Essensen af Sri Lanka - højdepunkterne i det skønne land
Essensen af Sri Lanka - med Nilaveli Beach
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.1 (50 anmeldelser)

Essensen af Sri Lanka - med Nilaveli Beach

Individuel rejse
16 dage fra kr. 14.955

Sommerrejsen til Sri Lanka

På denne individuelle rejse med privat bil og chauffør rundt i Sri Lanka har vi lagt vægt på kulturelle og historiske oplevelser kombineret med en dejlig badeferie på den uspolerede østkyst, hvor vejret er optimalt i sommerhalvåret.

Rejsen begynder i det smukke højland omkring Hatton, hvor I skal bo midt i temarkerne og besøge den lokale tefabrik for at se, hvordan de friskplukkede teblade bliver til en god kop te. Næste stop er i Kandy, hvor I oplever aftenceremonien i det verdensberømte Temple of the Tooth og fragtes rundt i byen i tuk-tuk med førsteparket til autentisk hverdagsliv.

Længere nordpå i Sri Lankas kulturelle triangel oplever I, hvordan konger og konkubiner levede i smukke paladser og haver, og ved templerne omkring Dambulla og Anuradhapura møder I buddhismen i fuldt flor i velbevarede, UNESCO-beskyttede templer. Der bliver også tid til en ægte safarioplevelse blandt elefanterne i Minneriya National Park, inden I stikker fødderne i sandet og nyder den uspolerede strand ved Nilaveli.

Tilkøb udflugtspakke

Vi tilbyder en udflugtspakke til rejsen, hvor jeres chauffør også agerer guide. Denne pakke sikrer, at I får det optimale udbytte, og dagsprogrammet er skrevet med udgangspunkt i tilkøb af denne pakke.

Gratis foredrag om Sri Lanka
03. oktober kl. 18:00 - 19:30
27. november kl. 18:00 - 19:30
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om Sri Lanka

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)

Turen i overblik

Dagsprogram Sri Lanka

Dag 1. Danmark – Sri Lanka

I forlader Danmark og har et flyskift på vej til Colombo, Sri Lankas hovedstad.

Dag 2. Ankomst til Sri Lanka og videre til Hatton

I ankommer til Colombo, og her venter jeres private chauffør på at køre jer til Hatton, eller rettede det smukke, grønne højland uden for byen, hvor jeres hotel ligger. Det er en køretur på små 4 timer, og undervejs har I et stop i landsbyen Kitugala, hvor I kan nyde en kop te og måske et forfriskende dyp i Kelanifloden.


I tjekker ind på jeres hotel og har resten af dagen og aftenen til at slappe af efter rejsen og nyde udsigten til grønne temarker.

Overnatning: Hatton
Højlandet ved Hatton er jeres første møde med Sri Lankas vidunderlige natur. Her ligger mange af landets temarker, og luften er så sprød og frisk, at den næsten knaser i lungerne.

Dag 3. Hatton, besøg på tefabrikken

Jeres formiddag skal handle om Ceylonte, når I besøger en teplantage og -fabrik, hvor I ser, hvordan teplukkerne arbejder, og hvordan teen efterbehandles med maskineri, som englænderne efterlod, da de rykkede ud af landet i 1948. I bliver naturligvis også budt på smagsprøver af den skønne drik, og der vil være mulighed for at købe favoritten også.

Resten af dagen kan I nyde de skønne omgivelser og den friske bjergluft.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Hatton
Solopgang over Adam's Peak

Har I en drøm om at gå op til Adam's Peak, så stå tidligt op og følg i hælene på kristne, buddhistiske og hinduistiske pilgrimme. Religionerne har hver deres udlægning af historien, men de følges ad op til Adam's Peak for at se solen stå op.

Øverst: Te er Sri Lankas primære eksportvare. I besøger en tefabrik og oplever processen fra jord til bord. Nederst: Kandys botaniske have er hjemsted for en stor samling af sjældne træer og planter.

Dag 4. Hatton- Kandy, aftenceremoni i Temple of the Tooth

Besøg i Temple of the Tooth kræver tilkøb

Rejsen fortsætter til Kandy, og på en stor del af ruten kører I i landlig idyl langs temarker, landbrugsland og gennem små landsbyer. I er formentlig fremme på jeres Hotel i Kandy ved middagstid, og I har dermed tid til at gå ud og opleve byen på egen hånd og måske bade lidt i hotellets pool.

Om aftenen venter en helt særlig oplevelse. I skal på besøg i byens mest berømte seværdighed, Temple of the Tooth, hvis relikvie er en stump af buddhas tand. Dette relikvie opbevares sikkert i syv smukt dekorerede skrin. I skal opleve aftenceremonien, der finder sted hver dag året rundt, sammen med lokale hvidklædte pilgrimme, der bringer smukke lotus- og frankipaniblomster til templet.

Ceremonien indebærer også trommespil og masser af røgelse, og hvis I diskret følger i hælene på de lokale, kan I få et glimt af det berømte skrin. Tanden får I ikke at se, og skrinet forlader kun templet én gang om året, når den bliver båret på elefantryg gennem byen.

Efter ceremonien kan I gå ud og spise dejlig srilankansk mad på en af byens hyggelige restauranter.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kandy
Kandy og Temple of the Tooth

Kandy er et helligt sted for buddhister og var den sidste hovedstad for Sinhala-kongerne, under hvis styre dinahala-kulturen blomstrede i mere end 2.500 år. Det smukke Temple of the Tooth ligger idyllisk ved bredden af byens store sø. I besøger templet sammen med pilgrimme fra hele verden, der kommer for at tilbede relikviet – en af Buddhaens tænder.  

Glæd jer til at besøge det smukke Temple of the Tooth i Kandy. I skal deltage i en ceremoni sammen med pilgrimme fra hele verden.

Dag 5. Kandy, gennem byen med tuk-tuk

Tuk-tuk-kørsel og besøg i botanisk have kræver tilkøb

I skal på tur i Kandy sammen med en lokalguide i dag. Kandy er Sri Lankas hellige by og var hovedstad fra 1300-tallet og frem til 1815, hvor byen som den sidste i landet måtte overgive sig til de britiske koloniherrer.

Turen foregår med tuk-tuk og I bliver hentet på hotellet, hvorefter I fortsætter gennem byen og ud ad en stille landevej, hvor I får udsigt til temarker og sariklædte teplukkere, der er i gang med dagens høst. Et panorama over Knucklesbjergene åbenbarer sig for jer – de hedder sådan, fordi de fire toppe på afstand ligner knoerne på en knyttet hånd. I stopper naturligvis flere steder for at tage billeder af de smukke udsigter.

Tuk-tuk-turen slutter ved Kandys botaniske have, som i sin tid kun var åben for den kongelige familie. I dag er den et yndet udflugtssted for især unge kærestepar. Det forholdsvis kølige klima her i højlandet er perfekt til en botanisk have, og den har da også en stor samling på over 300 arter af orkideer, imponerende høje palmer og interessante krydderier og planter, der også anvendes som lægemidler.

Vi kan varmt anbefale jer at indtage dagens frokost i cafeen, der ligger med udsigt til havens store grønne plæne.

Om eftermiddagen har I rig mulighed for at opsøge nogle af byens mange arbejdende værksteder, f.eks. smykkekunstnere eller træskærere, og om aftenen kan I nyde mere af den gode mad, der kendetegner Sri Lanka med friske råvarer og velsmagende krydderier.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kandy
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Golden Rock-templet ved Dambulla gemmer på imponerende buddhafigurer i de sparsomt men smukt oplyste huler. Læg også mærke til de smukke vægmalerier.

Dag 6. Kandy - Sigiriya, besøg i Golden Rock-templet Se rute >

Rejsen går videre til Sigiriya, der ligger midt i Sri Lankas såkaldte kulturtriangel. På vejen hertil besøger I et center for batik, hvor lokale kvinder fremstiller smukke stoffer, samt en af landets mange krydderihaver, hvor der dyrkes spændende krydderier.

Krydderier er en af de største bidragsydere til Sri Lankas økonomi i dag, men det var de portugisiske koloniherrer, der satte dyrkningen af krydderier i system i det 16. århundrede. På denne plantage dyrkes bl.a. peber, muskat, nellike, kanel og den meget kostbare kardemomme.

Dagens største oplevelse bliver dog nok besøget i Golden Rock-templet i Dambulla, en af Sri Lankas største seværdigheder, som også er på listen over UNESCO-verdensarv. Her ser I en fantastisk samling af buddhafigurer gemt i klippehuler, der er sparsomt men smukt oplyst og dekoreret med smukke vægmalerier.

I er fremme på jeres hotel i Sigiriya sidst på eftermiddagen.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Sigiriya, Dambulla og Habarana
sri lanka - sri lanka_dambulla_05
Sigiriya Rock Fortress ligger spektakulært på toppen af en 200 meter høj klippe. Det er turen værd at gå hele vejen op.

Dag 7. Sigiriya, besøg ved Rock Fortress, et lokalt landbrug og elefantsafari

Besøg ved Sigiriya Rock Fortress, på lokalt landbrug og safai i Minneriya kræver tilkøb

Der er fuld smæk på udflugtsprogrammet i dag, og jeres første stop er ved det spektakulære Sigiriya Rock Fortress, en fæstning bygget i år 477 på toppen af en 200 meter høj klippe. Også dette sted er på UNESCOs liste over verdensarv. Ved foden af klippen ligger resterne af et palads med smukke haveanlæg og swimmingpools, hvor kongen levede sorgløst med 500 konkubiner. Giv jer endelig tid til at gå helt op på toppen for at nyde den fabelagtige udsigt over det grønne landskab.

Herefter skal I en tur ud på landet for at se, hvad der dyrkes af friske grøntsager i denne del af Sri Lanka. Bønderne arbejder efter den ældgamle chena-metode, hvor man hvert år planter forskellige afgrøder for ikke at udpine jorden.

Farmerne fortæller om deres metoder og viser markerne frem, og de har også fremstillet et traditionelt srilankansk måltid til jer – og det kan I godt glæde jer til! Et traditionelt måltid består af mange forskellige retter, nogle mere krydrede end andre – gode retter, der har fået lov til at simre i lerpotter over åben ild.

Sidst på eftermiddagen kører I ud til Minneriya National Park, hvor I stiger om til 4-hjulstrækkere for at køre ud blandt de store elefantflokke, der hører til her. Sri Lanka er ganske enestående, når det kommer til elefanter – intet andet sted i verden ser man elefanter i så store flokke, som i Sri Lanka. De søger mod de store vandreservoirer, som faktisk er kunstigt skabt i tidernes morgen af driftige konger.

Først på aftenen er I tilbage på jeres hyggelige hotel og kan nyde en god middag under stjernerne.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Sigiriya, Dambulla og Habarana
Øverst: I møder mange lokale munke og pilgrimme i Polonnaruwa. Nederst: I Minneriya National Park møder I nogle af Sri Lankas mange elefanter.

Dag 8. Sigiriya – Anuradhapura, cykeltur i landlig idyl og besøg ved templerne

Guidet cykeltur kræver tilkøb

Dagen begynder med en herlig cykeltur i den landlige idyl omkring Sigiriya. I et roligt tempo passerer I gennem lokale landsbyer, forbi marker med vandingskanaler og gennem grønne skovområder. Alle kan være med på cykelturen, og den giver et godt indblik i hverdagslivet på landet i Sri Lanka.

Herefter skal I videre til Anuradhapura – et af de vigtigste hjørner i den srilankanske kulturtriangel og landets første hovedstad. Når I er installeret på hotellet og har spist middag, kan I gå ud og få de første indtryk af Anuradhapuras helligdomme.

I kan besøge verdens måske ældste træ, et bodhi-træ, som er mere end 2000 år gammelt, og som har haft særligt udpegede vogtere gennem alle tider. Træet siges at være en stikling fra det træ, som Buddha sad under i Indien, da han opnående sin endelige oplysning, og det er naturligvis helligt. Derfor ser I formentlig også pilgrimme, der bringer offergaver til træet.

Inden I går hjem i seng, kan I gå en tur rundt om den store Ruwanweliseya-stupa, som med sine 103 meter er en af verdens højeste oldtidsbygninger – den oprindelige stupa var dog nok kun 55 meter høj. En stupa er en religiøs bygning, der indeholder et relikvie, i dette tilfælde er det en splint af Buddhas knogle.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Anuradhapura
sri lanka - sigiriya_landsby_okse_01
På et lokalt landbrug får I indblik i dyrkningsmetoder og livet på landet.
I Trincomalee kan I opleve et farverigt hinduistisk tempel. Tag eventuelt på besøg i byen, mens I holder badeferie i Nilaveli.

Dag 9. Anuradhapura – Nilaveli Beach, spektakulær UNESCO-verdensarv Se rute >

Besøg i Anuradhapura kræver tilkøb

Inden I skal ud til stranden, skal I kigge mere på seværdighederne i Anuradhapura, som buddhister anser for at være en hellig by. Byen blev grundlagt i 500-tallet f.Kr. og var hovedstad fra ca. år 350 e.Kr. til engang i 900-tallet. Briterne genopdagede byen i begyndelsen af 1800-tallet og udgravede et stort antal paladser og templer, som I kan nyde synet af i dag.

Næsten uanset hvor man vender blikket hen, så falder øjnene på hvide pagoder og stupaer, og I besøger bl.a. det såkaldte Bronzepalads, som består af 1600 stensøjler, der oprindeligt dannede underetagen af en 9-etager høj bygning og dermed vidner om datidens solide håndværkstradition.

I er nu godt tanket op med kulturelle og historiske oplevelser, og det er på tide at sætte kursen mod stranden og feriens andet afsnit. I løbet af eftermiddagen er I fremme på jeres hotel, der ligger ud til den i sandhed uspolerede Nilaveli-strand, og I kan nu se frem til fem dage under solen og med fødderne i sandet.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Nilaveli Beach
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Anuradhapura er endnu et stykke UNESCO-verdensarv på jeres rejse. Det var Sri Lankas første hovedstad.

Dag 10-14. Nilaveli Beach, evt. snorkling ved Pigeon Island

Nyd dagene på stranden efter mange oplevelser i det kulturelle og historiske Sri Lanka. Der er forskellige ting at opleve, hvis I hører til de aktive – og et besøg ved Pigeon Island er næsten et must, hvis I kan lide at snorkle eller dykke.

Øen ligger 1 km fra kysten og er en nationalpark med pulveragtigt, hvidt sand og et fantastisk koralrev. Koralrevet ved Pigeon Island ligger på lavt vand, og man får næsten lige så meget ud af at snorkle som af at dykke med flaske. Der er massevis af farvestrålende fisk og koraller at kigge på og også (ufarlige) revhajer og havskildpadder – vi vover næsten at udstede en garanti for, at I ser dem. Ønsker I ikke at snorkle, så nyd et par timer i solen på den kridhvide strand.

I kan også besøge Trincomalee, hovedbyen i denne del af Sri Lanka, som ligger ud til Den Bengalske Bugt. Den er en af landets vigtigste havnebyer, og den har en spændende historie, som bl.a. afspejler sig i det gamle Fort Fredrick bygget af hollænderne i 1600-tallet. Byen har også et meget farverigt hindutempel med daglige ceremonier.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Nilaveli Beach
sri lanka - pigeon island_tricomalee_dykning_01
Tag på en ekstra udflugt med snorkling ved Pigeon Island National Park.
Jeres rejse slutter med seks dage ved den skønne Nilaveli-strand. Her kan I puste ud efter mange oplevelser i naturen og kulturen. Nederst: Nilavei Beach Resort (Ekstra godt), Nagenahira Beach Villas (Godt) og Jungle Beach Resort (Boutique).

Dag 15. Nilaveli Beach og hjemrejse

I har en længere køretur foran jer tværs over øen. Jeres hjemrejse begynder om aftenen fra Colombos internationale lufthavn, og I har et stop undervejs, inden I er fremme i Danmark på dag 16.

Dag 16. Ankomst til Danmark

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
23. jun 2019 - 14. dec 2019
kr. 15.490
kr. 23.080
kr. 13.630
kr. 8.745
kr. 10.405
 
15. dec 2019 - 30. dec 2019
kr. 19.105
kr. 26.370
kr. 17.355
kr. 11.540
kr. 13.270
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 14.955
kr. 21.675
kr. 13.365
kr. 8.910
kr. 10.640
 
01. apr 2020 - 22. jun 2020
kr. 15.085
kr. 22.165
kr. 13.420
kr. 8.910
kr. 10.645
 
23. jun 2020 - 14. dec 2020
kr. 15.965
kr. 23.925
kr. 14.005
kr. 8.910
kr. 10.655
 
15. dec 2020 - 30. dec 2020
kr. 19.580
kr. 27.215
kr. 17.740
kr. 11.720
kr. 13.535
 
Hotelstandard: Ekstra godt
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
23. jun 2019 - 14. dec 2019
kr. 19.805
kr. 30.340
kr. 15.520
kr. 8.225
kr. 11.455
 
15. dec 2019 - 30. dec 2019
kr. 25.760
kr. 38.975
kr. 21.075
kr. 10.875
kr. 15.405
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 20.625
kr. 31.970
kr. 16.635
kr. 8.345
kr. 12.160
 
01. apr 2020 - 22. jun 2020
kr. 19.020
kr. 28.775
kr. 15.040
kr. 8.365
kr. 11.725
 
23. jun 2020 - 14. dec 2020
kr. 22.715
kr. 36.135
kr. 17.970
kr. 8.365
kr. 13.740
 
15. dec 2020 - 30. dec 2020
kr. 26.395
kr. 40.115
kr. 21.520
kr. 10.895
kr. 15.650
 
Hotelstandard: Boutique
Afrejseperiode
Barn A
Barn B
 
23. jun 2019 - 14. dec 2019
kr. 31.055
kr. 47.100
kr. 27.605
kr. 14.250
kr. 15.720
 
15. dec 2019 - 30. dec 2019
kr. 40.245
kr. 60.550
kr. 35.090
kr. 18.645
kr. 20.115
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 33.160
kr. 50.445
kr. 29.285
kr. 15.065
kr. 16.435
 
01. apr 2020 - 22. jun 2020
kr. 30.860
kr. 46.535
kr. 27.620
kr. 14.515
kr. 15.630
 
23. jun 2020 - 14. dec 2020
kr. 31.855
kr. 48.090
kr. 28.465
kr. 14.685
kr. 15.855
 
15. dec 2020 - 30. dec 2020
kr. 41.610
kr. 62.760
kr. 36.240
kr. 19.050
kr. 20.595
 

Tilkøb udflugtspakke med engelsktalende guide

Udflugtspakke med 7 guidede udflugter

 • Dag 4: Besøg i Temple of the Tooth, Kandys største seværdighed, inkl. ceremoni med lokale pilgrimme
 • Dag 5: Tuk-tuk-kørsel rundt i Kandy og besøg i den botaniske have
 • Dag 7: Guidet udflugt til UNESCO-verdensarven ved Sigiriya Rock Fortress, besøg på lokalt landbrug inkl. frokost og safari blandt elefanterne i Minneriya National Park
 • Dag 8: Cykeltur i landlig idyl omkring Sigiriya
 • Dag 9: Guidet udflugt i oldtidsbyen Anuradhapura, som er UNESCO-verdensarv
sri lanka - sri lanka_anuradhapura_pagode_01
kr. 2.030 pr. person pr. person
kr. 825 pr. person børn u/12 år
 • Aftenceremoni i Temple of the Tooth
 • Tuk-tuk-kørsel i Kandy
 • Besøg i botanisk have
 • Besøg ved Sigiriya Rock Fortress
 • Besøg på lokalt landbrug inkl. frokost
 • Safari i Minneriya National Park
 • Cykeltur omkring Sigiriya
 • Besøg i oldtidsbyen Anuradhapura

Udflugter i Sri Lanka

Kandy, Temple of the Tooth

Tandens Tempel i Kandy er en af Sri Lankas største seværdigheder og UNESCO-verdensarv. I dette smukke tempel befinder sig et smukt dekoreret skin, der indeholder relikviet, en stump af Buddhaens tand, og der kommer buddhistiske pilgrimme fra hele verden for at tilbede dette relikvie.

I besøger templet kl. 05.30, kl. 9.30 eller kl. 18.30, hvor den såkaldte puja-ceremoni foregår. Trommespillere tilkalder hundredvis af pilgrimme, der kommer med blomster og røgelse til ære for Buddhaen. I følger diskret i hælene på pilgrimmene og får måske et glimt af skrinet, der indeholder relikviet.

I skal være klædt på til tempelbesøg, dvs. tildækkede ben og skuldre.

sri lanka - kandy_tempel of the tooth_01
kr. 225 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 1,5 timer

Rundt i Kandy og omegn med tuk-tuk

I Kandys centrum tager I plads to og to i tuk-tuk’en, og herefter begynder turen rundt i den smukke by. Tuk-tukken er det oplagte køretøj i de snævre gader, hvor den behændigt kan sno sig rundt om den øvrige trafik.

I fortsætter ud ad byen, og snart kan I nyde udsigten over temarker og Knuckles Range-bjergene i baggrunden. I passerer gennem små, lokale landsbyer med kig til hverdagslivet og kommer frem til universitetet i Perediniya, hvor turen slutter. Det er oplagt at kombinere denne tur med et besøg i botanisk have, der ligger ved siden af universitetet.

sri lanka - kandy_tuktuk_01
kr. 195 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 1,5 time
 • Velegnet til børn

Kandys botaniske have

Den botaniske have i udkanten af Kandy anses for at være en af de fineste i Asien. I tidligere tider var haven kun åben for kongefamilien, og den er kendt for sin fine samling af orkidéer og sjældne træer og planter. Haven har dannet filmkulisse for bl.a. en af Indiana Jones-filmene og for Junglebogen 2.

Gå en tur i den smukke have og spis evt. frokost med udsigt af den store, grønne plæne. Udflugten kan kombineres med en tuk-tuk-tur og besøg ved forskellige arbejdende værksteder.

sri lanka - kandy_botanisk have_03
kr. 95 pr. person
 • Privat tur uden guide
 • Varighed 2 timer

Sigiriya Rock Fortress

Besøg en af Sri Lankas mest kendte seværdigheder, Sigiriya Rock Fortress, der ligger på toppen af en 200 meter høj klippe. Fæstningen blev bygget i år 477 og er UNESCO-verdensarv. Ved foden af klippen ligger nogle af Sydøstasiens ældste haveanlæg med fontæner og rester af paladser til kongen og hans konkubiner. 

I kan gå hele vejen op på toppen af fæstningen – ca. 1200 trin i alt ad solidt byggede trapper, og undervejs kan I beundre smukke vægmalerier med motiver af livet i stedets paladser. Fra toppen har I en fantastisk udsigt over uendelige grønne sletter og jungle. Godt fodtøj er nødvendig til denne udflugt.

sri lanka - sigiriya rock fortress_05
kr. 385 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Halvdagsudflugt

Besøg på et traditionelt landbrug

I det centrale Sri Lanka dyrkes en lang række grøntsager, mange af dem efter den traditionelle såkaldte chena-metode, hvor man skifter afgrøder hver sæson for at undgå, at jorden udpines. På denne udflugt besøger I en landsby, hvor der dyrkes afgrøder efter disse principper.

I går rundt i landsbyen for at se, hvordan der arbejdes med jorden, og herefter spiser I en traditionel frokost, som en af familierne i landsbyen laver til jer – et dejligt srilankansk måltid, som består af mange forskellige retter tilberedt i lerpotter over ild. 

sri lanka - landbrug_dambulla_01
kr. 185 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed ca. 1,5 time
 • Inkl. frokost
 • Velegnet til børn

Safari game drive i Minneriya / Kaudulla National Park

I besøger nationalparken om eftermiddagen og kører ud i jeeps for at spotte store flokke af elefanter. I denne nationalpark lever nogle af de største flokke i hele Asien, så det er så godt som umuligt ikke at møde dem.

Elefantflokke - med de store elefanter yderst og de små inderst - søger i løbet af eftermiddagen ned til de store søer, som driftige konger anlagde for mere end 1000 pr siden. Det meste af året opholder elefanterne sig i Minneriya National Park, men i et par måneder migrerer de til den nærliggende Kaudulla Eco Park.

Rangerne er altid opdateret, så I besøger den park, hvor I har størst chance for at møde elefantflokkene.

sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_02
kr. 370 pr. person
 • Gruppeudflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 3 timer
 • (Op til 6 pers. i jeep)
 • Velegnet til børn

Udflugt i Sigiriyas landlige idyl

Oplev den landlige side af Sigiriya på denne udflugt, der begynder med en tur i en kærre trukket af okser eller en traktor rundt i landsbyen. Fremme ved søen stiger I ombord i en kano og sejler en halv times tid over på den anden side, hvor en lokal kvinde vil vise jer, hvordan landsbylivet foregår. I kigger indenfor i et typisk hjem og kan deltage i nogle af aktiviteterne, bl.a. forarbejdning af kokosnødder, hvis I har lyst.

I bydes på en snack og en kop te, og udflugten slutter med en tur rundt i landsbyen i tuk-tuk. Udflugten er også velegnet til børn.

sri lanka - sigiriya_landsby_okse_01
kr. 230 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Varighed 3 timer
 • Velegnet til børn

Anuradhapuras helligdomme

Anuradhapura var Sri Lankas første og største kongerige og repræsenterer uvurderlige kulturelle og religiøse skatte. Oldtidsbyen får dagligt besøg af tusindvis af lokale pilgrimme, der kommer for at tilbede Buddha, og stedet er UNESCO-verdensarv.

Denne udflugt til nogle af byens helligdomme begynder sidst på eftermiddagen ved den såkaldte puja-ceremoni, hvor pilgrimmene besøger det hellige Bodhi-træ, som siges at være det ældste træ i verden og en stikling fra det træ, som Buddhaen sad under, da han opnåede sin endelige oplysning i Indien.

Herefter går I sammen med pilgrimmene rundt om den store Ruwanweliseya-stupa. Bemærk, at I skal være klædt på til tempelbesøg, dvs. tildækkede ben og skuldre.

sri lanka - sri lanka_anuradhapura_pagode_01
kr. 360 pr. person
 • Privat udflugt
 • Engelsktalende chaufførguide
 • Halvdagsudflugt

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Sri Lanka med privat bil og chauffør

På denne rejse kører I rundt i Sri Lanka med privat bil og chauffør. Chaufføren agerer også guide og taler forholdsvis godt engelsk, og han kender sit land ud og ind.

Dermed får I en personlig rejse gennem Sri Lanka og oplever ting, som man ikke kan finde på egen hånd.

Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Fly t/r København til Colombo med Qatar Airways via Doha på økonomiklasse
  evt. med tillæg fra Billund og Aalborg
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport mellem alle hotellerne med privat bil og chauffør som beskrevet i program
 • Vand og frugt i bilen
 • Besøg på tefabrik
 • Udflugt til Dambulla-templet
 • Udflugt til Boodhi Tree i Anuradnaphura
 • Alle hotellerne på rejsen med morgenmad

  GODT: på nedenstående hoteller
 • 2 nætter i Hatton på Hotel Majesty i standard værelse
 • 2 nætter i Kandy på Swiss Residence i deluxe værelse
 • 2 nætter i Sigirya på Hotel Sigirya i superior værelse
 • 1 nat i Anuradnaphura på Rajarata Hotel i deluxe værelse
 • 6 nætter i Trincomalee/Nilaveli på NagenahiraBeach Villa i studio garden view værelse

  EKSTRA GODT: på nedenstående hoteller
 • 2 nætter i Hatton på Camelia Hills i Camelia værelse
 • 2 nætter i Kandy på Hotel Suisse i deluxe værelse
 • 2 nætter i Sigirya på Camelia Resort i standard værelse
 • 1 nat i Anuradnaphura på Palm Garden Village i deluxe værelse
 • 6 nætter i Trincomalee/Nilaveli på Nilaveli Beach Hotel standard værelse

  BOUTIQUE: på nedenstående hoteller
 • 2 nætter i Hatton på Ceylon tea trails i luxury værelse
 • 2 nætter i Kandy på Elephant Stables i deluxe værelse
 • 2 nætter i Sigirya på Amaara Forest i standard værelse
 • 1 nat i Anuradnaphura på Ulagalla Resort i Ulagalla Chalet med pool
 • 6 nætter i Trincomalee/Nilaveli på Jungle Beach Resort i Lagoon cabin
 • Transport retur til Colombo lufthavn

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond
 • Udflugtsprogram som beskrevet
 • Visum til Sri Lanka 35 USD

Vejret i Sri Lanka

 • Sigiriya
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
27° C 29° C 31° C 32° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C 28° C 28° C
21° C 21° C 22° C 24° C 25° C 25° C 25° C 25° C 25° C 23° C 22° C 21° C
28 mm 19 mm 80 mm 131 mm 197 mm 3 mm 33 mm 0 mm 4 mm 170 mm 190 mm 67 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Kandy
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
22° C 23° C 24° C 24° C 23° C 22° C 21° C 22° C 22° C 22° C 22° C 22° C
13° C 13° C 13° C 14° C 15° C 16° C 15° C 15° C 15° C 14° C 14° C 14° C
120 mm 85 mm 82 mm 137 mm 136 mm 163 mm 160 mm 100 mm 137 mm 232 mm 184 mm 196 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Mirissa (sydvest) Fold ind Fold ud
 • Mirissa (sydvest)
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
29° C 30° C 30° C 31° C 30° C 30° C 30° C 30° C 29° C 30° C 29° C 29° C
22° C 23° C 23° C 25° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C 24° C 21° C 21° C
60 mm 50 mm 65 mm 90 mm 85 mm 60 mm 50 mm 60 mm 65 mm 160 mm 180 mm 120 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Nilaveli Beach Fold ind Fold ud
 • Nilaveli Beach
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
28° C 29° C 31° C 33° C 34° C 34° C 34° C 34° C 33° C 32° C 29° C 28° C
24° C 24° C 25° C 25° C 26° C 26° C 25° C 25° C 25° C 24° C 24° C 24° C
65 mm 125 mm 173 mm 280 mm 545 mm 20 mm 19 mm 28 mm 318 mm 955 mm 497 mm 215 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Sri lanka_FIT
  Sri Lanka - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 48 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_14
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_11
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_06
 • sri lanka - sri lanka_teplantage_kvinde_05
  Nuwara Eliya, også kaldet Little England. Der er udsigt til rullende temarker, rislende vandfald og landlig idyl
 • sri lanka - nuwara eliya_teplantage01
 • sri lanka - kandy_botaniske have_04
 • sri lanka - kandy botaniske have_03
 • sri lanka - sri lanka_tuk tuk_03
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_03
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_01
  Temple of the Tooth er et af Sri Lankas allerstørste seværdigheder og et yndet pilgrimssted. Templets relikvie er en stump af Buddhas tand, der opbevares i syv smukt dekorerede skrin.
 • sri lanka - sri lanka_sigiriya_11
 • sri lanka - sri lanka_sigiriya_06
 • sri lanka - sigiriya_lions rock_01
 • sri lanka - sri lanka polonnaruwa_munk_02
 • sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_01
 • sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_07
 • sri lanka - minneriya nationalpark_leopard_01
 • sri lanka - minneriya nationalpark_mungo_01
 • sri lanka - minneriya nationalpark_laebebjoern_02.02
 • sri lanka - minneriya nationalpark_fugl_01
 • sri lanka - cardamon hotel nilaveli_pool_05
 • sri lanka - cardamon hotel nilaveli_strand_03

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  THAILAND

  Oplevelser i naturen (15-17 dage)

  15 dage fra kr. 12.945

  • Afslapning og oplevelser
  • Fokus på naturens vidundere 
  • Bo på 500 Rai Floating Resort i Khao Sok National Park
  • Vælg mellem Koh Yao eller Koh Samui 
 • Se rejsen

  VIETNAM

  Kultur, nationalpark og strand

  17 dage fra kr. 18.400

  • Oplevelser i Mekongdeltaet
  • Kep National Park, i skovens dybe stille ro
  • Uspoleret badeferie på Koh Rong
  • Nyere historie i Phnom Penh
 • Se rejsen

  CUBA

  Havana og Varadero

  12 dage fra kr. 11.070

  • Lidt kultur og meget strand
  • God tid i sanselige Havana
  • Minimal transport
  • Hele 6 nætter ved Varadero, en af Caribiens skønneste strande