bhutan_thimphu_tsechu festival_befolkning_02

Rejser til Bhutan

Mødet med en ufortyndet kultur under verdens tag

Oplev Bhutan med Stjernegaard

Ufortyndet og uforglemmelig

Med sin uspolerede, buddhistiske kultur, godt gemt i Himalayas fortryllende landskaber, er Bhutan måske et af de mest mystiske og sagnomspundne lande i verden. En rejse til Bhutan kan derfor blive et uforglemmeligt indblik i en asiatisk kultur uden sidestykke.

På en rundrejse med dansk rejseleder til Bhutan oplever I buddhismen i sin pureste form, når I besøger templer og buddhaer. Rejsen tager jer op til Himalaya og ud i den smukke, grønne natur, der dækker det meste af det lille land, ligesom I også skal opleve asiatisk byliv på en helt ny måde.

Når I rejser til Bhutan med Stjernegaard, kan I forvente et oplevelsesspækket program og en rejse for livet. Ring til vores dygtige rejsekonsulenter og bliv inspireret eller læs programmet for vores spændende rundrejse med dansk rejseleder.

Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

LHN

Kødspisende klimahelte

Selv om befolkningen er buddhistisk, bliver der i Bhutan ligesom i mange andre lande spist kød. Faktisk er Bhutan det land i det sydlige Asien, der spiser allermest kød. Det pudsige er dog, at det er ulovligt at dræbe dyr med henblik på at spise dem, og stort set alt det kød og fisk, der er på menuen i Bhutan, stammer således fra Indien.

Hvad der er endnu mere pudsigt er, at Bhutan - trods de store mængder kød, der fortæres - er det eneste land i verden, der er co2-negativt. Det skyldes bl.a. et lavt indbyggertal og at to tredjedele af landet er dækket af skov. 

bhutan_thimphu_statue_01

Fun facts og vigtig viden om Bhutan

Klimaet

Bhutan er lidt mindre end Danmark, men landet kan alligevel bryste sig  af at have tre forskellige klimazoner; arktisk, tempereret og tropisk.

Befolkningen

Ud af et befolkningstal på ca. 800.000 mennesker udgør Ngalop-befolkningen 50%, etniske nepalesere 35%, mens de sidste 15% består af indfødte eller migrantstammer.

Religionen

Bhutan er det eneste land i verden, hvor statsreligionen er mahayanabuddhisme. I praksis er der dog religionsfrihed, og det skønnes at ca. 25% af befolkningen er hinduer.

Bhutan på toppen

Det lille land har 18 bjergtoppe over 7.000 meter.

Landet uden lyskryds

Landet har ikke et eneste lyskryds. Trafikken reguleres derfor af betjente i de mest befærdede lyskryds. 

Klæder skaber folk

Nationaldragten, Gho til mænd og Kira til kvinder, er et obligatorisk klædestykke på skoler, i offentlige institutioner og bygninger samt ved formelle lejligheder. 

Nej tak til plastic og smøger

I 1999 indførte Bhutan som det første land i verden et forbud mod plasticposer. Hertil må der ikke ryges på offentlige områder, og det er heller ikke muligt at købe cigaretter. 

Fri os fra det onde

Flere huse er prydet med fallossymboler, der skal beskytte familien mod det onde. 

bhutan_punakha dzong_01

Turismen

Bhutan har historisk set været et meget isoleret land, og først i 1974 fik de første 287 turister adgang til landet. Siden har der været strenge regler for turismen, og det kræver fortsat planlægning at rejse til Bhutan. Som turist skal du rejse på en forudbetalt tur arrangeret af et af landets 75 rejseagenter, og det er således ikke muligt at rejse helt spontant til landet. Til gengæld får du et unikt indblik i et næsten uspoleret land, når du besøger Bhutan.

Kataloger om Bhutan

Savner du inspiration til din rejse til Bhutan, kan du gratis bestille op til 5 kataloger. Hvis du er interesseret i andre destinationer, kan du se alle vores kataloger her.

  • nepal bhutan_rundrejse

    Nepal og Bhutan

    Asiens skattekammer
    Rundrejser m/ dansk rejseleder - 16 sider

Læs mere og bliv inspireret

Globetrotteren: Bhutan slog benene væk under mig

For levemanden Jacob Termansen blev mødet med den ufortyndede kultur og det enkle liv i Bhutan en øjenåbner.

Fra nedtur til optur: Derfor skal du besøge Nepal netop nu

Nepal har været ligeså langt nede, som Himalaya troner op i landskabet, men nu er landet så godt som i topform.

20 rejsehits til 2020

20 trends i 2020: Det vildeste adrenalinrus, bedste road trip, smukkeste strand, bedste madmekka og meget mere.

Klimaet - Hvornår er Bhutan bedst?

Vejret i Bhutan er en aldeles varierende størrelse, og det skyldes ikke mindst Himalayabjergene, der placerer landet i forskellige højder og dermed også forskellige klimazoner. I de nordlige dele af landet befinder du dig til tider i 7.000 meters højde, hvilket resulterer i et klima, der minder om det arktiske. I den sydligere del, på grænsen til Indien, kan du til gengæld opleve varmt vejr med en fugtig sommer og en kølig vinter. 

Hvornår skal man rejse til Bhutan? Bhutan er opdelt i fire årstider, der følger de danske. Da temperaturen kan svinge meget mellem nord og syd i vinter- og sommermånederne, vil foråret og efteråret for mange være det optimale rejsetidspunkt, da her overordnet er godt vejr. Selv om du rejser i april og maj eller september og oktober, er det dog en god idé at pakke både sommertøj og varme trøjer, for du vil uundgåeligt stifte bekendtskab med højderne, der byder på kølige temperaturer året rundt. 

Thimpu

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
12° C
14° C
16° C
20° C
23° C
24° C
25° C
25° C
23° C
22° C
18° C
15° C
Nedbør i mm.
25 mm
30 mm
30 mm
60 mm
118 mm
250 mm
380 mm
350 mm
160 mm
40 mm
10 mm
20 mm
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)