cuba - cuba_musik_16

Bo lokalt og oplev Cuba fra den anden side

Bo lokalt og oplev Cuba fra den anden side

I mange år var en rejse til Cuba præget af en os/dem-oplevelse, hvor to verdener levede side om side, og hvor det var noget nær uset, at cubanerne interagerede med turisterne. Sådan er det ikke længere.

Det cubanske styre har med årene lempet på reglerne og givet private lov til at drive virksomhed i mindre omfang. Til glæde for de lokale – men måske allermest til glæde for os, der gerne vil helt tæt på Cuba og ind under huden på det herlige folk, der både er kendt for at ryge cigarer og drikke rom.

Som gæst hos cubanerne bliver du en del af hverdagen og følger med i ’casa mamas’ kulinariske udfoldelser i køkkenet

cuba - havana - casa eh_01
cuba - havana - casa vitrales_05

En del af familien

I Cuba er privat indkvartering kendt under navnet ’casas particulares’, og indkvarteringsformen er noget nær så lokal, som den kan blive. Når du tjekker ind på casas particulares, bor du under samme tag som familien – med gamle møbler, religiøse artefakter, familiebilleder og hvad der nu ellers hører sig til. Som en del af ”hoteloplevelsen” serveres både morgenmad og aftensmad efter ønske, og fruen i huset kan som regel også trylle en lækker mojito frem, hvis det er det, smagsløgene higer efter. Til ganske fordelagtige priser, oven i købet.

Ofte er det ægtepar, der efter børnene er fløjet fra reden, forvandler børneværelserne til hotelværelser med gode senge og eget bad. Stil og indretning kan variere, men du kan forvente en relativ høj standard, når det kommer til komfort og renlighed, og casas particulares overgår faktisk mange hoteller, både hvad mad, renlighed og behagelige senge angår. Desuden kan du glæde dig over, at der de fleste steder blot er to gæsteværelser, hvilket giver mulighed for at komme helt tæt på den daglige gang i hjemmet.

Som gæst hos cubanerne bliver du en del af hverdagen. Du følger med i ’casa mamas’ kulinariske udfoldelser i køkkenet, nyder en kop kaffe i gårdhaven med de gæster, der måtte komme forbi og sludrer om løst og fast med familien – også selv om I ikke taler samme sprog. Du vil opleve, at dine værter vil gå langt for at give dig den bedste ferie, og skulle du være så uheldig at punktere i lejebilen, hjælper ’casa papa’ selvfølgelig også med en god gedigen lappeløsning til langt billigere penge, end de lokale værksteder kan tilbyde.

cuba - havana_casa particulares_01

Cubas bedste guides

Du kan læse utallige guidebøger og så alligevel ikke kende til de allerfineste perler, og det er her, der ligger et virkelig stort potentiale gemt hos de lokale. Familien har med stor sandsynlighed boet i området i årevis og kender derfor gader og stræder som deres egen bukselomme, og skulle de være i tvivl, kan deres familie og venner helt sikkert henvise til den bedste tobaksfarm eller det mest idylliske vandfald, som turistbusserne overser.

Cuba kan til tider være et udfordrende land at rejse i. Vejene er spækket med huller, spisesteder kan være umulige at finde, hvis du er kommet på afveje – og det kan være svært at finde rundt, da pilene på vejskiltene ikke altid peger i den rigtige retning. Igen kommer dine værter dig til undsætning. Har de bil, vil de ofte tilbyde dig et lift i den gamle amerikanerbil mod et mindre beløb, eller de vil guide dig på rette vej – og sætte dig grundigt ind i de udfordringer, du kan møde på din vej.

Oplev Cuba på en af vores rundrejser, hvor du også kan bo lokalt på casas particulares. 

cuba - cuba_casa particulares_restaurant dame
cuba - cuba_casa particulares3

Det lokale alternativ

Casas particulares er et spændende alternativ til Cubas resorts, som du oftest kun finder i strandområderne, og selv om det i første omgang måske kan virke til, du kommer lidt for tæt på, så frygt ej. Dine lokale værter respekterer dit privatliv i lige så høj grad, som du også bør respektere deres privatliv. Og i sidste ende er det de små finurlige hverdagsoplevelser, du husker allerbedst.

Se vores spændende Cuba rejser

cuba - casa particulares have
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)