bolivia_la pez_befolkning_06

Rejser til Bolivia

Saltsletter og storbyliv i de højere luftlag

Oplev Bolivia med Stjernegaard

Natur der tager pusten fra dig

En rejse til Bolivia giver et indblik i et land, der på mange måder skiller sig ud fra det øvrige Sydamerika. Her er tropiske skove og golde ørkenlandskaber, og så skiller landet sig ikke mindst ud ved at have den højeste koncentration af indfødte i Sydamerika.

Når I rejser til Bolivia, får I en oplevelse, der forener det bedste af en spændende kultur med en næsten uspoleret natur. Hvad enten I rejser på egen hånd eller på en rundrejse med dansk rejseleder til Bolivia kommer I helt op i de højere luftlag – både når I besøger de kæmpemæssige saltsletter i syd og når I udforsker det spændende storbyliv i La Paz.

Undervejs på rejsen må I være forberedt på at bevæge jer i de højere luftlag, hvilket til tider kan tage pusten fra en. Derfor tilrettelægger vi vores rejser, så I langsomt bevæger jer opad og dermed mindsker risikoen for højdesyge.

Læs mere om vores individuelle rejser og vores rundrejse med dansk rejseleder til Bolivia eller ring til vores dygtige rejsekonsulenter og bliv inspireret til en spændende rejse til Bolivia.

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Den røde lagune 

Den røde saltsø, Laguna Colorada, har fået sin farve fra både solstråler, alger og plankton. Det er også disse elementer, der giver søens beboere, flamingoerne, deres lyserøde farve. 

colorada_roed lagune_04

Fun facts og vigtig viden om Bolivia

Sprogene

Bolivia har intet mindre end 37 officielle sprog. Primært tales der dog spansk, quechua, aymara og guarani. 

Høj på det hele

Titicacasøen, som deles af Peru og Bolivia er verdens højest sejlbare sø og samtidigt også Sydamerikas  største sø. Men ikke nok med det - så er det også i Bolivia, man finder verdens højest beliggende storby, nemlig El Alto, der ligger i 3.650 meters højde. 

Klimaet

Bolivia kan prale med tre klimazoner: subtropisk, tropisk og tempereret. Det betyder en god blanding af frodige og fugtige skove og tørre og golde salt- og ørkenlandskaber.

Flora, fauna og zebraer

Ca. 40% af alt verdens plante- og dyreliv findes i Bolivia. Ikke nok med det, så kan man også være heldig at se frivillige iført zebrakostumer, der hjælper fodgængere i trafikken og opmuntrer til god trafikopførsel. 

De indfødte

Indfødte af landets 36 anerkendte stammer udgør 62% af befolkningen, der i alt tæller mere end 10 millioner mennesker. Resten er primært af blandet indfødt og europæisk oprindelse. 

Det bagvendte ur

Uret på kongresbygningen i La Paz kører baglæns. Årsagen er efter sigende, at det skal inspirere byens borgere til at tænke ud af boksen. 

Moder Jord-loven

Bolivia har som det første land i verden indført en naturlov, der skal sikre naturen ligestilling med mennesker. I praksis betyder det, at regeringen fører en bæredygtighedsfremmende politik, der bl.a. skal beskytte regnskoven, sikre rent vand og ren luft. Loven, der blev vedtaget i 2010, er et af flere naturmæssige tiltag, som landets første indfødte præsident, Evo Morales, har gennemført, siden han blev indsat som præsident i 2006.

verde_groenne lagune_02
bolivia_saltoerken_jeep_02

Salar de Uyuni

I det sydlige Bolivia, i 3.700 meters højde, ligger verdens største saltslette, Salar de Uyuni, der med et areal på 10.582 kvadratkilometer er tre gange større end Fyn. Oprindeligt var saltsletten en sø, men da denne for ca. 40.000 år siden begyndte at fordampe, efterlod den sig en ørken af salt. Det skønnes, at saltørkenen rummer ca. 10 milliarder tons salt, hvor fra der udvindes ca. 25.000 tons om året. 

I saltørkenen gemmer sig den vulkanske ø, Incahuasi. På denne ø har man både fundet levn fra inkaerne og tiwanaku, men øen rummer også flere spændende huler og tunneller - men ikke mindst en spektakulær udsigt over den mægtige saltørken.

Kataloger om Bolivia

Savner du inspiration til din rejse til Bolivia, kan du gratis bestille op til 5 kataloger. Hvis du er interesseret i andre destinationer, kan du se alle vores kataloger her.

 • peru bolivia chile argentina

  Peru, Bolivia, Chile og Argentina

  En rejse under himlens tag i Andesbjergene
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 20 sider
 • sydamerika  machu picchu til rio

  Sydamerika

  Fra Machu Picchu til Rio
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 20 sider
 • Sydamerika_FIT

  Sydamerika

  Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 44 sider

Læs mere og bliv inspireret

20 rejsehits til 2020

20 trends i 2020: Det vildeste adrenalinrus, bedste road trip, smukkeste strand, bedste madmekka og meget mere.

Costa Rica - 10 eventyr til din bucket list

Find din indre eventyrer frem og stik af til Costa Rica. Vi har fundet 10 eventyr, du ikke må gå glip af.

Aktiv ferie i Sydamerika? 5 ting du skal opleve!

Vil du have naturen helt ind under huden og få sved på panden? Vi guider til 5 aktive eventyr i Sydamerika.

Uyuni

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
25° C
24° C
24° C
23° C
22° C
21° C
21° C
22° C
23° C
24° C
24° C
24° C
Nedbør i mm.
8 mm
8 mm
7 mm
5 mm
3 mm
2 mm
1 mm
2 mm
3 mm
4 mm
5 mm
7 mm
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)