bali - bali_turist_relax_01

Tør du rejse alene?

Tør du rejse alene?

Gruer du for at gå alene i biografen eller spise ude i eget selskab, er du måske ikke typen, der drømmer om at rejse ud i verden i eget selskab. Af samme grund er det måske lige netop det, du bør gøre. Når du rejser alene udforsker du nemlig ikke bare en ny plet på verdenskortet – du går også på opdagelse i dit eget liv og åbner op for en side af dig selv, du måske ikke troede du havde.

Står vennerne ikke i kø for at hægte sig på din drømmerejse, kan du vælge at strege drømmen af ønskesedlen. Eller du kan tage drømmen i egen hånd og give dig selv en udfordring, du sent vil glemme. Tænk over, hvilken beslutning du helst vil se tilbage på om 10 år – og gør det, der føles rigtigt.

thailand - klippe_udsigt_mand_01

Rejs som du altid har villet rejse

Når du rejser alene er du i den lykkelige situation, at ingen andre end dig selv skal bestemme, hvordan rejsen skal forløbe. Du kan planlægge dagene lige som du lyster, og vil du gemme dig væk i skyggen med en god bog, er der ingen til at sætte spørgsmålstegn ved den beslutning.

Men ligesom du får mulighed for at følge dit eget hoved, stiller solorejsen også krav til din kreativitet. Du kan ikke hægte dig på din rejsepartners planer, men derimod skal du tage stilling til, hvad du vil – og gøre det. En øvelse, der kan komme dig til gode på mange planer i livet.

bali - bali_kintamani_udsigt_mad_01
bali - gili_dykning_01
thailand - trekking_01

Få nye venner

Når du rejser med en ven eller en partner, kan I opleve verden i jeres egen lille bobbel, uden at udfordre comfort zonen. Den strategi kommer du ikke langt med, når du rejser alene. Godt nok kan du få masser af oplevelser i eget selskab alene i naturen, på museer eller på stranden. Men efter et par dage på egen hånd, får du måske behov for at sludre med andre. Og er du lidt åben over for nye bekendtskaber, vil du hurtigt opdage, at du ikke er den eneste, der rejser på egen hånd.

Er du i tvivl om, hvordan du bryder isen? Deltag i aktiviteter og udflugter, hvor du får mulighed for at møde mennesker med samme interesse som dig selv. Spis i baren eller omkring et fællesbord, når du er ude at spise, eller vær modig og opsøg andre solorejsende på stranden, i junglen, på guidede ture eller på hotellet.

Er du lidt åben over for nye bekendtskaber, vil du hurtigt opdage, at du ikke er den eneste, der rejser på egen hånd

cuba - cuba_dans_13
cuba - cuba_havana_amerikanerbil vaerksted_07

Rejs selv - i godt selskab 

Er det for stor en mundfuld at udforske verden ene og alene, kan du vælge at deltage i en grupperejse, der matcher dine ønsker til en rejse.

Selv om du ikke rejser med mennesker, du kender, er du alligevel aldrig helt alene. Her oplever du et rejsemål sammen med en gruppe, hvor I spiser sammen, oplever sammen og skaber en masse minder sammen. Som rejsen skrider frem kommer I hinanden nærmere, og en sådan rundrejse kan sagtens så frø til nye, spændende venskaber.

peru - inkastien_11
galapagos_baad tur_01
argentina - el calefate_gletsjer_01

Sæt pris på det du har

Du synes måske, det er helt ubærligt at skulle være væk fra din partner i et par uger. Det er det måske også til en start, men som oplevelserne står og venter på dig, lægger du hurtigt længslen bag dig.

Når du rejser alene, er du i højere grad nødt til tage egne beslutninger, og det kan være et kærkomment krydderi til det etablerede parforhold. Ikke mindst kan en rum tid fra hinanden huske jer begge på, hvad I savner ved hinanden.

Når du rejser alene, er du i højere grad nødt til tage egne beslutninger, og det kan være et kærkomment krydderi til det etablerede parforhold

Find dig selv

Det kan lyde som en kliché, men efter et par uger i eget selskab og mødet med nye mennesker og oplevelser, kommer du faktisk nærmere dig selv. Du bliver bevidst om, hvad du synes er interessant. Du kommer til at stå ansigt til ansigt med din frygt. Du får udvidet dine horisonter. Du finder dit indre mod. Og du udvikler dig med lynets hast og får bekræftet din styrke, alt imens du bliver overvældet af oplevelser.

Kan du rejse alene, kan du også gå alene i biografen og se den film, dine venner ikke gider at se. Men du får mest af alt blod på tanden til at booke endnu en solorejse.

Overvejer du også at rejse alene? - Så se vores rundrejser med dansk rejseleder lige her.

canada - banff national park_moraine lake_02
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)