Skip to main content

Øhop eller krydstogt? Galápagos til dit temperament

galapagos_soeloeve_20 mv galapagos legend_skib_01

Velkommen til Jurassic Park

At besøge Galápagos er som at lande midt i Jurassic Parks eventyrlige natur – uden ondsindede væsener, vel at mærke.

Naturen har været kreativ, både når det gælder dyr, planter og landskaber, og du finder næppe noget andet sted på jorden, der er så unikt set med naturbrillerne.

De dramatiske klippelandskaber sætter scenen til det, der kunne minde om et sørøvereventyr, vulkaner spyr om sig med røg og lava, og kæmpemæssige skildpadder, firben, sæler og suler hænger ud på de røde, hvide, sorte og gule strande, der pryder mange af øernes kystlinjer.

galapagos_leguan_41

Når du lander på Galápagos, oplever du øjeblikkeligt, at naturen er din vært og du er på besøg

galapagos_skildpadde_25
galapagos_santacruz_sally lightfoot crab_krabbe_02 galapagos_fugle_blue footed booby_12

En rejse på naturens præmisser

Galápagos er på mange måder ’landet for længe siden’, hvor tiden har stået stille, mens dyrelivet har udviklet sig i alverdens sjove retninger.

Her er pingviner, 100 år gamle skildpadder på op mod 400 kilo, blåfodede suler, sæler og pelsklædte søløver foruden havets mærkværdige skabninger som havfirben, søpølser, rokker, papegøjefisk og andre spændende havdyr.

Mens 80 procent af Galápagos’ fugle er endemiske, gælder det samme for 97 procent af reptiler og pattedyr samt 20 procent af havets dyr, og du finder således ikke noget andet sted i verden, der kan erstatte en rejse til Galápagos.

Når du lander på Galápagos, oplever du øjeblikkeligt, at naturen er din vært og du er på besøg. Øerne er blandt verdens bedst beskyttede, og det betyder bl.a., at der er begrænsninger for, hvor mange der får lov til at besøge de 19 øer, der var blandt de første 12 steder nogensinde, som blev udnævnt til UNESCO verdensarv i 1978.

galapagos_udsigt_hav_04

Galápagos på flydende eller fast grund

I mange år har Galápagos været associeret med krydstogter, hvor du besøger øerne om dagen og tilbringer natten til søs.

De seneste år er flere af de større øer dog blevet udviklet med bedre hotelmuligheder, og det har skabt nye muligheder for øhop. Hvorvidt du skal vælge at opleve Galápagos fra et skib eller fra land afhænger bl.a. af dine præferencer og din økonomi.

mv galapagos legend_skib_04_lysnet

Vil du se lidt mere og opleve nogle af de små, ubeboede øer, er det ingen sag at hoppe på en snorkeltur til Bartolomé, tage på tur til North Seymour, der er formet af underjordiske vulkanudbrud, eller på ekskursion til Santa Fe, der bl.a. er kendt for sin endemiske landleguan og smukke, hvide strande

angermeyer waterfront inn_04
la casa de marita_isabela_07

Øverst: Angermeyer Waterfront, venstre: La Casa de Marita på Isabela Island, højre: Hotel Fiesta på Santa Cruz.

Øhop og fast grund under fødderne

Har du let til søsyge, giver det mest mening at vælge en rejseform med fast grund under fødderne.

Men det bør ikke være søsygen alene, der er afgørende. Indlogerer du dig på et hotel på en af de større øer, får du mulighed for at udforske mere af øen, end et par timers ekskursion tillader, og du får i høj grad mulighed for at tilpasse oplevelserne efter dit hoved, fx med en hel dag på stranden, hvis det er lige netop det, du har behov for mellem naturoplevelserne.

Vælger du at opleve Galápagos på øhop, kommer du til at bo på nogle af de større øer, som Santa Cruz og Isabela Island. Det giver muligheder for mange timer i naturen, fx en vandretur til Sierra Negra-vulkanen på Isabela Island, hvis krater måler intet mindre end 9,5 kilometer i diameter og efterlader sig et særpræget, måneagtigt landskab. Eller en ekskursion gennem Santa Cruz’ fantastiske natur, der både byder på grotter, kløfter, vandløb, grønne skove og vulkanske landskaber.

Vil du se lidt mere og opleve nogle af de små, ubeboede øer, er det ingen sag at hoppe på en snorkeltur til Bartolomé, tage på tur til North Seymour, der er formet af underjordiske vulkanudbrud, eller på ekskursion til Santa Fe, der bl.a. er kendt for sin endemiske landleguan og smukke, hvide strande.

Bor du på Santa Cruz eller Isabela Island kommer dutættere på det lokale liv, og får chancen for at opleve destinationen ’by night’.

Oplev øhop i Galápagos, samt Ecuador og Amazonjunglen

mv galapagos legend_aktivitet_afslapning_03
mv galapagos legend_opholds areal_01 galapagos coral 2_01

Skib: Coral II.

Eventyr til søs

Vælger du at opleve Galápagos på et krydstogt, kan du se frem til en oplevelsesspækket rejse, der viser dig flere af Galápagos’ spændende sider.

Et krydstogt er i særdeleshed interessant for dig, der gerne vil dykke eller snorkle, da skibene naturligt kommer forbi nogle af de bedste rev, men det er også ideelt for dig, der gerne vil opsøge de mindre destinationer i øgruppen, fx Floreana, Española, Rábida og Fernandina-øerne samt nogle af de afsidesliggende kyststrækninger.

Når du rejser på krydstogt gennem det dramatiske og flotte øhav, er du i selskab med en dygtig guide, når du går i land, og du er dermed sikret en masse spændende viden i forbindelse med ekskursionerne. Ligesom guiden er med ombord, har skibene også dygtige kokke med på turen, og du skal således bare opleve, nyde livet og havets brusende stilhed, når du er til søs.

Et krydstogt er den mest luksuriøse måde at opleve Galápagos på, og derfor er prisen noget højere, end med fast grund under fødderne.

Et udvalg af vores rejser til Galápagos

Andre læste også

dansk vestindien - st john_trunk bay_07_02
Artikel

De Vestindiske Øer: 3 perler – 3 personligheder

Læs artikel
cuba - vinales_bil_gul_01
Artikel

Bo lokalt og oplev Cuba fra den anden side

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)