colombia - cartagena_gade_columbia_01

Rejser til Colombia

En sydamerikansk charmetrold

4,5 (50 Anmeldelser)

Oplev Colombia med Stjernegaard

Et sydamerikansk pragteksemplar

Colombia var i mange år lukket land for turister på grund af en 50 år lang konflikt med landets narkobaroner. De svære tider er forbi, og i dag sprudler Colombia, og den imødekommende befolkning længes efter at vise sine skatte frem.

En rejse til Colombia er en rejse til en meget smuk og frodig natur med grøn jungle, skyindhyllede skove, sneklædte bjerge og ikke mindst en vidunderlige tropisk kystlinje . Colombia har, som det eneste land i Sydamerika, kyststrækninger ud til både Atlanterhavet og Stillehavet. Det er også en rejse til smukke kolonistilsbyer, som er UNESCO verdensarv, landlig idyl, kaffeplantager, som dyrker noget af det absolut bedste kaffe i verden, salsa, rom og livsglæde.

Ring eller skriv til os
Jessica Roda Tolentino
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
colombia - jerico_kaffe_plantage_02

Om Colombia

Befolkning

Der bor ca. 46 mio. mennesker i Colombia, og de kan opdeles i tre etniske grupper: indianere (ca. 58%), efterkommere af europæiske indvandrere (ca. 20%) og efterkommere af afrikanske slaver (ca. 20%).

Gabriel Garcia Márquez

Colombias store forfatter og Nobelprismodtager regnes for en af det 20. århundredes allerstørste forfattere. Blandt hans mest kendte romaner er Kærlighed i koleraens tid og Hundrede års ensomhed. Gabriel Garcia Márques døde i Cartagena i april 2014.

Geografi

Colombias geografi er enestående. Andesbjergene med sneklædte vulkaner og bjergtoppe deler landet i midten. Mod nord og vest findes tropiske strande og mod øst store græsstepper. Den sydlige del er dækket af Amazonens tætte regnskov.

Kaffe

1/6 af al kaffe på verdensmarkedet kommer fra Colombia. På en rejse til Colombia vil du få rig lejlighed til at besøge en kaffefarm og smage på de gode bønner. Farmene ligger i smuk natur i Kaffelandet.

Det siger vores gæster...

Oplev Colombia på 2 minutter

Vores rejser til Colombia

Stjernegaard arrangerer en rundrejse med dansk rejseleder til Colombia, hvor du rejser i en gruppe med kun 12-20 deltagerer og sammen med en rejseleder, der kender landet virkeligt godt, og som har et godt godt lokalt netværk, der sikrer, at rejsen glider glat. 

Herudover arrangerer vi en række individuelle rejser til Colombia, hvor du rejser rundt i landet på egen hånd - men med Stjernegaard i ryggen. Alle transporter og hotelophold er arrangeret på forhånd, og herudover har du mulighed for at tilkøbe udflugter en lang række udflugter med engelsktalende guider.

Vi har udflugter både i storbyerne og på landet, så du har rig mulighed for at komme et spadestik dybere og lære en masse om Colombia. Ring endelig til os, hvis vi skal hjælpe dig med at realisere dine rejsedrømme.

 

Colombia er et fantastisk rejsemål, og vi havde længe ønsket os at komme dertil.  Der var rigtig mange gode steder og gode oplevelser.

4,5 (50 Anmeldelser)

Colombia før og efter præsident Álvaro Uribe

Álvaro Uribe var præsident i Colombia fra 2002 til 2010 og er anerkendt for at være den person, som trak Colombia ud af krigens vold. Han er uddannet jurist og har studeret konflikthåndtering på både Harvard og Oxford - et studie, som viste sig at være særdeles nyttigt i Colombia.

Landet lå i en periode på 50 år i blodig konflikt med narkobaroner, som kontrollerede landets store produktion af kokain, og med guerillabevægelsen FARC, som begyndte som den væbnede del af landets kommunistparti i 1960erne og endte med at producere og handle med narkotika og terrorisere befolkningen.   

Álvaro Uribe blev valgt som præsident på et løfte om at bekæmpe FARC og narkobaronerne, og det lykkedes ham i en grad, så han blev genvalgt til endnu en 4-årig periode i 2006, hvilket ellers ikke var muligt ifølge landets forfatning. Præsident Uribe satte ganske enkelt hæren ind mod FARC og narkobaronerne og befriede sin befolkning fra deres terror.

Derfor kan man i dag bevæge sig frit og ikke mindst sikkert rundt i landet, som har så uendeligt meget at byde på.  

colombia - cocora dalen_kolibri_01
Stjernegaard katalog 2023 forside colombia rundrejse_juni2015 1 peru galapagos

Bestil Colombia kataloger

Søger du inspiration til din Colombia rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Store colombianere

Fernando Botero

Fernando Botero, som blev født i 1932, er Colombias verdensberømte kunstmaler og billedhugger, og han anses for at være den mest anerkendte nulevende kunstner i Latinamerika.

Hans særkende, som nu kaldes boterisme, er de nærmest grotesk store og korpulente mennesker, der portrætteres komisk og satirisk og oftest i vidunderlige farver på lærredet eller som bronzeskulpturer. Opblæste myndighedspersoner er også et yndet tema hos Botero.

Hans skulpturer står bl.a. på både Park Avenue i New York og Champs-Elysees i Paris, og hans billeder hænger på alverdens store museer. Således har Vatikanet har haft selvironi nok til at have en lille opblæst, men venligt udseende pave hængende i sin afdeling for moderne kunst. Boteros kunst kan man kun holde af, og vi besøger hans museum i Bogotá.

Gabriel García Marquez

Colombias store forfatter, Gabriel García Márquez, blev født i 1927 og døde i 2014. Han fik Nobelprisen i litteratur i 1982 og han er ophavsmand til den såkaldte magiske realisme, som er fremherskende hos mange især sydamerikanske forfattere.

Han var meget politisk aktiv på venstrefløjen, men hans værker handlede aldrig om politik. Et gennemgående tema i hans forfatterskab var ensomhed og ikke mindst altopslugende kærlighed, og hans persongalleri er ofte græsende til det bizarre, men altid fremstillet med humor og ironi.

Mange af hans romaner, bl.a. Kærlighed i koleraens tid og Kærlighed og andre dæmoner, foregår i Cartagena, og han hus her er omdannet til museum. Vi har god tid i byen til at besøge det. Romanen Hundrede års ensomhed om livet i den lille opdigtede flække Macondo var hans største succes og er blandt de mest solgte bøger i verden nogensinde. 

colombia - fernando botero_maleri_01
colombia - Colombia_marquez gabriel_02

Læs mere og bliv inspireret

Jagten på Colombias skjulte juvel

Drømmer du om skattejagt i bedste Indiana Jones-stil? Tag med på vandring gennem Colombias dybe jungle.

Colombia - en farverig mosaik

Tag med på en billedskøn rejse, leveret af Johannes Tarp, og forelsk dig i Colombias kaffe, historie og natur.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!

Bogotá

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
16° C
17° C
17° C
16° C
16° C
16° C
15° C
15° C
16° C
16° C
16° C
16° C
Nedbør i mm.
33 mm
43 mm
66 mm
111 mm
94 mm
57 mm
41 mm
49 mm
73 mm
115 mm
88 mm
54 mm

Hvornår er det bedst at rejse til Colombia?

Generelt i Colombia kan man opleve varieret vejr, med solbelagte strande, dampende jungle og hvidklædte bjergtoppe. Colombia har forskellige klimazoner, alt afhængig af hvor man opholder sig i landet. Langs kysterne og i lavlandet er der tropisk klima, hvor temperaturen sjældent sniger sig under 30 grader om dagen.

I højlandet er klimaet mere tempereret omkring 15-17 grader. Den tørre periode ligger mellem december og marts måned. Man kan regne med en temperaturspænd fra 10 til 30 grader.

Se alle vejrkort i Colombia

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)