bali - nusa pendida_angelsbillabong_02

Balis 5 hemmelige oaser du ikke må gå glip af

Bali: 5 hemmelige oaser du ikke må gå glip af

Bali er og bliver et populært rejsemål. For sine strande, vandfald, satay og hinduistiske ritualer, der udspiller sig over alt i gadebilledet. Alligevel gemmer øen på et hav af naturvidundere og anderledes åndehuller, der kan vække pionérånden til live hos de fleste.

Se vores rejser til Bali

Spisestedet i baghaven

På en lille sidegade i Lovina, godt gemt væk i en lokal baghave, serveres Balis måske bedste måltid. Stedet er den familieejede restaurant Secret Garden, og navnet må siges at være ganske passende. For med blot fire borde omgivet af grønne planter og elefantstatuetter finder du næppe et mere idyllisk spisested. Men også maden er svær at konkurrere med.

Bag gryder og pander står familiens kvindelige overhoved, der kreerer chicken satay, friske forårsruller og chilirejer i en grad, så selv de mest garvede smagsløg forundres. Bestiller du bord på forhånd, bliver du både hentet og bragt tilbage hotellet.

Vandfaldets hemmelige have

Bali er fyldt med ’secret gardens’, og her er endnu en, der er værd at nævne. Ved Aling Aling vandfaldene syd for Lovina finder du en oase, der er værd at dykke ned i. Bogstaveligt talt. Fra Aling Aling vandfaldet fortsætter du et stykke langs vandløbet, inden du når til et åndehul af naturlige swimmingpools.

Her er du omgivet af klipper, vandfald og vild beplantning, og besøger du stedet i den tørre periode, kan du forvente vand så krystalklart, at du kan se bunden. Nyd stilheden, tag en forfriskende dukkert, spring i vandet direkte fra klipperne eller tag en rutsjetur ned ad naturens egne rutsjebaner. Har du endnu ikke fundet paradis på jorden, finder du det her.

bali - lovina_secret garden vandfald_01

Byen hvor tiden står stille

Balikendere, der elsker ideen om Ubud men savner autenticiteten, bør søge mod Sidemen, for her får du rundt regnet alt det, som Ubud kunne tilbyde, før turisterne strømmede til. Her er rismarker i alle retninger, smuk tropisk bevoksning og Balis længste flod – i flot selskab med Mount Agung, som tårner op i horisonten.

Hertil finder du et lokalt liv, der føles lidt mere lokalt end andre steder på Bali. Området bør opleves til fods, så du får fornemmelsen af, hvordan det lokale liv udspiller sig – i et lokalt tempo – og her bør du ikke have travlt. Du følger måske en andehyrde med sin flok, oplever den lokale vævekunst og kigger nærmere på kunsten, som området er kendt for.

bali - sidemen_rismark befolkning_02
bali - sidemen_rismark_01

Området bør opleves til fods, så du får fornemmelsen af, hvordan det lokale liv udspiller sig – i et lokalt tempo – og her bør du ikke have travlt.

Naturens infinity pool

Er du på Bali, bør du ikke snyde dig selv for en tur til øen Nusa Penida. Her er landskabet mere end prangende, og en dukkert ved Angel’s Billabong er et absolut must. Stedet kan være svært at finde, og det kræver en mindre gåtur ad klipperne at nå dertil, men når du når frem, glemmer du til gengæld hurtigt anstrengelserne. Her venter nemlig en infinity pool, som du aldrig har set mage til. Skabt af naturen selv.

Kommer du først eller sidst på dagen, er det oven i købet ikke usandsynligt, at du også får stedet for dig selv. Hop i poolen, flyd rundt i det klare vand og nyd udsigten ud over havet.

bali - nusa pendida_angelsbillabong_01

Chokoladefabrikken på stranden

Du forventer nok ikke at finde en chokoladefabrik på en afsides strand på Bali, men ikke desto mindre er det muligt. Og fabrikken, der ligger på Balis østkyst, er skam også et besøg værd. Særligt hvis du vil nyde stilheden. Det lille chokoladeforetagende blev sat i verden af en amerikaner ved navn Charlie, og i dag involverer virksomheden det meste af landsbyen.

På de rigtige dage, kan du følge produktionen fra økobønne til chokoladebar og få et indblik i, hvordan de lokale arbejder. Hertil får du ikke mindst fornøjelsen af at nyde udsigten under palmerne – med at stykke chokolade ved hånden, naturligvis.

Se alle vores rejser til Bali

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)