Rejser til Bolivia
Saltsletter og storbyliv i de højere luftlag
Oplev Bolivia med Stjernegaard
Natur der tager pusten fra dig
En rejse til Bolivia giver et indblik i et land, der på mange måder skiller sig ud fra det øvrige Sydamerika. Her er tropiske skove og golde ørkenlandskaber, og så skiller landet sig ikke mindst ud ved at have den højeste koncentration af indfødte i Sydamerika.
Når I rejser til Bolivia, får I en oplevelse, der forener det bedste af en spændende kultur med en næsten uspoleret natur. Hvad enten I rejser på egen hånd eller på en rundrejse med dansk rejseleder til Bolivia kommer I helt op i de højere luftlag – både når I besøger de kæmpemæssige saltsletter i syd og når I udforsker det spændende storbyliv i La Paz.
Undervejs på rejsen må I være forberedt på at bevæge jer i de højere luftlag, hvilket til tider kan tage pusten fra en. Derfor tilrettelægger vi vores rejser, så I langsomt bevæger jer opad og dermed mindsker risikoen for højdesyge.
Læs mere om vores individuelle rejser og vores rundrejse med dansk rejseleder til Bolivia eller ring til vores dygtige rejsekonsulenter og bliv inspireret til en spændende rejse til Bolivia.
Den røde lagune
Den røde saltsø, Laguna Colorada, har fået sin farve fra både solstråler, alger og plankton. Det er også disse elementer, der giver søens beboere, flamingoerne, deres lyserøde farve.

Fun facts og vigtig viden om Bolivia
Sprogene
Bolivia har intet mindre end 37 officielle sprog. Primært tales der dog spansk, quechua, aymara og guarani.
Høj på det hele
Titicacasøen, som deles af Peru og Bolivia er verdens højest sejlbare sø og samtidigt også Sydamerikas største sø. Men ikke nok med det - så er det også i Bolivia, man finder verdens højest beliggende storby, nemlig El Alto, der ligger i 3.650 meters højde.
Klimaet
Bolivia kan prale med tre klimazoner: subtropisk, tropisk og tempereret. Det betyder en god blanding af frodige og fugtige skove og tørre og golde salt- og ørkenlandskaber.
Flora, fauna og zebraer
Ca. 40% af alt verdens plante- og dyreliv findes i Bolivia. Ikke nok med det, så kan man også være heldig at se frivillige iført zebrakostumer, der hjælper fodgængere i trafikken og opmuntrer til god trafikopførsel.
De indfødte
Indfødte af landets 36 anerkendte stammer udgør 62% af befolkningen, der i alt tæller mere end 10 millioner mennesker. Resten er primært af blandet indfødt og europæisk oprindelse.
Det bagvendte ur
Uret på kongresbygningen i La Paz kører baglæns. Årsagen er efter sigende, at det skal inspirere byens borgere til at tænke ud af boksen.
Moder Jord-loven
Bolivia har som det første land i verden indført en naturlov, der skal sikre naturen ligestilling med mennesker. I praksis betyder det, at regeringen fører en bæredygtighedsfremmende politik, der bl.a. skal beskytte regnskoven, sikre rent vand og ren luft. Loven, der blev vedtaget i 2010, er et af flere naturmæssige tiltag, som landets første indfødte præsident, Evo Morales, har gennemført, siden han blev indsat som præsident i 2006.
Salar de Uyuni
I det sydlige Bolivia, i 3.700 meters højde, ligger verdens største saltslette, Salar de Uyuni, der med et areal på 10.582 kvadratkilometer er tre gange større end Fyn. Oprindeligt var saltsletten en sø, men da denne for ca. 40.000 år siden begyndte at fordampe, efterlod den sig en ørken af salt. Det skønnes, at saltørkenen rummer ca. 10 milliarder tons salt, hvor fra der udvindes ca. 25.000 tons om året.
I saltørkenen gemmer sig den vulkanske ø, Incahuasi. På denne ø har man både fundet levn fra inkaerne og tiwanaku, men øen rummer også flere spændende huler og tunneller - men ikke mindst en spektakulær udsigt over den mægtige saltørken.