brasilien - brasilien_befolkning_02

Rejser til Brasilien

Sambarytmer, strandløver og suveræne eventyr

Rejser til Brasilien

En rejse til Brasilien er en rejse til Sydamerikas supermagt, hvad økonomien angår, men i høj grad også hvad angår menneskelige ressourcer, kultur, historie og naturrigdom. Når I rejser til Brasilien, kan I opleve en helt ufattelig natur med tropiske regnskove i den mægtige Amazonjungle, paradisiske strande langs Atlanterhavskysten og ikke mindst det kæmpestore, brusende Iguacuvandfald, som brasilianerne selv mener er verdens største. At stå på kanten og kigge ned i Devil's Throat eller at sejle helt tæt på vandmasserne nede i bundet af vandfaldet er en oplevelse, man aldrig glemmer.

Blandt Brasiliens andre højdepunkter er de fantastiske barokbyer i delstaten Minas Gerais, magiske Salvador som er Brasiliens afrikanske hjerte, og Rio de Janeiro med de ikoniske seværdigheder, Kristusfiguren, Sukkertoppen og Copacabana-stranden. 

Brasiliansk kultur

Vi kommer til at møde en charmerende, livlig, generøs og kropslig kultur. Brasilianerne er mestre i at få det bedste ud af tilværelsen og finde noget at fejre. 

Vi vil opleve, at brasilianerne ser os og hinanden i øjnene på en anden måde, and vi er vant til herhjemme. Det er kutyme at hilse grundigt på hinanden; mændene trykker hænder, kvinder indbyrdes og mænd/kvinder giver kindkys. Det smitter. 

Brasilianere holder en høj grad af personlig hygiejne, og det anses for dårlig adfærd at være usoigneret. Selv de allerfattigste tager mindst et bad om dagen og en ren trøje på dagligt.

Brasilianere flirter, både mænd og kvinder. Det er en del af den brasilianske kultur at lege og spille med følelser og gerne med antydninger af noget subtilt erotisk. Det er et dejligt teater at betragte og kan være herligt at blive udsat for.

Rejser til Brasilien

Rundrejser med dansk rejseleder og individuelle rejser i Brasilien

Vi arrangerer rundrejser med dansk rejseleder til Brasilien og individuelle rejser i Brasilien, hvor I opsøger oplevelserne på egen hånd eller eventuelt tilkøber udflugter med engelsktalende guider.

 

 

 

 

brasilien - puerto iguazu_waterfall_03_effekt

Om Brasilien

Befolkningen
Brasilien er en multietnisk nation og de omkring 206 mio. indbyggere er hovedsagligt efterkommere af europæiske indvandrere og slaver fra Afrika. De oprindelige indianere udgør en meget lille del i dag.

Supermagt
Brasilien er sammen med Rusland, Indien og Kina et såkaldt BRIC-land (Brazil, Russia, India, China) og regnes for at være en af verdens nye økonomiske supermagter.

Flaget
Brasiliens lidt særprægede grønne og gule flag symboliserer regnskoven, mineralforekomsterne og stjernehimlen over Rio de Janairo.

Iguacu-vandfaldet
Det mægtige Iguacu-vandfald er en af Brasiliens største seværdigheder. Det ligger på grænsen til Argentina og er ca. 2,5 km bredt og 82 meter højt.

The Girl from Ipanema

Brasilien er kendt for sin skønne, rytmiske musik, ikke mindst sambaen og bossa nova'en som er en sammenblanding af samba og jazz. Bossa nova er portugisisk og betyder 'den nye stemme' eller 'den nye rytme' og blev udbredt fra 1950'erne og frem.

Hele verden nynner med på 'The Girl from Ipanema' og 'One Note Samba' - i Danmark bedre kendt som 'Hva ska vi med kvinder' sunget af Preben Kaas og Jørgen Ryg. Ipanema er for øvrigt navnet på en af Rio De Janeiros mange skønne strande, som ligger som perler på en snor ud mod Atlanterhavet. 

Jacob er en fantastisk dygtig og kompetent rejseleder, der altid hjælpsom og imødekommende. Hyggeligt samvær med gruppen.

brasilien - rio de janeiro_kristusfigur_01

Vidste du at?

  • Brasilien grænser op til alle lande i Sydamerika bortset fra Ecuador og Chile

  • Siden 2008 har det været gratis at få en kønsskifteoperation gennem det offentlige sundhedssystem

  • Brasilien har været verdens største kaffeproducent i 150 år

  • Den grønne farve i Brasiliens flag symboliserer regnskoven, den gule symboliserer landets rigdom på mineraler og den blå cirkel forestiller stjernehimlen over Rio de Janeiro

  • Landets motto er "Ordem e Progresso" som betyder "Orden og Fremskridt"

  • Statuen af Jesus på toppen af Corcovado i Rio de Janeiro vejer 635 tons og er 38 meter høj

  • Brasilien har verdens længste sammenhængende kystlinje, der måler 7500 km

  • Der siges at være mindst 70 stammer i Amazonas, som aldrig har været i kontakt med omverdenen

Oplev Argentina og Brasilien på 2 min

Hvornår er det bedst at rejse til Brasilien?

Marts og april er de bedste måneder at besøge Brasilien. Det er sensommer, stadig varmt i vejret uden at nå op over de 40 grader, som sommeren kan byde på.

Da vores rejse kommer til både syd-, øst- og central-Brasilien og til kystzone og højland vil det være nødvendigt med en trøje til den kølige aften i Minas Gerais’ bjerge, en vindjakke til eventuel regn og pjask ved Iguaçú-vandfaldene og det helt lette med shorts og tynde t-shirts i Rio, hvor vi oplever de højeste temperaturer. Temperatur-udsvinget på hele turen holder sig sandsynligvis inden for 20-35 grader. Tøj er i øvrigt billigt, pænt og godt i Brasilien.

Se alle vejrkort i Brasilien

Foz de Iguaçú

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
33° C
32° C
32° C
29° C
25° C
24° C
24° C
27° C
28° C
30° C
31° C
33° C
Nedbør i mm.
188 mm
191 mm
184 mm
146 mm
136 mm
137 mm
90 mm
111 mm
142 mm
232 mm
150 mm
172 mm
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)