jordan - wadi rum red desert_kamel_07

Rejser til Mellemøsten

Rosenrød ørken og hellige oaser

Oplev Mellemøsten med Stjernegaard

En udvalgt oase i ørkensandet

Duften af krydderier svæver mellem vævede tekstiler på markederne, hvor generation efter generation har byttet varer. Ældgamle kulturer mødes, hvor moderne storbyer opstår, mens solens stråler rammer de storslåede bygningsværker og det endeløse sand. På vores rejser til Mellemøsten ser vi nogle af verdens ældste og største seværdigheder som Petra i Jordan, Jerusalem i Israel og Pyramiderne i Egypten. Vi rejser udelukkende til stabile og sikre destinationer, der utvivlsomt vil overvælde dig med deres charme og skønhed.

Rejs til Mellemøsten med Stjernegaard og se de historiske seværdigheder og mød de fascinerende kulturer. Her er du i sikre hænder med en erfaren og stedkendt rejseleder, der kender de bedste spisesteder og de hyggeligste oaser.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef

Hvor skal jeg rejse hen i Mellemøsten?

Mellemøsten er strikket sammen på tværs af religion, slægtskab og traditioner. Trådene binder staterne sammen, men adskiller også den ene fra den anden. Ørkenslette møder sneklædte bjergtinder, og beduinlejre støder op til millionbyer. Men hvad du vil helst opleve?

I Jordan kan du opleve Wadi Rum-ørkenen og nyde gæstfriheden, når vi på rundrejsen mærker det historiske vingesus og overnatter i en beduinlejr under stjernehimlen. I den anden ende af spektret kan du checke ind på luksushotellerne i Dubai på dit stopover eller nyde livet fra skibsdækket på krydstogt til Israel.

Ved lejlighed formidler Stjernegaard rundrejser til blandt andet Iran og Libanon arrangeret af Galleri Tom Christoffersen med fokus på kunst og kultur i Mellemøsten.

jordan - Mellemoesten_landing_ny_02

Fakta om Mellemøsten

Definition

Mellemøsten er ikke et definitivt afgrænset område. Oftest dækker betegnelsen landene på Den Arabiske Halvø, Levanten bestående af Israel, Jordan, Libanon og Syrien samt dele af Nordøstafrika. 

Sprog

Omkring 422 millioner mennesker taler arabisk på verdensplan, og det er også det mest udbredte sprog i Mellemøsten. Farsi er officielt sprog i Iran, hebraisk i Israel.

Religion

Mellemøsten er hjemsted for de tre store monoteistiske religioner: jødedom, kristendom og islam. De fleste stater er overvejende muslimske, mens 75% af israelerne er jøder.

Det Døde Hav

430 meter under havets overflade ligger Det Døde Hav, verdens lavest liggende sø. Med et saltindhold omkring 31,5%, kan intet liv eksistere i vandet mellem Jordan og Israel.

Hvordan kan jeg opleve Mellemøsten?

Rundrejser

Vi besøger hjertet af Mellemøsten på rundrejsen til Jordan, gæstfrihedens land. I mere end 1.000 år har Jordan budt alt fra korsriddere, karamelkaravaner og nu turister hjerteligt velkomne. Vi besøger et af verdens syv nye vidundere, oldtidsbyen Petra, hvor en hel by er hugget i rosenrøde klipper. På rejsen til Jordan kan du også kaste dig ud i Det Døde Hav og overnatte i beduinlejr i Wadi Rum-ørkenen, hvor vi også kører i 4-hjulstrækker over sandbankerne.

Krydstogt

Vores to krydstogter til Israel udforsker forskellige hjørner af Middelhavet. Begge rejser er egnet til de kultur- og historieinteresserede, da vi besøger flere af antikkens seværdigheder. På krydstogtet i historiens kølvand stævner vi ind ved både Haifa og Jerusalem i Israel. På krydstogtet gennem tre kontinenter besøger vi Cairo i Egypten og ser pyramiderne i Gaza, inden vi sejler til Jerusalem. Begge rejser er inklusive helpension og drikkepakke. Se også vores Nilen-krydstogt i Egypten.

Stopover

Dubai er det ideelle springbræt, hvis du er på vej til Asien eller Det Indiske Ocean. Verdens måske dyreste og mest ekstravagante by er som skudt op af den omkringliggende ørken, mens luksusyachts blander sig med kunstige øer i Den Persiske Golf. Dubai er en af de syv Forenede Arabiske Emirater, og metropolen er en spændende og unik oplevelse. Byen er propfyldt med moderne eventyr og er derudover meget multikulturel med sine indiske- og kinesiske kvarterer.

Vejret i Mellemøsten– hvornår er det bedst at rejse til Mellemøsten?

Klimaet i Mellemøsten følger nogenlunde det samme spor: lave mængder nedbør, varme somre og køligere vintre - og masser af sol. Vi har samlet nogle vejrskemaer her, som kan guide dig yderligere på vej. 

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!

Tør du rejse alene?

Det kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)