malaysia/borneo - borneo_orangutang_04

Rejser til Borneo

På sporet af orangutanger og junglens dyr

Rejser til Borneo

Velkommen i det grønne...

En rejse til Borneo er en eventyrlig rejse til frodig jungle, tropisk regnskov og et eksotisk dyreliv med orangutanger, frække næseaber, floddelfiner, elefanter og et hav af andre eksotiske dyr. Floraen byder på sjældne orkidéer, mangroveskove og kæmpetræer, og det hele kan opleves både på vandreture og på sejlture på Borneos mange vandveje.

En rejse til Borneo kan indeholde et besøg ved nogle af verdens mest fascinerende huler i Mulu-nationalparken, sejlture i Sukauregnskoven, hvor BBC lavede sine berømte dokumentarprogrammer, og besøg i mange andre af øens nationalparker.

Oplev Borneo på en rundrejse med dansk rejseleder eller rejs på egen hånd - uanset så venter eventyret på Borneo. 

Rejser til Borneo

borneo_sabah_jungle_02_effekt

Om Borneo

Historie
I 1500-tallet var Sabah på Borneo en del af Bruneis sultandømme. Nu en del af Malaysia.

Befolkning
Sabah har 3,4 millioner indbyggere fordelt på 32 etniske grupper.

Geografi
Sabah er dobbelt så stor som Danmark. Mount Kinabalu er 4.095 meter højt.

Blomsten
Sabah har verdens største blomst - Rafflesia.

malaysia/borneo - borneo_kota kinabalu_gibbon abe_02

Borneo er oplevelser og badeferie kombineret

Tre lande deles om verdens tredjestørste ø, Borneo. Den indonesiske provins Kalimantan er langt den største men også den fattigste. Brunei er den mindste og den rigeste, og sultanen er hovedrig på grund af olieforekomster.

De mest populære områder er de malaysiske delstater, Sabah og Sarawak, der ligger i den nordlige del af Borneo.

Oplev Borneo på 2 minutter

Befolkningen

Indbyggerne på Borneo består af grupper af forskellig oprindelse og forskellig religiøs tilknytning. De lever imidlertid i fin harmoni med hinanden, og Borneo er derfor et fredeligt og sikkert sted at rejse hen.

På en rejse til Borneo kan man også møde forskellige stammer i deres lokale miljø og opleve deres traditioner og skikke. Deres langhuse er fine, og det er spændende at se og høre om, hvordan de lever respektfuldt sammen med hele familien. Borneo er ét af de steder, alle bør opleve, mindst én gang i livet, og mulighederne er mange.

Mulighederne på Borneo er mange

Sabah og Sarawak på Borneo er perfekt, hvis man ønsker andet og mere end badeferie. Her venter naturoplevelser udover det sædvanlige - uberørt natur i et af jordens største sammenhængende regnskovsområder, spændende dyreliv, smukke hvide sandstrande, klart blåt vand, nogle af verdens bedste dykkersteder og Sydøstasiens højeste bjerg, Mt. Kinabalu, for blot at nævne et par ting.

En HELT fantastisk ferie - alt klappede, programmet var spændende og afvekslende og levede helt op til det, som vi havde ønsket, vores rejse skulle indeholde.

Borneos geografi og kultur

En ø, tre stater

Borneo er delt mellem Malaysia, Indonesien og det lille sultanat, Brunei. Vi tilbyder rundrejser med dansk rejseleder til de to malaysiske delstater, Sabah og Sarawak, hvor vi går i dybden med både kultur og natur. Herudover arrangerer vi rejser på egen hånd til den malaysiske og indonesiske del af  Borneo, som naturligvis kan tilpasses nøjagtigt til jeres ønsker.

Udover de berømte dybe regnskove har Borneo og småøerne ud for kysten også nogle vidunderlige sandstrande med turkisblåt vand, og det er derfor oplagt at kombinere oplevelser med badeferie, når I rejser til Borneo - ring endelig til os og hør vores forslag til badeferier på Borneo.

Borneos etniske stammer

På den kulturelle front kan vi på Borneo opleve etniske stammer, der i en ikke så fjern fortid var hovedjægere - en tradition som heldigvis nu er lagt på hylden. I dag kan vi besøge selv samme stammer i deres langhuse i junglen, og måske endda tilbringe natten hos dem. Kort sagt er en rejse til Borneo en eksotisk affære og en kæmpe oplevelse for både børn og vokse.

ibanstamme_befolkning_02

Vejret på Borneo

Det optimale tidspunkt at rejse til Borneo er mellem marts og oktober, hvor der falder mindst regn, og det er samtidigt det bedste tidspunkt at se vilde orangutanger på. I november begynder monsunregnen statistisk set, men til gengæld er der langt færre besøgende i nationalparkerne. Vær dog opmærksom på, at monsunregnen (november til februar) typisk falder som en enkelt skylle i løbet af eftermiddagen, og at vejret typisk er fint resten af dagen. November er derfor også en god måned at besøge Borneo i.

Der er varmt og fugtigt året rundt på Borneo med temperaturer mellem 27 og 32 grader og en luftfugtighed på omkring 80%.

Vejrkort over Sandakan viser vejret for Sukau, Selingan Island og Sepilok.

Se alle vejrkort i Borneo

Sarawak

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
28° C
28° C
29° C
30° C
31° C
31° C
30° C
30° C
29° C
30° C
29° C
28° C
Nedbør i mm.
695 mm
521 mm
347 mm
253 mm
237 mm
200 mm
191 mm
207 mm
282 mm
321 mm
360 mm
488 mm
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)