mauritius - mauritius strand_13

Rejser til Mauritius

En kulturel smeltedigel i paradis

4,6 (43 Anmeldelser)

Oplev Mauritius med Stjernegaard

Paradisstrande og eventyrlig natur

Tag med Stjernegaard til Paradis. Nyd livet ved Mauritius’ strande, gå på opdagelse i den smukke natur og oplev et land med rødder i alle verdenshjørner.

Mauritius er først og fremmest badeferie, når det er bedst - men den bedårende ø kan meget mere end det. Øen er ikke bare sat i verden for turisternes skyld. Det lokale liv er en historie for sig - og historien, ja den er såmænd også en historie for sig. 

Hvorfor rejse til Mauritius med Stjernegaard?

Strandene er paradisiske, stemningen er i top og de lokale er både imødekommende og charmerende. Mauritius sælger sig selv, men alligevel kan det være en fordel at arrangere rejsen med en dygtig ekspert, der forstår at gøre den gode rejse helt perfekt.

Vores rejsekonsulenter har rejst til Mauritius gennem en årrække og gør det fortsat. Det gør de bl.a. for at de bedst muligt kan rådgive dig til de helt store oplevelser, de bedste hoteller og de strande og områder, der passer lige præcis til dine behov og ønsker. Vi har håndplukket vores samarbejdspartnere og hoteller på Mauritius, så vi kan sikre dig en fantastisk ferie, der lever helt op til det, du drømmer om.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef

Himmeriget ifølge Twain

Mauritius blev ifølge forfatteren Mark Twain skabt før himmeriget og fungerede efterfølgende som skabelon for selvsamme rige, og det siger jo en del om, hvad du kan forvente dig af en rejse til Mauritius.

Det er den krans af paradisiske sandstrande, der ligger hele vejen rundt om øen, der er den helt store lokkemad. Derfor er det oftest også i badeferiens ånd, de fleste rejser til Mauritius, som er særligt kendt for sin høje standard af gode hoteller og resorts. Med de gode strande følger naturligvis både snorkeleventyr og et væld af vandaktiviteter, men hold øjnene åbne. Mauritius er meget mere end strandferie.

mauritius - mauritius_udsigt

Facts om Mauritius

Sproget

I praksis tales der primært kreolsk, men mange taler både engelsk, som er det officielle sprog, og fransk.

Størrelse

Mauritius er på størrelse med Lolland-Falster og tæller 1,2 million indbyggere.

Religion

49% er hinduer, 26% er katolikker, 17% er muslimer, mens 6% er øvrige kristne. De sidste 2% fordeler sig på buddhister, ateister og øvrige. 

Le Morne

Ud for bjerget Le Morne ligger et ”undersøisk vandfald” – eller det der ligner. I virkeligheden er der tale om en optisk illusion, hvor havbunden spiller øjnene et puds.

Oprindelse

Øen blev til, da vulkanerne for 8 millioner år siden buldrede gennem havets overflade.

Natur

Det meste af øen er omgivet af stejle koralvægge, hvilket giver fantastiske dykkermuligheder.

Flaget

Det mauritiske flag har fire farver. Den røde signalerer blodet fra slaveriet og koloniseringen, den blå er et symbol på det Indiske Ocean, den gule er solen og den grønne er den frodige vegetation.

Højeste punkt

Øens højeste punkt er Piton de la Petite Riviére Noire, der ligger 828 meter over havets overflade.

Det siger vores gæster ...

Strandliv - hvilken strand skal jeg vælge?

Mauritius' strande er i en klasse for sig, og langt de fleste strande gør det også nemt at nyde livet med spændende aktiviteter, god mad eller måske bare noget så enkelt som komplet fred og ro. Vi tager et kig på Mauritius' fire verdenshjørner. 

Nordkysten: Liv og glade dage

Vil du gerne have en ferie, der veksler mellem det gode strandliv, vandaktiviteter, natteliv og byliv, er det i øens nordlige ende, det sker. Her finder du det livlige ferieområde, Grand Baie, også kendt som Mauritius’ St. Tropez, og du er desuden ikke langt fra hovedstaden Port Louis.

Strandene er en smule mere grovkornede her end på sydvest- og østkysten, men vandet med sin turkisgrønne farve er i absolut særklasse. Nordkysten er desuden en oplagt base, hvis du gerne vil opleve nogle af de små øer, der ligger lige nord for hovedøen.

Vestkysten: Et bountyland

Især den sydlige del af vestkysten er et bountyland uden lige – og faktisk er det også her, der er størst solgaranti, da strandene ligger i læ for bjergene. Her mødes krystalklart vand med lange strande af det fineste pulversand, blot tilføjet lidt paradisiske klipper i horisonten.

Tempoet er roligt og det samme er badevandet, og således tiltrækker disse strande både børnefamilier og par, der kommer for at slappe helt af. Vil man nyde godt af et bredt udbud af restauranter, forretninger og et spirende byliv, er byen Flic en Flac et godt bud

mauritius - Mauritius_strand
mauritius - mauritius_strand_10

Østkysten: Honeymooners paradise

Østkysten har ry for at have de smukkeste strande på Mauritius, men du må dog forvente lidt mere vind og lidt flere bølger end på nord- og vestkysten. På østkysten finder du mange virkelig gode hoteller og resorts, men generelt er her stille og roligt.

Du finder nogle hyggelige landsbyer og et begrænset udbud af restauranter og barer, så der er i bund og grund dømt komplet afslapning. Denne del af øen kan være at foretrække i de varme sommermåneder, da her blæser lidt mere her end andre steder på øen.

Sydkysten: Den rustikke hemmelighed

Sydkystens natur er mere dramatisk og rustik, her er færre sandstrande, flere klipper og rev samt gemte vandfald og en betagende natur så langt øjet rækker. Sydkysten, også kendt som Savanne, er måske ikke stedet, du indlogerer dig, men det er et oplagt sted at besøge på en dagstur.

Ved den til tider dramatiske kyststrækning finder du flere små laguner i læ for bølgerne, små fiskerlandsbyer og en natur, der indbyder til adventureaktiviteter, trekking og mountainbike.

Rejseforslag Rejs på egen hånd

Naturen – hvad skal jeg opleve?

Bag de smukke strande gemmer sig en frodig ø med en verden af skøn natur. Her er 3 af øens udsøgte stykker natur, du nemt kan besøge på en dagstur.

Chamarel

Det kan til forveksling ligne et månelignende ørkenlandskab, men faktisk er det udtørret, mineralholdigt lava, der viser sig i syv forskellige nuancer; rød, brun, violet, blå, grøn, lilla og gul. Ikke langt derfra finder du et spinkelt vandfald, der løber ud over en klippe og falder 83 meter ned i dybet. En naturfornøjelse, der ikke er mere end et par timer væk. 

Trou aux Cerfs

Det skønnes at Trou aux Cerfs-vulkanen har slumret i mere end 700.000 år, og det kan ses på vegetationen omkring vulkanen, der er helt og aldeles grøn. Dermed ikke sagt, at den ikke har potentiale for at gå i udbrud. Vulkanens krater måler ca. 300 i diameter og er 80 meter dyb. Fra vulkanen kan du desuden nyde en 360 graders udsigt over byen Curepipe og helt ud til kysten.

Le Morne-bjerget

UNESCO-monolitten fungerede som tilflugtssted for slaver under kolonitiden, men selv ved slaveriets ophør fortsatte tragedien. Briterne tog til Le Morne for at fortælle slaverne, at de ikke længere havde noget at frygte, men inden de nåede så vidt, kastede mange af slaverne sig ud over klippen af bare frygt. En fænomenal udsigt med en frygtelig historie.

Dejlig ferie og gode samarbejdspartnere dernede, som vi kun kan rose for deres service. Tak for en god ferie.

4,6 (43 Anmeldelser)

Hvordan er hotelstandarden?

Mauritius er kendt for et særdeles højt serviceniveau og på mange af hotellerne er halvpension en selvfølge. Stjernegaard har håndplukket en række gode 3-, 4- og 5-stjernede hoteller fordelt på de nordlige strande, de sydvestlige strande og på østkysten. Generelt kan du se frem til et højt niveau af komfort, faciliteter og gastronomi sammenlignet med hoteller på andre rejsemål.

Oplev Mauritius på 2 minutter

Transport – hvordan kommer jeg rundt?

Bus

Mauritius har ca. 220 buslinjer, hvilket gør det nemt at tage bussen, uanset hvor turen går hen. Korte ture kan gøres for under 5 kr. afhængig af busselskabet, mens de mere luksuriøse busser, der tilbyder aircondition er lidt dyrere. Skal du på tværs af øen, skal du med stor sandsynlighed skifte bus i Port Louis.

Deletaxaer

På de populære strækninger kører der deletaxaer, som kører, når taxaen er fyldt op. Disse koster lidt mere end busserne – men mindre end private taxaer.

Billeje

Det er både nemt og sikkert at leje bil i Mauritius. Dog skal du være opmærksom på, at der er venstrekørsel. Som alternativ til at leje en bil kan du hyre en privatchauffør for en dag til priser fra ca. 500 kr.

Cykel

Mange hoteller har cykler til rådighed for gæsterne. Infrastrukturen i Mauritius er ikke oplagt til længere cykelture, men du kan med fordel cykle kortere ture væk fra de mest trafikerede veje. Særligt ved sydkysten, østkysten og omkring Le Morne-halvøen er der småt med trafik og dermed bedre cykelforhold. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan have cyklen med på bussen.

Er det sikkert at rejse til Mauritius?

Mauritius kan karakteriseres som et relativt sikkert rejsemål. Kriminalitet forekommer oftest i form af tyveri, mens vold er sjælden. Vi anbefaler, at du bruger din sunde fornuft, låser værdigenstande inde og undgår at friste sarte sjæle.

Du bør selvfølgelig altid være opmærksom på lommetyve, men i højere grad bør du faktisk være varsom med at ligge eller gå under kokospalmer, ligesom du også skal være opmærksom på skarpe koraller under havoverfladen.

Rejseforslag Rejs på egen hånd
Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3

Maden – hvad skal jeg smage?

Det kan smages at Mauritius både kulturelt og gastronomisk er et sammenkog af alt godt fra tre kontinenter. Mauritius er en smeltedigel af kulturer, og således har alverdens madkulturer også fundet vej til det mauritiske køkken, der har referencer til Indien, Kina, Frankrig og Afrika. Her er nogle af de ting, du skal holde øje med på menukortet.

Black marlin

Black marlin er en sværdfisk med en kampvægt, der når op på 750 kilo. Dybhavsfisken har særdeles gode levevilkår i havet omkring Mauritius, og derfor er det heller ikke uset, at den gigantiske fisk er at finde på menukortet. Ofte i en røget version med ris og grøntsager som tilbehør.

Dholl puri

En enkel ret, der ofte spises som street food. I mangel på ingredienser til det traditionelle naan-brød, måtte inderne finde på et alternativ. Dholl puri er kort fortalt en pandekage fyldt med bønnekarry og en stærk sauce af søde tomater, timian, hvidløg og ingefær. Serveres med syltede grøntsager og korianderchutney.

Boulet

Kineserne tog dim sum opskriften med til Mauritius, versionerede den og således blev Boulet til. Boulet er dumplings lavet af chayote (en eksotisk pæreformet grøntsag), kylling, seafood eller grøntsager i en fond af chili og forårsløg. Dumplingen laves i flere varianter og fås på markeder og restauranter. 

Karryretter

Stærkt inspireret af de indiske karryretter har mauritierne skabt nogle karryoplevelser, som mange nok vil mene er endnu bedre, og det skyldes selvfølgelig de lokale ingredienser. Karryretterne serveres med alt fra linser, ris og stegte nudler til dumplings – på bedste kreolske vis.

Palmehjertesalat

Også kendt som millionærsalaten, der forener palmehjerter, salat og seafood, fx black marlin eller rejer, tilføjet dressing. En salat, der i højere grad tager udgangspunkt i Mauritius’ råvarer end den brogede kulturelle og gastronomiske arv. Dermed også en ret, der bliver svær at trylle frem, når du er tilbage i dit danske køkken. 

Gajak

Her er en street food-hapser, du kan finde hvor som helst på øen. På markeder, i gadebilledet og på restauranter. Kort og godt er her tale om en friturestegt lækkerbisken i form af samosa, kartofler, aubergine, cassava og meget andet. Gajak kan være en intens smagsoplevelse, så kombiner evt. med frisk frugt eller kokosmælk. 

Hvornår er det bedst at rejse til Mauritius?

Mauritius’ klima er tropisk med en høj luftfugtighed og dagtemperaturer på ca. 25-30 grader hele året samt vandtemperaturer på ca. 26 grader. Regntiden ligger fra december til april, hvor nedbøren typisk falder i store kraftige byger, for derefter at klare op igen, mens der fra maj til november falder ganske lidt regn.

Port Louis

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
29° C
29° C
29° C
28° C
27° C
25° C
24° C
24° C
25° C
26° C
28° C
29° C
Nedbør i mm.
251 mm
246 mm
217 mm
221 mm
148 mm
101 mm
113 mm
89 mm
61 mm
67 mm
89 mm
190 mm

 

 

 

mauritius - strand_01

Historien og befolkningen – en spraglet affære

Alle kolonimagterne ville have en bid af den mauritiske kage, og det fik de. Helt tilbage omkring det 10. århundrede var det araberne, der kom sejlende, uden at se det helt store potentiale i paradisøen. Det var således først i starten af det 16. århundrede, der for alvor kom liv i øen, da portugiserne sejlede hertil som et led i Vasco da Gamas projekt om at finde søvejen til Indien.

Portugisere, hollændere og franskmænd

Portugiserne fik aldrig skabt en fast base på øen, da de havde større fokus på Indien, og i løbet af 1600-tallet kom hollænderne på banen og slog sig ned. Hollænderne drev rovdrift på øens skove og naturen gav igen med sygdomme, tørkeperioder og cykloner. I 1710 opgav den hollandske kolonimagt derfor øen, og få år senere kom franskmændene, der endelig skabte en ”rigtig” civilisation på øen, som de kaldte Isle de France.

mauritius - mauritius historie_02
mauritius - mauritius historie_01

Fra slaveri til frihed

Franskmændene blev på øen i 100 år, og i den tid fik de sejlet slaver fra den afrikanske kyst til øen. I 1810 tabte franskmændene kampen til briterne, som i 1834 afskaffede slaveriet. Nedlæggelsen af slaveriet åbnede for en anden mulighed – nemlig billig arbejdskraft fra Indien. De efterfølgende år strømmede en hær af indere til Mauritius, og befolkningen kom efterhånden til at bestå af en broget sammensmeltning af europæere, afrikanere og indere.

Hertil et mindretal af kinesere, der kom hertil som arbejdere men etablerede sig som købmænd. Gennem 1900-tallet opstod der en del opstand, og den kreolske befolkning fik mere indflydelse. I 1968 blev Mauritius selvstændigt, og den spraglede befolkning, der både tæller hinduer, kristne, muslimer og få buddhister, udgør i dag den nation, vi kender som Mauritius.

Vacciner – hvad skal jeg sikres mod?

Det anbefales altid, at du søger råd og vejledning hos din egen læge eller hos en vaccinationsklinik, inden du rejser til Mauritius eller andre tropiske områder.

Som udgangspunkt anbefales følgende vaccinationer.

Hertil anbefaler vi altid, at du holder en god håndhygiejne og sund fornuft.

Kortere rejser under 3 uger

Hepatitis A, difteri/stivkrampe.

Rejser over 3 uger

Ovenstående samt tyfus og evt. hepatitis B.

Længere ophold

Hepatitis B, evt. rabies og tuberkulose.

Læs mere og bliv inspireret

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.

Asien til dit temperament

Find en side af Asien, der matcher dine drømme, familieforhold, ferieuger og særlige krav og sjove ønsker.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)