panama_kanal_udsigt_01

Rejser til Panama

Sidste stop inden Sydamerika

Oplev Panama med Stjernegaard

Smuk natur og menneskets mægtigste værk

Panama deler Nord- og Sydamerika og forbinder Stillehavet og Atlanterhavet, og landet omtales derfor ofte som ”det delte land, der forener verden”.

Det er som bekendt Panamakanalen, der forbinder Stillehavet og Atlanterhavet, og en rejse til Panama vil da sandsynligvis også være lig med en rejse til Panamakanalen. Men der er mere til Panama end rejsen fra det ene verdenshav til det andet. Oplev bl.a. den smukke natur omkring Boquete, storbylivet i Panama City, sans kolonitiden i de gamle byer og nyd det caribiske øliv på San Blas-øerne. Sidst men ikke mindst - smag på kaffen!

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
panama - panama kanalen_11_2

Facts om Panama

Historie

Panama blev selvstændig fra Colombia i 1903. USA støttede løsrivelsen, fordi Colombia var imod etableringen af Panamakanalen.

Panamakanalen

Kanalen blev indviet i 1914, men USA overgav først kontrollen over den til Panama i 2000. 

Panama City

Panamas hovedstad er den eneste hovedstad i verden, der har regnskov inden for bygrænsen.

Ingen militær

Panama har ingen væbnede styrker. Militæret blev afskaffet efter afslutningen af general Noriegas militærdiktatur i 1994.

Det siger vores gæster ...

Panamakanalen og Panamakanalzonen

Den traktat, som blev indgået i 1914 og ligger til grund for konstruktionen af Panamakanalen, gav USA suverænitet over et bælte på begge sider af kanalen, den såkaldte Panamakanalzone. Traktaten har gennem tiden været genstand for mange stridigheder mellem de to lande, og også ført til deciderede uroligheder.

Det var først i 1978, at en ny traktat blev vedtaget, hvorved USA skulle overdrage den fulde kontrol over kanalen til Panama med udgangen af årtusindet. Altså overtog Panama alle rettigheder til kanalen den 1. januar 2000.

Panamas skønne klima

Panama har tropisk klima, og temperaturen ligger i alle årets 12 måneder over 25 grader i gennemsnit. Nedbørsmængden er forholdsvis høj, og kombinationer af høje temperaturer og regn skaber de optimale betingelser for den regnskov, som dækker ca. halvdelen af landet.

panama kvinde bod

Kom med på drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

Hvornår er det bedst at rejse til Panama?

Overordnet set skal sommertøjet pakkes, uanset hvornår du vælger at rejse til Panama, hvor temperaturen cirkulerer omkring de 30 grader året rundt. Dog er der stor forskel på, om du rejser i den tørre periode eller i regntiden. Fra december til april står solen højt og der er småt med regn. Til gengæld kan resten af året være ret regnfuldt og fugtigt, dog afgrænses regnen som oftest til et par timer dagligt. 

På Panamas caribiske øer er den tørre periode og regntiden ikke helt så opdelt, som det er tilfældet på fastlandet. Her falder regnen lidt mere sporadisk, hvorfor det aldrig som sådan er et dårligt tidspunkt at besøge disse øer.

Panama

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
30° C
31° C
31° C
32° C
31° C
29° C
30° C
30° C
29° C
29° C
28° C
29° C
Nedbør i mm.
32 mm
13 mm
11 mm
77 mm
263 mm
256 mm
272 mm
265 mm
265 mm
333 mm
311 mm
135 mm

Læs mere og bliv inspireret

Sandt eller falsk? 10 skøre krydstogtmyter

Kan det nu også passe, at krydstogtklientellet har en gennemsnitsalder på 90, er dovent anlagt og spiser kedelig mad?

Trin for trin: 9 tips til den gode ferie med børn

Er det muligt at strikke et familieeventyr sammen, der tilgodeser både mor, far og børn? Svaret er JA! Vi giver dig 9 tips!

Takt og tone: Din guide til gode manerer til søs

Er du typen, der ”reserverer” solsenge, glemmer tiden og dukker op til middagen iført shorts? Så læs med og bliv klogere!
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)