Vildt, vin og Cape Town - Kør selv rejse til Sydafrika
Vildt, vin og Cape Town (kør-selv)
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.7 (13 anmeldelser)

Vildt, vin og Cape Town (kør-selv)

Individuel rejse
13 dage fra kr. 18.350

Her er en rejse, som kombinerer nogle af Sydafrikas allerstørste højdepunkter:

Panoramaruten ved Blyde River Canyon i nord, safari i privat game reserve, Stellenbosch i vinlandet og vidunderlige Cape Town - mere kan man næsten ikke ønske sig. I kører selv Panoramaruten og har to nætter i den smukke natur, hvorefter I kører til jeres safarilodge, hvor de vilde dyr venter jer. I kommer på to daglige game drives på udkig efter The Big Five og bor dejligt på All Inclusive-basis.

I flyver syd på og kører videre til det frodige og produktive vinland med stolte rødder tilbage i tiden og slutter i vidunderlige Cape Town, en af verdens smukkeste byer. Her kan I opleve seværdigheder som Table Mountain, Kap Det Gode Håb, tusindvis af pingviner på Boulders Beach og hvaler, der boltrer sig i bugtens klare vand (juni-november). Hele vejen rundt kan I nyde høj service og gourmetmad til særdeles gode priser.

Vi har arrangeret rejsen i to hotelkategorier: "Godt" baseret på rigtigt gode trestjernede hoteller og "Ekstra godt" baseret på rigtigt gode firestjernede hoteller. I begge kategorier har vi gjort os umage med at finde hoteller med bedste beliggenhed, god stemning og høj service. Glæd jer til at opleve, hvad Sydafrika kan byde på inden for natur, dyreliv, vin, mad og storbykultur, oven i købet i jeres eget tempo.

Turen i overblik

Dagsprogram Sydafrika

Dag 1. Afrejse fra Danmark

I flyver fra Danmark via en europæisk lufthavn til Johannesburg, hvor I lander om morgenen på dag 2.

Dag 2. Johannesburg - Hazyview

I lander i O.R. Tambo International Airport i Johannesburg tidligt om morgenen, hvor I mødes af en assistent fra vores sydafrikanske agent, som hjælper jer med at finde jeres lejebil. Velinstalleret i bilen sætter I kursen mod Panoramaruten, der byder på bjergtagende Blyde River Canyon med fantastiske udsigtspunkter. Heldigvis bestemmer I selv tempoet i jeres lejebil.

I slutter dagen i Hazyview, hvor hotellerne i begge kategorier (Godt og Ekstra godt) ligger - en køretur på ca. 5 timer. Undervejs passerer I gennem yndige Pilgrims Rest, som er en gammel mineby fra guldgravertiden, og forbi en hel række af smukke, brusende vandfald.

Overnatning: Panoramaruten

Dag 3. Hazyview - Panoramaruten

I dag har I hele dagen til at udforske Blyde River Canyon og alle de spektakulære udsigtspunkter, som dette sted byder på. Selve Blyde River-kløften er dannet af floden, som har skåret sig gennem landskabet gennem 60 mio. år, og et af de betagende syn her er The Three Rondavels, nogle klippeformationer som ligner traditionelle afrikanske runde hytter.

Også panoramaet ved det såkaldte God's Window er et must i dette område, ligesom Bourke's Luck Potholes, hvorfra I kan følge nogle stier ud til et fantastisk udsigtspunkt. Der er i øvrigt mange afmærkede vandrestier i området af forskellige sværhedsgrader. Tilbage på jeres hotel i Hazyview kan I tage en dukkert i poolen, en drink i baren og en middag i restauranten. Niveauet er højt, både i Godt og Ekstra godt-kategorien.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Panoramaruten
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Dag 4. Videre til safarilodgen

I dag kører I videre mod jeres safarilodge, hvor nye eventyr venter. Køreturen til Bongani Mountain Lodge i Godt-kategorien er ca. 1½ time og til Lukimbi Safari Lodge i Ekstra godt-kategorien ca. 2 timer og 15 minutter, så I er fremme ved lodgen i løbet af/sidst på formiddagen. Tjek-ind tid på lodgen er henholdsvis kl. 14 og kl. 12, så I kan også vælge at se lidt mere af Panoramaruten, inden I ankommer til lodgen.

Begge lodges ligger i private game reserves, hvilket giver en meget eksklusiv oplevelse uden indhegninger og porte, der skal passeres. Her er ingen faste ruter, der skal følges, og jeepen kan køre offroad, når noget spændende dukker op. Lodgen tilbyder to daglige game drives, ét tidligt om morgenen og ét sent om eftermiddagen, og allerede i dag kommer I med ud på eftermiddagens game drive, som begynder efter high tea, der byder på et bugnende kagebord, så man kan holde ud frem til den lidt sene aftensmad. Det sene game drive varer frem til efter mørkets frembrud.

I kører ud i åbne jeeps med en tracker og en ranger, som kender området ud og ind. Trackeren sidder foran i jeepen og har til opgave at spotte dyrene og læse sporene, mens rangeren kører jeepen og fortæller jer om de dyr, I møder, og om hvordan I skal forholde jer ude i naturen. Lodgen og det private game reserve er ikke indhegnet, hvilket giver en meget autentisk oplevelse, og eftersom der er tale om private game reserves, kan jeepen køre off-road og følge de dyr, som trackeren spotter for jer.

Allerede i dag er der gode chancer for at møde de såkaldte Big Five, eller i hvert fald nogen af dem. I skulle gerne kunne sætte hak ved dem alle, inden I forlader lodgen igen. The Big Five omfatter løver, bøfler, elefanter, næsehorn og leoparder, men der er massevis af andre spændende dyr at kigge på.

Efter nogle timer på game drive vender I tilbage til lodgen, hvor I har tid til et brusebad, inden I møder lodgens andre gæster i den hyggelig bar eller ved den veltilberedte buffet, som serveres på traditionel afrikansk vis under åben himmel. Opholdet på begge lodges er på All Inclusive-basis, dog er drikkevarer ud over kaffe og te ikke inkluderet.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Safari

Dag 5. Safari

I bliver vækket ved solopgang omkring kl. 5 og får en let morgenmad med kaffe eller te, inden I tager af sted på dagens første game drive.

I kører ud i den sprøde morgenluft, og der går ikke lang tid, før de første dyr dukker op. De fleste dyr er nemlig meget aktive om morgenen, hvor f.eks. dagens bytte nedlægges. Senere på dagen dovner dyrene i skyggen, inden de vågner op og bliver aktive igen, når mørket falder på. Undervejs på game drivet er der et kaffe/te-stop, og omkring ved 9-tiden kører I tilbage til lodgen, hvor en velvoksen morgenmad venter på jer.

Inden dagens anden game drive senere på eftermiddagen kan I slappe af ved poolen og måske tage en lur. I kan også tage på en bush walk, hvor I sammen med rangeren stikker snuden i sporet og ser, hvad der sker.

Ved 16.00-tiden, efter high tea, er der igen afgang ud i bushen til nye oplevelser med de vilde dyr. Denne gang møder I måske en elefantflok og yndefulde antiloper og gazeller. Når mørket er faldet på, kører I tilbage til lodgen og frisker op inden aftensmaden. De fleste tørner forholdsvis tidligt ind efter en dag i bushen.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Safari

Dag 6. Mere safari

Der er igen vækning med en let morgenmad ved solopgang og tidlig game drive. I har endnu to chancer for at se The Big Five og alle de andre spændende dyr. Hvad med f.eks. en giraf, der på finurligvis vis bøjer sig ned for at drikke vand - det er slet ikke nemt at få den lange hals helt ned til vandkanten og det er virkeligt et syn for guder.

I vender igen tilbage til lodgen for at spise velfortjent morgenmad og derefter slappe af. Det ligner en slags rutine, men dagene på en lodge byder helt sikkert på forskellige oplevelser og nye indtryk, og det er en stor fordel, at der er tid til at fordøje alle de store oplevelser. Middagen om aftenen under den mørke afrikanske himmel, hvis vejret tillader det, er et godt sted at udveksle dagens "røverhistorier" med de andre gæster på lodgen og rangerne, som ofte spiser med gæsterne om aftenen.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Safari

Dag 7. Fra safari til Stellenbosch i vinlandet

I har forhåbentlig sat hak ved The Big Five nu, og her til morgen kører I med jeres lejebil til Kruger Mpumalanga Airport - en køretur på ca. 1 time fra Bongani Mountain Lodge og ca. 2 timer fra Lukimbi Safari Lodge. I afleverer bilen i lufthavnen og flyver til Cape Town. Flyveturen tager ca. en time, og i Cape Towns lufthavn venter en repræsentant fra vores agent på at følge jer til biludlejningsstedet.

Når I har hentet jeres bil, sætter I kursen mod Stellenbosch og nye eventyr i vinlandet. Køreturen fra lufthavnen til Stellenbosch tager kun omkring 30 minutter. I indlogerer jer på Summerwood Guesthouse (Godt), et mindre og meget fredeligt beliggende hotel, eller på River Manor Boutique Hotel (Ekstra godt).

Stellenbosch er en skøn by, den næstældste i landet og en arkitektonisk perle med en stor koncentration af huse i den hollandske Cape-stil. Byen er også en "ung" by med et stort eftertragtet universitet. Rundt om byen ligger vingårdene som perler på en snor, og her dyrkes Riesling, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, den særlige sydafrikanske drue Pinotage og mange andre fremragende druer, så det kan være en god idé at lade bilen stå på hotellet, hvis I begiver jer ud på vinsmagning. De fleste vingårde har åbent for smagning hver dag mellem 9 og 16, og mange steder er der også fortræffelige restauranter i tilknytning til vingårdene.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Stellenbosch
Tilkøb oplevelser:

Dag 8. Stellenbosch, evt. Franschhoek

I vælger formentlig at besøge et par vingårde i dag, og vi kan også stærkt anbefale jer at køre en tur til nabobyen Franschhoek, som ligger godt en halv times kørsel fra Stellenbosch. Denne yndige by har en meget høj andel af Sydafrikas bedste restauranter og hyggelige små delikatesse- og vinbutikker og cafeer, så her går hurtigt nogle timer. Byen er meget fransk i sit udtryk med franske navne på vingårde og restauranter, og man er ikke i tvivl om, at der går rødder tilbage til Frankrig.

Franschhoek er også Sydafrikas huguenot-by. I 1600-tallet flygtede franske huguenotter fra deres hjemland på grund af religiøs forfølgelse, og de fandt vej hertil, hvor en venlig guvernør gav dem lov til at slå sig ned. Med sig havde de vinstokke fra Frankrig, som de straks plantede i jorden, og det er man dem meget taknemmelig for i dag. Dermed er Sydafrika en af de ældste vinproducenter i "den nye verden".

Stellenbosch er omgivet af et væld af fine golfbaner, så der er også mulighed for et slag golf i dag - hotellets reception hjælper gerne med at arrangere det.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Stellenbosch
Tilkøb oplevelser:

Dag 9. Stellenbosch - Cape Town

I dag går turen til vidunderlige Cape Town, hvor de sidste tre nætter tilbringes. I indlogerer jer i Oranjezicht - en idyllisk del af byen ved foden af det markante Table Mountain på Acorn House (Godt), på nabohotellet Abbey Manor Luxury Guesthouse (Ekstra godt) eller på Welgelegen Boutique Hotel (Ekstra godt), eller i bydelen Fresnaye tæt på havet på Sundown Manor (Godt). Alle hoteller ligger 4-5 km fra Victoria & Alfred Waterfront, som er byens centrum, hvad restauranter, cafeer og butikker angår. Der er tale om små hyggelige hoteller med en meget venlig og familiær betjening og rigtig god stemning. Alle hoteller har pool og en hyggelig have, hvor morgenmaden (som er inkluderet) typisk indtages.

Måske har I lyst til at besøge Victoria & Alfred Waterfront, når I skal spise aftensmad. Ud over de mange restauranter og barer finder I her en smuk udsigt over havet med alle sejlskibene og sæler, der dovner i havnebassinet.

Cape Town er en af verdens smukkest beliggende storbyer med det majestætiske Table Mountain i baggrunden, og er præget af mange gamle, smukke og velholdte bygninger og kun ganske få højhuse. Arkitekturen er mange steder særegen med fine eksempler på den unikke hollandske Cape-stil, som I også så i Stellenbosch. I har nu to dage til at opleve Cape Town, som byder på rigtig mange muligheder for aktiviteter.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Cape Town
Tilkøb oplevelser:

Dag 10-11. Cape Town

En ting, som er svær at komme uden om, når man har nogle dage i Cape Town, er en tur med svævebanen til toppen af Table Mountain, som er byens vartegn. På afstand ligner bjerget med den flade top et stort bord - deraf navnet. Herfra kan I nyde udsigten over byen og havet. Table Mountain er 1078 meter høj, og på en klar dag kan man kigge ud til Robben Island, hvor Nelson Mandela og hans gruppe sad fængslet i 18 år.

Derudover er også en rundtur på Kaphalvøen et must. Køreturen langs kysten hører til de absolut smukkeste i verden. Man kører mod uret og begynder i de idylliske kystbyer uden for Cape Town, hvor strandene ligger som perler på en snor, og det gode liv leves i det behagelige klima. Efter byer som Camps Bay, Hout Bay og Noordhoek nærmer I jer Kap Det Gode Håb, hvor det er på sin plads at tage et billede ved skiltet, som markerer det sydvestligste punkt i Afrika. Tag evt. også en tur med kabelbanen "Den Flyvende Hollænder" op til toppen af klippen, hvor det ikoniske fyrtårn står og guider skibene den rigtige vej rundt om kappen. Navnet Kap Det Gode Håb henviser til europæernes forventninger til værdien af en skibsrute til Indien syd om Afrika nogle hundrede år tilbage i tiden.

Rundturen kan også indeholde en udflugt til Seal Island. Øen ligger 8 sømil fra Simon's Town, og den 800 x 50 meter store og flade ø, hvis overflade kun ligger 4-5 meter over havet, er hjemsted for omkring 75.000 sæler og 24 forskellige fuglearter. De har gjort området til fast jagtterræn i vintermånederne (juni-august) for de skræmmende store hvide hajer, som man kan være heldig at se ryge op gennem havets overflade med en sæl i gabet. Men da her årligt fødes omkring 20.000 sæler, holdes bestanden nogenlunde konstant. I perioden mellem juli og november er der mange delfiner, sydlige rethvaler, pukkelhvaler og brydeshvaler i dette område.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Cape Town
Tilkøb oplevelser:

Dag 12. Cape Town og hjemrejse

I dag begynder hjemrejsen, men I har nogle timer til en dukkert i hotellets pool, måske et par indkøb og en frokost på Victoria & Alfred Waterfront, inden I kører til lufthavnen, hvor I dropper lejebilen og tjekker ind til hjemrejsen.

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 13. Ankomst til Danmark

Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
Afrejseperiode  
01. maj 2019 - 30. sep 2019
kr. 18.350
kr. 21.395
 
01. okt 2019 - 31. okt 2019
kr. 19.700
kr. 22.670
 
01. nov 2019 - 14. dec 2019
kr. 19.895
kr. 22.865
 
15. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 22.885
kr. 26.170
 
01. jan 2020 - 31. mar 2020
kr. 19.895
kr. 22.865
 

Tilkøb til rejsen

Byrundtur i Cape Town

I begynder ved foden af Table Mountain, byens vartegn, hvor der, afhængig af vejret, er mulighed for at tage kabelbanen op til toppen for at nyde den storslåede udsigt over byen (entre til kabelbanen er ikke inkluderet).

Herefter videre til landets ældste bygning, fortet The Castle, som hollænderne byggede som forsyningsstation i 1700-tallet. Herefter besøg i Company Gardens, der blev anlagt i 1652, hvor I besøger Slave Lodge, som var slavernes bolig, og kører forbi Parlamentsbygningerne og Cape Towns rådhus.

I det farverige Malay- og Bo-Kaap-kvarter går I en tur i de brostensbelagte gader.

Sidste stop er hos en diamantsliber, som arbejder med en af landets mest eftertragtede varer.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 755  

Ikke inkluderet:

 • Kabelbane til Table Mountain ca R275 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - cape town_bo_kaap_05
kr. 275 pr. person
 • Transport t/r hotel

Halvdagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til Frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.015 kr. 

sydafrika - sydafrika_befolkning_boern_01
kr. 285 pr. person
 • Varighed ca. 5 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Heldagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Herefter besøg på Robben Island. Her sad Sydafrikas landsfader og første sorte præsident, Nelson Mandela, fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO og historiens vingesus mærkes tydeligt her.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.415 kr. 

Læs mere Læs mindre
sydafrika - robben island_01
kr. 525 pr. person
 • Varighed ca. 9 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Halvdagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton Beach og Camps Bay til Hout Bay. Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost er på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 930  

Ikke inkluderet:

 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_skilt_01
kr. 365 pr. person
 • Varighed ca. 4,5 timer
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton, Camps Bay og Llandudno, Cape Towns skønne forstæder, og der er mulighed for at tage en båd ud til en sælkoloni, hvis vejret tillader det. Bådturen er ikke inkluderet i prisen.

Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Afslutning ved Kirstenbosch Botanical Gardens i udkanten af Cape Town, som er verdensberømt for sin skønhed og diversitet (sommer) eller ved vingården Groot Constansia med vinsmagning (vinter).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.270  

Ikke inkluderet:

 • Båd ud til sælkoloni ca R66 pr. person
 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
 • Frokost ca R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_02
kr. 590 pr. person
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Hvaler og vin

I kører fra Cape Town langs kysten til den hyggelige by Hermanus, Sydafrikas hvalhovedstad, en smuk køretur med udsigt til havet.

De sydlige rethvaler kommer tæt på land, og der er rigtig gode muligheder for at se dem boltre sig i havet inde fra land. Efter frokost (på egen regning) er der, afhængig af vejret, mulighed for at tilmelde sig en sejltur, hvor der sejles ud til hvalerne.

Herefter besøger I, hvis udflugten ligger en mandag til lørdag, en lille vingård i Hemel-en-Aarde-dalen (himmel-og-jord-dalen), hvor der er vinsmagning. Ligger udflugten en søndag, besøger I et gepardreservat.

Vejen tilbage til Cape Town går gennem den smukke Elgin-region og via Sir Lowry’s Pass.

Ikke inkluderet:

 • Sejltur ca. R660 pr. person
 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - plettenburg bay_hval_hale_01
kr. 525 pr. person
 • Transport til/fra hotel
 • Husk solcreme og evt. søsygepiller, hvis I deltager i sejlturen
 • Hvalsæson er kun juli-november

Heldagstur: Udflugt i vinlandet

En dejlig dag vinlandet med 2 x vinsmagning og besøg i bl.a. den hyggelige gourmetby Franschhoek samt Stellenbosch.

I kører i smuk natur via Helshoogte-bjergpasset og stopper ved to vingårde, hvor I introduceres til vindyrkningsprocessen fra jord til bord, besøger vinkældrene og får smagsprøver på de forskellige vine.

I Franschhoek besøger I Huguenot-monumentet, som hylder byens første indbyggere, der kom hertil fra Frankrig i 1500-tallet.

I spiser frokost for egen regning i byen, som er kendt som sydafrikas gourmetby nr. 1. I Stellenbosch på den anden side af bjergpasset går I en tur i den hyggelige hovedgade med gode, små butikker og besøger byens universitet.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.245

Ikke inkluderet:

 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - stellenbosch_vinmark_01
kr. 505 pr. person
 • Transport t/r hotel

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Følgende flyrejser:
  - South African Airlines på økonomiklasse, København - London - Johannesburg og Mpumalanga (ved Krüger National Park)
  - Cape Town - Johannesburg - London - København
  BEMÆRK: Afrejse fra Billund via Frankfurt vejl. tillæg kr. 900 (forhør ved bestilling). Også mulighed for at rejse med andre flyselskaber, forhør ved bestilling af rejsen)
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Følgende transporter på land:
  - Assistance (Meet & Greet) i Johannesburg lufthavn ved ankomst fra Europa og afhentning af lejebil
  - Assistance (Meet & Greet) i Cape Town lufthavn ved ankomst fra Mpumalanga lufthavn og afhentning af lejebil
 • Følgende billeje - Gruppe B (VW Polo Hatch eller tilsvarende):
  - 6 dages billeje (dag 2 - dag 7) fra Johannesburg lufthavn til Mpumalanga lufthavn
  - 6 dages billeje (dag 7 - dag 12) fra/til Cape Town lufthavn
 • Kontraktgebyr ved billeje (mulighed for leje af GPS, bestilles gennem Stjernegaard, ca. kr. 70 pr. dag)
 • 10 nætter i Sydafrika på følgende lodges/hoteller:
  - 2 nætter på Rissington Inn i Courtyard standardværelse, Hazyview - inkl. morgenmad
  - 3 nætter Bongani Mountain Lodge i Stand Alone Room - Inkl. helpension med drikkevarer og snacks og samlet 5 game drives i åbne jeeps med professionelle rangers (game drives er tidlig morgen og sidst på eftermiddagen)
  - 2 nætter på Summerwood Guest House i standardværelse, Stellenbosch - inkl. morgenmad
  - 3 nætter på Acorn House eller Sundown Manor i standardværelse, Cape Town - inkl. morgenmad

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Forplejning, drikkevarer, drikkepenge og personlige udgifter
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Tilkøb til rejsen

Byrundtur i Cape Town

I begynder ved foden af Table Mountain, byens vartegn, hvor der, afhængig af vejret, er mulighed for at tage kabelbanen op til toppen for at nyde den storslåede udsigt over byen (entre til kabelbanen er ikke inkluderet).

Herefter videre til landets ældste bygning, fortet The Castle, som hollænderne byggede som forsyningsstation i 1700-tallet. Herefter besøg i Company Gardens, der blev anlagt i 1652, hvor I besøger Slave Lodge, som var slavernes bolig, og kører forbi Parlamentsbygningerne og Cape Towns rådhus.

I det farverige Malay- og Bo-Kaap-kvarter går I en tur i de brostensbelagte gader.

Sidste stop er hos en diamantsliber, som arbejder med en af landets mest eftertragtede varer.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 755  

Ikke inkluderet:

 • Kabelbane til Table Mountain ca R275 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - cape town_bo_kaap_05
kr. 275 pr. person
 • Transport t/r hotel

Halvdagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til Frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.015 kr. 

sydafrika - sydafrika_befolkning_boern_01
kr. 285 pr. person
 • Varighed ca. 5 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Heldagstur: Walk to Freedom

Walk to Freedom-udflugten er opkaldt efter Nelson Madelas selvbiografi, A Long Walk To Freedom” fra 1994 (på dansk Vejen til frihed) og er en gennemgang af Sydafrikas historie frem til slutningen af 1980’erne.

Besøg på District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993.

Herefter besøges et township, et typisk sort boligområde med et lokalt marked og kulturelle og sociale projekter for børn, som bor her. Der er nærmest garanti for, at vi kommer klogere hjem.

Herefter besøg på Robben Island. Her sad Sydafrikas landsfader og første sorte præsident, Nelson Mandela, fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO og historiens vingesus mærkes tydeligt her.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer): 1.415 kr. 

Læs mere Læs mindre
sydafrika - robben island_01
kr. 525 pr. person
 • Varighed ca. 9 timer
 • Transport t/r hotel
 • Entré

Halvdagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton Beach og Camps Bay til Hout Bay. Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost er på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 930  

Ikke inkluderet:

 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_skilt_01
kr. 365 pr. person
 • Varighed ca. 4,5 timer
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Kap Det Gode Håb

En køretur langs en af verdens smukkeste kyststrækninger fra centrum af Cape Town til Kap Det Gode Håb ca. 65 km længere syd på. Undervejs passeres storslåede strande, smuk natur og historiske og maleriske små kystbyer.

Turen går gennem Clifton, Camps Bay og Llandudno, Cape Towns skønne forstæder, og der er mulighed for at tage en båd ud til en sælkoloni, hvis vejret tillader det. Bådturen er ikke inkluderet i prisen.

Videre langs Chapman’s Peak Drive med smuk natur, fugle- og dyreliv og historiske fyrtårne.

Frokost på egen regning ved Kap Det Gode Håb i Table Mountan National Park og tilbage mod Cape Town via Simons Town og Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

Afslutning ved Kirstenbosch Botanical Gardens i udkanten af Cape Town, som er verdensberømt for sin skønhed og diversitet (sommer) eller ved vingården Groot Constansia med vinsmagning (vinter).

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.270  

Ikke inkluderet:

 • Båd ud til sælkoloni ca R66 pr. person
 • Boulders Penquin Colony ca. R66 pr. person
 • Frokost ca R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - kap det gode haab_02
kr. 590 pr. person
 • Transport t/r hotel

Heldagstur: Hvaler og vin

I kører fra Cape Town langs kysten til den hyggelige by Hermanus, Sydafrikas hvalhovedstad, en smuk køretur med udsigt til havet.

De sydlige rethvaler kommer tæt på land, og der er rigtig gode muligheder for at se dem boltre sig i havet inde fra land. Efter frokost (på egen regning) er der, afhængig af vejret, mulighed for at tilmelde sig en sejltur, hvor der sejles ud til hvalerne.

Herefter besøger I, hvis udflugten ligger en mandag til lørdag, en lille vingård i Hemel-en-Aarde-dalen (himmel-og-jord-dalen), hvor der er vinsmagning. Ligger udflugten en søndag, besøger I et gepardreservat.

Vejen tilbage til Cape Town går gennem den smukke Elgin-region og via Sir Lowry’s Pass.

Ikke inkluderet:

 • Sejltur ca. R660 pr. person
 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - plettenburg bay_hval_hale_01
kr. 525 pr. person
 • Transport til/fra hotel
 • Husk solcreme og evt. søsygepiller, hvis I deltager i sejlturen
 • Hvalsæson er kun juli-november

Heldagstur: Udflugt i vinlandet

En dejlig dag vinlandet med 2 x vinsmagning og besøg i bl.a. den hyggelige gourmetby Franschhoek samt Stellenbosch.

I kører i smuk natur via Helshoogte-bjergpasset og stopper ved to vingårde, hvor I introduceres til vindyrkningsprocessen fra jord til bord, besøger vinkældrene og får smagsprøver på de forskellige vine.

I Franschhoek besøger I Huguenot-monumentet, som hylder byens første indbyggere, der kom hertil fra Frankrig i 1500-tallet.

I spiser frokost for egen regning i byen, som er kendt som sydafrikas gourmetby nr. 1. I Stellenbosch på den anden side af bjergpasset går I en tur i den hyggelige hovedgade med gode, små butikker og besøger byens universitet.

Privat tur pr. person (baseret på 2 personer) kr. 1.245

Ikke inkluderet:

 • Frokost ca. R150 pr. person
Læs mere Læs mindre
sydafrika - stellenbosch_vinmark_01
kr. 505 pr. person
 • Transport t/r hotel

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Alt dette er inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Følgende flyrejser:
  - South African Airlines på økonomiklasse, København - London - Johannesburg og Mpumalanga (ved Krüger National Park)
  - Cape Town - Johannesburg - London - København
  Bemærk: Afrejse fra Billund via Frankfurt vejl. tillæg kr. 900 (forhør ved bestilling). Også mulighed for at rejse med andre flyselskaber, forhør ved bestilling af rejsen)
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Følgende transporter på land:
  - Assistance (Meet & Greet) i Johannesburg lufthavn ved ankomst fra Europa og afhentning af lejebil
  - Assistance (Meet & Greet) i Cape Town lufthavn ved ankomst og afhentning af lejebil
 • Følgende billeje - Gruppe B (VW Polo Hatch eller tilsvarende):
  - 6 dages billeje (dag 2 - dag 7) fra Johannesburg lufthavn til Mpumalanga lufthavn
  - 6 dages billeje (dag 7 - dag 12) fra/til Cape Town lufthavn
 • Kontraktgebyr ved billeje (mulighed for leje af GPS, bestilles gennem Stjernegaard, ca. kr. 70 pr. dag)
 • 10 nætter i Sydafrika på følgende lodges/hoteller:
  - 2 nætter på Perry’s Bridge Hollow i standardværelse, Hazyview - inkl. morgenmad
  - 3 nætter Lukimbi Safari Lodge i Classic Suite - Inkl. helpension med drikkevarer og snacks og samlet 5 game drives i åbne jeeps med professionelle rangers (game drives er tidlig morgen og sidst på eftermiddagen)
  - 2 nætter på River Manor Boutique Hotel and Spa i standardværelse, Stellenbosch - inkl. morgenmad
  - 3 nætter på Abbey Manor Luxury Guesthouse i Luxury Room, eller Welgelegen Boutique Hotel i Deluxe Room, begge i Cape Town - inkl. morgenmad

Dette er ikke inkluderet i prisen Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Forplejning, drikkevarer, drikkepenge og personlige udgifter
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond

Vejret i Sydafrika

Sommeren fra november til februar kan være meget varm i Sydafrika især i de lavtliggende egne. Bjergegnene er mere behagelige, men regnfulde. Nordøstkysten kan blive generende fugtig. Foråret er et godt tidspunkt for et besøg - her står landskabet i fuldt flor, og klimaet er behageligt. Vintrene er milde i hele landet på nær i de højest beliggende områder og i ørkener.

Fold ind Fold ud
 • Cape Town
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 26° C 25° C 23° C 20° C 18° C 17° C 18° C 19° C 21° C 24° C 25° C
16° C 16° C 14° C 12° C 9° C 8° C 7° C 8° C 9° C 11° C 13° C 15° C
14 mm 16 mm 21 mm 41 mm 68 mm 93 mm 83 mm 77 mm 41 mm 3 mm 1 mm 17 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Johannesburg Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Johannesburg
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
26° C 25° C 24° C 21° C 19° C 16° C 17° C 19° C 23° C 24° C 24° C 25° C
15° C 14° C 13° C 10° C 7° C 4° C 4° C 6° C 9° C 11° C 13° C 14° C
125 mm 94 mm 90 mm 54 mm 13 mm 9 mm 4 mm 6 mm 27 mm 7 mm 11 mm 103 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Port Elizabeth Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Port Elizabeth
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
25° C 25° C 25° C 23° C 22° C 20° C 20° C 20° C 20° C 21° C 22° C 24° C
18° C 18° C 17° C 14° C 12° C 9° C 9° C 10° C 11° C 13° C 15° C 16° C
36 mm 40 mm 54 mm 58 mm 59 mm 62 mm 47 mm 64 mm 62 mm 59 mm 49 mm 34 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Victoria Falls Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Victoria Falls
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Sun City
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Fold ind Fold ud
 • Durban
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Kruger Nationalpark Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Kruger Nationalpark
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Chobe National Park Fold ind Fold ud
Fold ind Fold ud
 • Chobe National Park
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Sydafrika_fit
  Sydafrika - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 24 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

kontor billede_2000px_sharpen
Kontakt en rejsekonsulent
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • sydafrika - cape town_befolkning_mand_01
 • sydafrika - blyde_river canyon_tre rondavels_02
 • sydafrika - kapama game reserve_boefler_01
 • sydafrika - sydafrika_natur_gepard_01
 • sydafrika - sydafrika_natur_gnu_01
 • sydafrika - sydafrika_natur_loeve_01
 • sydafrika - stellenbosch_vinmark_02
 • sydafrika - stellenbosch_vinmark_traktor_01
 • sydafrika - stellenbosch_vin_01
 • sydafrika - cape town_bo_kaap_05
 • sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_02
 • sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_16

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  SYDAFRIKA

  Det gode liv

  11 dage fra kr. 10.825

  • Fokus på Cape Town og vinlandet
  • God tid til oplevelser med natur på Kaphalvøen og mad og vin
  • Billeje er inkluderet
  • Vælg gode el. ekstragode hoteller
 • Se rejsen

  SYDAFRIKA

  Safari og Cape Town

  11 dage fra kr. 19.215

  • Safari med The Big Five og to daglige game drives
  • God tid i skønne Cape Town
  • Mange muligheder: vin, natur mm
  • Vælg gode el. ekstragode hoteller 
 • Se rejsen

  NAMIBIA

  En rejse i forunderlig skønhed

  17 dage fra kr. 33.900

  • De mægtige Kalahari- og Namibørkener m. røde sandbjerge
  • Mød san- og himbafolket, nogle af verdens ældste kulturer
  • Hyggelige lodges og game drives
  • Små grupper, 10-20 deltagere