Skip to main content

Balis 5 hemmelige oaser du ikke må gå glip af

bali - sidemen_rismark befolkning_02 bali - jimbaran_reje_01_HF

Væk din pionérånd

Bali er og bliver et populært rejsemål. For sine strande, vandfald, satay og hinduistiske ritualer, der udspiller sig over alt i gadebilledet.

Alligevel gemmer øen på et hav af naturvidundere, som hemmelige vandfald og klippe-infinitypools samt oplevelser, der puster til dine sanser.

Se vores rejser til Bali - og lad dig inspirere til at drage på et anderledes eventyr.

bali - bali_ceremoni_26
bali - bali_dykning_01 bali - bali_motorcykel_01

Spisestedet i baghaven

På en lille sidegade i Lovina, godt gemt væk i en lokal baghave, serveres Balis måske bedste måltid.

Stedet er den familieejede restaurant Secret Garden i Lovina, og navnet må siges at være ganske passende. For med blot fire borde omgivet af grønne planter og elefantstatuetter finder du næppe et mere idyllisk spisested. Men også maden er svær at konkurrere med. Bestiller du bord på forhånd, bliver du både hentet og bragt tilbage hotellet.

I køkkenet står familiens kvindelige overhoved og laver chicken satay, forårsruller og chilirejer i en grad, så selv de mest garvede smagsløg forundres. 

bali - bali_marked_krydderier_01

Vandfaldets hemmelige have

Bali er fyldt med ’secret gardens’, og her er endnu en, der er værd at nævne.

Ved Aling Aling vandfaldene syd for Lovina finder du en oase, der er værd at dykke ned i. Bogstaveligt talt. Fra Aling Aling vandfaldet fortsætter du et stykke langs vandløbet, inden du når til et åndehul af naturlige swimmingpools.

Her er du omgivet af klipper, vandfald og vild beplantning, og besøger du stedet i den tørre periode, kan du forvente vand så krystalklart, at du kan se bunden. Nyd stilheden, tag en forfriskende dukkert, spring i vandet direkte fra klipperne eller tag en rutsjetur ned ad naturens egne rutsjebaner.

Har du endnu ikke fundet paradis på jorden, finder du det her.

bali - lovina_secret garden vandfald_01

Byen hvor tiden står stille

Balikendere, der elsker ideen om Ubud men savner autenticiteten, bør søge mod byen, Sidemen.

I Sidemen får du rundt regnet alt det, som Ubud kunne tilbyde, før turisterne strømmede til. Her er rismarker i alle retninger, smuk tropisk bevoksning og Balis længste flod – i flot selskab med Mount Agung, som tårner op i horisonten.

Hertil finder du et lokalt liv, der føles lidt mere lokalt end andre steder på Bali. Området bør opleves til fods, så du får fornemmelsen af, hvordan det lokale liv udspiller sig – i et lokalt tempo – og her bør du ikke have travlt.

Du følger måske en andehyrde med sin flok, oplever den lokale vævekunst og kigger nærmere på kunsten, som området er kendt for.

bali - mount_agung_02_01

Området bør opleves til fods, så du får fornemmelsen af, hvordan det lokale liv udspiller sig – i et lokalt tempo – og her bør du ikke have travlt

Naturens infinity pool

Er du på Bali, bør du ikke snyde dig selv for en tur til øen Nusa Penida. Her er landskabet mere end prangende, og en dukkert ved Angel’s Billabong er et absolut must.

Nusa Penida kan være svært at finde, og det kræver en mindre gåtur ad klipperne at nå dertil, men når du når frem, glemmer du til gengæld hurtigt anstrengelserne. Her venter nemlig en infinity pool, som du aldrig har set mage til. Skabt af naturen selv.

Kommer du først eller sidst på dagen, er det oven i købet ikke usandsynligt, at du også får stedet for dig selv. Hop i poolen, flyd rundt i det klare vand og nyd udsigten ud over havet.

 

bali - nusa penida_01
bali - nusa penida_04 bali - nusa pendida_angelsbillabong_01

Chokoladefabrikken på stranden

Du forventer nok ikke at finde en chokoladefabrik på en afsides strand på Bali, men ikke desto mindre er det muligt.

Fabrikken, der ligger på Balis østkyst, er skam også et besøg værd. Særligt hvis du vil nyde stilheden. Det lille chokoladeforetagende blev sat i verden af en amerikaner ved navn Charlie, og i dag involverer virksomheden det meste af landsbyen.

På de rigtige dage, kan du følge produktionen fra økobønne til chokoladebar og få et indblik i, hvordan de lokale arbejder.

Her får du fornøjelsen af at nyde udsigten under palmerne – med et stykke chokolade i hånden.

Se alle vores rejser til Bali.

Et udvalg af vores rejser til Bali

Andre læste også

bali - bali_strand_gynge_01
Guide

Bali med børn – 8 ting I skal opleve

Læs artikel
thailand - thailand_tempel_sko_01
Guide

Takt og tone: Din guide til gode manerer i Asien

Læs artikel
bali - bali_havskildpadde_06
Inspiration

Din guide til Bali – 15 ting du skal opleve

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)