bhutan_thimphu_tsechu festival_befolkning_02

Rejser til Bhutan

Mødet med en ufortyndet kultur under verdens tag

Rejser til Bhutan

Med sin uspolerede, buddhistiske kultur, godt gemt i Himalayas fortryllende landskaber, er Bhutan måske et af de mest mystiske og sagnomspundne lande i verden. En rejse til Bhutan kan derfor blive et uforglemmeligt indblik i en asiatisk kultur uden sidestykke.

På en rundrejse med dansk rejseleder til Bhutan oplever I buddhismen i sin pureste form, når I besøger templer og buddhaer. Rejsen tager jer op til Himalaya og ud i den smukke, grønne natur, der dækker det meste af det lille land, ligesom I også skal opleve asiatisk byliv på en helt ny måde.

Når I rejser til Bhutan med Stjernegaard, kan I forvente et oplevelsesspækket program og en rejse for livet. Ring til vores dygtige rejsekonsulenter og bliv inspireret eller læs programmet for vores spændende rundrejse med dansk rejseleder.

Kontakt os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef

Rejser til Bhutan

bhutan_thimphu_statue_01

Fun facts og vigtig viden om Bhutan

Klimaet
Bhutan er lidt mindre end Danmark, men landet kan alligevel bryste sig  af at have tre forskellige klimazoner; arktisk, tempereret og tropisk.

Befolkningen
Ud af et befolkningstal på ca. 800.000 mennesker udgør Ngalop-befolkningen 50%, etniske nepalesere 35%, mens de sidste 15% består af indfødte eller migrantstammer.

Religionen
Bhutan er det eneste land i verden, hvor statsreligionen er mahayanabuddhisme. I praksis er der dog religionsfrihed, og det skønnes at ca. 25% af befolkningen er hinduer.

Bhutan på toppen
Det lille land har 18 bjergtoppe over 7.000 meter.

Landet uden lyskryds
Landet har ikke et eneste lyskryds. Trafikken reguleres derfor af betjente i de mest befærdede lyskryds. 

Klæder skaber folk
Nationaldragten, Gho til mænd og Kira til kvinder, er et obligatorisk klædestykke på skoler, i offentlige institutioner og bygninger samt ved formelle lejligheder. 

Nej tak til plastic og smøger
I 1999 indførte Bhutan som det første land i verden et forbud mod plasticposer. Hertil må der ikke ryges på offentlige områder, og det er heller ikke muligt at købe cigaretter. 

Fri os fra det onde
Flere huse er prydet med fallossymboler, der skal beskytte familien mod det onde. 

Kødspisende klimahelte

Selv om befolkningen er buddhistisk, bliver der i Bhutan ligesom i mange andre lande spist kød. Faktisk er Bhutan det land i det sydlige Asien, der spiser allermest kød. Det pudsige er dog, at det er ulovligt at dræbe dyr med henblik på at spise dem, og stort set alt det kød og fisk, der er på menuen i Bhutan, stammer således fra Indien.

Hvad der er endnu mere pudsigt er, at Bhutan - trods de store mængder kød, der fortæres - er det eneste land i verden, der er co2-negativt. Det skyldes bl.a. et lavt indbyggertal og at to tredjedele af landet er dækket af skov. 

bhutan_bueskydning_02
bhutan_punakha dzong_01

Turismen

Bhutan har historisk set været et meget isoleret land, og først i 1974 fik de første 287 turister adgang til landet. Siden har der været strenge regler for turismen, og det kræver fortsat planlægning at rejse til Bhutan. Som turist skal du rejse på en forudbetalt tur arrangeret af et af landets 75 rejseagenter, og det er således ikke muligt at rejse helt spontant til landet. Til gengæld får du et unikt indblik i et næsten uspoleret land, når du besøger Bhutan.

Læs mere og bliv inspireret

Globetrotteren: Bhutan slog benene væk under mig

Der skal ofte meget til at imponere en levemand og et menneske, der har oplevet det meste, men for Jacob Termansen blev det mødet med den ufortyndede kultur og det enkle liv i Bhutan, der slog benene væk under ham.

Fra nedtur til optur: Derfor skal du besøge Nepal netop nu

Nepal har været ligeså langt nede, som Himalaya troner op i landskabet, men efter et par års kamp er landet så godt som i topform. Kombiner Nepaleventyret med en afstikker til Bhutan, og dyk ned i en uforfalsket kultur.

Tør du rejse alene?

Se frygten i øjnene og spring ud i en rejse, du aldrig glemmer. At rejse alene kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før. Solorejser udvikler dig, de bekræfter din indre styrke og de giver dig blod på tanden til at indtage verden.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)