Mageløse oplevelser - vinter
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.1 (50 anmeldelser)

Mageløse oplevelser - vinter

Individuel rejse med udflugter (inkl. eller tilkøb)
16 dage fra kr. 14.490

Oplev Sri Lanka på egen hånd eller med engelsktalende guide

Små grupper, maks. 20 deltagere

Sri Lanka er en sand perle med en spændende historie, en spektakulær og varieret natur og ikke mindst en venlig befolkning, og på denne rejse oplever I en veltilrettelagt blanding af det hele.

Rejsen begynder midt i UNESCO-verdensarven omkring oldtidsbyerne Sigiriya og Dambulla, hvor I går på opdagelse mellem paladser og gyldne templer med et utal af imponerende smukke buddhafigurer. Her levede konger og konkubiner et sorgløst liv i svundne tider. I dette område besøger I også Minneriya National Park, som er kendt for sine store elefantflokke, der holder til ved den store sø, som blev anlagt i det 3. århundrede af en meget fremsynet konge. 

I den hellige by Kandy skal I opleve aftenceremonien i det berømte Temple of the Tooth, hvor I møder hvidklædte pilgrimme, der kommer for at se en stump af Buddhas tand. Herudover skal I se byen fra bagsædet af en tuk-tuk, besøge dygtige lokale kunstnere og kigge på ædelsten.

Fra Kandy kører I med tog gennem højlandet til Ella, hvor naturen viser sig fra sin allersmukkeste side. I vandrer gennem temarkerne til toppen af Ella Rock, hvorfra I på en klar dag kan kigge helt ud til havet i det fjerne, eller på en knap så klar dag kigge ned på skyerne i dalen og føle jer oven på. På en tefabrik i nærheden introduceres I til Sri Lankas velsmagende og verdensberømte teer.

Næste stop er ved den store Udawalawe National Park, hvor I indlogerer jer i et fuldt udrustet safaritelt i en hyggelig camp med lejrbål, fuglefløjt i ørerne og hvad der ellers hører til en nat i det fri. På kanten af nationalparken besøger I også Elephant Transit Home – et sted, hvor man træner elefantunger født i fangenskab eller efterladt i naturen til et liv i det fri.

Efter denne perlerække af oplevelser er det blevet tid til at holde badeferie. Jeres chauffør sætter jer af ved Hikkaduwa på Sri Lankas sydvestlige kyst, og I har nu seks dage til at samle tankerne, gå tur langs stranden, bade i havet og spise dejlig srilankansk mad med fødderne i sandet. Selvom I er på badeferie nu, så er der forskellige muligheder for aktiviteter, tag f.eks. med på hvalsafari og besøg den historiske by Galle, hvor hollænderne bygget et fort, der i dag er UNESCO-verdensarv.

Denne rejse er individuel, men transporten og udflugterne foregår sammen med andre Stjernegaard-gæster i grupper af 15-20 personer, hvilket er med til at sikre en særdeles attraktiv pris og skabe en god dynamik. Vi har sammensat en udflugtspakke som et tilkøb til rejsen bestående af 6 halv- og heldagsudflugter med engelsktalende, lokale guider. Dagsprogrammet for rejsen er skrevet med udgangspunkt i tilkøb af udflugtspakken, men ønsker I at være helt på egen hånd, skal I blot bruge dagsprogrammet som inspiration til egne oplevelser.

Gratis foredrag om rejser til Sri Lanka
03. oktober kl. 18:00 - 19:30
27. november kl. 18:00 - 19:30
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om rejser til Sri Lanka

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)

Turen i overblik

Rute og højdepunkter

Se detaljeret dagsprogram >
Dag 1.
Danmark - Sri Lanka
Afrejse fra Københavns Lufthavn om aftenen med Qatar Airways.
Dag 2.
Ankomst Sri Lanka
Efter et flyskift i Doha ankommer I til Colombo om formiddagen. En chauffør venter på at køre jer til Sigiriya i den centrale del af landet – tæt på nogle af øens mange UNESCO-steder.
Dag 3.
Sigiriya, besøg ved Sigiriya Rock Fortress og en tur på landet
Dagen byder på spektakulær UNESCO-verdensarv med besøg ved den enestående fæstning bygget i år 477 på toppen af en 200 meter høj klippe og et besøg på et traditionelt landbrug med lækker lokal frokost (kræver tilkøb af udflugtspakken).
Dag 4.
Sigiriya, Polonnaruwas oldtidsbyer og safari i Minneriya National Park
Om formiddagen besøger I Polonnaruwa, der var landets hovedstad i fra år 700-1200, og hvor de smukke templer stadig står, og om eftermiddagen skal I på safari i 4-hjulstrækkere gennem Minneriya National Park, kendt for sine store elefantflokke. De holder især til omkring den store kunstige sø, Minneriya Tank, der blev anlagt helt tilbage i det 3. århundrede (kræver tilkøb af udflugtspakken).
Dag 5.
Sigiriya - Kandy, besøg i klippetemplet, Spice Garden og aftenceremoni i Temple of the Tooth.
På vej til Kandy besøger I mere UNESCO-verdensarv ved det fantastiske klippetempel i Dambulla fyldt med imponerende buddhafigurer og smukke vægmalerier. I stopper også ved en af Sri Lankas berømte Spice Gardens, hvor alskens krydderier dyrkes. Om aftenen besøger I byens store seværdighed, Temple of the Tooth sammen med lokale pilgrimme (besøg i templet kræver tilkøb af udflugtspakken).
Dag 6.
Kandy, besøg på et smykkeværksted, i botanisk have og hos en lokal kunstner
Dagen begynder med et besøg på et værksted, der fremstiller smykker af Sri Lankas smukke ædelsten. Herefter kører I ud til byens fine botaniske have, som engang kun var åben for kongerne. Sidste punkt på programmet er et besøg hos nogle lokale kunstnere, der udfører smukke værker i træ (besøget i botanisk have kræver tilkøb af udflugtspakken).
Dag 7.
Kandy - Ella, med tuk-tuk rundt i byen og med tog gennem højlandet
Kandy opleves bedst med nationalkøretøjet tuk-tuk. I kører rundt til byens seværdigheder, inden rejsen fortsætter med tog. I kører en vidunderlig strækning gennem højlandet til Nanu Oya og er fremme i den lille bjergby Ella sidst på eftermiddagen.
Dag 8.
Ella, vandring til Ella Gap
I vandrer langs togskinnerne og gennem temarker til Ella Rock, hvor I nyder en spektakulær udsigt over højlandet og Ella Gap (kræver tilkøb af udflugtspakken). Om aftenen kan I, hvis I ønsker det, for egen regning spise på en af Ellas hyggelige restauranter – omhyggeligt udvalgt af jeres stedkendte guide.
Dag 9.
Ella – Udawalawe, besøg på tefabrik og indkvartering i camp
I besøger en tefabrik for at se, hvordan tebladene bearbejdes på maskineri fra briternes tid (kræver tilkøb af udflugtspakken). Herefter kører I til Udawalawe, hvor I indlogeres i safaritelt i en hyggelig camp. Der serveres barbecue-middag rundt om bålet.
Dag 10.
Dag 10. Udawalawe – Hikkaduwa Beach, besøg i Elephant Transit Home
I Elephant Transit Home besøger I en flok elefantunger, der forberedes til et liv i det fri i den nærliggende nationalpark, og herefter går turen mod den dejlige strand ved Hikkaduwa og indkvartering direkte på stranden.
Dag 11-14.
Hikkaduwa Beach, afslapning og måske flere oplevelser
I har masser af tid til rådighed på en dejlig strand med ægte feriestemning. Tid til at svømme i havet, sole sig, spise dejlig mad og få en kølig drink. Der er også muligheder for flere oplevelser, tag f.eks. på hvalsafari ud for kysten (dag 11) og besøg den skønne kolonistilsby Galle med det UNESCO-beskyttede fort og den gamle restaurerede bykerne.
Dag 15.
Hikkaduwa Beach og hjemrejse
I har god tid på stranden, inden I bliver kørt til Colombo, hvorfra hjemrejsen via Doha begynder.
Dag 16.
Ankomst til Danmark
Se detaljeret dagsprogram >
Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Vejret i Sri Lanka

 • Beruwala
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
31° C 31° C 32° C 32° C 31° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C 30° C
22° C 23° C 24° C 25° C 26° C 26° C 25° C 25° C 25° C 24° C 23° C 23° C
58 mm 73 mm 128 mm 246 mm 392 mm 185 mm 122 mm 120 mm 245 mm 365 mm 414 mm 175 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Kandy
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
22° C 23° C 24° C 24° C 23° C 22° C 21° C 22° C 22° C 22° C 22° C 22° C
13° C 13° C 13° C 14° C 15° C 16° C 15° C 15° C 15° C 14° C 14° C 14° C
120 mm 85 mm 82 mm 137 mm 136 mm 163 mm 160 mm 100 mm 137 mm 232 mm 184 mm 196 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • sri lanka_magelose oplevelser vinter
  Sri Lanka - Mageløse oplevelser, vinter
  Individuel rejse m/ udflugter - 12 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores special-kataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • sri lanka - kandy_frugtbod_befolkning_mand_01
 • sri lanka - kandy_marked_01
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_03
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_01
  Temple of the Tooth er et af Sri Lankas allerstørste seværdigheder og et yndet pilgrimssted. Templets relikvie er en stump af Buddhas tand, der opbevares i syv smukt dekorerede skrin.
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_befolkning_mand_01
 • sri lanka - nuwara eliya_koloni hus_01
  Byen er indbegrebet af engelsk landsbystemning med hyggelige huse og velfriserede haver. Det er oplagt at gå en tur i byen og måske finde et sted at spise aftensmad.
 • sri lanka - nuwara eliya_teplantage01
 • sri lanka - nuwara eliya_teplantage_befolkning_kvinde_01
 • sri lanka - sri lanka_nuwara_eliya_01
 • sri lanka - sri lanka_sigiriya_05
 • sri lanka - sri lanka_sigiriya_01
 • sri lanka - unawatuna beach_07
 • sri lanka - unawatuna_mirissa beach_01

Andre spændende rundrejser

 • Se rejsen

  MALAYSIA

  Malaccahalvøens hemmeligheder

  16 dage fra kr. 21.990

  • Storbyer og UNESCO verdensarv
  • Højlandets teplantager
  • Regnskov og indfødte folk
  • Paradisstrand på Langkawi
  • Små grupper, 12-25 deltagere
 • Se rejsen

  INDONESIEN

  Det ultimative eventyr

  14 dage fra kr. 19.990

  • Små grupper: 10-22 deltagere
  • Orangutanger i det fri
  • Frodig jungle og rygende vulkaner
  • Templer i verdensklasse
  • Mulighed for forlængelse på Bali
 • Se rejsen

  COLOMBIA

  På nye eventyr

  15 dage fra kr. 25.900

  • Et uspoleret rejsemål
  • Vidunderlig natur
  • Cartagena og Mompox’ idyl
  • Uden for alfarvej og god tid
  • Små grupper, 12-20 deltagere