mexico - mexico_befolkning_kvinde_dans_17_slider

Rejser til Mexico

Maya- og aztekerkultur i overflod

4,7 (72 Anmeldelser)

Hvorfor opleve Mexico?

Et spejl til fortiden med et genskær af nutiden

Rejsen til Mexico rummer det hele. Et unikt indblik i en tid, der engang var, og et møde med en kultur, der er så farverig, at selv regnbuen kigger misundeligt til. Den mexicanske sjæl og charme er svær at sætte i én boks, men den er hjertevarm og beundringsværdig, uanset hvordan man definerer den.

Vores rejser til Mexico sørger for, at du møder befolkningen i øjenhøjde og kommer så tæt som muligt på den forhistoriske maya- og aztekerkultur. Vi har planlagt ruterne gennem de kulturelle storbyer til strandkanten med store oplevelser for øje - både til syns- og smagssansen. Nyd godt af vores store erfaring med at arrangere rejser til Mexico og vend hjem med uforglemmelige minder fra et land, der tryllebinder de fleste.

Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt
mexico - chichen itza

Om Mexico

Geografi 

Dramatiske bjerge, dybe kløfter, frugtbare højsletter, tropiske dalstrøg, frodige regnskove og levende ørkener.

Størrelse

Mexico er 40 gange så stort som Danmark og har cirka 110 mio. indbyggere.

Historie

I 1500-tallet erobrede Spanien Mexico og sad som kolonimagt i 300 år, indtil Mexico blev et frit land i 1810.

Strande

Mexico har nogle af verdens smukkeste og mest hvide strande og et utroligt blåt hav.

Det siger vores gæster ...
Mexico_eventyrlige_OKT17 mexico RR katalog forside

Bestil Mexico kataloger

Søger du inspiration til din Mexico rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Oplev Mexico på 2 minutter

Mexico er et fantastisk rejseland

En rejse til Mexico er en rejse til et land fyldt med uvurderlige kulturskatte men også strande i absolut verdensklasse. Gamle kulturfolk med mayaerne og aztekerne som de mest kendte byggede her store skønne byer med pyramider og paladser og besad en enestående astrologisk og matematisk viden, hvormed de organiserede deres dagligliv, krig og fest.

Fremragende, mexicanske astrologer, tænkere, poeter, kunsthåndværkere og vældige krigere måtte dog bukke under for spanierne i 1500-tallet og gennemlevede 300 års kolonitid, men dele af Mexicos gamle kulturers traditioner lever stadig videre i Mexico i dag, og de er bestemt en rejse værd. En stor farverig, festlig og interessant befolkning på cirka 110 millioner i det 2 millioner km² store Mexico tager imod den rejsende med åbne arme.

Mexico er mere end én rejse værd...

Mexico er et land, man har lyst til at rejse tilbage til flere gange - der er så meget at se og opleve i Mexico, at én rejse langt fra er nok. Lad Stjernegaards dygtige danske rejseledere servere oplevelserne for dig som perler på en snor eller bliv inspireret til nye regioner med vores rejseforslag til individuelle rejser.

Vores rundrejser foregår i små grupper på 15-25 personer og er altid i et afstemt tempo, så vi kan nå at fordøje de mange oplevelser. Se alle vores rundrejser her.

mexico - mexico city_coyoacan_01

Annemarie Bjerre er en utrolig entusiastisk, hjælpsom og uhyre kompetent rejseleder. Hvor ville vi bare ønske, at vi også i fremtiden vil møde rejseledere af hendes kaliber!

4,7 (72 Anmeldelser)

Hvornår er det bedst at rejse til Mexico?

Mexico dækker over et område på 1.923.040 kvadratkilometer, og har alt lige fra svært utilgængelige bjergområder til tropiske sandstrande ved det azurblå hav. 

Man kan tale om fire klimazoner i Mexico: Tierra caliente (det varme land) fra havoverfladen op til 750 meter over havet, Tierra templada (det tempererede land) mellem 750 og 1800 meter over havet og omfattende det meste af centralplateauet. Tierra fria (det kolde land) op til 3600 meter over havet og frost i vintermånederne, og til sidst Tierra helada (det frosne land) over 3600 meter over havet med polarklima på de højeste bjergtoppe.

Mexicos nordlige del er præget af stabile højtryk, ørkenvegetation og årsnedbør på under 100 mm. De østlige og sydlige har passatvindene fra både Den Mexicanske Golf og Det Caribiske Hav, og årsnedbør på op til 3000 mm, ligesom der kan forekomme tropiske orkaner hen over om sommeren. Det centrale plateau og lavlandet langs Stillehavet har sommerregn.

Gennemsnitstemperaturen i Mexico svinger ikke meget hen over året. På Yucatánhalvøen og det sydlige kyststrækninger ligger den årlige gennemsnitstemperatur på mellem 24-28 grader og i de højere liggende områder fra 1000 til 2000 meter over havet på mellem 16-20 grader.

Se alle vejrkort i Mexico

Mexico City

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
19° C
22° C
24° C
25° C
25° C
24° C
22° C
22° C
22° C
21° C
20° C
19° C
Nedbør i mm.
1 mm
0 mm
1 mm
6 mm
17 mm
81 mm
75 mm
80 mm
69 mm
18 mm
2 mm
0 mm

Læs mere og bliv inspireret

Spis dig gennem Mexico

Lad maven vise vejen og gå på opdagelse i Mexicos menukort med brun sovs, suppe og varm kakao - og lidt til.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)