Safari og Cape Town - Sydafrika rejse med The Big Five
Safari og Cape Town
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.7 (13 anmeldelser)

Safari og Cape Town

Individuel rejse
11 dage fra kr. 19.215

Dette er rejsen til jer, som drømmer om at opleve den ultimative safari i Sydafrikas vilde natur kombineret med en af de mest charmerende og smukkest beliggende storbyer i verden. I lægger ud med tre dage på ægte safari i Afrikas vilde og uberørte natur omkring Krüger Nationalpark, hvor I kan mødeThe Big Fivepå to daglige game drives i åbne jeeps, gå med rangeren påbush walkog slappe af i helt vidunderlige omgivelser med dejlig mad på All Inclusive-basis.

Herefter flyver I til Cape Town, hvor I har fem dage til at indtage alle seværdighederne, som f.eks. Table Mountain, Kap Det Gode Håb og Robben Island. Cape Town giver også mulighed for flere naturoplevelser med pingviner og hvaler (sæsonafhængig), vinsmagning, fantastiske madoplevelser og ikke mindst afslapning på den berømte Victoria & Alfred Waterfront med udsigt til dovne sæler i havnebassinet.

Undervejs på rejsen bor I på udvalgte safari-lodges og små hyggelige hoteller i Cape Town. I kan vælge at bo i kategorien "Godt" på hoteller, som ligger på den gode side af tre stjerner, eller i kategorien "Ekstra godt" på hoteller, som ligger på den gode side af fire stjerner. Forplejning og service er generelt helt i top i Sydafrika og naturen ganske enkel enestående - en rejse hertil er en oplevelse for livet!

Turen i overblik

Dagsprogram Sydafrika

Dag 1. Afrejse fra Danmark

I flyver fra Danmark via en europæisk lufthavn til Johannesburg, hvor I lander dagen efter.

Dag 2. Johannesburg - Hoedspruit - safari

I lander i O.R. Tambo International Airport i Johannesburg om morgenen og mødes af en assistent fra vores sydafrikanske agent, som hjælper jer videre i systemet. I har to muligheder for at komme videre til jeres safari-lodge. I kan flyve videre til Hoedspruit (Eastgate Airport) og køre derfra ud til lodgen, eller I kan mod et tillæg i prisen flyve direkte fra Johannesburg og helt ud til lodgens lille airstrip - en tur på ca. 1½ time. Køretiden fra Hoedspruit lufthavn til Arathusa Safari Lodge (Godt) er ca. 1½ time og til Ngala Safari Lodge (Ekstra godt) ca. 1 time.

I er fremme ved lodgen i løbet af eftermiddagen (afhængig af hvilken transport I vælger) og indlogerer jer på jeres skønne værelse. Efter en god frokost kan eventyret begynde!

Begge lodges ligger i private game reserves, hvilket giver en meget eksklusiv oplevelse, hvor jeepen kan køre off-road, når noget spændende dukker op. Her er ingen indhegninger eller porte, der skal passeres og ingen faste ruter, der skal følges. Lodgen tilbyder to daglige game drives, et tidligt om morgenen og et sent om eftermiddagen, og allerede i dag kommer I med ud på eftermiddagens game drive, som begynder efter high tea med et bugnenede kagebord, så man kan holde ud frem til den lidt sene aftensmad. Det sene game drive varer frem til efter mørkets frembrud.

I kører ud i åbne jeeps med en tracker og en ranger, som kender området ud og ind. Trackeren sidder foran i jeepen og har til opgave at spotte dyrene og læse sporene, mens rangeren kører jeepen og fortæller jer om de dyr, I møder, og om hvordan I skal forholde jer ude i naturen. Lodgen og det private game reserve er ikke indhegnet, hvilket giver en meget autentisk oplevelse, og eftersom der er tale om private game reserves, kan jeepen køre off-road og følge de dyr, som trackeren spotter for jer.

Allerede i dag er der gode chancer for at møde de såkaldte Big Five, eller i hvert fald nogen af dem. I skulle gerne kunne sætte hak ved dem alle, inden I forlader lodgen igen. The Big Five omfatter løver, bøfler, elefanter, næsehorn og leoparder, men der er massevis af andre spændende dyr at kigge på.

Efter nogle timer på game drive vender I tilbage til lodgen, hvor I har tid til et brusebad, inden I møder lodgens andre gæster i den hyggelig bar eller ved den veltilberedte buffet, som serveres på traditionel afrikansk vis under åben himmel. Opholdet på lodgen er på All Inclusive-basis, hvilket for Arathusas vedkommende (kategorien Godt) betyder alle måltider samt te og kaffe (andre drikkevarer er ikke inkluderet), og for Ngalas vedkommende (kategorien Ekstra godt) alle måltider, kaffe/te, øl, sodavand og husets vine.

Måltider:
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Safari
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Dag 3. Safari med mulighed for at møde The Big Five

I bliver vækket ved solopgang omkring kl. 5 og får en kop dampende varm kaffe eller te og en snack, inden I tager af sted på dagens første game drive.

I kører ud i den sprøde morgenluft sammen med de andre jeeps på lodgen. Bilerne fordeler sig ud i området men holder radiokontakt, så man hurtigt kan orientere hinanden, når noget spændende dukker op. Det kan være et rovdyr på jagt, en flok elefanter, der spærrer vejen eller nogle hyæner, der forsøger at snuppe noget af en løvefamilies nedlagte bytte. Man forbavses over, hvor tæt man kommer på dyrene og ikke mindst, hvor vildt de i virkeligheden lever - det er ganske enkelt en enestående oplevelse.

Undervejs er der et kaffe/te-stop, og omkring ved 9-tiden kører I tilbage til lodgen, hvor et stort morgenbord venter på jer. Alt i alt en god måde at starte dagen på!

Inden dagens anden game drive senere på eftermiddagen har I mulighed for at slappe af ved poolen, tage en lur på værelset, få massage eller f.eks. læse en god bog og naturligvis spise frokost. Lodgen tilbyder også en bush walk - en gåtur på ca. 1 time ud i bushen med (bevæbnet) tracker og ranger, som øser ud af deres store viden om områdets flora og fauna. Sammen med dem stikker I snuden i sporet og ser, hvad der sker.

Ved 16.00-tiden, efter high tea, er der igen afgang ud i bushen til nye oplevelser med Afrikas vilde dyr. Denne gang er det måske smukke zebraer, lynhurtige geparder og yndefulde antiloper, I møder. Inden I vender tilbage til lodgen, sætter rangeren og trackeren en interimistisk bar op i bushen, så I kan få jer en drink i maleriske omgivelser. Når mørket er faldet på, kører I tilbage til lodgen og frisker op inden aftensmaden, som kan nydes i boma'en med den traditionelle afrikanske bålplads. De fleste tørner forholdsvis tidligt ind efter en dag i bushen.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Safari

Dag 4. Mere safari

Der er igen vækning med en kop varm te eller kaffe ved solopgang og tidlig game drive. I har endnu to chancer for at se The Big Five og alle de andre spændende dyr. Hvad med f.eks. en giraf, der på finurligvis vis bøjer sig ned for at drikke vand - det er slet ikke nemt at få den lange hals helt ned til vandkanten og det er virkeligt et syn for guder.

I vender igen tilbage til lodgen for at spise velfortjent morgenmad og derefter slappe af, afbrudt af frokost og eftermiddagste. Det ligner en slags rutine, men dagene på en lodge byder helt sikkert på forskellige oplevelser og nye indtryk, og det er en stor fordel, at der er tid til at fordøje alle de store oplevelser. Der er mange billeder, der skal sorteres, og meget mad, der skal smages. Aftensmaden om aftenen, under den mørke afrikanske himmel, hvis vejret tillader det, er også et godt sted at udveksle dagens "røverhistorier" med de andre gæster på lodgen og rangerne, som ofte spiser med gæsterne om aftenen.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Safari

Dag 5. Fra Krüger til Cape Town

I dag går turen videre fra det store vildnis i nord til Cape Town i syd. I køres fra lodgen tilbage til lufthavnen i Hoedspruit (eller Nelspruit), hvorfra flyet til Cape Town afgår.

I er formentlig fremme i Cape Town midt på eftermiddagen, og her venter en bil på at køre jer til jeres lille hyggelige hotel. I bor i Oranjezicht - en idyllisk del af byen ved foden af det markante Table Mountain på Acorn House (Godt), på nabohotellet Abbey Manor Luxury Guesthouse (Ekstra godt) eller på Welgelegen Boutique Hotel (Ekstra godt) eller i bydelen Fresnaye tæt på havet på Sundown Manor (Godt). Alle hoteller ligger 4-5 km fra Victoria & Alfred Waterfront, som er byens centrum, hvad restauranter, cafeer og butikker angår. Der er tale om små hyggelige hoteller med en meget venlig og familiær betjening og rigtig god stemning. Alle hoteller har pool og en hyggelig have, hvor morgenmaden (som er inkluderet) typisk indtages.

Cape Town er en af verdens smukkest beliggende storbyer med det majestætiske Table Mountain i baggrunden. Byen har rødder omkring 400 år tilbage i tiden og var traditionelt anløbshavn for skibe fra hele verden, især hollandske skibe, som sejlede mellem kolonierne og moderlandet. I 1652 grundlagde det Hollandsk-Ostindiske Kompagni en forsyningsstation på stedet, som er blevet til Cape Town i dag.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Cape Town
Tilkøb oplevelser:
En formidabel tur
Der var tid til at slappe af, når vi nåede frem til en lodge og bare sidde og nyde den pragtfulde natur, som var meget forskellig fra lodge til lodge. En formidabel tur.
Sydafrika
Ruth Christoffersen, Rødovre

Dag 6-9. Cape Town med mange muligheder

I har nu de næste fire dage til at opleve Cape Town, som byder på rigtig mange muligheder for aktiviteter.

En ting, som er svær at komme uden om, er en tur med svævebanen til toppen af Table Mountain, som er byens vartegn. På afstand ligner bjerget med den flade top et stort bord - deraf navnet. Herfra kan I nyde udsigten over byen og havet. Table Mountain er 1078 meter høj, og på en klar dag kan man kigge ud til Robben Island, hvor Nelson Mandela og hans gruppe sad fængslet i 18 år. Vær opmærksom på, at svævebanen lukker, hvis vinden er for stærk.

Derudover er også en rundtur på Kaphalvøen et must. Strækningen egner sig godt til at køre selv, hvis man har mod på at leje bil, og selve køreturen langs kysten hører til de absolut smukkeste i verden. Man kører mod uret og begynder i de idylliske kystbyer uden for Cape Town, hvor strandene ligger som perler på en snor, og det gode liv leves i det behagelige klima. Efter byer som Camps Bay, Hout Bay og Noordhoek nærmer I jer Kap Det Gode Håb, hvor det er på sin plads at tage et billede ved skiltet, som markerer det sydvestligste punkt i Afrika. Tag evt. også en tur med kabelbanen "Den Flyvende Hollænder" op til toppen af klippen, hvor det ikoniske fyrtårn står og guider skibene den rigtige vej rundt om kappen. Navnet Kap Det Gode Håb henviser til europæernes forventninger til værdien af en skibsrute til Indien syd om Afrika nogle hundrede år tilbage i tiden.

På vej tilbage til Cape Town kan I besøge Boulders Beach, der har fået sit navn efter de enorme rundslidte klippestykker (boulders) på stranden. Dette område er en del af Table Mountain National Park, og her kan I møde pingviner på nært hold - omkring 3.000 af slagsen.

Rundturen kan også indeholde en udflugt til Seal Island. Øen ligger 8 sømil fra Simon's Town, og den 800 x 50 meter store og flade ø, hvis overflade kun ligger 4-5 meter over havet, er hjemsted for omkring 75.000 sæler og 24 forskellige fuglearter. Det har gjort området til fast jagtterræn i vintermånederne (juni-august) for de skræmmende store hvide hajer, som man kan være heldig at se ryge op gennem havets overflade med en sæl i gabet. Men da her årligt fødes omkring 20.000 sæler, holdes bestanden nogenlunde konstant. I perioden mellem juli og november er der mange delfiner, sydlige rethvaler, pukkelhvaler og brydeshvaler i dette område.

Rejser I mellem august og november (juni og december også muligt afhængig af vejret) er det oplagt at tage på hvalsafari. Det kan f.eks. gøres fra den idylliske badeby Hermanus, som ligger ca. en times kørsel sydøst for Cape Town. I farvandet ud for denne by boltrer de sydlige rethvaler sig med deres unger i det varme, forholdsvis lave vand, og de viser sig gerne frem. Hermanus er også en rigtig surferby med en ungdommelig og afslappet stemning.
Vinlandet er næsten heller ikke til at komme uden om, når man har fire dage i Cape Town. Ganske tæt på byen ligger mange vingårde, som producerer vine af meget høj kvalitet. Tag f.eks. en tur, hvor I sammen med en vinguide besøger to-tre gode vingårde og smager på forskellige vine.

En meget autentisk oplevelse i Cape Town er en halvdagsudflugt med titlen Walk to Freedom, som er opkaldt efter Nelson Mandelas selvbiografi, A Long Walk to Freedom (på dansk Vejen til frihed). På denne tur besøges District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993. Herefter besøger I Langa Township, et typisk sort boligområde, det lokale marked, en traditionel healer og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. I smager den lokale mad, og overalt møder I sydafrikansk gæstfrihed for fuld udblæsning. Der er nærmest garanti for, at man kommer klogere hjem fra denne udflugt.

Turen kan udvides til en heldagstur med besøg om eftermiddagen på Robben Island. Her sad Sydafrikas landsfader og første sorte præsident, Nelson Mandela, fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdensnaturarv af UNESCO, og historiens vingesus mærkes tydeligt her. Det er naturligvis også muligt at besøge Robben Island uden at deltage i Walk to Freedom-udflugten.

Uanset hvor mange aktiviteter, I kaster jer over, mens I opholder jer i Cape Town, så sørg for også at have god tid til at slå jer ned på Victoria & Alfred Waterfront, hvor I kan kigge både på mennesker og på sæler, der ligger og dovner i havnebassinet, og nyde maden på nogle af byens mange fantastiske restauranter.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Cape Town
Tilkøb oplevelser:

Dag 10. Hjemrejse

I dag begynder hjemrejsen, men I har nogle timer om formiddagen til måske at gøre lidt indkøb og få de sidste impulser ind under huden.

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 11. Ankomst til Danmark

Kontakt os
Jessica Roda Tolentino
jt@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt - Acorn House i Cape Town
Afrejseperiode  
01. maj 2019 - 30. jun 2019
kr. 20.270
kr. 22.815
 
01. jul 2019 - 30. sep 2019
kr. 20.935
kr. 23.310
 
01. okt 2019 - 14. dec 2019
kr. 21.730
kr. 24.310
 
15. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 22.890
kr. 25.470
 
01. jan 2020 - 30. apr 2020
kr. 21.785
kr. 24.985
 
Hotelstandard: Godt - Sundown Manor i Cape Town
Afrejseperiode  
01. maj 2019 - 30. jun 2019
kr. 19.215
kr. 21.675
 
01. jul 2019 - 30. sep 2019
kr. 19.875
kr. 22.175
 
01. okt 2019 - 14. dec 2019
kr. 20.255
kr. 22.790
 
15. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 22.315
kr. 24.850
 
01. jan 2020 - 30. apr 2020
kr. 21.335
kr. 24.130
 

Tilkøb til rejsen

Flyv hele vejen ud til Ngala Safari Lodge

Spar rejsetid og flyv i mindre fly direkte fra Johannesburg lufthavn og ud til Ngala Safari Lodges egen airstrip.

 
ca. kr. 2.000 pr. person

Heldagstur: Hvaler og vin

I kører fra Cape Town langs kysten til den hyggelige by Hermanus, Sydafrikas hvalhovedstad, en smuk køretur med udsigt til havet.

De sydlige rethvaler kommer tæt på land, og der er rigtig gode muligheder for at se dem boltre sig i havet inde fra land. Efter frokost (på egen regning) er der, afhængig af vejret, mulighed for at tilmelde sig en sejltur, hvor der sejles ud til hvalerne.

Herefter besøger I, hvis udflugten ligger en mandag til lørdag, en lille vingård i Hemel-en-Aarde-dalen (himmel-og-jord-dalen), hvor der er vinsmagning. Ligger udflugten en søndag, besøger I et gepardreservat.

Vejen tilbage til Cape Town går gennem den smukke Elgin-region og via Sir Lowry’s Pass.

Ikke inkluderet:

 • Sejltur ca. R660 pr. person
 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - plettenburg bay_hval_hale_01
kr. 525 pr. person
 • Transport til/fra hotel
 • Husk solcreme og evt. søsygepiller, hvis I deltager i sejlturen
 • Hvalsæson er kun juli-november

Halvdagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til Frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.015 kr. 

sydafrika - sydafrika_befolkning_boern_01
kr. 285 pr. person
 • Varighed ca. 5 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Heldagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Herefter besøg på Robben Island. Her sad Sydafrikas landsfader og første sorte præsident, Nelson Mandela, fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO og historiens vingesus mærkes tydeligt her.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.415 kr. 

Læs mere Læs mindre
sydafrika - robben island_01
kr. 525 pr. person
 • Varighed ca. 9 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Halvdagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton Beach og Camps Bay til Hout Bay. Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost er på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 930  

Ikke inkluderet:

 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_skilt_01
kr. 365 pr. person
 • Varighed ca. 4,5 timer
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton, Camps Bay og Llandudno, Cape Towns skønne forstæder, og der er mulighed for at tage en båd ud til en sælkoloni, hvis vejret tillader det. Bådturen er ikke inkluderet i prisen.

Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Afslutning ved Kirstenbosch Botanical Gardens i udkanten af Cape Town, som er verdensberømt for sin skønhed og diversitet (sommer) eller ved vingården Groot Constansia med vinsmagning (vinter).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.270  

Ikke inkluderet:

 • Båd ud til sælkoloni ca R66 pr. person
 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
 • Frokost ca R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_02
kr. 590 pr. person
 • Transport t/r hotel

Byrundtur i Cape Town

I begynder ved foden af Table Mountain, byens vartegn, hvor der, afhængig af vejret, er mulighed for at tage kabelbanen op til toppen for at nyde den storslåede udsigt over byen (entre til kabelbanen er ikke inkluderet).

Herefter videre til landets ældste bygning, fortet The Castle, som hollænderne byggede som forsyningsstation i 1700-tallet. Herefter besøg i Company Gardens, der blev anlagt i 1652, hvor I besøger Slave Lodge, som var slavernes bolig, og kører forbi Parlamentsbygningerne og Cape Towns rådhus.

I det farverige Malay- og Bo-Kaap-kvarter går I en tur i de brostensbelagte gader.

Sidste stop er hos en diamantsliber, som arbejder med en af landets mest eftertragtede varer.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 755  

Ikke inkluderet:

 • Kabelbane til Table Mountain ca R275 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - cape town_bo_kaap_05
kr. 275 pr. person
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Udflugt i vinlandet

En dejlig dag vinlandet med 2 x vinsmagning og besøg i bl.a. den hyggelige gourmetby Franschhoek samt Stellenbosch.

I kører i smuk natur via Helshoogte-bjergpasset og stopper ved to vingårde, hvor I introduceres til vindyrkningsprocessen fra jord til bord, besøger vinkældrene og får smagsprøver på de forskellige vine.

I Franschhoek besøger I Huguenot-monumentet, som hylder byens første indbyggere, der kom hertil fra Frankrig i 1500-tallet.

I spiser frokost for egen regning i byen, som er kendt som sydafrikas gourmetby nr. 1. I Stellenbosch på den anden side af bjergpasset går I en tur i den hyggelige hovedgade med gode, små butikker og besøger byens universitet.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.245

Ikke inkluderet:

 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - stellenbosch_vinmark_01
kr. 505 pr. person
 • Transport t/r hotel

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Følgende flyrejser:
  - South African Airlines på økonomiklasse, København - London - Johannesburg - Hoedspruit (ved Krüger National Park)
  - Cape Town - Johannesburg - London - København
  Bemærk: Afrejse fra Billund via Frankfurt vejl. Tillæg kr. 900 (forhør ved bestilling). Også mulighed for at rejse med andre flyselskaber, forhør ved bestilling af rejsen
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Følgende transporter på land:
  - Assistance (Meet & Greet) i Johannesburg lufthavn ved ankomst fra Europa og videreflyving til Hoedspruit (ved Krüger National Park)
  - Transport fra Hoedspruit lufthavn til Arathusa Safari Lodge
  - Transport fra Arathusa Safari Lodge til Hoedspruit lufthavn
  - Transport fra Cape Town lufthavn til det valgte hotel i Cape Town
  - Transport fra det valgte hotel i Cape Town til Cape Town lufthavn
 • 8 nætter i Sydafrika på følgende lodges/hoteller:
  - 3 nætter på Arathusa Safari Lodge i standardværelse, Sabi Sand Reserve ved Krüger National Park - inkl. helpension med drikkevarer og snacks og samlet 5 game drives i Sabi Sand Reserve i åbne jeeps med professionelle rangers (game drives er tidlig morgen og sidst på eftermiddagen)
  - 5 nætter på Acorn House i standardværelse, eller Sundown Manor i standardværelse, begge i Cape Town - inkl. morgenmad

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Forplejning, drikkevarer, drikkepenge og personlige udgifter
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Tilkøb til rejsen

Flyv hele vejen ud til Ngala Safari Lodge

Spar rejsetid og flyv i mindre fly direkte fra Johannesburg lufthavn og ud til Ngala Safari Lodges egen airstrip.

 
ca. kr. 2.000 pr. person

Heldagstur: Hvaler og vin

I kører fra Cape Town langs kysten til den hyggelige by Hermanus, Sydafrikas hvalhovedstad, en smuk køretur med udsigt til havet.

De sydlige rethvaler kommer tæt på land, og der er rigtig gode muligheder for at se dem boltre sig i havet inde fra land. Efter frokost (på egen regning) er der, afhængig af vejret, mulighed for at tilmelde sig en sejltur, hvor der sejles ud til hvalerne.

Herefter besøger I, hvis udflugten ligger en mandag til lørdag, en lille vingård i Hemel-en-Aarde-dalen (himmel-og-jord-dalen), hvor der er vinsmagning. Ligger udflugten en søndag, besøger I et gepardreservat.

Vejen tilbage til Cape Town går gennem den smukke Elgin-region og via Sir Lowry’s Pass.

Ikke inkluderet:

 • Sejltur ca. R660 pr. person
 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - plettenburg bay_hval_hale_01
kr. 525 pr. person
 • Transport til/fra hotel
 • Husk solcreme og evt. søsygepiller, hvis I deltager i sejlturen
 • Hvalsæson er kun juli-november

Halvdagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til Frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.015 kr. 

sydafrika - sydafrika_befolkning_boern_01
kr. 285 pr. person
 • Varighed ca. 5 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Heldagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Herefter besøg på Robben Island. Her sad Sydafrikas landsfader og første sorte præsident, Nelson Mandela, fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO og historiens vingesus mærkes tydeligt her.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.415 kr. 

Læs mere Læs mindre
sydafrika - robben island_01
kr. 525 pr. person
 • Varighed ca. 9 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Halvdagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton Beach og Camps Bay til Hout Bay. Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost er på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 930  

Ikke inkluderet:

 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_skilt_01
kr. 365 pr. person
 • Varighed ca. 4,5 timer
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton, Camps Bay og Llandudno, Cape Towns skønne forstæder, og der er mulighed for at tage en båd ud til en sælkoloni, hvis vejret tillader det. Bådturen er ikke inkluderet i prisen.

Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Afslutning ved Kirstenbosch Botanical Gardens i udkanten af Cape Town, som er verdensberømt for sin skønhed og diversitet (sommer) eller ved vingården Groot Constansia med vinsmagning (vinter).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.270  

Ikke inkluderet:

 • Båd ud til sælkoloni ca R66 pr. person
 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
 • Frokost ca R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_02
kr. 590 pr. person
 • Transport t/r hotel

Byrundtur i Cape Town

I begynder ved foden af Table Mountain, byens vartegn, hvor der, afhængig af vejret, er mulighed for at tage kabelbanen op til toppen for at nyde den storslåede udsigt over byen (entre til kabelbanen er ikke inkluderet).

Herefter videre til landets ældste bygning, fortet The Castle, som hollænderne byggede som forsyningsstation i 1700-tallet. Herefter besøg i Company Gardens, der blev anlagt i 1652, hvor I besøger Slave Lodge, som var slavernes bolig, og kører forbi Parlamentsbygningerne og Cape Towns rådhus.

I det farverige Malay- og Bo-Kaap-kvarter går I en tur i de brostensbelagte gader.

Sidste stop er hos en diamantsliber, som arbejder med en af landets mest eftertragtede varer.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 755  

Ikke inkluderet:

 • Kabelbane til Table Mountain ca R275 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - cape town_bo_kaap_05
kr. 275 pr. person
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Udflugt i vinlandet

En dejlig dag vinlandet med 2 x vinsmagning og besøg i bl.a. den hyggelige gourmetby Franschhoek samt Stellenbosch.

I kører i smuk natur via Helshoogte-bjergpasset og stopper ved to vingårde, hvor I introduceres til vindyrkningsprocessen fra jord til bord, besøger vinkældrene og får smagsprøver på de forskellige vine.

I Franschhoek besøger I Huguenot-monumentet, som hylder byens første indbyggere, der kom hertil fra Frankrig i 1500-tallet.

I spiser frokost for egen regning i byen, som er kendt som sydafrikas gourmetby nr. 1. I Stellenbosch på den anden side af bjergpasset går I en tur i den hyggelige hovedgade med gode, små butikker og besøger byens universitet.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.245

Ikke inkluderet:

 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - stellenbosch_vinmark_01
kr. 505 pr. person
 • Transport t/r hotel

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Følgende flyrejser:
  - South African Airlines på økonomiklasse, København - London - Johannesburg - Hoedspruit (ved Krüger National Park)
  - Cape Town - Johannesburg - London - København
  Bemærk: Afrejse fra Billund via Frankfurt vejl. Tillæg kr. 900 (forhør ved bestilling). Også mulighed for at rejse med andre flyselskaber, forhør ved bestilling af rejsen
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Følgende transporter på land:
  - Assistance (Meet & Greet) i Johannesburg lufthavn ved ankomst fra Europa videreflyving til Hoedspruit (ved Krüger National Park)
  - Transport fra Hoedspruit lufthavn til Ngala Safari Lodge
  - Transport fra Ngala Safari Lodge til Hoedspruit lufthavn
  - Transport fra Cape Town lufthavn til det valgte hotel i Cape Town
  - Transport fra det valgte hotel i Cape Town til Cape Town lufthavn
 • 8 nætter i Sydafrika på følgende lodges/hoteller:
  - 3 nætter på Ngala Safari Lodge i chaletværelser, Timbavati Reserve ved Krüger National Park. Inkl. helpension med drikkevarer og snacks, og samlet 5 game drives i Timbavati Reserve i åbne jeeps med professionelle rangers (game drives er tidlig morgen og sidst på eftermiddagen)
  - 5 nætter på Abbey Manor Luxury Guesthouse i Luxury Room, eller Welgelegen Boutique Hotel i Deluxe Room , begge i Cape Town - inkl. morgenmad

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Forplejning, drikkevarer, drikkepenge og personlige udgifter
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Vejret i Sydafrika

Sommeren fra november til februar kan være meget varm i Sydafrika især i de lavtliggende egne. Bjergegnene er mere behagelige, men regnfulde. Nordøstkysten kan blive generende fugtig. Foråret er et godt tidspunkt for et besøg - her står landskabet i fuldt flor, og klimaet er behageligt. Vintrene er milde i hele landet på nær i de højest beliggende områder og i ørkener.

Fold ind Fold ud
 • Cape Town
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 26° C 25° C 23° C 20° C 18° C 17° C 18° C 19° C 21° C 24° C 25° C
16° C 16° C 14° C 12° C 9° C 8° C 7° C 8° C 9° C 11° C 13° C 15° C
14 mm 16 mm 21 mm 41 mm 68 mm 93 mm 83 mm 77 mm 41 mm 3 mm 1 mm 17 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Johannesburg Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Johannesburg
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 25° C 24° C 21° C 19° C 16° C 17° C 19° C 23° C 24° C 24° C 25° C
15° C 14° C 13° C 10° C 7° C 4° C 4° C 6° C 9° C 11° C 13° C 14° C
125 mm 94 mm 90 mm 54 mm 13 mm 9 mm 4 mm 6 mm 27 mm 7 mm 11 mm 103 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Port Elizabeth Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Port Elizabeth
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
25° C 25° C 25° C 23° C 22° C 20° C 20° C 20° C 20° C 21° C 22° C 24° C
18° C 18° C 17° C 14° C 12° C 9° C 9° C 10° C 11° C 13° C 15° C 16° C
36 mm 40 mm 54 mm 58 mm 59 mm 62 mm 47 mm 64 mm 62 mm 59 mm 49 mm 34 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Victoria Falls Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Victoria Falls
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Sun City
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Durban
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Kruger Nationalpark Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Kruger Nationalpark
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Chobe National Park Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Chobe National Park
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Sydafrika_fit
  Sydafrika - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 24 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

kontor billede_2000px_sharpen
Kontakt en rejsekonsulent
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • sydafrika - elephant national park_elefant_03
 • sydafrika - howick_befolkning_mand_01
 • sydafrika - chobe nationalpark_elefant_01
 • sydafrika - kap det gode haab_bavianer_01
 • sydafrika - kap det gode haap_struds_01
 • sydafrika - safari_jeep_01
 • sydafrika - sydafrika_natur_giraf_01
 • sydafrika - sydafrika_natur_leopard_01
 • sydafrika - sydafrika_natur_loeve_02
 • sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_16
 • sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_12
 • sydafrika - capetown_mad_02
 • sydafrika - cape town_strand_farverige huse_01
 • sydafrika - cape town_bo_kaap_05

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  BALI

  Bali Deluxe

  17 dage fra kr. 14.690

  • En rejse til de kræsne
  • Ekstra meget badeferie og kultur
  • En rejse i roligt tempo
  • Ekstragode hoteller, oplev Komaneka-hotellerne i Ubud
 • Se rejsen

  MAURITIUS

  Paradis ★★★★★

  10 dage fra kr. 17.400

  • Skønt 5-stjernet hotel
  • Pragtfuld strand med lagune
  • Høj service og dejlig mad med halvpension
  • Velegnet til familier og par
 • Se rejsen

  MADAGASKAR

  Eventyrrejse til myternes ø

  15 dage fra kr. 29.990

  • Unik flora og fauna, som kun findes i Madagaskar
  • Enestående kultur og historie
  • Tropisk regnskov, monsunkyster, bjergrigt højland, stepper og ørken
  • Erfaren dansk rejseleder
  • Små grupper, 12 til 17 deltagere