Rejser til New Zealand
Gletsjere, fjorde og gamle skikke
Oplev New Zealand med Stjernegaard
Maoriernes land
Mange drømmer om at rejse til New Zealand - Aotearoa - "landet under den lange hvide sky", som maorierne så poetisk kalder deres smukke land. Vi tilbyder en fantastisk rundrejse med dansk rejseleder til New Zealand, der viser landet fra sin allerbedste side og byder på en perlerække af uforglemmelige oplevelser.
Bedst som man tror, at nu kan det ikke blive smukkere, trakteres sanserne med endnu flere betagende naturscenerier - endeløse gyldne strande, storslåede fjorde med brusende vandfald, knaldgrønne og frodige regnskove, gletsjere, boblende mudderpøle og spruttende gejsere, dramatiske og majestætiske bjerge, turkisfarvede gletsjersøer og vidtstrakte, åbne landskaber, der kan tryllebinde enhver naturelsker.
Rejs til New Zealand og få en oplevelse for livet
Det magiske land New Zealand byder på så mange oplevelser, at det er umuligt at blive skuffet over en rejse til New Zealand. Naturen er fantastisk, dyrelivet utrolig mangfoldigt, klimaet dejlig behageligt, og så har New Zealand nogle af de mest gæstfrie og umiddelbare mennesker man kan tænke sig.
Intet andet land i verden kan på et tilsvarende areal (6 x Danmarks størrelse) tilbyde en lignende variation af storslåede landskaber og give den rejsende så mange muligheder for mindeværdige oplevelser.
Den uovertrufne natur med New Zealands sjældne og unikke flora og fauna bør sammen med newzealændernes berømte gæstfrihed, deres historie og herlige, farverige kultur stå i centrum for en rundrejse til New Zealand.
Om New Zealand
Historie
New Zealand blev uafhængig af Storbritannien i 1907.
Geografi
Nordøen i New Zealand ligger på samme breddegrader som Spanien blot på modsatte halvkugle.
Størrelse
New Zealand er 6 gange så stort som Danmark. Der bor 4,5 millioner mennesker og op mod 60 millioner får.
Det dybe hav
Et par kilometer fra kysten er havet 1000 meter dybt, og hvalerne kommer tæt på.
Dyrelivet
Dyrelivet i New Zealand gør en rejse dertil meget spændende. Hvalerne kommer tæt på kysten på grund af de store havdybder og havstrømme, der gør havet næringsrigt med kril og andet godt. Det har pingvinerne også glæde af, og der findes tre arter i New Zealand.
Albatrossen på Sydøen er kæmpe stor, og får almindelige måger til at ligne spurve. Kiwien skal også nævnes, da den er landets nationalfugl og også lægger navn til befolkningen i New Zealand - kiwierne.
Til forskel fra nabolandet Australien er der overhovedet ingen farlige dyr i New Zealand.

Bestil New Zealand kataloger
Søger du inspiration til din New Zealand rejse - bestil vores kataloger
Planter og natur og eventyrfilm
Det er ikke uden grund, at mange eventyrfilm er optaget i New Zealand, herunder trilogierne Ringenes Herre og Hobitten. Skovene, der er stedsegrønne og fulde af fantastisk mos, unikke træsorter og omkring 200 bregnearter, er et unikt syn, når solen skinner ned gennem træerne. De mandshøje træbregner er med til at gøre billedet komplet.
Der er så rent og klart i luften i New Zealand, at man føler, at det er helsebringende. Der er ingen tvivl om, at det er godt for sjælen at rejse rundt i det eventyrlige land, vel at mærke i et tempo, der ikke er for hurtigt.
Vidste du...
Aotearoa
Det Maorianske navn "Aotearoa" bliver oversat med "Land of the long white cloud" ("Den lange hvide skys land")
Abel Tasman
Den første europæer i området var den hollandske opdagelsesrejsende Abel Tasman, der i 1642 opkaldte øerne efter den hollandske provins Zeeland.
Verdens mest geografisk isolerede land
Afstanden til den nærmeste nabo Australien er 2.000 kilometer.
Vådt klima
Sydøen deles i to af ”de sydlige alper”, og øens tyndt befolkede vestkyst har et meget vådt klima. Her måler man regnen i meter - ikke i millimeter.

Rejselederens viden og formidlling fås ikke bedre. Formidabel viden, god til formidling og altid i godt humør med et smil på læben og i stemmen.
Hvornår er det bedst at rejse til New Zealand?
New Zealand er omtrent så langt fra Danmark som det er muligt at komme, og derfor kan det hele synes at være vendt lidt på hovedet. Ikke mindst vejret. Når det er sommer i Danmark er det vinter i New Zealand og omvendt, og derfor foretrækker mange at undslippe de kolde vintermåneder til fordel for sol og tørvejr i det sydlige Stillehav. Drømmer du om at stå på ski på den sydlige halvkugle, er det til gengæld i juni, juli og august, du skal rejse til New Zealand.
Bemærk at temperaturerne kan variere en del fra Nordøen til Sydøen, hvor Sydøen er markant køligere.