australien - sydney bridge_02_slider

Rejser til Australien

Outback og overraskelser i en uendelighed

4,6 (92 Anmeldelser)

Rejser til Australien

Stjernegaard Rejser har arrangeret en rejse til Australien med dansk rejseleder, som kommer rundt til landets helt store klassikere og ikoner. Rejsen hænger rigtigt godt sammen. Vi flyver på de lange distancer og kører i bus, der hvor der er noget spændende at kigge på. Og der er rigeligt: Vi besøger Melbourne med Philllip Island, kører ad Great Ocean Road til den smukke Grampians National Park og dejlige Adelaide.

Herfra der er mulighed for en afstikker ud i vinlandet til Barossa Valley. Videre med fly til landets røde centrum, hvor vi naturligvis ser både Ayers Rock og The Olgas, inden vi flyver ud til kysten ved Cairns, hvor vi oplever Great Barrier Reef og regnskoven ved Kuranda. Rejsen rundt i Australien slutter i Sydney med de store ikoner, som Jørn Utzons operahus og Sydney Harbour Bridge.

australien - great barrier reef_Koral_03

Rejser til Australien

Vores rejser til Australien

Vi har allieret os med en helt fantastisk rejseleder, Vibeke Sybrandt, som har boet mange år i Melbourne, og som kender Australien ud og ind - med Stjernegaard Rejser og Vibeke er I i gode hænder, når I rejser til Australien!

Stjernegaard udbyder rundrejser med dansk rejseleder og krydstogter med dansk rejseleder til Australien. Ring til os på tlf. 45 26 00 00 og forhør jer om mulighederne for en rejse til Australien.  

australien - sydney_operahus_skyline_01_effekt_spejl

Om Australien

Befolkning
Der bor ca. 23 mio. mennesker i Australien, heraf er ca. 2% af aboriginsk oprindelse.

Ayers Rock
Ayers Rock hedder i dag Uluru og er et meget helligt sted for aboriginerne. Det blev givet tilbage til dem i 1985.

Great Barrier Reef
En fantastisk oplevelse, som måske ikke findes om 20 år. Et koralrev er uhyre følsomt over for temperaturændringer.

Sydney Opera House
Byens vartegn tegnet af Jørn Utzon er på UNESCOs verdensarvliste og betegnes som et af det 20. århundredes arkitektoniske hovedværker.

Det ultimative rejsemål

Australien er for mange mennesker det ultimative rejsemål og på listen over ting, man skal opleve mindst en gang i livet. Og når man rejser helt ned på den anden side af jordkloden, næsten så lang væk som man kan komme, så skal man være rimelig sikker på, at man vælger en rejsearrangør, som har gjort sig umage med at sætte den rigtige rejse sammen.

australien - aboriginal_03
australien - ayers rock_07

Landet down under

Navnet Australien kommer fra det latinske udtryk "terra incognita autralis", som betyder ukendt sydligt land, og landet var da også ukendt for resten af verden helt frem til 1600-tallet. Fra arkæologiske fund ved man, at de oprindelige beboere, aboriginerne, har levet i Australien i omkring 40.000 år, men det var først i 1600-tallet, at de første hollandske søfarere kom til kontinentet.

Den britiske kaptajn Cook kom til den australske østkyst i 1770, og i 1788 blev New South Wales etableret som straffekoloni.  I 1804 blev også Tasmanien oprettet som straffekoloni, og deportering af fanger fra Storbritannien sluttede først i 1867.

Australien blev oprettet som føderation i 1901, hvor en fælles australsk identitet blev sat i system politisk, socialt, juridisk og økonomisk.

I dag er 91% af befolkningen af europæisk oprindelse, 7% af asiatisk oprindelse og 2% af aboriginsk oprindelse.

Indholdet af oplevelserne var gode. Der var mange programsatte oplevelser store som små, men alle var tilrettelagt perfekt.

4,6 (92 Anmeldelser)

Vidste du at...?

  • Landet er det 6. største i verden. Navnet 'Australien' betyder "ukendt sydligt land".

  • Australien har et areal på 7.686.850 km²*

  • De første indbyggere i Australien kom fra Indonesien for mere end 50.000 år siden og spredte sig ud over hele kontinentet.

  • Den første europæer var formodentlig den spanske kaptajn Luís Vaez de Torres, som sejlede gennem strædet mellem Australien og Papua Ny Guinea.

  • Australiens mest kendte klippeformationer er Uluru (også kendt som Ayers Rock) i Northern Territory

  • Flertallet af de ca. 20 millioner australiere nedstammer fra indvandrere, som kom til Australien i 1800- og 1900-tallet, de fleste kom fra Storbritannien og Irland.

  • Landets urbefolkning aboriginerne består i dag af ca. 500.000 mennesker (3% af den totale befolkning)

  • Rugby er en af de største sportsgrene i Australien og landsholdet er et af bedste i verden.
australien - koala_01

Kom med på eventyr i Australien

Hvornår er det bedst at rejse til Australien?

Australien er det varmeste og tørreste kontinent på kloden. Hovedparten ligger i det subtropiske klimabælte med lange varme somre og korte milde vintre. Længst mod nord er der tropisk klima med sommertemperaturer over 30 °C i gennemsnit. Tasmanien og de højeste dele af De Australske Alper har et mildt tempereret klima.

For kontinentet som helhed er årsnedbøren under 25 cm, og størstedelen er ørken, busksteppe og græssteppe. I de østligste egne falder der op imod 200 cm nedbør, og her er der subtropisk skov og savanne. I de nordligste egne falder der en del sommerregn, og her er der tropisk skov og savanne.

Der findes egentligt ikke noget dårligt tidspunkt at besøge Australien på. I og med at årstiderne er præcis de modsatte af Danmark har de sommer, når vi har vinter. Ønsker man at opleve Australien, når det er sommer down under er perioden mellem december og februar den bedste med flotte forhold på de sydlige strande.

Se alle vejrkort i Australien

Sydney

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
26° C
25° C
22° C
19° C
17° C
16° C
18° C
20° C
22° C
24° C
25° C
Nedbør i mm.
103 mm
117 mm
131 mm
127 mm
123 mm
128 mm
98 mm
82 mm
69 mm
77 mm
83 mm
78 mm
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)