jordan - petra_kamel_02

Rejser til Jordan

Oplev Petra og ørkenens hemmeligheder

Rejser til Jordan - rejs med eksperterne

En rejse til Jordan er en rejse til et fortryllende land i hjertet af Mellemøsten, som gemmer på store oplevelser. På Stjernegaard Rejsers rundrejse med dansk rejseleder oplever vi smukke ørkenlandskaber, korsridderborge, romerske byer og naturligvis den lyserøde by Petra, som er et af verdens syv vidundere og en rejse værd i sig selv.

Med sin beliggenhed i hjertet af Mellemøsten er Jordan i dag stedet, hvor fortid og nutid smelter sammen. Jordan er et stabilt land og et sikkert land at rejse i, og vi har allieret os med en meget kyndig rejseleder, som kan fortælle jer alle de spændende historier, der ligger og venter på jer. Deltag i vores rundrejse til Jordan med dansk rejseleder og få en helt anderledes oplevelse og en bedre forståelse af Mellemøsten som helhed.

 

 

 

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
jordan - wadi rum red desert_10_2

Værd at vide om Jordan

Befolkning

Der bor cirka 10 mio. mennesker i Jordan, heraf 3 mio. flygtninge fra Syrien og Irak. Af de resterende 7 mio. bor de 6,5 mio. i de store bysamfund. 

Historie

Jordan er det mest stabile land i regionen og har holdt sig ude af alle krige i regionen siden 1967.

Styreform

Jordan regeres af kong Abdullah II, som er uddannet i England og er kendt for sine demokratiske idealer. Han har blandt andet indført reformer for at forbedre kvinders vilkår.

Petra

Det syvende af verdens nye vidundere – her er en hel by hugget ud i rosenrøde klipper.

Det siger vores gæster ...

Jordan - en sikker havn i Mellemøsten

Det er ingen hemmelighed, at Jordan ligger i et uroligt hjørne af verden - omgivet af Israel, Det Palæstinensiske Selvstyreområde, Saudi Arabien, Irak og Syrien. Ikke desto mindre har Jordan gennem mange år haft et forholdsvis stabilt styre og har prioriteret at balancere nationale og internationale hensyn. Således har landet sikkerhedspolitisk samarbejde med USA og en fredsaftale med Israel.  

Legendarisk gæstfrihed

Når det gælder gæstfrihed, så trækker Jordan på erfaringer, der går mere end 1.000 år tilbage i tiden. Landet har lagt veje til bl.a. kamelkaravaner, der transportere krydderier og andre varer mellem øst og vest, romerske legionærer, muslimske hære og europæiske korsriddere. Derfor har jordanerne gennem historien opbygget en tradition for at modtage gæster - og der kommer stadig mange af dem, fordi landet har seværdigheder i den absolutte verdensklasse.

Petra og Wadi Rum-ørkenen

Blandt Jordans mange seværdigheder er der særligt to, der trækker gæster til landet: Petra og Wadi Rum-ørkenen. Oldtidsbyen Petra ligger i en smal dal og var omkring 300 f.Kr. til 106 e.Kr. beboet af nabatæerne. I storhedstiden boede der op mod 50.000 i byen, der er hugget ind i klipperne. På vores rundrejse med dansk rejseleder ser vi blandt andet det berømte Skatkammer, diverse templer, kongegrave og meget andet. 

Wadi Rum-ørkenen, som vi også besøger på vores rundrejse, er et fantastisk, endeløst landskab, hvor beduinerne engang herskede. En rejse til Jordan er først fuldendt, når man har tilbragt en nat i ørkenen, hvor himlen er kulsort og stjernerne ekstra klare.

jordan - petra_03_hf
jordan - jordan_befolkning_mand_03

Beduinerne og det moderne Jordan

Der er ingen tvivl om, at Jordans historie og kultur i stor udstrækning er båret af beduinerne. Men selvom Jordan i tidernes morgen var beduinernes land, så er det for længst blevet et moderne land! 

Beduinerne blev for år tilbage "domesticeret" ved lov, det vil sige, at de flyttede ind til byerne - og ikke nødvendigvis frivilligt. Loven kræver også, at børnene skal gå i skole, og forældrene er registreret som alle øvrige borgere i landet. Derfor har beduinerne i mange år ikke levet deres traditionelle liv som hyrder og nomader i ørkenen. I dag har mange familier dog et "sommertelt" i ørkenen, hvor hele familien kan samles i weekenden, men til dagligt lever de et moderne liv som alle andre jordanere. 

Selvom beduinerne er flyttet ind til byerne, kan vi som turister godt opleve beduinkulturen på en rejse til Jordan. På vores rundrejse med dansk rejseleder besøger vi således en beduinlejr, hvor vi introduceres til deres kultur og får mulighed for at ride på kamel og andre aktiviteter, der hører ørkenen til. Vi overnatter i telt og oplever en aften i den kulsorte ørken, hvilket er en eventyrlig oplevelse.

Hvornår er det bedst at rejse til Jordan?

Vejret i Jordan følger samme mønster som resten af Mellemøsten. Varme somre og køligere vintre. I Jordan svinger sommertemperaturerne sig til tider op til 49 grader, det er dog sjældent. Om vinteren er det ikke usædvanligt med lidt snevejr i ny og næ. Vil man undgå begge dele, bør man derfor rejse i foråret, hvor temperaturen ligger mellem 17 og 23 grader eller i efteråret hvor den ligger omkring de 30 grader.

Se alle vejrkort i Jordan

Amman

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
12° C
14° C
17° C
23° C
27° C
31° C
32° C
32° C
31° C
27° C
20° C
14° C
Nedbør i mm.
62 mm
54 mm
51 mm
17 mm
3 mm
0 mm
0 mm
0 mm
0 mm
8 mm
25 mm
51 mm

Læs mere og bliv inspireret

5 gode grunde til at rejse på rundrejse med dansk rejseleder

Hvorfor vælge en rundrejse? Vi giver dig 5 gode grunde til hvorfor en rejse med dansk rejseleder giver dig helt nye perspektiver.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)