Det gode liv - En rejse til Sydafrika med fokus på mad og vin
Det gode liv
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.7 (13 anmeldelser)

Det gode liv

Individuel rejse
11 dage fra kr. 10.825

Dette er en klassisk rejse til Sydafrika med hovedfokus på skønne Cape Town og vinlandet udenfor. I dette område leves det gode liv med et dejligt klima, en fabelagtig smuk natur, som kan måle sig med det bedste i verden, og ikke mindst mad og vin af virkelig høj kvalitet til virkeligt gode priser. I har bil under hele opholdet, så I har friheden til at nyde det hele i jeres eget tempo.

De første fem nætter tilbringes i Cape Town i den hyggelige bydel Oranjezicht, hvorfra I kan opleve byens mange seværdigheder. En køretur rundt på Kaphalvøen er et must - vi tøver ikke med at kalde den en af verdens smukkeste køreture, og den byder udover forrygende naturoplevelser også på nærkontakt med en flok pingviner. Måske kører I også en tur til Hermanus og hilser på hvidhajer, sæler og hvaler.

Efter Cape Town går turen videre ud i det smukke, frodige vinland ved Stellenbosch, hvor I indlogerer jer på et hyggeligt lille hotel. Stellenbosch er fyldt med små, hyggelige restauranter og delikatessebutikker og er et glimrende udgangspunkt for en tur rundt til vingårdene, hvor landets bedste vine bliver til.

Turen i overblik

Dagsprogram Sydafrika

Dag 1. Afrejse fra Danmark

I flyver fra Danmark via en europæisk lufthavn til Cape Town, hvor I lander om morgenen på dag 2.

Dag 2-6. Cape Town

I lander i Cape Towns internationale lufthavn, hvor I mødes af en assistent fra vores sydafrikanske agent, som hjælper jer med at finde jeres lejebil. I kører herefter til hotellet, som ligger i Oranjezicht - en idyllisk del af byen ved foden af det markante Table Mountain. I skal bo på Acorn House (Godt) eller på nabo-hotellet Abbey Manor Luxury Guesthouse (Ekstra Godt). Begge hoteller ligger 4-5 km fra Victoria & Alfred Waterfront, som er byens centrum, hvad restauranter, cafeer og butikker angår. Der er tale om små hyggelige hoteller med en meget venlig og familiær betjening og rigtig god stemning. Begge hoteller har pool og en hyggelig have, hvor morgenmaden (som er inkluderet) typisk indtages.

Måske har I lyst til at besøge Victoria & Alfred Waterfront, når I skal spise aftens-mad. Ud over de mange restauranter og barer finder I her en smuk udsigt over havet med alle sejlskibene og sæler, der dovner i havnebassinet.

Cape Town er en af verdens smukkest beliggende storbyer med det majestætiske Table Mountain i baggrunden, og er præget af mange gamle, smukke og velholdte bygninger og kun ganske få højhuse. Arkitekturen er mange steder særegen med fine eksempler på den unikke hollandske Cape-stil, som I også kommer til at se, når I besøger Stellenbosch senere på jeres tur. I har nu fem dage til at opleve Cape Town, som byder på rigtig mange muligheder for aktiviteter.

En ting, som er svær at komme uden om, når man har nogle dage i Cape Town, er en tur med svævebanen til toppen af Table Mountain, som er byens vartegn. På afstand ligner bjerget med den flade top et stort bord - deraf navnet. Der ligger ofte en sky henover toppen af bjerget, som de lokale selvfølgelig kalder Table Cloth (dugen). Benyt jer af lejligheden til at besøge toppen, når vejret er klart - banen lukker, når skyerne trækker ind over bjerget, eller hvis vinden er for stærk. Fra toppen af Table Mountain kan I nyde udsigten over byen og havet. Bjerget er 1078 meter høj, og man kan kigge helt ud til Robben Island, hvor Nelson Mandela og hans gruppe sad fængslet i 18 år.

Derudover er også en rundtur på Kaphalvøen et must. Køreturen langs kysten hører til de absolut smukkeste i verden. Man kører mod uret og begynder i de idylliske kystbyer uden for Cape Town, hvor strandene ligger som perler på en snor, og det gode liv leves i det behagelige klima. Efter byer som Camps Bay, Hout Bay og Noordhoek nærmer I jer Kap Det Gode Håb, hvor det er på sin plads at tage et billede ved skiltet, som markerer det sydvestligste punkt i Afrika. Tag evt. også en tur med kabelbanen "Den Flyvende Hollænder" op til toppen af klippen, hvor det ikoniske fyrtårn står og guider skibene den rigtige vej rundt om kappen. Navnet Kap Det Gode Håb henviser til europæernes forventninger til værdien af en skibsrute til Indien syd om Afrika nogle hundrede år tilbage i tiden.

Rundturen kan også indeholde en udflugt til Seal Island. Øen ligger 8 sømil fra Simon's Town, og den 800 x 50 meter store og flade ø, hvis overflade kun ligger 4-5 meter over havet, er hjemsted for omkring 75.000 sæler og 24 forskellige fuglearter. Det har gjort området til fast jagtterræn i vintermånederne (juni-august) for de skræmmende store hvide hajer, som man kan være heldig at se ryge op gennem havets overflade med en sæl i gabet. Men da her årligt fødes omkring 20.000 sæler, holdes bestanden nogenlunde konstant. I perioden mellem juli og november er der mange delfiner, sydlige rethvaler, pukkelhvaler og brydeshvaler i dette område.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Cape Town
Tilkøb oplevelser:
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Dag 7-9. Stellenbosch i vinlandet

I dag kører I øst på til Stellenbosch, som ligger ca. tre kvarters kørsel uden for Cape Town. I indlogerer jer på Summerwood Guesthouse (Godt), et mindre og meget fredeligt beliggende hotel, eller på River Manor Boutique Hotel (Ekstra godt).

Stellenbosch er en skøn by, den næstældste i landet og en arkitektonisk perle med en stor koncentration af huse i den hollandske Cape-stil. Byen er også en "ung" by med et stort eftertragtet universitet. Rundt om byen ligger vingårdene som perler på en snor, og her dyrkes Riesling, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, den særlige sydafrikanske drue Pinotage og mange andre fremragende druer, så det kan være en god idé at lade bilen stå på hotellet, hvis I begiver jer ud på vinsmagning. De fleste vingårde har åbent for smagning hver dag mellem 9 og 16, og mange steder er der også fortræffelige restauranter i tilknytning til vingårdene.

Mens I opholder jer i Stellenbosch, kan vi stærkt anbefale jer at køre en tur til nabobyen Franschhoek, som ligger godt en halv times kørsel øst for Stellenbosch. Denne yndige by har en meget høj andel af Sydafrikas bedste restauranter og hyggelige små delikatesse- og vinbutikker og cafeer, så her går hurtigt nogle timer. Byen er meget fransk i sit udtryk med franske navne på vingårde og restauranter, og man er ikke i tvivl om, at der går rødder tilbage til Frankrig.

Franschhoek er også Sydafrikas huguenot-by. I 1600-tallet flygtede franske huguenotter fra deres hjemland på grund af religiøs forfølgelse, og de fandt vej hertil, hvor en venlig guvernør gav dem lov til at slå sig ned. Med sig havde de vinstokke fra Frankrig, som de straks plantede i jorden, og det er man dem meget taknemmelig for i dag. Dermed er Sydafrika en af de ældste vinproducenter i "den nye verden".

Stellenbosch er omgivet af et væld af fine golfbaner, så der er også mulighed for et slag golf - hotellets reception hjælper gerne med at arrangere det.  

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Stellenbosch
Tilkøb oplevelser:

Dag 10. Hjemrejse

I dag begynder hjemrejsen. Flyet mod Europa afgår først på aftenen, så I har nogle timer til rådighed, inden I kører tilbage til Cape Towns lufthavn, hvor I dropper lejebilen og tjekker ind til hjemrejsen.

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 11. Ankomst til Danmark

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
Afrejseperiode  
01. maj 2019 - 30. sep 2019
kr. 10.825
kr. 14.750
 
01. okt 2019 - 31. okt 2019
kr. 12.955
kr. 16.785
 
01. nov 2019 - 14. dec 2019
kr. 13.010
kr. 16.840
 
15. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 13.820
kr. 18.965
 
01. jan 2020 - 30. apr 2020
kr. 13.025
kr. 16.855
 

Tilkøb til rejsen

Heldagstur: Hvaler og vin

I kører fra Cape Town langs kysten til den hyggelige by Hermanus, Sydafrikas hvalhovedstad, en smuk køretur med udsigt til havet.

De sydlige rethvaler kommer tæt på land, og der er rigtig gode muligheder for at se dem boltre sig i havet inde fra land. Efter frokost (på egen regning) er der, afhængig af vejret, mulighed for at tilmelde sig en sejltur, hvor der sejles ud til hvalerne.

Herefter besøger I, hvis udflugten ligger en mandag til lørdag, en lille vingård i Hemel-en-Aarde-dalen (himmel-og-jord-dalen), hvor der er vinsmagning. Ligger udflugten en søndag, besøger I et gepardreservat.

Vejen tilbage til Cape Town går gennem den smukke Elgin-region og via Sir Lowry’s Pass.

Ikke inkluderet:

 • Sejltur ca. R660 pr. person
 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - plettenburg bay_hval_hale_01
kr. 525 pr. person
 • Transport til/fra hotel
 • Husk solcreme og evt. søsygepiller, hvis I deltager i sejlturen
 • Hvalsæson er kun juli-november

Halvdagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til Frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.015 kr. 

sydafrika - sydafrika_befolkning_boern_01
kr. 285 pr. person
 • Varighed ca. 5 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Heldagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Herefter besøg på Robben Island. Her sad Sydafrikas landsfader og første sorte præsident, Nelson Mandela, fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO og historiens vingesus mærkes tydeligt her.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.415 kr. 

Læs mere Læs mindre
sydafrika - robben island_01
kr. 525 pr. person
 • Varighed ca. 9 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Halvdagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton Beach og Camps Bay til Hout Bay. Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost er på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 930  

Ikke inkluderet:

 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_skilt_01
kr. 365 pr. person
 • Varighed ca. 4,5 timer
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton, Camps Bay og Llandudno, Cape Towns skønne forstæder, og der er mulighed for at tage en båd ud til en sælkoloni, hvis vejret tillader det. Bådturen er ikke inkluderet i prisen.

Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Afslutning ved Kirstenbosch Botanical Gardens i udkanten af Cape Town, som er verdensberømt for sin skønhed og diversitet (sommer) eller ved vingården Groot Constansia med vinsmagning (vinter).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.270  

Ikke inkluderet:

 • Båd ud til sælkoloni ca R66 pr. person
 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
 • Frokost ca R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_02
kr. 590 pr. person
 • Transport t/r hotel

Byrundtur i Cape Town

I begynder ved foden af Table Mountain, byens vartegn, hvor der, afhængig af vejret, er mulighed for at tage kabelbanen op til toppen for at nyde den storslåede udsigt over byen (entre til kabelbanen er ikke inkluderet).

Herefter videre til landets ældste bygning, fortet The Castle, som hollænderne byggede som forsyningsstation i 1700-tallet. Herefter besøg i Company Gardens, der blev anlagt i 1652, hvor I besøger Slave Lodge, som var slavernes bolig, og kører forbi Parlamentsbygningerne og Cape Towns rådhus.

I det farverige Malay- og Bo-Kaap-kvarter går I en tur i de brostensbelagte gader.

Sidste stop er hos en diamantsliber, som arbejder med en af landets mest eftertragtede varer.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 755  

Ikke inkluderet:

 • Kabelbane til Table Mountain ca R275 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - cape town_bo_kaap_05
kr. 275 pr. person
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Udflugt i vinlandet

En dejlig dag vinlandet med 2 x vinsmagning og besøg i bl.a. den hyggelige gourmetby Franschhoek samt Stellenbosch.

I kører i smuk natur via Helshoogte-bjergpasset og stopper ved to vingårde, hvor I introduceres til vindyrkningsprocessen fra jord til bord, besøger vinkældrene og får smagsprøver på de forskellige vine.

I Franschhoek besøger I Huguenot-monumentet, som hylder byens første indbyggere, der kom hertil fra Frankrig i 1500-tallet.

I spiser frokost for egen regning i byen, som er kendt som sydafrikas gourmetby nr. 1. I Stellenbosch på den anden side af bjergpasset går I en tur i den hyggelige hovedgade med gode, små butikker og besøger byens universitet.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.245

Ikke inkluderet:

 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - stellenbosch_vinmark_01
kr. 505 pr. person
 • Transport t/r hotel

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Følgende flyrejser:
  - KLM på økonomiklasse København/Billund - Amsterdam - Cape Town t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Følgende Transport på land:
  - Assistance (Meet & Greet) i Cape Town lufthavn ved ankomst fra Europa og udlevering af lejebil
 • Følgende billeje - Gruppe B (VW Polo Hatch eller tilsvarende):
  - 9 dages billeje (dag 2 - dag 10) fra/til Cape Town lufthavn
 • Kontraktgebyr ved billeje (mulighed for tilkøb leje af GPS, bestilles gennem Stjernegaard, ca. kr. 70 pr. dag)
 • 8 nætter i Sydafrika på følgende hoteller:
  - 5 nætter på Acorn House i standardværelse, i Cape Town - inkl. morgenmad
  - 3 nætter på Summerwood Guest House i standardværelse, Stellenbosch (vinlandet) - inkl. morgenmad

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Forplejning, drikkevarer, drikkepenge og personlige udgifter
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Tilkøb til rejsen

Heldagstur: Hvaler og vin

I kører fra Cape Town langs kysten til den hyggelige by Hermanus, Sydafrikas hvalhovedstad, en smuk køretur med udsigt til havet.

De sydlige rethvaler kommer tæt på land, og der er rigtig gode muligheder for at se dem boltre sig i havet inde fra land. Efter frokost (på egen regning) er der, afhængig af vejret, mulighed for at tilmelde sig en sejltur, hvor der sejles ud til hvalerne.

Herefter besøger I, hvis udflugten ligger en mandag til lørdag, en lille vingård i Hemel-en-Aarde-dalen (himmel-og-jord-dalen), hvor der er vinsmagning. Ligger udflugten en søndag, besøger I et gepardreservat.

Vejen tilbage til Cape Town går gennem den smukke Elgin-region og via Sir Lowry’s Pass.

Ikke inkluderet:

 • Sejltur ca. R660 pr. person
 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - plettenburg bay_hval_hale_01
kr. 525 pr. person
 • Transport til/fra hotel
 • Husk solcreme og evt. søsygepiller, hvis I deltager i sejlturen
 • Hvalsæson er kun juli-november

Halvdagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til Frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.015 kr. 

sydafrika - sydafrika_befolkning_boern_01
kr. 285 pr. person
 • Varighed ca. 5 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Heldagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Herefter besøg på Robben Island. Her sad Sydafrikas landsfader og første sorte præsident, Nelson Mandela, fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO og historiens vingesus mærkes tydeligt her.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.415 kr. 

Læs mere Læs mindre
sydafrika - robben island_01
kr. 525 pr. person
 • Varighed ca. 9 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Halvdagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton Beach og Camps Bay til Hout Bay. Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost er på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 930  

Ikke inkluderet:

 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_skilt_01
kr. 365 pr. person
 • Varighed ca. 4,5 timer
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton, Camps Bay og Llandudno, Cape Towns skønne forstæder, og der er mulighed for at tage en båd ud til en sælkoloni, hvis vejret tillader det. Bådturen er ikke inkluderet i prisen.

Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Afslutning ved Kirstenbosch Botanical Gardens i udkanten af Cape Town, som er verdensberømt for sin skønhed og diversitet (sommer) eller ved vingården Groot Constansia med vinsmagning (vinter).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.270  

Ikke inkluderet:

 • Båd ud til sælkoloni ca R66 pr. person
 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
 • Frokost ca R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_02
kr. 590 pr. person
 • Transport t/r hotel

Byrundtur i Cape Town

I begynder ved foden af Table Mountain, byens vartegn, hvor der, afhængig af vejret, er mulighed for at tage kabelbanen op til toppen for at nyde den storslåede udsigt over byen (entre til kabelbanen er ikke inkluderet).

Herefter videre til landets ældste bygning, fortet The Castle, som hollænderne byggede som forsyningsstation i 1700-tallet. Herefter besøg i Company Gardens, der blev anlagt i 1652, hvor I besøger Slave Lodge, som var slavernes bolig, og kører forbi Parlamentsbygningerne og Cape Towns rådhus.

I det farverige Malay- og Bo-Kaap-kvarter går I en tur i de brostensbelagte gader.

Sidste stop er hos en diamantsliber, som arbejder med en af landets mest eftertragtede varer.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 755  

Ikke inkluderet:

 • Kabelbane til Table Mountain ca R275 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - cape town_bo_kaap_05
kr. 275 pr. person
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Udflugt i vinlandet

En dejlig dag vinlandet med 2 x vinsmagning og besøg i bl.a. den hyggelige gourmetby Franschhoek samt Stellenbosch.

I kører i smuk natur via Helshoogte-bjergpasset og stopper ved to vingårde, hvor I introduceres til vindyrkningsprocessen fra jord til bord, besøger vinkældrene og får smagsprøver på de forskellige vine.

I Franschhoek besøger I Huguenot-monumentet, som hylder byens første indbyggere, der kom hertil fra Frankrig i 1500-tallet.

I spiser frokost for egen regning i byen, som er kendt som sydafrikas gourmetby nr. 1. I Stellenbosch på den anden side af bjergpasset går I en tur i den hyggelige hovedgade med gode, små butikker og besøger byens universitet.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.245

Ikke inkluderet:

 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - stellenbosch_vinmark_01
kr. 505 pr. person
 • Transport t/r hotel

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Følgende flyrejser:
  - KLM på økonomiklasse København/Billund - Amsterdam - Cape Town t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Følgende transport på land:
  - Assistance (Meet & Greet) i Cape Town lufthavn ved ankomst fra Europa og udlevering af lejebil
 • Følgende billeje - Gruppe B (VW Polo Hatch eller tilsvarende):
  - 9 dages billeje (dag 2 - dag 10) fra/til Cape Town lufthavn
 • Kontraktgebyr ved billeje (mulighed for tilkøb leje af GPS, bestilles gennem Stjernegaard, ca. kr. 70 pr. dag)
 • 8 nætter i Sydafrika på følgende hoteller:
  - 5 nætter på Abbey Manor Guesthouse i Luxury Room, i Cape Town - inkl. morgenmad
  - 3 nætter på River Manor Boutique Hotel and Spa i standardværelse, Stellenbosch (vinlandet) - inkl. morgenmad

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Forplejning, drikkevarer, drikkepenge og personlige udgifter
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Vejret i Sydafrika

Sommeren fra november til februar kan være meget varm i Sydafrika især i de lavtliggende egne. Bjergegnene er mere behagelige, men regnfulde. Nordøstkysten kan blive generende fugtig. Foråret er et godt tidspunkt for et besøg - her står landskabet i fuldt flor, og klimaet er behageligt. Vintrene er milde i hele landet på nær i de højest beliggende områder og i ørkener.

Fold ind Fold ud
 • Cape Town
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 26° C 25° C 23° C 20° C 18° C 17° C 18° C 19° C 21° C 24° C 25° C
16° C 16° C 14° C 12° C 9° C 8° C 7° C 8° C 9° C 11° C 13° C 15° C
14 mm 16 mm 21 mm 41 mm 68 mm 93 mm 83 mm 77 mm 41 mm 3 mm 1 mm 17 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Johannesburg Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Johannesburg
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 25° C 24° C 21° C 19° C 16° C 17° C 19° C 23° C 24° C 24° C 25° C
15° C 14° C 13° C 10° C 7° C 4° C 4° C 6° C 9° C 11° C 13° C 14° C
125 mm 94 mm 90 mm 54 mm 13 mm 9 mm 4 mm 6 mm 27 mm 7 mm 11 mm 103 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Port Elizabeth Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Port Elizabeth
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
25° C 25° C 25° C 23° C 22° C 20° C 20° C 20° C 20° C 21° C 22° C 24° C
18° C 18° C 17° C 14° C 12° C 9° C 9° C 10° C 11° C 13° C 15° C 16° C
36 mm 40 mm 54 mm 58 mm 59 mm 62 mm 47 mm 64 mm 62 mm 59 mm 49 mm 34 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Victoria Falls Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Victoria Falls
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Sun City
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Durban
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Kruger Nationalpark Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Kruger Nationalpark
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Chobe National Park Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Chobe National Park
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Sydafrika_fit
  Sydafrika - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 24 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

kontor billede_2000px_sharpen
Kontakt en rejsekonsulent
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • sydafrika - stellenbosch_vingaard_lanzerac vin_01
 • sydafrika - cape town_bo_kaap_01
 • sydafrika - cape town_befolkning_mand_01
 • sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_04
 • sydafrika - cape town_natur_landskab_01
 • sydafrika - cape town_saeler_01
 • sydafrika - cape town_oppefra_01
 • sydafrika - cape town_table mountain_02
 • sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_05
 • sydafrika - stellenbosch_vin_01
 • sydafrika - stellenbosch_vingaard_udsigt_01
 • sydafrika - stellenbosch_vingaard_vinsmagning_01
 • sydafrika - stellenbosch_vingaard_udsigt_02
 • sydafrika - stellenbosch_vinmark_02
 • sydafrika - cape town_befolkning_kvinde_02

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  MALDIVERNE

  Constance Moofushi ★★★★★

  9 dage fra kr. 28.245

  • 5-stjernet luksushotel
  • Ophold med All Inclusive
  • Rustik stil og barfodsluksus
  • Særligt velegnet for par, men børn er også velkomne
 • Se rejsen

  BALI

  Bali Deluxe

  14 dage fra kr. 12.545

  • En rejse til de kræsne
  • Badeferie og kultur
  • En rejse i roligt tempo
  • Ekstragode hoteller, oplev Komaneka-hotellerne i Ubud
 • Se rejsen

  SEYCHELLERNE

  Strandferie på Mahé

  10 dage fra kr. 13.655

  • Fast base og minimal transport
  • Bo på skønne Beau Vallon eller Anse Forbans-stranden
  • Vælg mellem tre hotelkategorier
  • 75 strande inden for rækkevidde