mexico - mexico_befolkning_kvinde_dans_01

Rejser til Mexico

Maya- og aztekerkultur i overflod

Rejser til Mexico

Stjernegaard Rejser har gennem mange år med stor succes arrangeret klassiske rundrejser med dansk rejseleder til Mexico. Rundrejserne i Mexico ledes af vores særdeles kyndige rejseledere, der har en enorm viden om både fortid og nutid i Mexico, som de formilder med stor entusiasme.

En rejse til Mexico er først og fremmest en rejse til de gamle kulturer, og vores rundrejser koncentrerer sig bl.a. om de fantastiske ruiner ved bl.a. Palenque, Uxmal og Chichen Izta. Også Mexicos fabelagtige natur stifter I bekendskab med på en rejse til Mexico. Vi har god tid de rigtige steder, når vi rejser til Mexico - tag med på en rejse til både fortidens og nutidens Mexico. 

Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Rejser til Mexico

mexico - teotihuacan pyramids_14

Om Mexico

Geografi 
Dramatiske bjerge, dybe kløfter, frugtbare højsletter, tropiske dalstrøg, frodige regnskove og levende ørkener.

Størrelse
Mexico er 40 gange så stort som Danmark og har cirka 110 mio. indbyggere.

Historie
I 1500-tallet erobrede Spanien Mexico og sad som kolonimagt i 300 år, indtil Mexico blev et frit land i 1810.

Strande
Mexico har nogle af verdens smukkeste og mest hvide strande og et utroligt blåt hav.

Oplev Mexico på 2 minutter

Mexico er et fantastisk rejseland

En rundrejse med dansk rejseleder til Mexico er en rejse til et land fyldt med uvurderlige kulturskatte men også strande i absolut verdensklasse. Gamle kulturfolk med mayaerne og aztekerne som de mest kendte byggede her store skønne byer med pyramider og paladser og besad en enestående astrologisk og matematisk viden, hvormed de organiserede deres dagligliv, krig og fest.

Fremragende mexicanske astrologer, tænkere, poeter, kunsthåndværkere og vældige krigere måtte dog bukke under for spanierne i 1500-tallet og gennemlevede 300 års kolonitid, men dele af Mexicos gamle kulturers traditioner lever stadig videre i Mexico i dag, og de er bestemt en rejse værd. En stor farverig, festlig og interessant befolkning på cirka 110 millioner i det 2 millioner km² store Mexico tager imod den rejsende med åbne arme.

Mexico er mere end én rejse værd...

Mexico er et land, man har lyst til at rejse tilbage til flere gange - der er så meget at se og opleve i Mexico, at én rejse langt fra er nok. Lad Stjernegaards dygtige danske rejseledere servere oplevelserne for dig som perler på en snor på en af vores rundrejser.

Vi rejser i små grupper på 15-25 personer og altid i et afstemt tempo, så vi kan nå at fordøje de mange oplevelser. 

mexico - mexico city_coyoacan_01

Annemarie Bjerre er en utrolig entusiastisk, hjælpsom og uhyre kompetent rejseleder. Hvor ville vi bare ønske, at vi også i fremtiden vil møde rejseledere af hendes kaliber!

Hvornår er det bedst at rejse til Mexico?

Mexico dækker over et område på 1.923.040 kvadratkilometer, og har alt lige fra svært utilgængelige bjergområder til tropiske sandstrande ved det azurblå hav. 

Man kan tale om fire klimazoner i Mexico: Tierra caliente (det varme land) fra havoverfladen op til 750 m.o.h, Tierra templada (det tempererede land) mellem 750 og 1800 meter over havet og omfattende det meste af centralplateauet. Tierra fria (det kolde land) op til 3600 meter over havet og frost i vintermånederne, og til sidst Tierra helada (det frosne land) over 3600 meter over havet med polarklima på de højeste bjergtoppe.

Mexicos nordlige del er præget af stabile højtryk, ørkenvegetation og årsnedbør på under 100 mm. De østlige og sydlige har passatvindene fra både Den Mexicanske Golf og Det Caribiske Hav, og årsnedbør på op til 3000 mm, ligesom der kan forekomme tropiske orkaner hen over om sommeren. Det centrale plateau og lavlandet langs Stillehavet har sommerregn.

Gennemsnitstemperaturen i Mexico svinger ikke meget hen over året. På Yucatán-halvøen og det sydlige kyststrækninger ligger den årlige gennemsnitstemperatur på mellem 24-28 grader og i de højere liggende områder fra 1000 til 2000 meter over havet på mellem 16-20 grader.

Se alle vejrkort i Mexico

Mexico City

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
21° C
23° C
25° C
27° C
27° C
25° C
23° C
23° C
23° C
23° C
22° C
21° C
Nedbør i mm.
9 mm
9 mm
13 mm
27 mm
58 mm
157 mm
183 mm
173 mm
144 mm
61 mm
6 mm
8 mm

Læs mere og bliv inspireret

Spis dig gennem Mexico

Lad maven vise vejen og gå på opdagelse i Mexicos menukort. Foruden gamle kendinge som fajitas, tacos og salsa finder du brun sovs, suppe og varm kakao i langt mere charmerende afskygninger end vi er vant til fra Danmark. Lad dig inspirere og lokke til en rejse gennem Mexico i gastronomiens tegn.

Rejsetrends 2019 – her skal du hen!

Skal 2019 være året, du udlever alle dine store rejsedrømme? Vi tager et kig på 10 rejsetrends, du skal holde øje med i det nye år – uanset om det er smagsløgene, din indre strandløve eller budgettet, der skal tilgodeses. Godt nytår og glædeligt 2019.

10 romantiske rejser der gør op med klichéerne

Romantik er ikke hvad det har været. Det er meget mere end solnedgang, spaoplevelser og eternity pools. Vi kigger nærmere på 10 romantiske getaways, der giver klichéerne baghjul og tager romantikken til nye højder i mere end én forstand.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)