Skip to main content

Vandretur gennem favela til udsigtspunkt

Dois Irmaos Mountain W Vidigal Favela Parque Penhasco Dois Irmãos

Fascinerende vandretur igennem favela til fantastisk udsigtspunkt

En fantastisk interessant vandretur op ad Dois Irmãos-bakken til suverænt udsigtspunkt.

Som noget helt nyt er dette blevet muligt, idet Vidigal-favelaen på bakkens Atlanterhavsside er blevet tilgængelig for turister og andre, hvilket er ret enestående – og en unik mulighed for at komme tæt på dagliglivet i en favela i Rio – naturligvis med en guide og under sikre forhold.

Dois Irmãos-bakken er de to tvillingetoppe, der rejser sig 533 m over havets overflade for enden af Leblon-stranden. Bjerget og dets 844 m høje nabo, Pedra da Gávea – på dansk Gávea-klippen - kan ses fra stort set hele den sydlige zone af Rio de Janeiro, og fra toppen af bakken vil I have endnu mere unikke udsigter over byen.

I bliver hentet ved jeres hotel og transporteret til starten af ruten – en astrækning, som kan tage lidt tid på grund af den store trafik i byen. Bestigningen af bakken starter fra den populære Vidigal-favela, som er den favela i byen, som har flest udenlandske indbyggere. Den første del af bestigningen går fra bunden af favelaen, op igennem bydelen til I når indgangen til Penhasco Dois Irmãos Naturpark.

På denne del af ruten kører I på knallerter, som I sidder bag på én og én og med en chauffør foran. Husene i favelaen er bygget tæt op ad bjerget, og det er den eneste måde at komme op på foruden at gå, hvilket ville tage alt for lang tid. Vi er også nødt til at gøre opmærksom på, at det i denne del af byen er mere almindeligt end ualmindeligt at køre uden hjelm på.

Vel fremme ved indgangen til Penhasco Dois Irmãos Naturpark vandrer i ad et netværk af jord- og stenstier støt opad. Hvis det er fugtigt i vejret, kan her være både lidt mudret og glat, så det er ikke en vandretur for folk med gangbesvær – og i regntiden kan ruten være ret krævende, især på nedstigningen (dvs. nov/dec til feb/mar.).

Jo højere I kommer, desto mere imponerende bliver udsigterne, når I undervejs stopper ved forskellige fantastisk smukke udsigtspunkter over Pedra da Gávea, Det sydlige Rio med strandene i Leblon, Ipanema og Copacabana, Rodrigo de Freitas-søen, Kristus-statuen på Corcovado, bjerget Sukkertoppen og det enorme Atlanterhav. Efter 45 min. vandring opad bliver I til gengæld belønnet med en mageløs udsigt fra det eneste rigtige 360º udsigtspunkt i Rio.

På nedstigningen går I tilbage ad stier til I når favelaens små sidegader og smalle gyder.

Her får I lov til at gå i fred, så længe I beder pænt om lov, hvis I vil fotografere. En meget spændende og lidt krævende udflugt med en god og veltalende guide.

Privat udflugt
Pris pr. person ved 2 personer
Pris pr. person ved 1 person
Pris pr. barn under 12 år
- - kr. 2.110 kr. 4.125 kr. 1.925
- - kr. 2.215 kr. 4.335 kr. 2.020

Fakta om udflugten

  • Privat udflugt
  • Spansk- og engelsktalende guide
  • Varighed ca. 4 timer
  • Transport inkluderet
  • Afhentning på hotel
  • Halvdagsudflugt
  • Inkl. snack på vandreruten
  • Børn skal være 10 år
  • Sværhedsgrad: Moderat
  • Anbefalet: Let tøj, solcreme, kamera, insektmiddel og sneakers

Der har hele vejen i vores forberedelser og under rejsen været god og positiv respons fra Stjernegaard. Alt er forløbet som aftalt. I de rejsedokumenter, vi fik før afrejsen, var der et akut kontaktnummer, hvilket var rigtig godt og beroligende. Vi fik aldrig brug for dem.

Jens & Laila, Smørum
4.7   (54 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger

Rejser, hvor udflugten er mulig

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)