Sydkorea_03

Rejser til Sydkorea

Hvor Østens mystik møder højteknologi

Oplev Sydkorea med Stjernegaard

Sydkorea er en af vor tids største succeser. En rejse til Sydkorea er en rejse til et moderne land, der i løbet af ganske få år – fra 1970’erne og til i dag – har udviklet sig fra et fattigt landbrugssamfund til en moderne industristat. Samtidig er kulturarven dog bevaret, og der er derfor meget at se og opleve på en rejse eller et krydstogt til Sydkorea.

Vi arrangerer en række krydstogter med dansk rejseleder til Sydkorea i kombination med Japan og Kina. Her bliver vi præsenteret for smuk UNESCO-beskyttet natur såvel som spændende storbyer.

Koreakrigen

Krigen mellem Nord- og Sydkorea varede fra 1950 til 1953 og blev støttet af henholdsvis Sovjetunionen og USA og var således et højspændt internationalt drama.

USA's præsident Truman var optaget af at begrænse kommunismens udbredelse, og han fik FN til at intervenere på Sydkoreas side, efter at Nordkorea havde krydset grænsen ved 38. breddegrad. Det var dog USA, der leverede 90% af de allierede styrker.

En våbenstilstand trådte i kraft i juli 1953, men forholdet mellem Nord- og Sydkorea er endnu ikke normaliseret. 

Ring eller skriv til os
Camilla Flint
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Camilla_Flindt_300x402
korea_befolkning_01

Nyere koreansk kultur

Sydkorea dyrkes i resten af verden -  af især den yngre del af befolkningen – som et nyskabende og spændende land på linje med Japan. Mange nye tendenser inden for både mode, kosmetik, madlavning og musik kommer herfra.

busan_bygninger_natur_udsigt_01

Facts om Sydkorea

Befolkning

Befolkningen på omkring 50 mio. mennesker er forbavsende homogen og næsten 100% koreansk. Godt 30% er kristne og 25% er buddhister.

Gangnam Style

I 2011 havde en koreansk musiker ved navn Psy et monsterhit, Gangnam Style, som fik verdens ledere, herunder Barack Obama og David Cameron ud på dansegulvet. Videoen blev set af mere end 2 mia. mennesker.

Nord- og Sydkorea

Delingen af Korea var et udløb af 2. Verdenskrig, hvor sovjetiske tropper besatte den nordlige del, mens amerikanske tropper besatte den sydlige del.

Sydkoreas flag

Den hvide farve symboliserer fred, og det ying-yang-lignende tegn i midten symboliserer modsætning og harmoni. De fire tegn i hvert hjørne symboliserer luft, jord, ild og vand.

Det siger vores gæster ...

Hvornår er det bedst at rejse til Sydkorea?

Sydkorea kan bryste sig af at tilbyde alle fire årstider med varme og fugtige sommermåneder og kolde vintermåneder. Rejser du til Sydkorea i løbet af foråret kan du se frem til et syn af lyserødt, når kirsebærblomsterne står i fuldt flor, mens efteråret byder på et smukt forfald af røde nuancer kombineret med lune temperaturer.

Seoul

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
1° C
3° C
10° C
17° C
23° C
27° C
29° C
30° C
26° C
20° C
11° C
4° C
Nedbør i mm.
22 mm
24 mm
46 mm
77 mm
102 mm
133 mm
328 mm
348 mm
138 mm
49 mm
53 mm
25 mm

Læs mere og bliv inspireret

10 tricks der snyder jetlaget

10 tidszoner, babygråd og turbulens?Vi kigger nærmere på flyfiduserne og giver dig 10 bud på, hvordan du snyder jetlaget.

Takt og tone: Din guide til gode manerer til søs

Er du typen, der ”reserverer” solsenge, glemmer tiden og dukker op til middagen iført shorts? Så læs med og bliv klogere!

Sandt eller falsk? 10 skøre krydstogtmyter

Kan det nu også passe, at krydstogtklientellet har en gennemsnitsalder på 90, er dovent anlagt og spiser kedelig mad?

Kataloger om Sydkorea

Savner du inspiration til din Sydkorea-rejse, kan du gratis bestille op til 5 kataloger. Hvis du er interesseret i andre destinationer, kan du se alle vores kataloger her.

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)