. 12.235
kr. 14.260
 
Hotelstandard: Ekstra godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
23. jun 2019 - 14. dec 2019
kr. 17.785
kr. 27.670
kr. 15.200
kr. 8.710
kr. 10.275
 
15. dec 2019 - 30. dec 2019
kr. 22.680
kr. 33.980
kr. 19.785
kr. 11.370
kr. 12.955
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 18.245
kr. 28.560
kr. 15.675
kr. 8.840
kr. 10.425
 
01. apr 2020 - 22. jun 2020
kr. 17.225
kr. 26.420
kr. 14.915
kr. 8.875
kr. 10.485
 
23. jun 2020 - 14. dec 2020
kr. 18.370
kr. 28.750
kr. 15.645
kr. 8.875
kr. 10.515
 
15. dec 2020 - 30. dec 2020
kr. 23.090
kr. 34.755
kr. 20.105
kr. 11.400
kr. 13.055
 
Hotelstandard: Boutique
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
23. jun 2019 - 14. dec 2019
kr. 21.190
kr. 32.005
kr. 18.315
kr. 8.740
kr. 11.510
 
15. dec 2019 - 30. dec 2019
kr. 27.630
kr. 40.020
kr. 23.505
kr. 11.400
kr. 14.540
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 23.590
kr. 38.240
kr. 20.590
kr. 8.870
kr. 12.010
 
01. apr 2020 - 22. jun 2020
kr. 20.685
kr. 32.375
kr. 18.375
kr. 8.885
kr. 11.710
 
23. jun 2020 - 14. dec 2020
kr. 21.945
kr. 33.305
kr. 18.915
kr. 8.905
kr. 11.810
 
15. dec 2020 - 30. dec 2020
kr. 28.345
kr. 41.200
kr. 24.075
kr. 11.435
kr. 14.730
 

Tilkøb udflugtspakke med engelsktalende guide

Udflugtspakke med 8 guidede udflugter

 • Dag 3: Guidet udflugt til oldtidsbyen Polonnaruwa, som er UNESCO-verdensarv, og game drive blandt elefanter i Minneriya National Park
 • Dag 4: Guidet udflugt til UNESCO-verdensarven ved Sigiriya Rock Fortress og aftenceremoni i Temple of the Tooth i Kandy
 • Dag 5: Tuk-tuk-kørsel rundt i Kandy og besøg i botanisk have
 • Dag 7: Besøg på en tefabrik
 • Dag 8: Guidet vandring til Ella Rock med spektakulær udsigt
 • Dag 9: Safari game-drive i Yala National Park med gode chancer for at se elefanter og endda leoparder
sri lanka - polonnaruwa tempel_07
kr. 1.995 pr. person pr. person
kr. 810 pr. person børn u/12 år
 • Besøg i oldtidsbyen Polonnaruwa
 • Game drive i Minneriya National Park
 • Besøg ved Sigiriya Rock Fortress
 • Aftencermoni ved Temple of the Tooth
 • Tuk-tuk-kørsel i Kandy
 • Besøg på tefabrik
 • Besøg ved Ellas Rock
 • Safari game-drive i Yala National Park

Udflugter i Sri Lanka

Polonnaruwas helligdomme

Polonnaruwa var Sri Lankas anden hovedstad og blomstrede omkring år 1000 og et par århundreder frem. Området er i dag UNESCO-verdensarv. På denne udflugt besøger I særdeles velbevarede ruiner af stupaer, paladser, klostre og helligdomme, der ligger i smukke haveanlæg spredt over et stort areal.

I ser også de store buddhaikoner hugget ud af klippesider, og I følger i hælene på mange lokale pilgrimme. Mange steder skal I tage skoene af, når I betræder de hellige steder, og herudover skal I være klædt på til tempelbesøg, dvs. tildækkede ben og skuldre.

sri lanka - polonnaruwa tempel_07
kr. 320 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Halvdagsudflugt

Safari game drive i Minneriya / Kaudulla National Park

I besøger nationalparken om eftermiddagen og kører ud i jeeps for at spotte store flokke af elefanter. I denne nationalpark lever nogle af de største flokke i hele Asien, så det er så godt som umuligt ikke at møde dem.

Elefantflokke - med de store elefanter yderst og de små inderst - søger i løbet af eftermiddagen ned til de store søer, som driftige konger anlagde for mere end 1000 pr siden. Det meste af året opholder elefanterne sig i Minneriya National Park, men i et par måneder migrerer de til den nærliggende Kaudulla Eco Park.

Rangerne er altid opdateret, så I besøger den park, hvor I har størst chance for at møde elefantflokkene.

sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_02
kr. 370 pr. person
 • Gruppeudflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 3 timer
 • (Op til 6 pers. i jeep)
 • Velegnet til børn

Sigiriya Rock Fortress

Besøg en af Sri Lankas mest kendte seværdigheder, Sigiriya Rock Fortress, der ligger på toppen af en 200 meter høj klippe. Fæstningen blev bygget i år 477 og er UNESCO-verdensarv. Ved foden af klippen ligger nogle af Sydøstasiens ældste haveanlæg med fontæner og rester af paladser til kongen og hans konkubiner. 

I kan gå hele vejen op på toppen af fæstningen – ca. 1200 trin i alt ad solidt byggede trapper, og undervejs kan I beundre smukke vægmalerier med motiver af livet i stedets paladser. Fra toppen har I en fantastisk udsigt over uendelige grønne sletter og jungle. Godt fodtøj er nødvendig til denne udflugt.

sri lanka - sigiriya rock fortress_05
kr. 385 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Halvdagsudflugt

Kandy, Temple of the Tooth

Tandens Tempel i Kandy er en af Sri Lankas største seværdigheder og UNESCO-verdensarv. I dette smukke tempel befinder sig et smukt dekoreret skin, der indeholder relikviet, en stump af Buddhaens tand, og der kommer buddhistiske pilgrimme fra hele verden for at tilbede dette relikvie.

I besøger templet kl. 05.30, kl. 9.30 eller kl. 18.30, hvor den såkaldte puja-ceremoni foregår. Trommespillere tilkalder hundredvis af pilgrimme, der kommer med blomster og røgelse til ære for Buddhaen. I følger diskret i hælene på pilgrimmene og får måske et glimt af skrinet, der indeholder relikviet.

I skal være klædt på til tempelbesøg, dvs. tildækkede ben og skuldre.

sri lanka - kandy_tempel of the tooth_01
kr. 225 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 1,5 timer

Rundt i Kandy og omegn med tuk-tuk

I Kandys centrum tager I plads to og to i tuk-tuk’en, og herefter begynder turen rundt i den smukke by. Tuk-tukken er det oplagte køretøj i de snævre gader, hvor den behændigt kan sno sig rundt om den øvrige trafik.

I fortsætter ud ad byen, og snart kan I nyde udsigten over temarker og Knuckles Range-bjergene i baggrunden. I passerer gennem små, lokale landsbyer med kig til hverdagslivet og kommer frem til universitetet i Perediniya, hvor turen slutter. Det er oplagt at kombinere denne tur med et besøg i botanisk have, der ligger ved siden af universitetet.

sri lanka - kandy_tuktuk_01
kr. 195 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 1,5 time
 • Velegnet til børn

Kandys botaniske have

Den botaniske have i udkanten af Kandy anses for at være en af de fineste i Asien. I tidligere tider var haven kun åben for kongefamilien, og den er kendt for sin fine samling af orkidéer og sjældne træer og planter. Haven har dannet filmkulisse for bl.a. en af Indiana Jones-filmene og for Junglebogen 2.

Gå en tur i den smukke have og spis evt. frokost med udsigt af den store, grønne plæne. Udflugten kan kombineres med en tuk-tuk-tur og besøg ved forskellige arbejdende værksteder.

sri lanka - kandy_botanisk have_03
kr. 95 pr. person
 • Privat tur uden guide
 • Varighed 2 timer

Vandring til Ella Rock

En vandretur for de aktive i den tidlige morgenstund. I spiser tidlig morgenmad og begiver jer herefter ud på vandringen ved at følge togskinnerne ud ad Ella by. Efter et stykke tid følger I en sti op i terrænet gennem temarker og eukalyptusskove til den berømte Ella Rock.

Ved udsigtspunktet ligger der en lille salgsbod, hvorfra en lokal beboer sælger te og roti (en slags pandekager). I nyder en forfriskning, mens I betragter den smukke udsigt, som på en klar dag rækker helt ud til kysten.

sri lanka - ellas rock_ella_01
kr. 95 pr. person
 • Privat udflugt
 • Halvdagsudflugt
 • Udflugten kræver almindelig god fysik og er ikke egnet til børn under 5 år

Safari game drive i Yala National Park, morgen eller eftermiddag

I hentes på jeres hotel tidligt om morgenen eller midt på eftermiddagen og tager plads i en 6-personers jeep. Yala er Sri Lankas næststørste og mest besøgte nationalpark og kendt for sine store elefantflokke.

Udover elefanter kan I være heldige at leoparder – Yala er et af de steder i Sri Lanka, hvor chancen for at se leoparder er størst. Herudover skal I holde øje med forskellige dådyr, læbebjørne, diverse krybdyr og masser af fugle.

Bemærk, at det kan være koldt om morgenen, og at nationalparken har mange gæster. Udflugten er også velegnet til børn.

sri lanka - yala national park_01
kr. 460 pr. person
 • Gruppeudflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 3,5 timer
 • (Op til 6 pers. i jeep)
 • Afgang enten morgen eller eftermiddag

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Sri Lanka med privat bil og chauffør

På denne rejse kører I rundt i Sri Lanka med privat bil og chauffør. Chaufføren agerer også guide og taler forholdsvis godt engelsk, og han kender sit land ud og ind.

Dermed får I en personlig rejse gennem Sri Lanka og oplever ting, som man ikke kan finde på egen hånd.

Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Fly t/r København til Colombo med Qatar Airways via Doha på økonomiklasse
  evt. med tillæg fra Billund og Aalborg
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport mellem alle hotellerne med privat bil og chauffør
 • Vand og frugt i bilen
 • Togtur mellem Kandy og Ella på turistklasse
 • Udflugt til Dambulla-templet
 • Alle hotellerne på rejsen med morgenmad

  GODT: på nedenstående hoteller
 • 2 nætter i Sirgirya på Hotel Sigiriya i superior værelse
 • 2 nætter i Kandy på Swiss Residence i deluxe værelse
 • 2 nætter i Ella på Misty Hills i upper floor suite
 • 2 nætter i Yala Nationalpark på Grand Tamarind Lake i deluxe værelse
 • 5 nætter i Unawatuna på Joe´s Resort Unawatuna i deluxe værelse

  EKSTRA GODT: på nedenstående hoteller
 • 2 nætter i Sirgirya på Camelia Resort i standard værelse
 • 2 nætter i Kandy på Hotel Suisse i deluxe værelse
 • 2 nætter i Ella på Ekho Ella Hotel i deluxe værelse
 • 2 nætter i Yala Nationalpark på Mandara Rosen i deluxe værelse
 • 5 nætter i Unawatuna på Thaproban Beach House i superior seaview værelse

  BOUTIQUE: på nedenstående hoteller
 • 2 nætter i Sirgirya på Amaara Forest i standard værelse
 • 2 nætter i Kandy på Elephant Stables i deluxe værelse
 • 2 nætter i Ella på 98 Acres Luxury Hotel i superior værelse
 • 2 nætter i Yala Nationalpark på Mahoora Camping i Mahoora Explorer telt
 • 5 nætter i Unawatuna på Calaamander Unawatuna i superior seaview værelse

 • Transport retur til Colombo lufthavn

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond
 • Udflugtsprogram som beskrevet
 • Visum til Sri Lanka 35 USD

Vejret i Sri Lanka

 • Sigiriya
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
27° C 29° C 31° C 32° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C 28° C 28° C
21° C 21° C 22° C 24° C 25° C 25° C 25° C 25° C 25° C 23° C 22° C 21° C
28 mm 19 mm 80 mm 131 mm 197 mm 3 mm 33 mm 0 mm 4 mm 170 mm 190 mm 67 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Kandy
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
22° C 23° C 24° C 24° C 23° C 22° C 21° C 22° C 22° C 22° C 22° C 22° C
13° C 13° C 13° C 14° C 15° C 16° C 15° C 15° C 15° C 14° C 14° C 14° C
120 mm 85 mm 82 mm 137 mm 136 mm 163 mm 160 mm 100 mm 137 mm 232 mm 184 mm 196 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Nuwara Eliya Fold ind Fold ud
 • Nuwara Eliya
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
22° C 24° C 26° C 26° C 23° C 20° C 21° C 20° C 21° C 23° C 20° C 21° C
15° C 15° C 15° C 18° C 17° C 15° C 16° C 15° C 15° C 16° C 15° C 15° C
212 mm 170 mm 195 mm 295 mm 1012 mm 200 mm 515 mm 203 mm 113 mm 396 mm 940 mm 214 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Mirissa (sydvest) Fold ind Fold ud
 • Mirissa (sydvest)
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
29° C 30° C 30° C 31° C 30° C 30° C 30° C 30° C 29° C 30° C 29° C 29° C
22° C 23° C 23° C 25° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C 24° C 21° C 21° C
60 mm 50 mm 65 mm 90 mm 85 mm 60 mm 50 mm 60 mm 65 mm 160 mm 180 mm 120 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Sri lanka_FIT
  Sri Lanka - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 48 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • sri lanka - sri lanka_dambulla_06
 • sri lanka - sri lanka_dambulla_04
  Dambulla fyldt med imponerende buddhafigurer og smukke vægmalerier
 • sri lanka - polonnaruwa tempel_07
 • sri lanka - sigiriya_rock fortress_01
  Ved foden af klippen ser I rester af paladser bl.a. med fire indendørs badebassiner, også til kongens konkubiner, og templer i smukke haveanlæg, som er nogle af de ældste anlagte haver i Asien
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_07
 • sri lanka - kandy_ceremoni_01
 • sri lanka - kandy_botanisk have_02
 • sri lanka - kandy_botanisk have_01
 • sri lanka - sri lanka_tog_02
 • sri lanka - ella_teplantage_01
 • sri lanka - yala national park_02
 • sri lanka - yala national park_paafugl_01
 • sri lanka - yala national park_leopard_02
 • sri lanka - unawatuna beach_08
 • sri lanka - unawatuna beach_04
 • sri lanka - matara_butik_01

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  VIETNAM

  Fra nord til syd

  15 dage fra kr. 22.990

  • Små grupper: 10-23 deltagere
  • Rundrejse uden kompromiser
  • Fly på de lange strækninger
  • Førsteklasses hoteller
  • God tid i hyggelige Hoi An
 • Se rejsen

  THAILAND

  Storby, historie og strandliv

  17 dage fra kr. 13.655

  • Oplevelser i evigskønne Bangkok
  • Historiske oplevelser ved River Kwai med indkvartering i camp
  • Badeferie i Hua Hun
  • Helt ned i gear på Koh Talu
 • Se rejsen

  BALI

  Det velkendte og ukendte Bali

  17 dage fra kr. 12.980

  • Dejligt strandliv i Sanur
  • Det ukendte vestlige Bali
  • Masser af oplevelser med egen chauffør og guide
  • Dejligt strandliv i uspolerede Lovina
  • Ubud, Balis sande væsen