Skip to main content

Rejser til Påskeøen

Chile

chile - passkeoen_moai_18

Højtidens mirakel

Det oprindelige folk på Rapa Nui, som øen oprindeligt blev kaldt, kendte ikke til påskehøjtiden, men da en hollandsk søfarer ankom Påskedag i 1722, blev øen døbt Påskeøen.

Nok kom europæeren hertil og indtog øen, men af de ca. 7.000 mennesker, der i dag bor på øen, er 4.500 stadig af ægte rapanui’er, mens de resterende kommer fra Chiles fastland.

Inden hollænderen kastede anker ved Påskeøen, havde øen været sin helt egen. Det antages, at polynesiske folk tog turen hertil i kano omkring år 300, slog sig ned og skabte deres helt egen kultur.

De kæmpestore statuer, moai’erne, blev om noget symbolet på denne kultur. Statuerne blev lavet af bare én sten, og enkelte når en flot højde på 10 meter, mens de fleste er omkring 4 meter høje. Hvordan disse statuer, der kan veje op til 82 tons, blev fragtet rundt uden moderne hjælpemidler, vides ikke. Det kan vi blot tænke os til.

Der findes i alt 887 statuer på øen, men her er også andet at komme efter. Besøg bl.a. den hellige by, Orongo, eller det nærliggende vulkankrater.

Sidst men ikke mindst, vil du med stor sandsynlighed stifte bekendtskab med historien om Fuglemanden. Ifølge sagnet skulle unge mænd hvert fjerde år have sprunget ud fra en klippe for at svømme ud til en ø i nærheden for at hente det første terne-fugleæg. En farefuld færd, som langt fra alle overlevede. Vinderen fik til gengæld æren af at herske over øen de næste fire år frem til den næste konkurrence.

Derfor skal I rejse til Påskeøen

  • Myter og en underfundig historie
  • Oplev et af verdens mest isolerede samfund
  • Moai’erne – et møde du aldrig glemmer
chile - passkeoen_moai_05 chile - passkeoen_moai_03

Rejser til Påskeøen

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

Hoteller på Påskeøen

chile - passkeoen_moai_06

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)