Et overflødighedshorn af oplevelser

Rejser til Sydamerika

Sydamerika – en lektion i livsglæde

Sydamerika er Darwins Galapagos og Evita Perons Buenos Aires. Det er Machu Picchu, Amazonas, Iguazu-vandfaldet og Patagoniens vildmark – men det er også kaffebønder, gauchos og indianerstammer. I Sydamerika mærkes historiens vingesus som en tornado af kolonitid og en lang liste af ældgamle indianerkulturer, mens nutidens kultur kommer til udtryk gennem tango, salsa, samba og en grad af livsglæde, du skal lede længe efter andre steder i verden.  

Tag med Stjernegaard til Sydamerika og oplev kontinentets højdepunkter, og lad os samtidigt vise dig en side af den latinamerikanske verden, du ikke vidste, du skulle drømme om. Sydamerika er på en og samme tid overvældende og overraskende underspillet – og vi skal nok sørge for, du får alle finesserne med.

Hvorfor rejse med Stjernegaard til Sydamerika?

Med Stjernegaard kan du vælge at rejse på rundrejse med dansk rejseleder eller på en individuelt tilrettelagt rejse til Sydamerika. Uanset hvilken rejseform du vælger, nyder du godt af vores årelange erfaring, der sikrer dig de bedste oplevelser og en tryg rejse.

Vi kender hvert et hjørne og kan guide dig til de største oplevelser, de mest charmerende nabolag og den vildeste natur – og så har vi selvfølgelig håndplukket de bedste samarbejdspartnere i Sydamerika, så intet går din næse forbi.

Gratis foredrag om Sydamerika (individuelle rejser)
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om Sydamerika (individuelle rejser)

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)
Kontakt os
Louise Holm Nielsen
lhn@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
LHN
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Rejseform – hvordan kan jeg opleve Sydamerika?

Rejser du med Stjernegaard, kan du opleve Sydamerika på en grupperejse med dansk rejseleder, på en individuel rejse eller på et krydstogt.

På egen hånd

Vi har udviklet en række forskellige rejseforslag, der giver dig mulighed for at opleve Peru, Colombia, Brasilien, Chile, Argentina, Ecuador og Bolivia på egen hånd, hvad enten det er sammen med din partner, din familie eller som solorejsende.

Vi sørger for alle transporter og indkvarteringer og tilbyder en række spændende udflugter, som du kan vælge til i det omfang, du ønsker. Rejseforslagene kan justeres, eller vi kan strikke en rejse sammen, så den passer til din drøm. En rejseform på dine præmisser – med Stjernegaard i ryggen.

Rundrejse med dansk rejseleder

Drømmer du om at nærstudere et eller flere sydamerikanske lande? Så er en grupperejse med dansk rejseleder måske noget for dig. Rundrejserne foregår i grupper af max 25 deltagere samt en dygtig rejseleder med et stort kendskab til det eller de respektive lande. På rundrejsen kommer du til at opleve flere steder og sider af landet, så du får mest muligt med.

Krydstogt

På et krydstogt oplever du dele af Sydamerika fra søsiden med stop i en række forskellige havne. Her kan du bl.a. opleve Buenos Aires, Tierra del Fuego, Falklandsøerne og Antarktis. Disse krydstogter er ligesom rundrejserne også med dansk rejseleder – bare til søs.

Er det sikkert at rejse i Sydamerika?

Sydamerika er et fortryllende og smukt kontinent, og som udgangspunkt er det også sikkert at rejse i Sydamerika. Når man hører om kriminalitet i Sydamerika, er det ofte reduceret til særlige nabolag eller befolkningsgrupper, som du som turist ikke kommer i nærheden af.

Med det sagt opfordrer vi selvfølgelig altid til, at du tænker over din sikkerhed og bruger din sunde fornuft på rejsen. 

Når du rejser med Stjernegaard, har vi naturligvis øje for din sikkerhed, og det er således ikke helt tilfældigt, hvilke hoteller vi vælger, hvilke chauffører og busselskaber vi rejser med – eller hvem vi vælger at arbejde sammen med.

colombia - Bogota_musik_03

Vi var glædelig overraskede

Colombia er et fantastisk land at rejse i. Vi var glædelig overraskede.
Sydamerika
Kirsten, Værløse

Nul kompromis

Jeg vil bare takke for endnu et godt arrangement. Bliv ved med det - nul kompromis
Sydamerika
Kim Meinertz Nielsen

Det har været mit livs rejse

Det har været mit livs rejse. Vores rejseleder var altid godt forberet og en super rejseleder.
Sydamerika
Lone, Holbæk

Hvor skal jeg rejse hen?

Sydamerika er en skattekiste af pulserende natur, livlige storbyer og en historie med pyramider, guld og koloniherrer. Men hvor skal du rejse hen?

Peru

Her blender historien smukt ind i naturen ved bl.a. Den Hellige Dal og Machu Picchu, mens kolonitiden fylder byerne med brosten, katedraler og guld. Et historisk rejsemål kombineret med storslået natur og spændende kulturoplevelser.

Brasilien

Kontinentets største land, der dækker over Amazonjunglen, Rio de Janeiro, Iguazu-vandfaldet og meget mere. Et land spækket med livsglæde, samba og, natur og smukke strande – men også et blandet folkefærd med rødder i Sydamerika, Europa og Afrika.

Argentina

Tangoens land, der også brillerer med vin, bøffer, Patagonien, gaucholiv og Iguazu-vandfaldet. En rejse for de kulinariske såvel som naturelskerne, der sætter pris på landskaber, der råber lidt højere end andre steder i verden.

Colombia

Kaffe, kolonitid og Andesbjergenes smukke natur tilføjet charmerende byer og en lang række af strande. Et oplagt rejsemål til dig, der vil trekke til ’Lost City’ såvel som dig, der vil nyde livet i Cartagena eller dykke ned i historien og smage kaffen i land og by.

Chile

Sydamerikas rigeste land, der både byder på moderne storbyliv, en uendelig ørken og ikke mindst Patagonien med Torres del Paine som det helt store trækplaster. Til dig, der sætter pris på naturen og måske drømmer om at vandre på en gletsjer.

Påskeøen

En anden side af Chile, der gemmer sig et godt stykke ude i Stillehavet. Den vulkanske ø, der er kendt for sine stenstatuer, står højt på mange eventyreres tjekliste, men vær opmærksom på, at en rejse til Påskeøen kan være en omkostningsfuld affære.

Galapagos

Et isoleret paradis i Stillehavet, som er særligt eftertragtet blandt rejsende med hang til autentisk og uspoleret natur med et væld af endemiske arter til vands, til lands og i luften. Det ultimative ø-hop til dig, der drømmer om et eventyr, der er de færreste forundt.

Bolivia

Bolivia er først og fremmest kendt for sin saltørken, sin højslette og verdens højest beliggende hovedstad, La Paz. Bolivia er et af de lande i Sydamerika, der kulturmæssigt er mest ufortyndet. Så vil du opleve side af Sydamerika, de færreste kommer forbi, så tag til Bolivia.

chile - passkeoen_moai_06

Aktiv ferie – 5 vandreture du skal opleve

Vil du opleve Sydamerika med sved på panden og frisk vind i håret? Så se her!

Inkastien – en smuk omvej til Machu Picchu

Inkastien blev lagt af inkafolket tilbage i det 15. århundrede og er sidenhen blevet Sydamerikas mest berømte vandrerrute. Ruten, der strækker sig fra Den Hellige Dal til Machu Picchu, kommer forbi flere ruinkomplekser og går gennem smuk højlandsnatur med åbne sletter og høje bjergtinder – til tider vandrer du i en højde af 4215 meter over havets overflade. Du har tre overnatninger undervejs og vandrer 43 kilometer gennem højsletter og bjerge, inden du til sidst går gennem Solporten og mødes af synet af Machu Picchu.

Salkantay-ruten – den lange og smukke vej til Machu Picchu

Salkantay-ruten til Machu Picchu er en mindre kendt og noget længere rute med en distance på i alt 74 kilometer fordelt over 5 dage og 3 nætter, hvis man vælger at overnatte i telt – eller 7 dage og 5 nætter, hvis man vælger den lidt langsommere tur med ophold på bjerglodges. Her kommer du gennem flere forskellige klimazoner og natur, der spænder fra iskolde gletsjersøer til tætbevokset jungle. Turen ender i Aguas Calientes, tæt på Machu Picchu.

Lost City – Colombias skjulte skat

Denne trek tager dig på en smuk 4-dages vandretur gennem Sierra Nevada de Santa Marta i det nordøstlige Colombia. Målet er La Ciudad Perdida – også kendt som The Lost City, der antages at være blevet bygget i det 9. århundrede. Altså 600 år ældre end Machu Picchu. Byen så enden, da spanierne kom, men indtil 1970’erne var verden faktisk uvidende om byens eksistens. Vandrerruten går over bjerge, forbi floder og indianerstammer og gennem jungle, indtil du på tredjedagen når frem til rejsens mål: Den ”glemte” by, hvis terrasser og stenstrukturer stadig er at se.

Aconcaguabjerget – en dag i rustik natur

Det er de færreste, der vandrer hele vejen op på det 7000 meter høje bjerg, Aconcaguabjerget på grænsen mellem Chile og Argentina. Heldigvis er der også nok at se nedefra. På en dagtrek får du mulighed for at vandre gennem den rustikke natur, gennem dale og forbi små, søvnige landsbyer og gamle ruiner fra Chiles Borgerkrig. Det er bl.a. muligt at opleve Inkabroen, et fantastisk geologisk mesterværk, og nyde den knitrende kolde og rolige natur ved Acongua Provincial Park.

Patagonien – gletsjervandring i miniformat

En ting er at vandre med fast grund under fødderne. Noget helt andet er at vandre på en gletsjer. Perito Moreno-gletsjeren i Patagonien er med sine 250 kvadratkilometer den eneste i verden, der fortsat vokser, og den kan selvfølgelig også opleves til fods med knitrende is under fødderne. Det er ikke den længste trek, men det er noget helt særligt at opleve naturens kræfter helt tæt på med pigsko på og med de udfordringer, gletsjeren nu engang byder på. 

colombia - colombia_befolkning_kogi_03
Oplevelsesrig rejse
Det var en oplevelsesrig tur og vores guide var meget vidende om forholdene i Sydamerika jo ikke mindst i Argentina og Chile. Gruppen fungerede fint sammen, så alt i alt har jeg kun godt at sige om turen.
Argentina & Chile
Gunvor Thulin, Højbjerg
colombia - the lost city_12
peru - salkantay_trekking_01

5 stykker natur, du kun finder i Sydamerika

Vidunderligt meget vand – Iguazu-vandfaldet

Iguazu-vandfaldet sætter grænsen mellem Brasilien og Argentina med 5000 kubikmeter vand i sekundet fordelt på 270 enkelte fald. Verdens mest vandrige vandfald, der fra den brasilianske side kan ses som et smukt panorama, mens du på den argentinske side kommer helt tæt på de fossende vandmasser.

Jordens lunge – Amazonas

Amazonjunglen udgør over halvdelen af jordens tilbageværende rengskovsområder og berører ni forskellige lande; Brasilien, Peru, Colombia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Surinam og Fransk Guyana. Kendt som verdens lunge med verdens vandrigeste flod og hjemsted for et unikt dyre- og planteliv.

Salt i lange baner – Salar de Uyuni

Bolivias højland gemmer på verdens største saltslette, Salar de Uyuni, der dækker et areal på hele 10.582 km2 i 3650 meters højde. Et smukt syn, når saltfladerne krakelerer i den tørre tid, såvel som når sletten er dækket af vand i regntiden, hvor vandet lægger sig som et spejlblankt lag.

Darwins paradis – Galapagos

Galapagosøerne er et isoleret lille ø-samfund for de fugle, fisk, pattedyr og padder, der har fået lov til at leve sit helt eget liv her gennem utallige år. Her er 100 år gamle skildpadder, blåfodede suler og pelikaner for blot at nævne nogle af beboerne, der lever i landskabet, der meget vel kunne være taget ud af Jurassic Park.

Vildere end vild – Torres del Paine

Det er som om, naturen har fået lov til at passe sig selv i Patagoniens Torres del Paine, hvor gletsjere, turkisblå søer, vandfald og sylespidse bjergtinder er et syn for guder. Parken dækker et areal på ca. 2000 kvadratkilometer og har siden 1978 været på UNESCOs verdensarvsliste. Et must til naturelskerens ’bucket list’.

Vacciner – hvad skal jeg sikres mod?

Sydamerika er et stort kontinent med et hav af forskellige klimazoner og økosystemer. Derfor er der ikke én endegyldig sandhed, når det kommer til vacciner. Som udgangspunkt bør du dog altid være vaccineret mod difteri og stivkrampe samt hepatitis A. Rejser du til Amazonjunglen er vaccinationer mod gul feber desuden påkrævet, ligesom der også her kan være risiko for malaria.

Vi råder altid til, at du tjekker med egen læge eller vaccinationsklinik, inden du rejser til Sydamerika, så du er helt korrekt sikret.

Læs mere om vaccinationer, vaccinationsklinikker og helbred under praktisk info

bolivia_colchani_02

Facts om Sydamerika

 • Samlet indbyggertal: ca. 430 mio. hvor af mere end 200 mio. bor i Brasilien.
 • Sprog: I Brasilien tales der portugisisk og i de andre lande tales der spansk med undtagelse af Suriname (hollandsk), Guyana og Falkland Islands (engelsk) og French Guyana (fransk). Hertil lokale indianske sprog.
 • Forventet levetid: Kvinder – 79 år, mænd – 72 år.
 • Højeste punkt: Aconcaguabjerget – 6961 meter over havets overflade.
 • Amazonfloden er verdens næstlængste flod, der løber gennem Guyana, Ecuador, Venezuela, Bolivia, Brasilien, Colombia og Peru.
 • Atacamaørkenen i Chile er verdens tørreste sted.
 • 90% er katolikker, resten er protestanter, jøder eller animister.
 • Argentina_chile_rundrejse katalogforside
  Argentina og Chile - en rejse til verdens ende
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 12 sider
 • Argentina og chile_paaskeoen
  Chile og Argentina - Påskeøen & Patagonien
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • brasilien_intense brasilien
  Intense Brasilien
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • colombia rundrejse_juni2015 1
  Colombia - På nye eventyr
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • peru_toppen_RR katalog forside
  Toppen af Peru
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 20 sider
 • Peru med tog
  Peru med luksustoget Belmond Andean Explorer
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • peru bolivia chile argentina
  Peru, Bolivia, Chile & Argentina
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 20 sider
 • peru galapagos
  Peru, Ecuador og Galapagos - Inkariget og Galapagos
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • krydstoger chile argentina uruguay RR katalog forside
  Krydstogt - Chile & Argentina m. Kap Horn
  Krydstogt m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • argentina_chile_antarktis_krydstogt
  Krydstogt - Argentina, Kap Horn og Antarktis
  Krydstogt m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • krydstogt_panamakanalen
  Krydstogt - Gennem Panamakanalen
  Krydstogt m/ dansk rejseleder - 12 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Sydamerikas historie – kort og godt

14.000-12.000 f.Kr. – De første mennesker i Sydamerika kom formentlig over Beringstrædet, hvorefter de fordelte sig i Nord- og Sydamerika. Sidenhen blev de til inkaer, mayaer, quechua, mv.

2500 f.Kr. – Det første kendte landbrugssamfund opstår, hvor lamaer og alpakaer domesticeres mens frugt og grønt dyrkes.

900 f.Kr. – Kontinentets første kendte civilisation opstår i det, der senere bliver Peru.

200 f.Kr. – De første Nazca-linjer tegnes. Nogle af verdens største og mest mystiske kunstværker.

200 – Kartoflen dyrkes i Andesbjergene.

1000 – Inkaerne kommer til Cusco-regionen.

1498 – Colombus opdager Sydamerika, da han går i land i det, der senere skal hedde Venezuela.

1530-1540 – Inkariget, der på dette tidspunkt dækker Peru og Bolivia samt dele af Ecuador, Chile, Argentina og Colombia, erobres.

1535 – Galapagosøerne opdages af en biskop fra Panama.

1825 – I årene omkring 1825 ledes en befrielseskrigene af det spanske Sydamerika af Simón Bolivar og José de San Martin, hvilket resulterer i Sydamerikas uafhængighed. I Brasilien sker uafhængigheden på mere fredelig vis, da den portugisiske kronprins erklærer landet for uafhængigt i 1822.

1880-1900 – Befrielseskrigene betød ikke uafhængighed med ét. Først i 1800-tallets sidste årtier etableres nationalstaterne.

1911 – Machu Picchu opdages af den amerikanske arkæolog, Hiram Bingham.

1913 – Sydamerikas første metrosystem åbner i Buenos Aires.

1975 – Suriname bliver som det næstsidste sydamerikanske land uafhængigt fra Holland. French Guyana er fortsat fransk territorium.

peru - nazca_mumie_01
peru - titicaca_flydende oe_09
argentina - buenos aires_the national congress_01
 • chile - kap horn_tierra del fuego_klippe_dyr_01
 • chile - chile_maanedalen_atacama_02
 • chile - santiago_chile_gondol_01
 • chile - torres del paine_41
 • peru - lima_torv_01
 • chile - valparaiso_by_chile_01
 • chile - patagonien_graense_02
 • chile - passkeoen_moai_01
 • chile - chile_maanedalen_atacama_06
 • chile - kap horn_hval_hale_02
 • chile - torres del paine_25
 • colorada_roed lagune_03
 • chile - santiago_chile_the virgin mary_statue_01_hf
 • chile - chile_osorno vulkan_01
 • chile - chile_fjord_01
 • argentina - buenos aires_la boca street_04
 • chile - valparaiso_vinmark_02
 • argentina - buenos aires_tango_dans_01
 • bolivia_la pez_befolkning_01
 • copacabana_bolivia_03
 • bolivia_uyuni saltorken_02
 • peru - cuzco_befokning_boern_lama_01
 • peru - machu picchu_05
 • peru - ollantaytambo_01
 • peru - titicaca_uros indianer_01
 • chile - torres del paine_lago grey_11
 • chile - arica_danser_02