sydafrika - sydafrika_natur_loeve_01

Sydafrika

Vin og vilde dyr i lange baner

4,9 (54 Anmeldelser)

Rejser til Sydafrika

Tag med til et af verdens allermest interessante lande. Sydafrika har på få år udviklet sig fra et ensporet, undertrykkende land til et fredselskende samfund, som har givet demokrati, ligestilling og ikke mindst forsoning mellem racerne den allerhøjeste prioritet. Den nye nations store fader, Nelson Mandela, er stadig efter sin død elsket overalt i verden og står med sin personlige historie som et symbol på håb og frihed.

Oplev spændende safari og game drives i landets prægtige natur. I legendariske Cape Town kan I opleve farverig kultur, det ikoniske Table Mountain og gourmetmad, og i vinlandet kan I bo på idylliske vingårde og smage liflige vine. På Garden Route vil I snappe efter vejret, når I besøger nationalparker med brusende vandfald og blå bugter, og når hvalerne slår med halen i havet ud for klippekysten. Velkommen til Sydafrika!

Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

LHN

Safari i privat game reserve

Sydafrika og safari hænger uvægerligt sammen. På nogle af Stjernegaards rejser til landet bor vi på fantastiske privat game reserves, hvor vi har helt frie hænder til at følge de ruter, som vores ranger og tracker vælger. Her findes ingen porte, vi skal passere, og ingen indhegninger, som vi skal holde os indenfor. Her er vi virkelig midt i naturen på jagt efter the big five: løver, bøfler, elefanter, næsehorn og leoparder, og vi har gode chancer for at møde dem alle. Der er to daglige game drives, et tidligt om morgenen, hvor dyrene er meget aktive, og et sidst på eftermiddagen, hvor mørket falder på og giver et helt andet billede af livet på savannen.

Vi kører i åbne biler, og trackeren har et gevær over skulderen, så vi er i sikre hænder. Dyrene lader sig dog oftest ikke mærke med "tilskuere", så vi kan komme virkelig tæt på. Ind i mellem vores game drives slapper vi af i luksuriøse omgivelser på lodgen, deltager måske i en bush walk - safari til fods også ledsaget af en ranger, og hygger rundt omkring bålet under den sorte nattehimmel.  

sydafrika - sydafrika_natur_elefant_01

Fun facts og vigtig viden om Sydafrika

Regnbuelandet
Sydafrika er også kendt som Regnbuelandet, hvilket er symbolsk for landets mange forskellige kulturer og naturmiljøer. 

Nelson Mandela
FN har udnævnt 18. juli, Mandelas fødselsdag, til mindedag i respekt for den fredskultur, han står for. 

Guld og diamanter
Sydafrika ligger inde med 41% af verdens guld, mens diamantindustrien aktiverer mere end 16 millioner mennesker og der produceres mere end 60 tons årligt. 

Befolkningen
Der bor ca. 52 millioner mennesker i Sydafrika, hvoraf 78% er af afrikansk herkomst, mens 9% er hvide, 9% er blandede og 4% er asiater og øvrige. 

Forfatning
Sydafrikas forfatning fra 1997 stiller alle racer lige og giver menneskerettigheder en fremtrædende plads. 

Fortidsmennesker
De ældste menneskelige levn er fundet i Sydafrika og kan dateres mere end 160.000 år tilbage. 

Kataloger om Sydafrika

Savner du inspiration til din Sydafrika-rejse, kan du gratis bestille op til 5 kataloger. Hvis du er interesseret i andre destinationer, kan du se alle vores kataloger her.

 • Sydafrika_fit

  Sydafrika

  Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 24 sider
 • sydafrika_RR katalog forside

  Sydafrika

  En rejse i Regnbuelandet
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 16 sider

Vinlandet

Sydafrika er på forholdsvis få år blevet et af verdens største vinlande. Her produceres årligt 10 mio. hl vin og udviklingen tog for alvor fart efter 1992, hvor handelssanktionerne mod landet blev lettet i takt med afviklingen af apartheidstyret.

På nogle af vores rejser besøger vi vinlandet omkring idylliske Franschhoek og Stellenbosch. Tilbage i 1600-tallet flygtede et stort antal huguenotter fra Frankrig til området omkring Franschhoek, og de medbragte chenin-druen, hvorfra en stor del af Sydafrikas vinproduktion stammer. På de forskellige vinfarme er der naturligvis rig mulighed for at smage på de forskellige vine i charmerende, landlige rammer. 

sydafrika - stellenbosch_vingaard_udsigt_02

Oplev Sydafrika på 2 minutter

Hvornår er det bedst at rejse til Sydafrika

Sommeren fra november til februar kan være meget varm i Sydafrika især i de lavtliggende egne - til gengæld kan du se frem til en meget kølig dukkert i havet, som får sin kulde fra Antarktis. Bjergegnene er mere behagelige, men regnfulde. Nordøstkysten kan blive generende fugtig.

Foråret, som i Sydafrika falder fra september til november, er et godt tidspunkt for et besøg - her står landskabet i fuldt flor, og klimaet er behageligt. Vintrene er milde i hele landet på nær i de højest beliggende områder og i ørkener.

Se alle vejrkort i Sydafrika

Cape Town

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
26° C
25° C
23° C
20° C
18° C
17° C
18° C
19° C
21° C
24° C
25° C
Nedbør i mm.
14 mm
16 mm
21 mm
41 mm
68 mm
93 mm
83 mm
77 mm
41 mm
3 mm
1 mm
17 mm

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Her er verdens smukkeste roadtrips

Verden er spækket med landeveje, kringlede bjergveje og skovstier. Vi præsenterer de 6 smukkeste køreture.

Her skal du rejse til i september, oktober og november

Hvilke rejsemål gør sig særligt godt i efterårsmånederne? Læs med og bliv klogere på, hvor solen skinner i efteråret.

Slow travel ad skinnerne

Togrejser hitter og giver dig en unik mulighed for store oplevelser på vejen. Vi guider til 5 af de bedste.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.254 anmeldelser)