En rejse i Regnbuelandet
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
5 (26 anmeldelser)

En rejse i Regnbuelandet

Rundrejse med dansk rejseleder
14 dage fra kr. 29.900

En rundrejse med fokus på safari, den politiske historie, Cape Town og vinlandet

Små grupper: 15-25 deltagere

En rundrejse til det mangfoldige Sydafrika med fokus på bjergtagende safarioplevelser i Pilanesberg National Park, besøg i det nye Johannesburg med højdepunkterne fra Nelson Mandelas kamp for frihed og endelig Cape Towns og vinlandets herligheder. På korte dagsrejser med højst tre timers transport får vi maksimal tid til at komme ind under huden på Sydafrikas unikke blanding af kulturmøder, dynamiske historie, naturmæssige variation og kulinariske overflod til forbløffende lave priser.

Vi begynder med tre dages safari i Pilanesberg - en malariafri nationalpark i et udslukt vulkankrater med en konstant variation af savanne, bjerge, skov og søer, der langt overgår Krugerparkens. En meget høj koncentration af dyr sikrer rigtig gode chancer for at se de berømte Big Five: løve, elefant, bøffel, næsehorn og leopard.  I pauserne mellem fem lange ture ud i parken indleder rejseleder Jesper Strudsholm den rejse ned i Sydafrikas udviklingshistorie, som han med 20 års erfaring som journalist i landet kæder tæt sammen med personlig kolorit.

Sådan er vi forberedt på to dages møde med regeringsbyen Pretoria og den dynamiske guld- og diamantby Johannesburg. Gennem en række besøg – herunder til landets største sorte townships i Soweto med Nelson Mandelas hus og det gribende apartheidmuseum – forsøger vi at forstå både tankegangen bag århundreders undertrykkelse og den senere frihedskamp.

Herfra flyver vi til Cape Town og fire dages oplevelser i verdens måske smukkeste sammensmeltning af by og omgivende natur. Udflugterne inkluderer en hel dag på Kaphalvøen med Kap Det Gode Håb og en sejltur til Nelson Mandelas tidligere fangeø Robben Island. Oven i dette inviterer rejselederen på kulturelle indslag og møder med landets egen befolkning fjernt fra de normale turistruter. Vores hotel ligger centralt med få minutter til både det farverige centrum og The Waterfront – et mekka af shopping, restaurationer, kunst og forlystelser midt i en arbejdende havn.

Turen afsluttes i vinlandet, hvor vi bor på hovedgaden i Franschhoek – et stykke Provence med et klart sydafrikansk twist, hvor man til fods kan nå både restauranter og gallerier. På vej tilbage til Cape Town får vi turens sidste naturoplevelser med chance for at se hvaler (i sæsonen) og pingviner.

Turen i overblik

Rute og højdepunkter

Se detaljeret dagsprogram >
Dag 1.
Danmark – Johannesburg.
Afrejse fra Danmark via en europæisk lufthavn. Vi ankommer til Johannesburg OR Tambo lufthavn om aftenen, og kører derfra direkte til vores hotel og en god nats søvn.
Dag 2.
Johannesburg og videre til Pilanesberg National Park.
Efter morgenmaden kører vi den korte tur til Pilanesberg Nationalpark, som er malariafri. Vi indlogerer os på det skønne Ivory Tree Game Lodge og tager på vores første game drive.
Dag 3.
Safari på Ivory Tree Game Lodge.
Tidligt op og på game drive, hvor vi holder øje med zebraer, geparder, vilde hunde og mange andre dyr. Herefter hjem til lodgen for at indtage en stor morgenmad og slappe af ved poolen. Ved frokosttid fortæller rejselederen de første kapitler af landets fascinerende historie som forberedelse til den senere tur til Johannesburg. Hen på eftermiddagen endnu et game drive.
Dag 4.
Safari på Ivory Tree Game Lodge.
På morgenens game drive møder vi måske en løveflok, der har nedlagt et bytte, eller en flok elefanter, der passer godt på de små midt i flokken. Forhåbentligt kan vi sætte hak ved alle The Big Five efter endnu et game drive om eftermiddagen, hvor guiden serverer drinks i solnedgangen.
Dag 5.
Pilanesberg Nationalpark – Johannesburg, besøg i Pretoria undervejs.
Efter morgenmaden kører vi tilbage mod Johannesburg. Første stop er Pretoria, hvor vi spiser sandwiches med Nelson Mandela – eller rettere ved foden af verdens højeste statue af ham, der står neden for regeringssædet Union Buildings. Herfra til Voortrekkermonumentet, hvor de hvide boere huggede myten om deres egen ret til undertrykkelse af det sorte flertal ind i verdens længste marmorfrise. Vi indlogerer os i Sandton-bydelen med masser af gode restauranter.
Dag 6.
Johannesburg, besøg i Soweto.
Dagens udflugt går til Sydafrikas største samling af sorte townships, det legendariske Soweto, hvor vi blandt andet besøger Mandelas hus. Der er også god tid i apartheidmuseet med dets bevægende historie om frihedens og Mandelas sejr over et af verdenshistoriens mest undertrykkende regimer – og en chance for at møde nogle af de mennesker, som rejselederen gennem 15 års besøg i Soweto har lært at kende. Senere til forfatningsdomstolen, hvor kampen for at holde et ungt demokrati på sporet foregår i en arkitektonisk spændende ombygning af Johannesburgs gamle fængsel. Endelig besøger vi et mikrobryggeri.
Dag 7.
Johannesburg – Cape Town, Table Mountain.
Vi flyver til Cape Town ved foden af det tusind meter høje Taffelbjerg, som vi – hvis vejret tillader det – besøger samme eftermiddag. Vores hotel ligger tæt ved Victoria & Alfred Waterfront, som er fyldt til bristepunktet med gode restauranter og cafeer.
Dag 8.
Cape Town, byens højdepunkter og Robben Island (tilkøb)
Dagen starter med en rundtur i centrum af Cape Town, hvor vi blandt andet besøger byens centrale park, anlagt hvor de hollandske boere for 350 år siden ankom for at dyrke grøntsager til de sørejsende til Indien. Siden er der mulighed for at tage båden til fangeøen Robben Island, hvor en tidligere politisk fange blandt andet viser cellen, hvor Nelson Mandela tilbragte 18 af sine 27 år i fængsel (tilkøb). En eller flere af aftenerne i Cape Town besøger vi aktuelle kulturelle begivenheder, udvalgt af rejselederen.
Dag 9.
Cape Town, en tur tilbage i historien.
Dagen starter på det såkaldte District Six Museum, skabt til minde om et af apartheids voldsomste overgreb på byens befolkning: Tvangsforflyttelse af 60.000 mennesker, der fik deres boliger bulldozet i 1970erne. Herfra tager vi ud i de townships, hvor de endte, og slutter af med en frokost i en af de lokale restauranter. Om eftermiddagen er der plads til selv at udforske Cape Town.
Dag 10.
Cape Town, halvøen rundt.
Vi kører fra morgenstunden til Kap Det Gode Håb, hvor der bliver lejlighed til både at besøge det højtliggende fyrtårn og bagefter gå de sidste kilometer ud til Afrikas sydvestligste punkt på en spektakulær rute med udsigt til klipper og den imponerende brænding. Bagefter besøger vi en strudsefarm, hvis fugle leverer kødet til dagens frokost. Senere kører vi ad en af verdens smukkeste kystveje – Chapman’s Peak Drive – der er hugget ind i bjergsiden mod Atlanterhavet, og ender i Hout Bay, en fiskerihavn hvorfra vi sejler ud til en sælkoloni. Om aftenen er der middag med indbudte gæster, der bringer os tættere på befolkningen i Cape Town.
Dag 11.
Cape Town – Stellenbosch og Franschhoek.
På vej til det smukke vinland gør vi holdt i Stellenbosch, en universitetsby, der er kendt for sine mange bevaringsværdige bygninger. Herfra går turen til det første vingårdsbesøg, efterfulgt af en picnic-lunch under de gamle egetræer i parken. Dagen slutter i Franschhoek, vinlandets hyggeligste by, hvor vi bor to nætter på et hotel på hovedgaden med let adgang til de mange gallerier, butikker og restauranter.
Dag 12.
Franschhoek, en dag i vinlandet.
En herlig dag i vinlandet med besøg på yderligere to vingårde, hvor rejseledernes personlige kontakter blandt nogle af vinlandets mest farverige personligheder fortæller om deres livsværk og leverer smagsprøver på deres vine, spiritus og bobler. Frokost på restauranten med Sydafrikas måske bedste udsigt, direkte på kanten af vinmarkerne – og eftermiddagen afsat til egen udforskning af byen.
Dag 13.
Franschhoek – Hermanus, pigvinger og hjemrejse fra Cape Town.
Vi kører atter ud til kysten og besøger Hermanus, hvor man på oktober-turen kan se hvaler – og hele året spise frokost i en restaurant i en hule på kanten af havet. På turen tilbage mod storbyen besøger vi en pingvinkoloni før rejsen slutter med en afskedsmiddag i Cape Town og den sidste shopping, før vi midt på aftenen kører til lufthavnen og et natfly nordpå.
Dag 14.
Ankomst til Danmark.
Se detaljeret dagsprogram >
sydafrika - sydafrika_natur_leopard_03_HF
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Vejret i Sydafrika

Sommeren fra november til februar kan være meget varm i Sydafrika især i de lavtliggende egne. Bjergegnene er mere behagelige, men regnfulde. Nordøstkysten kan blive generende fugtig. Foråret er et godt tidspunkt for et besøg - her står landskabet i fuldt flor, og klimaet er behageligt. Vintrene er milde i hele landet på nær i de højest beliggende områder og i ørkener.

Fold ind Fold ud
 • Cape Town
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 26° C 25° C 23° C 20° C 18° C 17° C 18° C 19° C 21° C 24° C 25° C
16° C 16° C 14° C 12° C 9° C 8° C 7° C 8° C 9° C 11° C 13° C 15° C
14 mm 16 mm 21 mm 41 mm 68 mm 93 mm 83 mm 77 mm 41 mm 3 mm 1 mm 17 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Johannesburg Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Johannesburg
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 25° C 24° C 21° C 19° C 16° C 17° C 19° C 23° C 24° C 24° C 25° C
15° C 14° C 13° C 10° C 7° C 4° C 4° C 6° C 9° C 11° C 13° C 14° C
125 mm 94 mm 90 mm 54 mm 13 mm 9 mm 4 mm 6 mm 27 mm 7 mm 11 mm 103 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Port Elizabeth Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Port Elizabeth
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
25° C 25° C 25° C 23° C 22° C 20° C 20° C 20° C 20° C 21° C 22° C 24° C
18° C 18° C 17° C 14° C 12° C 9° C 9° C 10° C 11° C 13° C 15° C 16° C
36 mm 40 mm 54 mm 58 mm 59 mm 62 mm 47 mm 64 mm 62 mm 59 mm 49 mm 34 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Victoria Falls Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Victoria Falls
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Sun City
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Durban
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Kruger Nationalpark Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Kruger Nationalpark
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Chobe National Park Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Chobe National Park
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • sydafrika_RR katalog forside
  Sydafrika - En rejse i Regnbuelandet
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 16 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • sydafrika - sydafrika_befolkning_boern_08
 • sydafrika - sherperds tree game lodge_pool_01
 • sydafrika - sherperds tree game lodge_safari_04
 • sydafrika - sherperds tree game lodge_facade_udsigt_01 (2)
 • sydafrika - sherperds tree game lodge_vaerelse_standard room_05
 • sydafrika - private game reserve_safari_leopard_01
 • sydafrika - chobe nationalpark_dyr_01
 • sydafrika - cape town_befolkning_kvinde_02
 • sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_13
 • sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_11
 • sydafrika - capetown_mad_01
 • sydafrika - franschhoek_gade_01
 • sydafrika - franschhoek_vinmark_01
 • sydafrika - sydafrika_befolkning_boern_01
 • sydafrika - stellenbosch_vingaard_vinsmagning_01
 • sydafrika - stellenbosch_vinmark_04

Andre spændende rundrejser

 • Se rejsen

  MEXICO

  Eventyrlige Mexico

  16 dage fra kr. 17.900

  • Klassisk rundrejse i det centrale Mexico
  • Fantastisk engageret rejseleder
  • God pris, værdi for pengene
  • Små grupper, 15-25 deltagere
 • Se rejsen

  COSTA RICA

  På eventyr i regnskoven

  13 dage fra kr. 23.990

  • Oplevelser i vidunderlig natur
  • Inkl. stort set alle udflugter
  • Afslutning direkte på stranden 
  • Høj kvalitet og komfort
  • Små grupper, 12-20 deltagere 
 • Se rejsen

  JAPAN

  Solgudens ø-rige

  12 dage fra kr. 30.990

  • Kejsernes Kyoto og hippe Tokyo
  • Fascinerende kultur og historie
  • Japan klædt i forårets eller efterårets smukke farver
  • Små grupper, 15-25 deltagere