canada - banff national park_moraine lake_kano_01

Rejser til Canada

Store oplevelser i naturen

4,7 (42 Anmeldelser)

Rejser til Canada

Canada er et storslået land, og en rejse til Canada er først og fremmest en rejse i landets enestående natur med høje bjerge, tusind år gamle gletsjere, dybe skove, blå søer og et særdeles spændende dyreliv.

Canadas højdepunkter bør opleves i selskab med en kyndig rejseleder, og vi arrangerer rundrejser til Canada med dansk rejseleder med fokus på store oplevelser i naturen med vandreture i passende doser, gode muligheder for at opleve dyreliv og besøg i skønne bjergbyer og storbyer. Canada kan også opleves på et krydstogt med dansk rejseleder, se vores krydstogter til Canada i kombination med Alaska sammen med alle vores rejser til Canada nedenfor og ring til vores rejsekonsulenter og få en snak om krydstogter eller rejser til Canada.

Tag med os på enestående rejser til Canada!

Foredrag

Gratis foredrag om det vestlige Canada

Tilmeld dig her

Rejser til Canada

canada - nova scotia_peggys cove_03

Om Canada

Befolkningen
Canada er verdens næststørste land efter Rusland. Befolkningen udgør dog kun ca. 38 mio.

De dybe skove
1/10 del af alt skov i verden findes i Canada, og ca. halvdelen af landet er dækket af skov.

Canada er stolte af
at have opfundet ishockey- og lacrosse-sporten og af så forskellige landsmænd som Leonard Cohen, Pamela Anderson og Peter Plys.

Størrelsen
Canada dækker et areal på 9.984.670 km2 fordelt over 6 tidszoner og er dermed landet med verdens fjerde laveste befolkningstæthed. 

Loonies & toonies
Canadierne kalder deres 1-dollar mønt en ”loonie” og 2-dollar mønter for ”toonies”.

Sproget
59% taler engelsk mens 23% taler fransk. De resterende taler alt fra punjabi til ukrainsk.

Indianere, inuitter og immigranter

Før Canada blev en nation af indvandrere, var landet beboet af oprindelige indianske og eskimoiske befolkningsgrupper, som i dag som samlet gruppe kaldes First Nations. Disse grupper er i dag marginaliseret og udgør under 2% af befolkningen.

I 1995 oprettede man territoriet Nunavut i Nordcanada, hvor inuitbefolkningen fik udstrakt selvstyre med Grønlands hjemmestyre som model. Størstedelen af Canadas befolkning i dag er efterkommere af britiske, franske og andre europæiske indvandrere.

Canada var op gennem 16-, 17- og 1800-tallet først en fransk og sidenhen en engelsk koloni.

Selvstændighed blev først opnået i 1867, men Canada er den dag i dag medlem af Det Britiske Statssamfund, The Commonwealth, en sammenslutning af tidligere britiske kolonier. Det betyder, at Dronning Elizabeth II er Canadas formelle statsoverhoved, og hun spiller da også en stor rolle i landets nationale identitet.

canada - canada_befolkning_04

Hvornår er det bedst at rejse til Canada?

Canada har tempereret klima bortset fra de nordlige dele af fastlandet og øerne i Arktis, der ligger i polarzonen. I de koldeste måneder svinger gennemsnitstemperaturen fra nogle få plusgrader ved Stillehavet til -25°C i det indre af landet og -37°C længst nordpå.

Sommervariationen er noget mindre: Fra julitemperaturer på ca. 20°C i syd til mellem 4 og 10°C i polarzonen. Herudover er der betydelige lokale forskelle pga. vindeksponering og terrænforhold; f.eks. kan den varme, tørre faldvind på østsiden af Rocky Mountains, chinook'en, på få timer forårsage temperaturspring på op til 25 °C, især om vinteren. Lokale forhold indvirker også på nedbøren, der generelt er mindre inde i landet (40-80 cm pr. år).

Se alle vejrkort i Canada

Calgary

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
-4° C
0° C
3° C
11° C
16° C
21° C
23° C
23° C
17° C
13° C
3° C
-2° C
Nedbør i mm.
12 mm
10 mm
15 mm
25 mm
53 mm
77 mm
70 mm
49 mm
48 mm
16 mm
12 mm
13 mm

Oplev det vestlige Canada på 2 minutter

Læs mere og bliv inspireret

Slow travel ad skinnerne

Toget er langt fra det hurtigste transportmiddel, men det kan noget ganske andet. Her er ro til fordybelse, og I får mulighed for at få alt det med, der ligger mellem linjerne – som flyet svæver let og elegant henover. Vi guider til fire spektakulære togrejser gennem verdens smukkeste natur.

5 steder du skal besøge i 2018

Vil du være på det helt rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt? Vi har udforsket verdenskortet og fundet frem til fem destinationer, du skal besøge i 2018. Læs med, når vi kigger nærmere på kendte såvel som oversete rejsemål, der fortjener en særlig hyldest i 2018.

Canada: Det vilde vest mod nord

Vandfald, vandreture og vilde hvaler! Canadierne har meget at prale af, og de gør det med finesse. Vi gransker det canadiske landkort fra øst til vest og kigger nærmere på den storslåede natur og de brede vidder, der lokker til road trips og vandreture.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)